Lusta g.ci voltam, hogy nem én nyitottam meg De így legalább már van.

A Steemit NEM jutub, és nem twitter. Máshogyan mûködik, még ha a felhasználói felülete és a funkciója hasonlít is azokéra. Emellett a jelenleg még alacsony felhasználói létszám (amelybõl még kevesebben aktívak folyamatosan) miatt máshogy lehet pénzhez jutni az oldalon. Igen, pl. robotokkal is, amivel nincsen semmi baj, a vote felel meg a kriptopénz-bányászatnak, a robot meg automatizálja, így mûködik a rendszer.

Mivel nincs külsõ bevételi forrás (mivel nincsenek hirdetõk), a pénz a vote segítségével generálódik a blokkláncon. Tehát nem számít a megtekintés, csak a szavazat. Ezért nem érdemes napi 1-2-nél többet posztolni, mert aki rád akar szavazni, az sem tud túl sokszor, különben kimeríti a keretét.

Emellett a legnagyobb különbség a tartalomfogyasztásban van az említett két oldalhoz képest. Ott ugyanis van csilliárd felhasználó, és többségében vannak, akik KERESNEK ott a tartalmak között. Mivel a steemit még kicsi, a keresés nem akkora volumen, tehát az eladónak, neked kell bemutatni az árudat. Ez nem nehéz, csak fel kell kutatni a népeket, akiket az adott téma érdekelhet. Erre írtam is példát, hogy mondjuk konkrétan neked milyen cimkék alatt érdemes nézelõdni, és KOMMENTELNI, hogy észrevegyenek. Ha írsz értelmes hozzászólást, rákattintanak a nevedre, átnézik a videóidat, és jönnek a feliratkozók, szavazók. Minél megosztóbb egy téma, annál nagyobbat szólhat egy értelmes komment, és annál több ember figyelmét tudod megragadni. Egyelõre senki nem írja be a keresõbe a steemiten, a jutubbal ellentétben, hogy pl. vélemények Trumpról. Mikor lesz 500M user, akkor majd keresõn keresztül is jönnek a népek, addig nem. Viszont addig van idõ felépíteni a reputációt, és követõket szerezni, mert nem 500M másik hanggal kell versenyezni.

Ha pénzt akarsz csinálni a felületbõl, lehet, de ehhez el kell fogadni, hogy máshogyan mûködik. Induláskor 10 usd-t tettem bele, annyi steem-et (kriptopénzt) küldtem be kívülrõl. Ezt az eltelt egy hónap alatt sikerült több, mint dupláznom. Pl. a robot, amelyik minden posztodra szavaz (sbi7), az a SteemBasicIncome projekt egyik szavazó poolja, ahová beszponzoráltalak, amely begyûjti a tagoktól a szavazóerõ (steem power) egy részét, és minden nap a beadott mennyiség arányában szétosztja azt szavazat formájában. A megtérülése nagyjából 0,5-1 %, de mivel ezt addig fogja csinálni, amíg a felület mûködik, legfeljebb a 200. naptól ingyen pénz. Még ha csak centek is. Mikor befutok, majd többet tolok be a közösbe, és akkor több lesz a szavazat értéke

A Trending fül alatt szinte kizárólag robottal felszavaztatott cikkek vannak a nagyfiúktól, akiknek amúgy is van több ezer vagy tízezer valódi követõje, és kommentelnek is rendesen. De hogy oda bekerülj, mondjuk 100-200 dollárt kell elköltened szavazórobotra is, és olyan 5-25% körüli plusz nyereséget hoznak ezek.

A pénz kivétele nem téma, abban segítek szívesen bármelyikõtöknek átváltással. Csinálok majd hozzá paypalt

Szóval elsõként, ha tényleg akarsz pénzt keresni ezzel (mert lehet, és mert tudsz is), fogadd el, hogy elõször nevet kell szerezned, ehhez pedig elõször kommentelned kell a megfelelõ helyeken. Rengetegen vannak libertariánusok meg úgy általában normális emberek fent, ráadásul te jól beszélsz angolul, könnyebb dolgod van, mint mondjuk nekem