Oldala 23 of 40 ElsõElsõ ... 13212223242533 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 221 to 230 of 395

Topic: PC szervíz

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Elkezdtek szállingózni a sebtében összehozott frissítések a Meltdown és a Spectre elnevezésû, fentebb említett hibákra. (Elnevezik a komolyabb hibákat és vírusokat, mint ahogy a hurrikánokat szokták.)

Elvileg 5 generációra visszamenõleg adnak ki (UEFI)BIOS frissítéseket. A régebbi alaplapokhoz már kisebb eséllyel, ami függ az alaplapgyártóktól, sõt a processzorgyártóktól is.

A Meltdown (a fentebb említett 1995-tõl jelenlévõ biztonsági rés) az AMD processzorait nem érinti, míg az Intelt igen és ez a komolyabbik hiba.

A Spectre az AMD-t is érinti, viszont nem olyan könnyû kihasználni mint a Meltdown esetében.

A Windowshoz érkeztek frissítések az AMD-t és Intelt érintõ problémákra is, viszont néhány processzorgeneráció (Intel és AMD is) esetében voltak hibák, mint például el nem induló operációs rendszer és végtelen újraindítási ciklus. Látszik hogy nem tesztelték le megfelelõen a sebtében kiadott frissítéseket. Aztán ezt megoldották, miután panaszkodtak az érintett felhasználók a különbözõ fórumokon.

A Meltdownra kiadott Windows frissítés miatt az Intel alapú rendszerek lassultak konfigurációtól és felhasználási módtól függõen 5-30%-ot.

Most örülök, hogy költséghatékonysági szempontok miatt AMD alapú konfigurációt vettem annak idején.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Sikeresen megjavítottam a számítógépem egerét.

Néhány hete elkezdett a legtöbbször használt bal egérgomb dupla kattintásokat produkálni miközben csak egyszer nyomtam le.
    Egy kb. 3 éves Logitech M100-as rágcsálóról van szó, amit akkoriban a K120-as billentyûzettel vettem meg egy csomagban. Ez utóbbi még rendben van.

Ismerem már egy ideje az egerek egyes gyenge pontjait, köztük a mikrokapcsolók meghibásodását.
    Vagy nem kapcsolnak mert nem érzékelik a nyomást vagy dupla kattintásokat kezdenek produkálni anyagfáradás miatt
    Ez egy jellemzõ, normál használat mellett idõvel mindenképp jelentkezõ amortizáció.

Elõször gondoltam, hogy veszek egy másikat helyette, mert lehet hogy nem csereszabatosak a Logitech mikrokapcsolói a korábbi 4 elromlott Genius egereimével.
    Aztán elgondolkodva az M100-as 2900 Ft-os árán, inkább gondoltam hogy megpróbálom mégis megjavítani.
    Szétbontva az egeret, ugyanolyan mikrokapcsolók látványa fogadott, csak a gyártó volt más.
    A Logitech drágább mint a Genius, de ugyanakkor az árral arányosan tovább is bírta, mert tartósabb kapcsolói vannak.

A Geniusok is a bal kapcsolónál romlottak el leggyakrabban, mert azok voltak a legtöbbet használva.

A régi egereknek csak a NYÁK lapjait és a kábeleit tartottam meg. Most viszont jól jöttek.
    A Genius egerek görgetõinél is ugyanolyan kapcsolót használnak mint a jobb és a bal gomboknál.
    A leginkább használt gomb az általában a bal gomb, ezt követi a jobb gomb és végül a görgõnek a gomb funkciója, amit nagyon ritkán szoktam használni, ezért ez a legjobb állapotú az összes közül, így erre esett a választásom.
    A kiforrasztás az az ami idõigényes, a visszaforrasztás már gyorsabban megy.
    Elkészült és a kapcsoló tökéletesen stimmelt a helyére.
    Kipróbálva tökéletesen mûködik, megszûnt a dupla kattintásos hibája.

Ezért jó ha van egy mûszerész forrasztóállomása otthon az embernek.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,198
    Given: 1,180

0 Not allowed!
    "Néhány hete elkezdett a legtöbbször használt bal egérgomb dupla kattintásokat produkálni miközben csak egyszer nyomtam le."

Az én "Shark Force" egerem is csinálja. Az érdekesség, hogy van hogy pár hétig idegesít vele, aztán egyszer csak megjavul, minden ok nélkül. 20 dolláromba került, ha jól emlékszem. Volt egy M65-ös vagy milyen Logitech-em is, ami pont úgy nézett ki mint ez az olcsó, de a drága Logitech sokkal hamarabb tönkrement. Nyikorgott a görgője, aztán teljesen tönkrement. Ez a SharkForce márkájú ez néha szenved, de aztán magától "meggyógyul". Már rájöttem hogy nem érdemes drágát venni. Volt drága fejhallgatóm, 6 hét alatt 3 felé tört a fejemen. Volt másik drága, tönkrement a drótja. Vettem viszonylag olcsó JVC-t, az meg fantasztikusan működik és nagyon jól bírja.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 86

0 Not allowed!
    A logitech egerem kb. egy hete kezdte, de most 1-2 napja szinte tünetmentes
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    "Néhány hete elkezdett a legtöbbször használt bal egérgomb dupla kattintásokat produkálni miközben csak egyszer nyomtam le."

