Oldala 12 of 19 ElsõElsõ ... 21011121314 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 181

Topic: Internet (szolgáltatók, tehcnológia, árak, értékelés)

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,074
    Given: 1,099

0 Not allowed!
    Felment az újabb 60 Starlink műhold a 3. rakétával. A videóba beletekerve megnézhetitek a rakétakilövést.

Januárban még legalább 1, de lehet hogy még 2 fellövés is lesz. Úgy már meglesz a 300 műhold ami mérföldkő, mert -ahogy több helyen írták- az a legkevesebb amivel már el lehet indítani az Internet-rendszert.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nem ez az elsõ blokkláncos telefon, de a jelek szerint ez az elsõ, amely tudja a teljesen blokklánc, azaz központi szolgáltató nélküli üzemmódot:
    https://www.indiegogo.com/projects/b...kchain-phone#/

A PundiX komoly névnek számít a kriptoiparban, kriptopénzes pos-terminálokat gyártanak, teljes kriptós szolgáltatáscsomag, meg hasonlók. Dél-amerikában mozgolódnak a legjobban, mondjuk ott a gazdasági helyzet adja, hogy labdába rúghatnak.

A telefonról egyelõre sokat nem tudni, mármint a konkrét mûködésérõl, mert ugye oké, hogy a blokkláncot használja hálózatként, de ahhoz valahogy csatlakozni kell. Egy város közepén mûködik a mesh, kint a határban meg nem. Dizájn készlet az van hozzá, de a mûholdas csipet nem látom a listájukon Szóval ez a kérdés egyelõre engem is érdekel, mindenesetre az irány jó.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lám, igazam volt. Éreztem én hogy dolgoznak az ügyön.

A legutóbbi 60 műholdból 1 már be van feketítve, az a prototípus. Ha beválik akkor gondolom az összes többi olyan lesz, hogy annyival kevésbé zavarják a csillagászatot.

https://www.scientificamerican.com/a...-to-astronomy/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Atomtechnológia, erre fél méteres hóban, -14 fokban másszak a tetőre, hogy melegvízzel sprickoljam a "TV tányért" hogy bejöjjön rajta a Net. De végül is sikerült... tiszta hó és jég volt az antenna, de a nagyját lesöpörtem, rálocsoltam a meleg vizet, és rögtön megindult az adatforgalom.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Atomtechnológia, erre fél méteres hóban, -14 fokban másszak a tetõre, hogy melegvízzel sprickoljam a "TV tányért" hogy bejöjjön rajta a Net. De végül is sikerült... tiszta hó és jég volt az antenna, de a nagyját lesöpörtem, rálocsoltam a meleg vizet, és rögtön megindult az adatforgalom.
    Bejön a jó idõ szereld földi tartóra, hogy könnyen hozzáférj. Nekem is volt 110es tányér a földön, fél méter magasan volt az alja, hogy fûnyírásnál elférjek. Mûholdas antennánál nem számít az a pár méter magasság
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez netes műhold, ha elmozdul a tányér, akkor lehet hívni a szerelőt. Mindenféle gépekkel mérte be hogy pontosan merre kell nézzen a rendszer. Még vissza is kellett másznia és igazgatnia kellett mert a sok géppel együtt se akart pontos lenni. Nem nyúlnék hozzá, mert ha gáz lenne akkor megint jöhetne a szerelő, aztán az már szerintem pénzes ügy lenne. Amúgy is abban reménykedek hogy jön a Starlink, vagy a 5G vagy valami más és nem tart már sokáig hogy ezzel a mostanival kelljen szerencsétlenkednünk.

A másik hogy azt mondták hogy áprilisig X összeget kell fizetnünk, de most mégis 16 dollárral több lett a számlánk. Pár órája küldtem nekik egy emailt hogy mi van már...

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 33
    Given: 83

0 Not allowed!
    Akkor majd ha gond lesz vele rakasd le, õ is könnyebben állítja. Addig betonozz le egy tartót De ha csak ideiglenesen van ez a net, akkor tényleg ne veszõdj vele.
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Tegnap újabb 60 műholdat lőttek fel Musk-ék. Ez elég nehéz szülés volt, mert 3x (vagy talán 4x is) el kellett halasztaniuk a dolgot, többnyire az időjárás miatt.

A OneWeb Február 2.-ára tervezi az első lépést, 34 műholdat lőnek fel az oroszok Soyuz rakétájával.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Pályára állították a brit OneWeb 34 műholdját

"Sikerült pályára állítani a brit OneWeb telekommunikációs vállalat mind a 34, most fellőtt műholdját az orosz Szojuz-2.16 hordozórakéta és a Fregat-M gyorsítóblokk segítségével – közölte pénteken a Roszkoszmosz orosz állami vállalat.

A távközlési műholdak célpályára állítása három és fél órán át tartott, és kilenc szakaszból állt. Az elsőben két műhold vált le a Fregatról, a továbbiakban pedig, mintegy húszpercenként újabb négy.

A OneWeb egy 672 egységből álló műholdhálózatot szeretne kiépíteni, amellyel olcsó internet- és telefonszolgáltatást biztosítana világszerte. A cég szputnyikrendszere a tervek szerint jövőre lesz képes az egésznapos kapcsolatot biztosítani, de a műholdak üzleti alkalmazása már idén megkezdődik."

https://hirado.hu/kulfold/cikk/2020/...b-34-muholdjat

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    ha így folytatják, megtelik az ég, megállítják a globális felmelegedést