Oldala 49 of 261 ElsõElsõ ... 3947484950515999149 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 481 to 490 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Akkor mond az asszonynak, hogy delben safety meeting a konyhaban. 😂

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ihasz Laci Hozzászólás megtekintése
    itt a kodos albionba egyenlore eleg nyugodt a helyzet.

a megbetegedesek szama 400 alatt van egyenlore, 1-2 halalos aldozattal.

annyira nem nezem a hireket, de eddig semmi extra ovintezkedes nem lett bevezetve. amit halottam, hogy ha igy folytatotik akkor a nyari szezontol kezdve torlik a sport es egyeb nepunnepelyeket, de ez meg odebb van.

ami erdekesseget halottam, munkahelyen pletyo szinten, hogy gyerekeke nem kapjak el a virust, mert 1, a korona virus gyengebb mint a hagyomanyos natha 2, a gyerekek (akik be vannak oltva) szervezeteben meg erosebben jelen van a natha elleni oltoanyag es ez megvedi oket. ezt se cafolni se igazolni nem tudom, akitol halottam az egy korhazi apolo volt aki beteghez jott ki hozzan az othonba ahol dolgoztam.

masik erdekesseg, hirekbol, a riport elejerol lemaradtam, valami orvos nyilatkozott. szerinte nyar vegere, itt angliaban mindenkin atmegy a virus, tobb mint valoszinu tunetmentesen! mivel a lakossag nagy resze be van oltva, es a legveszelyeztetetteb emberek, oregek, betegek, gyenge immunrendszeruek kapjak el a virust ugy, hogy a tunetek is latszanak.
    Nem értem teljesen...

Nátha elleni oltás?

ilyen létezik? :O

valahol kimutatták, hogy részben hatásos a COVID19-el szemben?

bocsi ha már leírtad, csak 1 lapot olvastam vissza

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Szerintem nátha alatt influenzára gondolt Laci (vagy az, akitõl idézett). Ez persze téves, mert a nátha nem egyenlõ az influenzával. Az influenza elleni védõoltást az elõzõ éves vírustörzsbõl kotyvasztják. Ami természetesen az aktuális év vírustörzstõl általában különbözik. Én régen kértem influenza elleni védõoltást, ami elõször úgy tûnt, hogy hatásos, de a következõ évben elkaptam a flu-t, hiába voltam beoltva. Onnantól kezdve nem kértem soha. Bár a tünetek hasonlók, a koronavírus és az influenza vírus különböznek. Sokkal jobban eltérnek, mint az influenza két egymás követõ évben elõforduló változata. Márpedig ha az idei influenzától nem véd a tavalyi védõoltás, akkor a koronavírus ellen aligha hatásos. Csak az immunrendszerünkben bízhatunk, ezért vannak bajban az idõsek és a krónikus betegek.
    Az UV sugárzás valóban olyan romboló hatású, amit még a vírusok sem bírnak, de ha jól tudom Irán mediterrán, száraz klímával rendelkezik, ami kifejezetten kedvezõtlen a kórokozók szempontjából, mégis az egyik leginkább sújtott ország. Olaszország is melegebb, napsütésesebb hely, Dél-Korea is jóval közelebb van az egyenlítõhöz, mint mi. Szóval kár abban reménykedni, hogy a jó idõ beköszöntével elmúlik a járvány. Persze nem látok a jövõbe, de én nem hiszek benne. Angliában egyébként is óceáni éghajlat van, enyhébb a nyár. Szerintem ezek az értesülések az emberekre jellemzõ "wishfull-thinking", nincs valós alapja.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    csodálkoznék, ha az influenza elleni oltás ennyire hatástalan lenne az influenzára

biztos, hogy kimutatták, hogy akik minden évben kapják, azok jobb sansszal mennek, mint akik nem, még ha nem is 100%-os

mármint a klasszik influenza ellen természetesen

Egyébként egy sima nátha vírus elleni oltás az elég brutál gazdasági/jóléti elõnyökkel járhatna egy fejlett országban

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 934
    Given: 972

0 Not allowed!
    Olaszoknál 6,6%-ra nõtt a halálozási arány.

Tegyük fel hogy a fiatalokra tényleg nem hat annyira. De akkor ez milyen arányban nyírja az idõseket? 2%-nál írták hogy a 80+ évesek 15%-ának annyi. 6,6%-nál akkor ez mennyi? A 80-on felüli idõsek fele belehal? Már azt is írják hogy az idõsebbeket el se akarják látni, mert úgysem lehet rajtuk segíteni.

A DailyMail meg azt írja hogy az étel és a gyógyszerboltokon kívül minden más boltot bezárat az állam.

https://www.dailymail.co.uk/news/art...k-worsens.html

Vajon melyik ország lesz az ahol kitör a komoly anarchia?