Az én "Shark Force" egerem is csinálja. Az érdekesség, hogy van hogy pár hétig idegesít vele, aztán egyszer csak megjavul, minden ok nélkül. 20 dolláromba került, ha jól emlékszem. Volt egy M65-ös vagy milyen Logitech-em is, ami pont úgy nézett ki mint ez az olcsó, de a drága Logitech sokkal hamarabb tönkrement. Nyikorgott a görgõje, aztán teljesen tönkrement. Ez a SharkForce márkájú ez néha szenved, de aztán magától "meggyógyul". Már rájöttem hogy nem érdemes drágát venni. Volt drága fejhallgatóm, 6 hét alatt 3 felé tört a fejemen. Volt másik drága, tönkrement a drótja. Vettem viszonylag olcsó JVC-t, az meg fantasztikusan mûködik és nagyon jól bírja.
    Én is költséghatékonyságból vettem ilyet, mert a drágábbak inkább csak túl vannak bonyolítva, számomra felesleges funkciókkal megpakolva.
    Azok a Genius egerek az 1500-2000 Ft-os árkategóriában voltak akkoriban. Ez a Logitech már akkoriban is drágább volt majdnem egy ezressel, de megérte a felárat.
    Azok a Geniusok 1,5-2 évig bírták csak. Igaz akkor még játszottam is a gépen aktívan, az is amortizálta egy kicsit a kapcsolókat.

Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Más.
    Vettem egy új munkamerevlemezt, ami a gépben fog szolgálatot teljesíteni pár évig.

A régebbi, õsszel már 6 éves 2TB WD Green(EARX széria) már megérett a nyugdíjazásra.
    Nincsen különösebb baja, de a garancia idejét már lassan háromszorosan túlteljesíti.
    Mostanában lépte át a 2 éves üzemidõt és nem produkál hibára utaló jeleket a SMART adatok alapján.
    Így egy megbízható biztonsági másolat tároló lesz belõle.

Ennek a leváltására szereztem be egy 4TB-os HGST(Hitachi), üzleti szériás(adatszerverekbe szánt) merevlemezt 5 év gyári garanciával. Fõleg ez utóbbi, a várható hosszú élettartam és nagy terhelhetõség miatt választottam ezt.
    Hozza a gyári sebességadatokat, kicsivel 200 MB/s sebesség felett lehet rá írni és olvasni is.
    Egyébként sikerült kifognom kedvezményes áron.

https://www.arukereso.hu/merevlemez-...05-p282134443/

Ez azért már zajosabb merevlemez mint a WD Green, mivel ez 7200-as percenkénti fordulatszámmal mûködik 5400 helyett. Régebben volt már ilyen lemezem és a Toshiba backup lemezem is ilyen fordulatszámmal mûködik. (Kár hogy megszûnt a Green széria, mert a Blue már nem feltétlenül olyan megbízható, hiába 5400-as fordulatszámú.)
    A új szerzemény korongjainak a szélzaja hallható, de a fejpozicionálás hangja az a leghangosabb, messzirõl is hallani lehet. Erre mondjuk számítottam is.
    Nagyobb az energiafelhasználása és ezért jobban is melegszik 6 fokkal mint a WD Green. Ez sem ért váratlanul.

A merevlemez kap majd egy hangszigetelõ tokot és rugalmasan lesz felfüggesztve ezzel a tokkal együtt, immár a légáramlás útjába rakva. Kell majd barkácsoljak egy kicsit hogy ezt így meg tudjam oldani.
    A számítógépem hûtését is fejlesztem egyúttal, szintén részben barkács megoldások igénybe vételével.
    Nem kell itt valami igénytelen megoldásra gondolni hanem csak pár, még esztétikus hatást keltõ módosításra, ami javítja a légáramlást, csökkenti a zajszintet és a port sem engedi be olyan hamar a gépházba.

Ezt is egy videó keretén belül tervezem bemutatni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tud valaki ajánlani egy erõsebb jelû wifis routert ami nem túl drága?
    (A mostaniból sikerült téglát csinálni egy frissítéssel, de amúgy is elég gyengécske volt.)

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 267
    Given: 318

0 Not allowed!
    Nekem Asus N18U van, három antennája ellenére gyengébb, mint az elõd TP-link (1043ND) volt. Custom fw-el lehet állítólag az asusoknak húzni az adó teljesítményét bõven, viszont én a gyárit használom, az meg fix. Ha hajlandó vagy szarakodni vele akkor ajánlom, mert nem rossz router, egészen stabil, de ha gyárival nyomod Te is akkor szerintem másikat nézz.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Nekem Asus N18U van, három antennája ellenére gyengébb, mint az elõd TP-link (1043ND) volt. Custom fw-el lehet állítólag az asusoknak húzni az adó teljesítményét bõven, viszont én a gyárit használom, az meg fix. Ha hajlandó vagy szarakodni vele akkor ajánlom, mert nem rossz router, egészen stabil, de ha gyárival nyomod Te is akkor szerintem másikat nézz.
    Nekem az asus-on amíg mûködött, a maximumon volt az rf power csúszka (gyárilag volt benne ilyen), de úgyis gyenge volt.
    Gyári frissítést akartam feltenni, de vége lett. Bármit töltök rá, nem éled fel
    A hétvégi házba szántam az ip kamerákhoz, most rakosgatom össze, tesztelgetem a rendszert, készen akarom már kivinni.

A 1043nd-t még valamikor idõképkamerának vettem (openwrt-t tettem rá), most az fedi le a házat a padlásról, de már ez is gyengébb mit az elõdje egy régi msi.

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 267
    Given: 318

0 Not allowed!
    NVRAM törlés megvolt? Típusodnak megfelelõen keress rá guglin, az elvileg alapállapotba teszi a rajta lévõ fw-t. Ez az elsõ lépés, ha halottnak tûnik az asus router.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!