Ha egy másik rendszer egyszerűbb, gyorsabb, pénzt is lehet vele keresni, akkor lecserélheti. Jelenleg egyelőre mindhárommal gond van, azért toporognak egy helyben.

A törvény ami szerint most ránéz a kormány a nagyvállalatok körmére már eddig is létezett (az antitrust), épp csak eddig valamiért nem csináltak semmit. Hogy miért nem, azt nem tudom. Viszont jobb ha gyorsan intézkednek, mert ahogy említették a videóban, 12-15 millió szavazót tudnak ezek a cenzúrabajnok közösségi oldalak aktívan manipulálni. Szóval a mostani kormánynak is érdeke hogy ne hagyja magát tönkretenni. Főleg nem tisztességtelen eszközökkel.

Amúgy még ha lesz is valami, szerintem sok ember akkor is használni fogja már az alternatív oldalakat is. Eleve már csak azért is, met a bizalomnak már annyi, a felhasználók tudják hogy mire képesek ezek a monopol Internetes vállalatok. Morálisan nulla mindegyik, cenzúra, hazugság, manipuláció. Tehát a jelentős többség a kisebb helyekre is töltöget fel mindenfélét.

Meg ez nem csak erről szól. Miért nehéz a dolga a kisebb weboldalaknak? Mert a hitelkártya-szolgáltatók összejátszanak ellenük és sorra feketelistára teszik őket. Ami szintén eléggé olyan hogy az antitrust törvényt sérti, tehát lehetne tenni ellene. Mondjuk itt az a probléma, hogy néhány éve pont az előző kormány bűvészkedett a bankokkal és hitelkártya-szolgáltatókkal, emiatt a mostani kormány elég kínos helyzetben van. Mert ha régen a kormány követelt dolgot, most ugyanannak az ellenkezőjét kellene követelnie.

Meglátjuk mi lesz, de abban biztos vagyok hogy ha odacsapna a kormány a hitelkártya szolgáltatóknak, a bankoknak, a PayPalnak, stb., azzal óriásit nyerne az alternatív közösségi média.