Nekem nagy monitorom van, de 4k-val nem is szoktam nézni semmit. Sőt, van 4k-s kamerám, de nem tudom hogy készítettem-e vele 4k-s videót. Állati nagy helyet foglal, nincs az az atomerőmű ami elfuttatja a videószerkesztőt olyan felbontásnál, meg ki az akinek olyan gyors és korlátlan Internete van hogy 4k-val tudja nézni a videókat Youtubeon?

A monitorom is olyan hogy távol kell lennem hogy belássam, de akkor meg persze a felbontás nem igazán érződik. Meg az emberek felének szemüvege is van, rossz szemmel meg meg se lehet mondani hogy 1080p, vagy 4k. Mikor gyors netem volt, én akkor is 720p-vel néztem a videókat, hiába volt már 1080p alapból. Szemüveggel nem igazán érződik a különbség. De még jó szemmel sem.

Itt egy cikk:

https://www.nbcnews.com/technology/e...ion-2D11691618

A lényege:

"A szakértők egyetértenek: a technika-fanatikusok megőrülnek az élesebb felbontásért és extrát is fizetnek, de sokszor úgy, hogy a több pixelt már már nem is tudja érzékelni a szemük... A pixelek száma megnégyszereződött a 4K TV-ken, de a szakértők azt mondják hogy a legtöbb esetben az emberi szem nem is tudja érzékelni a különbséget."

"Experts agree: tech fans crazy for sharper resolution are sometimes paying for more pixels than their eyes can actually see. ... The number of pixels is quadrupled for 4K TVs, but experts say that in most cases, the human eye cannot even perceive the difference.- Dec 15, 2013"