Oldala 193 of 220 ElsõElsõ ... 93143183191192193194195203 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,921 to 1,930 of 2197

Topic: Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Mi a tapasztalat a barométerrel? Jól mûködik? A gyakorlatban hogy tudod használni? Mit jelez a légnyomás változás, milyen idõtávban? Megtudod, hogy holnap esni fog, vagy fél órával elõbb tudsz egy szupercelláról mit amikor lecsap?

A kalibrálása hogy történik?

Én is vettem egy hasonlót, de a légnyomásváltozást nem igazán mutatott az elmúlt egy hétben.
    Ged! Nos, némi "tapasztalattal" a hátam mögött, a következõket tudom mondani a barométer gyakorlati hasznáról. Látványos mutatóelmozdulásokra nem kell számítani. Van ugye egy szabadon mozgatható jelölõmutató, amit én fixen beállítottam 1012 hektopascal értékre, szép nyári idõben. Ehhez képest jelenleg pl. 1008-at mutat, az idõközben beszerzett, légnyomásmérõ szenzorral rendelkezõ karórám pedig (egy értékre állítottam a 2 eszközt) 1008,2-t. Mindig jól együtt mozog a két mérõeszköz. Ez a légnyomáscsökkenés az esõre való hajlam növekedését jelenti elvileg, a növekedés pedig ellenkezõleg. Nem érzem, hogy esõ lesz, bár az idõkép.hu szerint épp erre tart valami kisebb csapadékzóna nyugati irányból. Úgyhogy akár még ide is érhet.
    Azonban, a dolog nem ilyen egyszerû, ahogy az alábbi cikkben leírják. Tehát nem igazán alkalmas a barométer a hétköznapokban megbízható idõjóslásra, legalábbis amatõr szinten. Viszont tényleg szép, jól mûködõ szerkezet, nem bántam meg, hogy beszereztem. A karóránál pedig a légnyomásváltozás a magasságmérésnél is fontos, pl. ennek segítségével hegymászás közben következtetni lehet az aktuális magasságra.
    Egyszóval: a barométer a túlélés szempontjából valószínûleg nem egy nélkülözhetetlen eszköz, de ki tudja... Késõbb majd kiderül.
    https://meteo.reblog.hu/hihetunk-a-barometernek
    Last edited by cattaro; 08-07-2019 at 09:57 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Köszönöm

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Régóta terveztem valami széket beszerezni. Ez lett belõle.
    https://www.decathlon.hu/horgaszszek...d_8239235.html
    Elsõre kényelmesnek és idõtállónak tûnik. Augusztus végén fogom huzamosabb ideig tesztelni.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 165
    Given: 202

0 Not allowed!
    Nem vettem, csak próbáltam:
    Egy hétig volt nálam a Tristar 1000 méteres távmérõje. Errõl írtam pár sort. Akiet esetleg érdekel ilyen belépõ szintû cucc annak hasznos lehet.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lecseréltem az autóm elsõsegélydobozát egy újra, a Pennyben vettem 2190 Ft-ért. Megdöbbenéssel tapasztaltam, hogy a régi felszerelésben lévõ kötszerek 1990-es gyártásúak, a szavatosságuk 5 év. Azóta sokat változott az ilyen csomagok összetétele. A régi, eddig szerencsére használatlan doboz elemeit felhasználom otthoni, EDC-, BOB- és BOL-célokra egyaránt, nem hinném, hogy törõdni kellene a szavatossági idõvel, ha baleset van.
    Az új felszerelés lejárata egyébként, ami a kocsiba került, 2024 január.
    Ezt az alkalmat egyébként felhasználom arra, hogy alaposan áttanulmányozom a csomaghoz mellékelt elsõsegélynyújtási ismereteket tartalmazó füzetet, mert bizony megkoptak a régi emlékek, amikor vizsgáztam belõle.
    elsosegely.jpg

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 52
    Given: 131

0 Not allowed!
    Szia,

Ha van kerdesed, nyugodtan tedd fel.

Ha a regi elsoselycsomagodban regi fajta jod ampulla van, azokrol nem veletlenul hianyzik a lejarati datum: amig sertetlenek, addig felhasznalhatoak.

Az uj, povidone-jod alapu fertotlenito szerek sok szempontbol jobbak, de azok egy ido utan valoban hatastalanna valnak.

