Oldala 68 of 95 ElsõElsõ ... 1858666768697078 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 671 to 680 of 949

Topic: Sokáig elálló ételek, tartós élelmiszer

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 145
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    ...
    Amúgy jellemzõ, a fejlett és fizetõképes prepperkultúrával rendelkezõ országokban (USA, Anglia stb.) vannak eleve 20-25 évre "hitelesített" konzervek és egyebek, itt max. 4 évet mernek vállalni, nem nagyon érhetõ tetten az innovációkra való törekvés a konzerviparban. De lehet, rosszul látom.
    Egyik oldalról:
    -ha 20 évig eláll, akkor drágábban is el lehet passzolni az erre fogékonyabbaknak.
    Másik oldalról:
    -ha 20 évig eláll, akkor felvásárol rengeteget, ami a nagy számok törvénye miatt a kereslet-kínálatban jelentkezik, tehát lehet hogy az adott termékbõl 20 évig kevesebb fogy.
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    A fémdobozos konzervek nagyon sokáig elállnak, tudjuk. A fémdobozos sörrel mi a helyzet, és miért? Átlag fél évet nyomtatnak rá a gyártók.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,106
    Given: 1,124

0 Not allowed!
    Kicsit utánanéztem. Ha a doboznak nincs baja, nem romlik meg. Azért van 6 hónap ráírva, mert a sörnél fontos a friss íz, és 6 hónap után általában veszít abból a frissességbõl. (Ha hûtõben van, akkor 9 hónap után.) De utána is jó, éveken át, vagy akár 1 évtized után is. Igaz, ha valaki éveket vár sima sörrel, ott az íz már igencsak eltûnik. Azt írták több helyen, hogy általában a legrosszabb amit kicsit romlott sörtõl kap az ember, az a hasfájás. Ebben annyira van ésszerûség, hogy a sörben van alkohol, szóval gondolom fertõtleníti saját magát.

Sõt, azt írják helyeken, hogy a sötét söröknek még jót is tesz ha állni hagyják (érlelik).

Én nagyon régi Bailey's-t ittam vagy 3 éve, de szerint a krém az beleromlott az üvegbe, ilyen gusztustalan szivacsos anyag lett belõle, a kiöntött alkoholban meg igen gyanús mócsingok úszkáltak. De megittam amit ki tudtam önteni az üvegbõl és nem haltam meg tõle, szóval szerintem az alkohol sokáig eláll és nem kell miatta aggódni.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Kicsit utánanéztem. Ha a doboznak nincs baja, nem romlik meg. Azért van 6 hónap ráírva, mert a sörnél fontos a friss íz, és 6 hónap után általában veszít abból a frissességbõl. (Ha hûtõben van, akkor 9 hónap után.) De utána is jó, éveken át, vagy akár 1 évtized után is. Igaz, ha valaki éveket vár sima sörrel, ott az íz már igencsak eltûnik. Azt írták több helyen, hogy általában a legrosszabb amit kicsit romlott sörtõl kap az ember, az a hasfájás. Ebben annyira van ésszerûség, hogy a sörben van alkohol, szóval gondolom fertõtleníti saját magát.

Sõt, azt írják helyeken, hogy a sötét söröknek még jót is tesz ha állni hagyják (érlelik).

Én nagyon régi Bailey's-t ittam vagy 3 éve, de szerint a krém az beleromlott az üvegbe, ilyen gusztustalan szivacsos anyag lett belõle, a kiöntött alkoholban meg igen gyanús mócsingok úszkáltak. De megittam amit ki tudtam önteni az üvegbõl és nem haltam meg tõle, szóval szerintem az alkohol sokáig eláll és nem kell miatta aggódni.

Jött nyáron ide egy buliba egy karton sör, erõs, 7,2%-os, nem vonzó ízû, pár doboz fogyott belõle. Önszántamból nem akarom meginni békeidõben, maradok az általam kedvelt gyenge lagereknél (4%) napi szinten, de ezt az _erõs_ maradékot letárolom a pincébe, az utolsó elõtti pillanatokban jól jöhet majd "kedélyjavítóként" az a 7,2% alkohol...
    (most direkt megnéztem, még legalább nyár közepéig 'jó' amúgy, a dátum alapján.)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Medve- és rénszarvashús-konzervek Finnországban.
    medvekonzerv.jpg

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 62
    Given: 79

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Medve- és rénszarvashús-konzervek Finnországban.
    medvekonzerv.jpg
    Rendelni kéne. (

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Apr 2015
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 2

0 Not allowed!
    és ez medvehúsból van? megkóstolnám

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    A bal alsó konzerven olvasható a felirat angolul is, miszerint "100% bear meat". (Én nem kóstoltam, csak találtam a neten, de kipróbálnám végszükség esetén, amikor már az éhség felülírja a természetvédelmi aggályaimat.)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,106
    Given: 1,124

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló haven Hozzászólás megtekintése
    Van furább medvés étel is.

De komolyra fordítva a szót, a hús az hús, biztosan nem mérgezõbb mint mondjuk a vaddisznóhús. De az biztos hogy nem árt jól átsütni, hogy ha van is benne valami, akkor az ne okozzon problémát.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Van furább medvés étel is.

De komolyra fordítva a szót, a hús az hús, biztosan nem mérgezõbb mint mondjuk a vaddisznóhús. De az biztos hogy nem árt jól átsütni, hogy ha van is benne valami, akkor az ne okozzon problémát.
    Megtaláltam a gyártó weboldalát, nagyon húzós áraik vannak, egy 210 grammos medvekonzerv 30 euróba kerül. Van még rénszarvas, jávorszarvas, halak, bogyók, szirupok stb., a természetes finn (lapp) dolgokban utaznak. Még jó drága késeket is gyártanak. Az élelmiszeripari biztonságot amúgy külön kiemelik, ezeket a konzerveket lehet szeletben sütni, grillezni, levesbe fõzni stb.

http://www.riipisen.fi/category/22/e...--verkkokauppa