Oldala 3 of 5 ElsõElsõ 12345 UtolsóUtolsó
Eredmény 21 to 30 of 43

Topic: Mûanyag alvókabin, survival pod. BOL

Super Moderator WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 267
    Given: 318

0 Not allowed!
    A "kutyaólat" belülrõl 4 oldalán ki tudod bélelni sima nikecellel, az aljára meg tenni kell lépésálló polisztirol lapot, esetleg arra egy újabb darab OSB lapot. Ha a szigetelõ anyagokat pontosan leszabod méretre és azokat összeszilózod akkor nagyjából teljesen zárt lesz a belsõ tér. Az ajtó lehet bármiféle, ha OSB lapból van akkor a legegyszerûbb megoldás az ajtót is abból megcsinálni valami tetõléc erõsítéssel, mehet rá öntapadós D-profil gumi és máris le van zárva úgy, hogy szinte légmentes belül.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Akkor már lehet érdemesebb szendvicspanelbõl megcsinálni?

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Ne húz fel magad!
    Egyébként az adminon kívül senki nem kérdezte, hogy hová akarod telepíteni. Én úgy vettem, hogy a saját területedre.
    Szerintem megfontolandó amit WestBam írt. Egy "kutyaól" nem kelt feltûnést, még ha meg is találja valaki, azt hiheti, hogy valami hajléktalan elhagyott alvóhelye. Pár méterre elásol egy jól lezárt hordót némi tartalékkal. Baj esetén ez is elég, hogy meghúzd magad. Sõt, ha egy kétszemélyes olcsó sátrat (+hálózsákot, tiszta ruhát) beteszel a hordóba az is elég lehet, és sokkal kisebb az esély, hogy valaki belebotlik (és nem dõl rá fa, nem ég el erdõtûz esetén).
    Ha viszont kitartasz a mûanyag kapszula mellett, elõször teszteled le, hogy az általad választott anyagok (plexi, sziloplaszt) hogyan viselkednek együtt: ragassz össze egy kis dobozt belõle utána terheld, mozgasd, derüljön ki hogy bírja. Ki kell találnod azt is, hogy az erdõben, nagyobb méretben hogy tudod összeragasztani, segítség nélkül. Amíg nem köt meg a ragasztó, addig nem tesz jót neki, ha a szél mozgatja, az erdõben nincs egy sima egyenes felület, amin kényelmesen dogozhatsz. Apróságnak tûnik, de szerintem kínlódás lehet mostoha körülmények között ilyen precizitást igénylõ munkát végezni. De próbáld ki kicsiben, ha mûködik, csinálhatsz nagyobbat.

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Plexibõl ami az alap elképzelés volt "százezres" tétel lenne összerakni egy ilyet. Szerintem ez nem cél, sõt, kerülendõ. Ezért javasoltam az OSB lapokat, azzal könnyebb is dolgozni házilag, könnyen alakítható és beszerezhetõ, akár tervezés után méretre vágottan is megvásárolható lapszabászatokban, vagy akár egy nagyobb obi vagy hasonló barkácsáruházban is. ITT egy elég jó gyûjtõoldal a mûanyag/plexi cuccokról. Nem filléres tétel, tudom, mert volt amit végül én is máshogy oldottam meg, mert plexibõl drága lett volna nagyon.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    ragassz össze egy kis dobozt belõle utána terheld, mozgasd, derüljön ki hogy bírja.
    Kicsiben másképp fog viselkedni mint nagyban

Nem azt mondom, hogy nem érdemes kicsiben próbálgatni, de szerkezeti merevségben nem sokat lehet megtudni belõle

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Ki kell találnod azt is, hogy az erdõben, nagyobb méretben hogy tudod összeragasztani, segítség nélkül. Amíg nem köt meg a ragasztó, addig nem tesz jót neki, ha a szél mozgatja, az erdõben nincs egy sima egyenes felület, amin kényelmesen dogozhatsz. Apróságnak tûnik, de szerintem kínlódás lehet mostoha körülmények között ilyen precizitást igénylõ munkát végezni. De próbáld ki kicsiben, ha mûködik, csinálhatsz nagyobbat.

Hú de nagyon igaz! Nem is gondoltam végig rendesen!

törölt tag -gl
    Guest

0 Not allowed!
    Nem Plexi volt az alap elképzelés, hanem PET lemez. A plexi törik. Próbáltál már PET palackot eltépni, elvágni? Azt még a kutya se tudja szétrágni néha.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló glassbox Hozzászólás megtekintése
    Nem szeretném, hogy megint belemenjünk ebbe a körbe de tudtommal itt társadalmi összeomlásra készül a csapat...
    Méghozzá a jelen helyzetállás szerint úgy néz kibékeidõben készül a csapat a bajra. Szerintem igyekszünk egymásnak elõre mutató kérdéseket feltenni, esetleg olyan tanácsokat is adni, amivel a közösség tagjai elkerülhetnek bizonyos problémákat a jelenben. Azt hiszem a felkészülés (jelenben történik) minden aspektusa szempontjából morális kötelessége annak, aki olvas és hozzászól, hogy pozícionálja a vizsgált kérdéseket a jelen szempontjából, melynek része a jogi normának és egyéb erkölcsi szempontoknak a vizsgálata is. Természetesen mindenki saját magával számol el.

Azt hiszem a legegyszerûbb formája a kényes/jogi szempontból problémás dolgok kitárgyalásának, hogyha a szövegben úgy pozícionálod, hogy ne merüljenek fel aggályok. Például az autók/motorok esetében az ujságírók szokták írni, hogy 160 km/h-s sebességnél milyen a szélzaj. Mindig hozzáteszik, hogy zárt pályán, vagy német autópálya sebességkorlátozás nélküli részén próbálták ki. Ez így az online térben egy tök jól mûködõnek tûnõ dolog. Tudom javasolni

Béke

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ilyen PET lemez engem is érdekelne, hogy hol kapható, milyen feltételek mellett?

Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Szerintem PET lemezt nem gyártanak olyan vastagságban, ami stabilan megtartaná önmagát. Talán a hordók sem HDPE anyagúak lennének, ha megoldható lenne PET-bõl vákuumozva.