Oldala 60 of 261 ElsõElsõ ... 1050585960616270110160 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 591 to 600 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    "A spanyol hadsereg vészhelyzetekre szakosodott egysége magányosan agonizáló idõseket és holttesteket talált az idõsek otthonában, ahová ellenõrzésre mentek ki a koronavírus-járvány közepén. Az elvileg az otthon lakóiról gondoskodó személyzet elmenekült a járvány elõl, magukra hagyva a magukról gondoskodni képtelen idõs embereket. A hadsereg néhány ellenõrzésen csak teljesen elhagyott idõseket láthatott az ágyakban, ha nem éppen halottakat – erõsítette meg Margarita Robles spanyol védelmi miniszter." (Index)

"A japán külügyminiszter kedden bejelentette, megtiltják a beutazást 18 európai országból és Iránból az új koronavírus-járvány miatt; Dél-Koreában javul a járványhelyzet, de súlyosbodik a délkelet-ázsiai országokban, a kór megjelent Laoszban is, egy ausztráliai államban pedig rabokat helyeznének feltételesen szabadlábra." (MTI)

"A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) kedden hivatalosan bejelentette: Thomas Bach elnök és Abe Sindzó japán miniszterelnök megállapodott abban, hogy a tokiói olimpiát a jövõ évre halasztják, és legkésõbb 2021 nyarán kell megrendezni." (MTI)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Sep 2018
    Lakhely
    Bp. & BOL
    Thumbs Up
    Received: 2
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ma 8 nap után bementem a közeli kisvárosba, hogy 2-3 hétre bevásároljak. Nos, alaposan megváltozott a közhangulat 8 nap alatt. Az utcák kihaltak, a lézengõ járókelõk közül meglepõen sokan viselnek maszkot és kesztyût. 2 Pennyben is voltam, mert egy bevásárlókocsinyi cucc nem volt elég, és mindkettõ útba esett. Az elsõben alig voltak vásárlók, 25-25%-uk maszkot és kesztyût is viselt. A pénztáros (elég volt egy kasszát nyitva tartani) maszkban és kesztyûben. Nekem is van 10-15 maszkom, de még nem viseltem, csak kesztyût. A kassza elõtt vonalakkal jelölve a vásárlók közti biztonsági távolság. Ahogy láttam, a készételkonzervek szinte teljesen elfogytak, liszt nincs, élesztõ nincs, a friss húsos hûtök is eléggé lefosztva. A dolgozók folyamatosan töltötték fel áruval a polcokat. A másik üzletben többen voltak, ott átlagos forgalom. Szintén kb. 20% maszkos vásárló. 2 kassza üzemelt, az egyikben maszkos-kesztyûs pénztáros, a másik viszont kesztyû és maszk nélkül fogdosta az árukat, a pénzt. Mindenhol érezhetõ, komoly feszültség a levegõben, komor, feszült mozdulatok, a legtöbb vásárló igyekszik tartani a távolságot a többitõl. A falusi borászból is elpárolgott a kedélyesség, a pincébe már nem lehet lemenni, kesztyûben veszi át a palackos szatyrot, az udvaron kell megvárni. A trafikban egyszerre csak 1 vásárló tartózkodhat.
    Remélem, a következõ 2-3 hétben nem kell venni semmit. A tartalékokhoz még nem nyúltunk.
    Ja, amikor maszkról beszélek, sima eldobható sebészmaszkról van szó, talán 1-2 emberen láttam komolyabbat.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A vírus egyik mellékhatása lehet a szaglás és ízlelés elvesztése. Szóval úgy tûnik hogy aki hirtelen nem érez szagokat/nem érez ízeket, az esélyes hogy fertõzött.

Nem tudom hogy a magyar sajtó ír-e már róla, de a nemzetközi tele van vele.

