Oldala 67 of 95 ElsõElsõ ... 1757656667686977 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 661 to 670 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,108
    Given: 1,126

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    És ezt is megeszi!
    (megkóstolja...)

Tudni kell a fickóról hogy egy ideje már ezt csinálja. Nem volt egésszégügyi biztosítása és az egyik kajától e-coli fertõzést kapott. Több mint 15ezer dollárjába került a kórházi ellátása. Nem járt jól. Viszont az egyszeri lebetegedés nem vette el a kedvét a további konzerv-teszteléstõl.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Tudni kell a fickóról hogy egy ideje már ezt csinálja. Nem volt egésszégügyi biztosítása és az egyik kajától e-coli fertõzést kapott. Több mint 15ezer dollárjába került a kórházi ellátása. Nem járt jól. Viszont az egyszeri lebetegedés nem vette el a kedvét a további konzerv-teszteléstõl.
    Láttam a videóit, igen bátor...
    Nekem 99-es amcsi mre volt a legrégebbi, amit megkóstoltam, hááát egy kanállal elég volt...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Közeli rokonom mesélte, hogy sorkatonai szolgálat során (1960-as évek közepe) nagyon rég lejárt, romlott, deformálódott fémkonzerveket kaptak ellátmányként valahol vidéken a kemény terepen, és több társával együtt Bp-re szállították õket kórházba, brutál ételmérgezés (vagy ilyesmi) miatt.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vettem "FreeYu" márkájú lengyel proteinszeleteket (akciósan most 149 Ft a Pennyben), eddig nem éltem vele, de néha már jól jött volna hosszú, kimerítõ bicikli- vagy gyalogtúrák során. Ami nem tetszik, hogy nagyon rövid a minõségmegõrzési ideje (jelen esetben: 2019.07.25.). Amit egy vészhelyzet esetén a BOB-ba szánok, bedobtam a mélyhûtõbe, hogy majd kiveszem helyzetben, akár évek múlva. Ezzel szerintetek tényleg kitolható a felhasználhatósága?
    baton_protein_cocoa.jpg

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Egy kis olvasmány, hogy az ételkészítés milyen hatással van a tápanyagokra:

https://docplayer.hu/48162962-Az-ete...anyagokra.html
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Vettem "FreeYu" márkájú lengyel proteinszeleteket (akciósan most 149 Ft a Pennyben), eddig nem éltem vele, de néha már jól jött volna hosszú, kimerítõ bicikli- vagy gyalogtúrák során. Ami nem tetszik, hogy nagyon rövid a minõségmegõrzési ideje (jelen esetben: 2019.07.25.). Amit egy vészhelyzet esetén a BOB-ba szánok, bedobtam a mélyhûtõbe, hogy majd kiveszem helyzetben, akár évek múlva. Ezzel szerintetek tényleg kitolható a felhasználhatósága?
    baton_protein_cocoa.jpg
    A minõségmegõrzés és a megromlás között általában hosszú idõ telik el.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A minõségmegõrzés és a megromlás között általában hosszú idõ telik el.
    Igen, ezt persze tudom, csak ez egy egyelõre ismeretlen, új élelmiszertípus a számomra, és nem olvastam még tapasztalatokat a valós fogyaszthatósági idõrõl ezzel kapcsolatban. Ám egyelõre úgy kezelem, hogy ez is egyfajta "csokiszelet", protein ide vagy oda.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ahogy olvasom külföldi helyeken, a protein nem romblik meg, de a benne lévõ olajok és zsír az egy idõ után megromolhat. Viszont a lejárat után 1-2 évig még általában nincs vele gond.

Azt is látom hogy van ahol lejárt szavatosságúakat árulnak és azt mások meg is veszik, mert még sokáig jó utána is. A lejártakat 30 nap lejártáig árulják, majd újabb 90 napot mondanak rá. Persze annál is tovább jó, csak így szokták csinálni a boltok.

Szerintem ne aggódj miatta. Néha egyél egyet-egyet, aztán forgasd a készletet hogy újabb legyen. Persze a mélyhûtõ az jó ötlet.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Friss cikk a témában:

"Így készítsd fel éléskamrádat az apokalipszisre: egyre többen csinálják"

https://www.hellovidek.hu/gasztro/20..._campaign=link
    Last edited by cattaro; 01-15-2019 at 12:58 AM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló coco Hozzászólás megtekintése
    Komolytalan, összeollózott cikk. A szerzõnek nem sok fogalma van arról, amirõl írogat. Nem kéne terjeszteni
    Elolvastam újra, annyira fals infókat nem találtam benne... Mi verte ki nálad a biztosítékot? Nem is az esetleges "új" infók miatt kopiztam ide a linket, hanem inkább a jelenség miatt, hogy ciklikusan újra és újra elõkerül ez a raktározási téma a médiában _is_.

Pl. ma is megjelent valami:
    "Ezt a bödönös sajtos makarónit a zombiapokalipszishez tervezték"
    https://index.hu/mindekozben/poszt/2...sre_terveztek/
    Amúgy jellemzõ, a fejlett és fizetõképes prepperkultúrával rendelkezõ országokban (USA, Anglia stb.) vannak eleve 20-25 évre "hitelesített" konzervek és egyebek, itt max. 4 évet mernek vállalni, nem nagyon érhetõ tetten az innovációkra való törekvés a konzerviparban. De lehet, rosszul látom.