Oldala 3 of 3 ElsõElsõ 123
Eredmény 21 to 23 of 23

Topic: Konzerv-, rizs-, tészta- stb. receptek SHTF esetére

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló cattaro Hozzászólás megtekintése
    Átkopiztam szövegszerkesztõbe az eredeti posztodat, és kicseréltettem a programmal a magyar ékezetes betûk helyett megjelenõ dupla karaktereket a helyes karakterre, ami azért könnyen kikövetkeztethetõ.
    Micsoda elhivatottság

Senior Member coco's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2017
    Thumbs Up
    Received: 122
    Given: 250

0 Not allowed!
    Egyszerûbb, ha kiválasztod a megfelelõ karakterkódolást a böngészõdben.
    Loco en el coco

0 Not allowed!
    Ami azt illeti, talán ez idevág. Nos, régen a savanyúságokat miért is készítették? Nem az ízük miatt, hanem mert télen nem volt vitamin forrás, és ez lényeges szempont, ha a boltok polcai leüresednek, és egészségesek akarunk maradni! A legjobbak erre a hidegen eltett savanyúságok, és itt bizony félre kell tenni a tartósítószer-ellenességet, ha tutira akarunk menni! Sok recept kering a neten, amik szimplán borkénnel készülnek, én azért biztosra megyek, és szalicilbõl, illetve na-benzoátból is betáraztam vész esetére! Sóból nem lehet elég, cukrot, ecetet szintén fontosnak tartom, hogy a tartalékaink közt elõkelõ helyet foglaljanak, hiszen ha csak tavaszig kihúztuk, õszig még a gyûjtögetésbõl származó élelmiszerek feleslegeit is képesek vagyunk tartósítani!
    Van egy receptkönyvem, amiben olyan savanyúság-receptek találhatók, amik a napfény segítségével, tartósítószer nélkül készülnek. Még nincs velem, a régi otthonomban várja, hogy érte menjek, de majd bemásolom a benne található recepteket, nagyon hasznos kis könyv, elfeledett tudást õriz eleink idejébõl, amikor ugye még minden más volt!