Bel

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 42
    Given: 42

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Ged! Nos, némi "tapasztalattal" a hátam mögött, a következõket tudom mondani a barométer gyakorlati hasznáról. Látványos mutatóelmozdulásokra nem kell számítani. Van ugye egy szabadon mozgatható jelölõmutató, amit én fixen beállítottam 1012 hektopascal értékre, szép nyári idõben. Ehhez képest jelenleg pl. 1008-at mutat, az idõközben beszerzett, légnyomásmérõ szenzorral rendelkezõ karórám pedig (egy értékre állítottam a 2 eszközt) 1008,2-t. Mindig jól együtt mozog a két mérõeszköz. Ez a légnyomáscsökkenés az esõre való hajlam növekedését jelenti elvileg, a növekedés pedig ellenkezõleg. Nem érzem, hogy esõ lesz, bár az idõkép.hu szerint épp erre tart valami kisebb csapadékzóna nyugati irányból. Úgyhogy akár még ide is érhet.
    Azonban, a dolog nem ilyen egyszerû, ahogy az alábbi cikkben leírják. Tehát nem igazán alkalmas a barométer a hétköznapokban megbízható idõjóslásra, legalábbis amatõr szinten. Viszont tényleg szép, jól mûködõ szerkezet, nem bántam meg, hogy beszereztem. A karóránál pedig a légnyomásváltozás a magasságmérésnél is fontos, pl. ennek segítségével hegymászás közben következtetni lehet az aktuális magasságra.
    Egyszóval: a barométer a túlélés szempontjából valószínûleg nem egy nélkülözhetetlen eszköz, de ki tudja... Késõbb majd kiderül.
    https://meteo.reblog.hu/hihetunk-a-barometernek
    Ha a néni van kint jó idõ lesz ha a bácsi akkor meg esõ. d7a8ca6b04f0446b2da01679a39e4235.jpg

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló bel Hozzászólás megtekintése
    Szia,

Ha van kerdesed, nyugodtan tedd fel.

Ha a regi elsoselycsomagodban regi fajta jod ampulla van, azokrol nem veletlenul hianyzik a lejarati datum: amig sertetlenek, addig felhasznalhatoak.

Az uj, povidone-jod alapu fertotlenito szerek sok szempontbol jobbak, de azok egy ido utan valoban hatastalanna valnak.

Bel
    Köszi. Igen, a régi jódampullák mindenképp fontos tartozékok lesznek a különbözõ elsõsegélycsomagjaimban. De a kötszerek, ragtapasz is kiváló állapotúnak tûnik, még a szabható sebtapasz is, zárt fóliaborításban. Ahogy kinyitottam ezt a kb. 29 éves elsõsegélydobozt, ami végig autókban volt, forróságban, fagyban, megdöbbentõen újszerûnek tûnt minden, semmi elváltozás, deformáció, sérülés, ilyesmi. Még az ollón sincs rozsdafolt. Úgyhogy nem aggódom emiatt.
    Az új csomagban viszont már van pl. mentõfólia (arany/ezüst) is, ami külön jó dolog.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Alumínium kulacs, 750 ml, 900 Ft a Penny Market szezonális akciójában.

Tegnap mentem egy 100 km-es biciklis körtúrát fõleg tûzõ napon, kánikulában, tesztelve a szintén nemrég beszerzett turistatérképet a környékrõl, mindenféle alternatív földutakat kipróbálva. Mit mondjak, izzasztó menet volt, rendkívül elfáradtam, mert sokszor nagyon homokos dûlõutakon tekertem, néha tolni is kellett pár száz métert. Nagyon elfáradtam a végére, de jó és tanulságos túra volt. A kulacs nagyon bevált nem éreztem semmilyen mellékízt. Ezt is és a másik, szintén 750 ml-es mûanyagkulacsot is persze többször után kellett tölteni falusi nyomós kutakból. Egy ilyen kánikulai túrához legalább 3 liter vízzel kell számolni, de inkább többel. Szóval, ha nincs útközben víznyerési lehetõség, min. 4 db kulacsnyi víz kell ilyen távhoz nehéz terepen.
    alukulacs.JPG

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    https://www.vango.co.uk/gb/sleeping-...alpha-375.html

download.png

megleptem magam egy uj teli halozsakkal, eddig nem hasznaltam kimondottan teli halozsakot hanem egy 3 evszakosat tuningolam egy halozsak belsovel. mar regota szemezgettem ezzel a zsakkal, egy baratomnak van ilyen aki kolcson adta mult telen es azota tetszik, aztan most ugy dontottem megveszem.

elsore nagyon szuper, a vastagabb termetu emberek is (mint en) elfernek benne, magassagra az atlagnak jo, 185 folottieknek szukos lesz.
    a tavalyi tel eleg enyhe volt, mikor probaltam januar elejen, 2-3 fok korul volt az esti homerseklet. akkor eleg jol ereztem magam csak ugy zokni, polo, boxer also ruhaban. remelem iden lesz egy ket minuszos este is mikor kiprobalhatom