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    May 2013
    Lakhely
    Föld
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Nem olyan magas a halálozási arány, csak van kb 200000 beteg, ebbõl intenzív ápolásra szorul 1028 és meghalt 827 eddig. Az, hogy a statisztikákban mondjuk ezerrel nõ a betegek száma naponta az csak azt jelenti, hogy ennyi pozitív tesztet végeznek aznap.
    Ezt ott is tudják, ezért hozzák a drasztikus intézkedéseket, viszont ezt nem merik kommunikálni mert kitör a pánik.
    Aki nem vágott még fát géppuskával, az nem is ember!

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Szerintem nátha alatt influenzára gondolt Laci (vagy az, akitõl idézett). Ez persze téves, mert a nátha nem egyenlõ az influenzával. Az influenza elleni védõoltást az elõzõ éves vírustörzsbõl kotyvasztják. Ami természetesen az aktuális év vírustörzstõl általában különbözik. Én régen kértem influenza elleni védõoltást, ami elõször úgy tûnt, hogy hatásos, de a következõ évben elkaptam a flu-t, hiába voltam beoltva. Onnantól kezdve nem kértem soha. Bár a tünetek hasonlók, a koronavírus és az influenza vírus különböznek. Sokkal jobban eltérnek, mint az influenza két egymás követõ évben elõforduló változata. Márpedig ha az idei influenzától nem véd a tavalyi védõoltás, akkor a koronavírus ellen aligha hatásos. Csak az immunrendszerünkben bízhatunk, ezért vannak bajban az idõsek és a krónikus betegek.
    Az UV sugárzás valóban olyan romboló hatású, amit még a vírusok sem bírnak, de ha jól tudom Irán mediterrán, száraz klímával rendelkezik, ami kifejezetten kedvezõtlen a kórokozók szempontjából, mégis az egyik leginkább sújtott ország. Olaszország is melegebb, napsütésesebb hely, Dél-Korea is jóval közelebb van az egyenlítõhöz, mint mi. Szóval kár abban reménykedni, hogy a jó idõ beköszöntével elmúlik a járvány. Persze nem látok a jövõbe, de én nem hiszek benne. Angliában egyébként is óceáni éghajlat van, enyhébb a nyár. Szerintem ezek az értesülések az emberekre jellemzõ "wishfull-thinking", nincs valós alapja.
    Iran nagyon összetett éghajlatú hatalmas ország.
    Csak Teheránban es környékén 14 millió ember el 1100 m nél (Kékestetõnel) magasabban kontinentális száraz klímán ami klima az ország amugy is legnagyobb részén van.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló st.jimmy Hozzászólás megtekintése
    Nem értem teljesen...

Nátha elleni oltás?

ilyen létezik? :O

valahol kimutatták, hogy részben hatásos a COVID19-el szemben?

bocsi ha már leírtad, csak 1 lapot olvastam vissza

bocs, rosszul irtam, influenzat akartam irni, csak itt erre az oltasra mindenki ugy hivatkozik, hogy flu jab, a flu meg a megfazas, natha jelentese

https://www.nhs.uk/conditions/vaccin...uenza-vaccine/

2 es 3 eves korban kapjak a gyerekek ezt a vedooltast itt angliaban. erre mondta az az apolo, hogy ez az oltas van erosebben jelen a gyerekek szervezeteben es ezert nincsenek gyerekek a megbetegedettek kozott. ezt egy korhazban dolgozo apolotol halottam, ami nem jelenti, hogy akkor ez most 100% igy is van de lehet benne valami.

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    most igy gyorsan rakerestem, hogy mit irnak errol a jelensegrol

https://edition.cnn.com/2020/03/11/h...ick/index.html

ez a legfrisseb amit talaltam, meg ehhez hasonlokat.
    amit ir az az, hogy a gyerekek nem nem kapjak el a virust, hanem, hogy nagyon kis szamban kaptak eddig el, nagyon enyhe vagy semmilyen tunetekkel.

kinaban 45.000 betegbol, 20 evesnel fitalabbak kozt 1 halalos kimenetul volt, 10 evesnel fiatalabbak kozottpedig egy sem.

amit meg irt, hogy ez annak lehet az oka, hogy a fiatalok immunrendszere meg fejlodik es maskent reagal a virusra, de ez csak egy teoria.
    vagy, korabban mar atment egy korona virus jarvany amit nem kulonboztettek meg es hagyomanyos influenzakent kezeltek es ettol az elozo virustol megvan az antivirus a gyerekek szervezeteben.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    szóval senki nem tud semmit, de végülis az influenza oltásnak valszeg nem sok köze van a dologhoz, ha jól szûröm le...

azért kicsit sajnálom, hogy nincs nátha elleni oltás

mondjuk annyi mégis érdekes lehet, hogy egyszerre el lehet-e kapni az influenzával, vagy kiütik egymást? Mert, ha egyszerre is tudnak tángálni, az egy jó indok az influenza oltás mellett, kvázi nõ a sima influenza súlyos következményeinek a kockázata