https://apnews.com/d76ada1591406fd26085201203ab253d

https://www.kron4.com/health/coronav...rus-infection/

https://www.usatoday.com/story/news/...te/2897385001/

MPF támogató Ihasz Laci's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jun 2015
    Lakhely
    Somerset UK
    Blog Entries
    3
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    "A spanyol hadsereg vészhelyzetekre szakosodott egysége magányosan agonizáló idõseket és holttesteket talált az idõsek otthonában, ahová ellenõrzésre mentek ki a koronavírus-járvány közepén. Az elvileg az otthon lakóiról gondoskodó személyzet elmenekült a járvány elõl, magukra hagyva a magukról gondoskodni képtelen idõs embereket. A hadsereg néhány ellenõrzésen csak teljesen elhagyott idõseket láthatott az ágyakban, ha nem éppen halottakat – erõsítette meg Margarita Robles spanyol védelmi miniszter." (Index)
    ehhez hasonlo esetek pedig egyre gyakrabban fognak elofordulni.
    en is gondozokent dolgozok, tobb othhonbol is kaptunk felkerest, hogy amennyiben tudunk vallaljunk be extra muszakokat mert fogy a szemelyzet.
    a kohogesem miatt most egy hetre kiesek a munkabol en is, es sokan masok is.
    az utolso muszakomkor a 7 fos muszakbol 3 nem jott be aznap, helyettuk az esti muszakbol lett berendelve 3 fo, akiknek dupla muszakot kellet lehuzniuk. es ez meg csak a jarvany kezdete, ha ez igy megy 1 honap mulva a szemelyzet a fardtsagtol fog osszeesni.

angliaban rengeteg a gondozasra szorult. foleg idosek, az eletkor egyre kitolodik de sajnos az egeszsegi allapot nagyon le van romolva. otthon nem tudom mi a helyzet de itt a rengeteg beteg otthonba szerintem sajnos nagyon sok lesz az elhalalozas a szemelyzet hianya miatt.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Anyáméknál 4-5 ember hordja ki az ételt és a gyógyszert az idõseknek és mozgáskorlátozottaknak. Több száz embernek ami nem kis munka. A kérdés hogy ha az étel-kihordók lebetegednek, akkor utána ki hordja majd szét az ételt?

Itt meg egy rövid videó:

Ma bemegyek a városba, szerintem készítek videót arról hogy mi a pálya. Kíváncsi vagyok hogy üres lesz-e a Walmart...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Úgy tûnik hogy most átment a 2 Trillió dolláros segély a lakosságnak. A kormány küldi az 1000 dolláros csekkeket mindenkinek, a vírus idejére. Friss hír, szóval nem tudom hogy pontosan mikor, de elvileg hamar... A pénzzel a lakosságot és a cégeket fogja a kormány támogatni.

Kedd: "Újabb 20 igazolt fertõzött beteget regisztráltak, ezzel Magyarországon 187-re emelkedett a beazonosított fertõzöttek száma, eddig összesen 9-en haltak meg a koronavírus miatt. A kilencedik elhunyt egy fiatalabb nõ, aki számos krónikus megbetegedéssel: szív- és keringési rendellenességgel küzdött, és anyagcsere-betegségben is szenvedett."
    "Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertõzést, ezzel 226-ra nõtt a beazonosított fertõzöttek száma. Meghalt egy koronavírus-fertõzött brit beteg Magyarországon - írta a koronavirus.gov.hu szerda reggel. Ezzel tízre nõtt a koronavírusban meghaltak száma."

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    Anyáméknál 4-5 ember hordja ki az ételt és a gyógyszert az idõseknek és mozgáskorlátozottaknak. Több száz embernek ami nem kis munka. A kérdés hogy ha az étel-kihordók lebetegednek, akkor utána ki hordja majd szét az ételt?

Itt meg egy rövid videó:

Ma bemegyek a városba, szerintem készítek videót arról hogy mi a pálya. Kíváncsi vagyok hogy üres lesz-e a Walmart...
    Kivancsi leszek a Walmartos tapasztalatodra. Nekem vegyesek.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló raktaros Hozzászólás megtekintése
    El tudom képzelni hogy nagy részük nem ért ahhoz amibe majd bele fog pofázni...
    Mit keres a honvédség a magyar cégeknél?
    "Hajszolom a tudást, de õ mindig gyorsabb nálam!"

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    "Egy 21 éves lány is a koronavírus áldozatai között van az Egyesült Királyságban, ahol a járvány eddig több mint nyolcezer embert fertõzött meg, és 422 ember életét követelte.

Chloe Middleton halála azonban további vizsgálódásokra adhat okot, amennyiben a gyászoló családtagok értesülése pontos: szerintük ugyanis a lánynak semmilyen betegsége nem volt, a vírusfertõzés elõtt teljesen egészséges volt. „Üzenem azoknak, akik szerint ez csak egy vírus, ezt gondolják át még egyszer. Saját tapasztalatból mondom, ez az úgynevezett vírus ugyanis elvitte az én 21 éves lányomat” – írta Facebook-bejegyzésében Diane Middleton."

https://index.hu/kulfold/2020/03/25/...ronikus_beteg/

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Az elõzõ kommenthez csatlakozva.

http://pandemia.hu/koronavirus-fiata...vedd-komolyan/