Oldala 42 of 73 ElsõElsõ ... 32404142434452 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 411 to 420 of 725

Topic: Filmek

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 924
    Given: 955

0 Not allowed!
    Visszatérve az előző hozzászólásomhoz, rákerestem: "Pokol megjelenítése filmekben". Érdekes, de találtam egy filmet, ami kicsit "doomos".

Szóval a Föld bolygón kívül, valamilyen kormány-nagyvállalati tudós, aki alkot valamit és megnyitja vele a Poklot. Ez így mondhatni a Doom sztorijának az eleje.

Spoilerrel:

Halálhajó (1997) Event Horizon

Szóval a történet, hogy új utazási kísérlet, egy űrhajó, ami fekete lyukat nyitva jut el az űrben az egyik helyről, a másikra, szinte azonnal. Az űrhajó eltűnik 7 évre, de utána felbukkan, és egy néhány fős személyzet megkeresi hogy megmentsék a túlélőket és megvizsgálják a hajót. Túlélők viszont nincsenek, kiderül hogy a hajó a Pokolban járt és visszatért, majd mondhatni életre kelt és áthozott magával valamit. A mentőcsapat is elkezd fogyni, a tudós teljesen megőrül, illetve a hajó szelleme a tudósba költözik.

A pozitívum: A film végig érdekes, akcióból nem sok van, de sci-fiből bőven és elég erős horror elemek is vannak benne. Jók a színészek (4 híres is van köztük), a vizuális része a filmnek nagyon látványos.

A negatívum: A Pokol rész csak néhány bevillanó jelenet, a végén happy. A nagy hajót nem mutatják a végén.

IMDB-n 6,7 ponton áll, szerintem is akörül van. 6 és felet én is adnék rá. Fura hogy a film nem lett klasszikus, sőt ahogy nézem bukott is egy nagyot. Azt írták róla hogy "Hellraiser az űrben", amiben talán van némi igazság.

60 millióból készült a film, de csak 26-ot hozott vissza a mozikban. Bár a nézőknek tetszett, de úgy tűnik hogy a kritikusok eléggé lehúzták. Horrorfilmeknél megesik, ugyanakkor ez egyáltalán nem egy B kategóriás film.

https://www.imdb.com/title/tt0119081/

Valami ilyesmi lehetne a Doom is. Lecserélni az űrhajót Mars bázisra, a mentőcsapatot a bázis lakóira és az űr-tengerészgyalogosokra, a hallucinációkat Doom szörnyekre és a bevágott durva jelenetek helyett a film nagy részét nagyon brutálisra megcsinálni, ahogy a játékban is látható.

Persze nem számítanék rá, mert manapság a korhatár nélküli finomkodás a nyerő.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy kis olvasmányos. Szóval a Halálhajó film eredetileg 135 perces volt, csak 30 percet kivágattak belőle. A történet egy jelentős részét (például sokat a karakterek hátteréről) és egy sor durva jelenetet. Tehát valószínűleg egy jelentősen jobb film lett volna, ha nem vágják ki belőle azt a fél órát. A rajongók szeretnék a hosszabb verziót, de a rendező azt állítja hogy tönkrementek azok a részek és nem volt meg a technológia a film minőségének megőrzésére. Ezt - ahogy olvasom - a többség egyszerűen nem hiszi el. (Hát én se nagyon. 1997-es film, akkoriban már több GB-os merevlemezek voltak és 1-2 évvel korábban a DVD technológia is megjelent. Tehát azt mondani hogy nem tudták volt egy 60 millió dolláros film részleteit lemezekre írni, az nem túl hihető.) Azt írják hogy a tesztközönségnek nem tetszett a próbavetítésen, azért ment a szemétbe a sok fontos jelenet.

Biztos vagyok benne hogy ha megmarad a 135 perc, akkor nem 6.7 pontos lett volna IMDB-n, hanem 8 pontos, és nem bukott volna meg a film a mozikban, hanem visszahozta volna az árát. (A Hellraiser 1 például megtizennégyszerezte a belefektetett pénzt.)

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Egy kis olvasmányos. Szóval a Halálhajó film eredetileg 135 perces volt, csak 30 percet kivágattak belõle. A történet egy jelentõs részét (például sokat a karakterek hátterérõl) és egy sor durva jelenetet. Tehát valószínûleg egy jelentõsen jobb film lett volna, ha nem vágják ki belõle azt a fél órát. A rajongók szeretnék a hosszabb verziót, de a rendezõ azt állítja hogy tönkrementek azok a részek és nem volt meg a technológia a film minõségének megõrzésére. Ezt - ahogy olvasom - a többség egyszerûen nem hiszi el. (Hát én se nagyon. 1997-es film, akkoriban már több GB-os merevlemezek voltak és 1-2 évvel korábban a DVD technológia is megjelent. Tehát azt mondani hogy nem tudták volt egy 60 millió dolláros film részleteit lemezekre írni, az nem túl hihetõ.) Azt írják hogy a tesztközönségnek nem tetszett a próbavetítésen, azért ment a szemétbe a sok fontos jelenet.

Biztos vagyok benne hogy ha megmarad a 135 perc, akkor nem 6.7 pontos lett volna IMDB-n, hanem 8 pontos, és nem bukott volna meg a film a mozikban, hanem visszahozta volna az árát. (A Hellraiser 1 például megtizennégyszerezte a belefektetett pénzt.)
    A színes filmek kibírnak simán 50 év tárolási idõt is, ha nincsenek használva és megfelelõ körülmények között vannak tárolva.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Valami ilyesmi lehetne a Doom is. Lecserélni az ûrhajót Mars bázisra, a mentõcsapatot a bázis lakóira és az ûr-tengerészgyalogosokra, a hallucinációkat Doom szörnyekre és a bevágott durva jelenetek helyett a film nagy részét nagyon brutálisra megcsinálni, ahogy a játékban is látható.

Persze nem számítanék rá, mert manapság a korhatár nélküli finomkodás a nyerõ.
    Amúgy van Doom film, nem tudom láttad-e Nem korszakos alkotás, de simán nézhetõ.

https://www.youtube.com/watch?v=khyo3qomuHg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    https://videa.hu/videok/film-animaci...EKJ70QjWFVfNKp

Ez is egy nagyon jó film.
    Ugyan nincs benne vér, és szereplõ is viszonylag kevés van, de mégis....
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tudom hogy van Doom film, írtam is róla, de nem igazán tartom igazi Doom filmnek, mert 1 fajta szörny van benne, kihagyták az egész történetet, csak néhány utalás van benne a játékból.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez is jó film a: The Last Man
    https://www.youtube.com/watch?v=HpHSzFZaoo8
    Kár hogy csak 20perces..Ez a 20perc csak a bevezetõnek való, hogy felcsigázza az embert.
    Nyomasztó, de jó! Kb. mint az Út volt.

Senior Member Unicornis's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez a film is jónak ígérkezik.
    https://www.youtube.com/watch?v=mUEl2EK3HKg
    Én megnézem.
    Last edited by Unicornis; 04-26-2018 at 11:00 AM.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Unicornis Hozzászólás megtekintése

Én megnézem.
    Tényleg nem tűnik rossznak.

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 122
    Given: 250

0 Not allowed!
    Érdekes lehet, ha elkészül. A filmrõl bõvebben a Kickstarter oldalán olvashatunk.

Loco en el coco

A topic keresõszavai: