Oldala 177 of 220 ElsõElsõ ... 77127167175176177178179187 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,761 to 1,770 of 2200

Topic: Off topic

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    A videó még mindig le van tiltva.

Közben gondoltam hogy gyorsan csinálok egy Instagram fiókot, mert miért ne.

Feltöltöttem egy videót, és ki is írta rá hogy feltöltési hiba, próbálja újra. Párszor próbáltam, persze nem működötté s nem is írta ki hogy miért. Megnéztem hogy egy videónak milyennek kell lennie, de mind stimmelt. Google-n találtam egy olyat, hogy a legújabb mp4 formátum nem megy Instán.

Ok, akkor a korábbi verzióra átkonvertálás, majd újra feltöltés. Működött, feltöltődött. (Gondoltam én, hiszen azt írta a rendszer.)

De mikor néztem volna hogy tényleg felment-e, akkor azt írja hogy rossz feltöltés és az egyetlen amit lehet vele csinálni az a törlés.

És megint. "Failed to post."

Hogy lehet ilyen hulladék ez is. Egy kép+videó közösségi portál ahová nem lehet videót feltölteni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egy érdekes cikk:

Egy magyar, aki Philadelphia legkeményebb negyedében lett rendőr

https://index.hu/kulfold/szevasztok/...assag_veszely/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Én nem látom, hogy miért nem valósak. Legalábbis a magyar árak nagyjából stimmelnek. Nagyjából.

Bár, hogy az adót miért 15%-ra írja az 55 helyett, azt nem tudom. Jó persze, a többinek nem mindnek "adó" a neve, de attól még az

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igen, főleg a 15%-on néztem egy nagyot. Az 56,7%-al kevesebb egészségügyre az is súlyos lenne. Nálunk egy vérvétel 600 dollár. Magyarországon ki fizet egy legalapabb vérvizsgálatért közel 100.000 forintot?

Az ételáraknál meg azt látom hogy az USA-hoz nem a legolcsóbbat írják, Magyarországhoz viszont igen. Én olcsóbban veszek itt kaját mint amik le vannak írva.

"New Volkswagen Golf 1.4" - Itt az Európai autók persze hogy drágábbak. Olcsóbban viszont egy vadonat új Ford-okat lehet venni olcsóbban.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Igen, fõleg a 15%-on néztem egy nagyot. Az 56,7%-al kevesebb egészségügyre az is súlyos lenne. Nálunk egy vérvétel 600 dollár. Magyarországon ki fizet egy legalapabb vérvizsgálatért közel 100.000 forintot?
    Az egészségügyet nem igazán lehet összehasonlítani, mert itt bérjárulékos rendszer van, ott meg egészségpénztári.
    Az USA világviszonylatban vezet az eü kiadásokban, még a nyugati országokhoz képest is, mivel ha valakinek olyan az egészségbiztosítása, akkor minden szirszar vizsgálatot megcsináltat, azt is, ami tök felesleges. Ez a betegnek nem, a rendszernek viszont kiadásként jelentkezik. Az egészségügyi költségvetést érdemes megnézni, az az 56% szerintem reális.

Nálunk nagyon sok minden "ingyen" van, azaz fedezi a tb, nem is foglalkoznak vele az emberek, így nem is jelentkezik kiadásként.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mondok másik példát. Amikor az asszony elrontotta a gyomrát, bementünk. Besétált egy orvos, mondta hogy jónapot és nem vizsgált, nem kérdezett ki, se semmit. Egyszerűen kisétált.

Majd ez után kaptunk egy külön számlát 1000 dollárról amiért az orvos ennyit csinált. (Nem ez volt az egész, ez csak azért volt mert az orvos azt mondta hogy jónapot.)

Magyarországon szerintem ezt nem igazán néznék el és nem számláznának ki érte semennyit, de főleg nem 56,7%-ot. Egy orvos mennyit keres most? 300ezret egész hónapban? Szóval vannak bajok itt.

Mondhatnánk hogy "de legalább nem kell várakozni". De kell itt is, sima felülvizsgálatra 3 hónap a várakozási idő, fogorvosnál FÉL ÉV.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Kirabolták PewDiePie otthonát. Azt írja a felesége hogy az értékei 90%-át elvitték, ékszert, pénzt, gépeket, ami ért valamit.

Sose értettem hogy miért Angliába költöztek. Jobban járnának egy csendes amerikai kisvárosban. Japánt szokták még emlegetni, lehet hogy tényleg végleg odamennek. Ezek után gondolom a Londoni ( ? ) lakásukban nem is éreznék magukat biztonságban.

https://www.insider.com/pewdiepie-an...uables-2019-12

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Mondok másik példát. Amikor az asszony elrontotta a gyomrát, bementünk. Besétált egy orvos, mondta hogy jónapot és nem vizsgált, nem kérdezett ki, se semmit. Egyszerûen kisétált.

Majd ez után kaptunk egy külön számlát 1000 dollárról amiért az orvos ennyit csinált. (Nem ez volt az egész, ez csak azért volt mert az orvos azt mondta hogy jónapot.)

Magyarországon szerintem ezt nem igazán néznék el és nem számláznának ki érte semennyit, de fõleg nem 56,7%-ot.
    Oké, de mi szerepelt a számlán? Nyilván nem az, hogy köszönés. Ha meg nem volt vizsgálat, akkor hogyan tud arról számlát adni? Elhiszem, hogy ez történt, csak nem értem, hogyan lehetséges.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az asszonynál van a számla valahol a szekrényében. Azt viszont tudom hogy mit csinált az orvos és hogy csak köszönt, mert én is ott voltam vele végig a vizsgálóban. Lehetséges mert azt csinál amit akar, úgy hozzák le az embereket ahogy csak tetszik nekik. Gondolom látszott rajtunk hogy nincs ügyvédünk, se semmi.

A kedvencem az volt ahogy 600+ dollárral túl is számláztak egy másik látogatás esetében, majd elismerték hogy valóban így történt, meg hogy küldjünk ilyen meg olyan papírokat erre mag arra a címre és visszaadják a pénzt. Megtettük, majd később mondták hogy nem kapjuk vissza és kész. Végül is csak 1 havi keresetem volt amit lenyúltak. Nekik ez semmi, és hogy nekünk mit jelent ennyi pénz az nem érdekli őket.

Ja, magyar kórházas történet is lesz, mert az is tanulságos. De a szemműtétes videó is fent van a csatornámon, ami szintén kórház volt (szemklinika) és az is minden volt csak nem korrekt eljárás.