Oldala 35 of 48 ElsõElsõ ... 25333435363745 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 341 to 350 of 474

Topic: Iskolai erőszak, zaklatás, megfélemlítés és megalázás

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 922
    Given: 954

0 Not allowed!
    Ezért rúgtak ki az iskolából

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Van egy olyan FB csoport ahol diákok és volt diákok beszélnek a tanáraikról, hogy azok hogy viselkedtek, verték õket, megalázták õket, stb. Csak 3 hónapja indították a csoportot, de már közel 17ezer tagja van. Tényleg kész horror-történeteket írnak le. Nehéz lenne letagadni hogy ez a fajta probléma is súlyos.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Tényleg kész horror-történeteket írnak le.
    Azért mindet nem venném készpénznek.

Nehéz lenne letagadni hogy ez a fajta probléma is súlyos.
    Súlyos probléma, de szerintem ez nem általános. Nekem például nincs senki az ismeretségi körömben, aki arról számolt volna be, hogy verték, alázták a tanárok. Hangsúlyozom: nem azt mondom, hogy ilyen nincs, csak azt, hogy saját tapasztalatomra alapozva nem általános. Esetleg csak szûkebb népréteget érint, vagy földrajzilag behatárolható, hogy hol fordulnak elõ ilyen esetek?

Senior Member Rozsomák's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up
    Received: 49
    Given: 51

0 Not allowed!
    Van egy olyan FB csoport ahol diákok és volt diákok beszélnek a tanáraikról, hogy azok hogy viselkedtek, verték õket, megalázták õket, stb. Csak 3 hónapja indították a csoportot, de már közel 17ezer tagja van. Tényleg kész horror-történeteket írnak le. Nehéz lenne letagadni hogy ez a fajta probléma is súlyos.
    Mihez képest? Csak ahogy rám néz, már pofán verném a kis köcsögöt. Mihez képest? Visszaugat, jópofizik, beszólogat, pofákat vág? Mert azt gondolja, hogy megteheti, mert jobb okosabb a tanárnál, azt gondolja megteheti, mert otthon is elviselik. A tanárt tisztelni kell, félni kell, (nem rettegni, de félni, hogy büntet, ha vétkezel.) Provokálja a tanárt, megalázza, mert tudja, hogy erõsebb (a törvény miatt) nála, és csodálkozik, ha nem tolerálják. A kis köcsög nem beszélt arról, hogy a tanár mi miatt tette vele amit tett. A kurva anyját az ilyen kis fasznak. Bement órára és a tanár belekötött, persze. Most is Õ a fõokos. Gondolkodjunk már Béláim!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    És itt van az, hogy ez a jó képességû, okos intelligens gyerek 2 büdös nagy pofon miatt amit nem kapott elkallódik. Mert szerintem szerethetõ, és igen jó reményei lehetnének az életben. Én is ilyen voltam, kaptam akkora taslit, ha csak csúnyán néztem a tanárra. Féltem, és csillagos 5-ös voltam a zsidóiskolában. Kikerültem a proliiskolába, ott nem érdekelte a tanárt semmi, nem vert nem piszkált, nem féltem, leromlottak a jegyeim. Szerettem a tanárom aki megvert néha indokolatlanul is, tiszteltem, szerettem. Aki meg nem foglalkozott velem azt lenéztem, és nem érdekelt mit feszül.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Azért mindet nem venném készpénznek.

Súlyos probléma, de szerintem ez nem általános. Nekem például nincs senki az ismeretségi körömben, aki arról számolt volna be, hogy verték, alázták a tanárok. Hangsúlyozom: nem azt mondom, hogy ilyen nincs, csak azt, hogy saját tapasztalatomra alapozva nem általános. Esetleg csak szûkebb népréteget érint, vagy földrajzilag behatárolható, hogy hol fordulnak elõ ilyen esetek?
    A többség teljesen hihetõnek tûnik. Nálunk volt hogy az egész osztályt végigverte az osztályfõnök valami teljesen súlytalan házifeladat miatt. Járt a padok közt, akinél nem volt meg a házi, azt megütötte. A 20 fõs osztályból talán 2-3 ember nem kapott. És nem kis tockos volt hanem brutális nyakas. A leggyengébb fizikumú lányokat is megütötte, nem csak minket fiúkat.

Engem 7 tanár ütött meg, abból 1-ben volt annyi tisztesség hogy bocsánatot kérjen utána és azt mondja hogy hirtelen felindulásból tette és nem volt jogos a dolog. Haverom azért ütötte meg többször a fizikatanár, mert valami buta feladatot kellett csinálni és a haver nem tudta a választ arra hogy "ez mennyi?" és csak azt mondta rá hogy "sok...". Ugyanaz a tanár engem kezdett el hisztisen ütni, mert sorakozón hozzászóltam az osztálytársamhoz. Az igazgatónõrõl aki 7 éves gyerekként úgy megvert, hogy a földön fekve védtem a fejem az ütésektõl miközben sivalkodva üvöltött, arról már videót is készítettem korábban. Volt egy énektanárom aki csak csúnyán megalázott mert rajzoltam elég szépen a kottajegyeket. Kiabált vele hogy "ez meg hogy néz ki?! nem a trágyadombon vagyunk!". Azóta sem használtam kottázást, holott egy ideig elektronikus zenéket csináltam otthon és még egy albumra is felkerült néhány a számaim közül. Annak az énektanárnõnek vajon volt ennyi sikere? Kétlem.

Szóval én csodálom ha valakit nem ér ilyen, mert kész osztályokat vertek és pofoztak egyszerre, ott ritkaság lehet ha valaki megúszta pofon és megalázás nélkül. :o

Volt hogy az osztályfõnököm akart megalázni, mondjuk az nem sikerült neki. Buta képregényeket rajzolgattam és amiatt kihívott hogy vigyem ki és olvassak fel belõle. Felolvastam, mire elkezdett kiabálni hogy "SZERINTED EZ VICCES?!", mire válaszoltam hogy "eléggé". Aztán tartott egy kiselõadást hogy én ilyen meg olyan vagyok. Amúgy valószínûleg vicces volt, mivel a szünetekben olvastam fel belõle, 7-8 gyerek állt körül és mind röhögött. Akkor jött oda a tanár hozzánk csak úgy és fülelt hogy min röhög ott mindenki. Hogy az a tanárunk késõbb kihívott és felolvastatta velem a dolgot, azzal csak azt érte el hogy az egész osztály hallotta és a többségnek tetszett az is, meg a válaszom is.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Rozsomák Hozzászólás megtekintése
    Mihez képest? Csak ahogy rám néz, már pofán verném a kis köcsögöt. Mihez képest? Visszaugat, jópofizik, beszólogat, pofákat vág? Mert azt gondolja, hogy megteheti, mert jobb okosabb a tanárnál, azt gondolja megteheti, mert otthon is elviselik. A tanárt tisztelni kell, félni kell, (nem rettegni, de félni, hogy büntet, ha vétkezel.) Provokálja a tanárt, megalázza, mert tudja, hogy erõsebb (a törvény miatt) nála, és csodálkozik, ha nem tolerálják. A kis köcsög nem beszélt arról, hogy a tanár mi miatt tette vele amit tett. A kurva anyját az ilyen kis fasznak. Bement órára és a tanár belekötött, persze. Most is Õ a fõokos. Gondolkodjunk már Béláim!
    Akkor inkább ne menj tanárnak. Tanár csak olyan legyen akinek kötélbõl vannak az idegei. A csoportban nem azok panaszkodnak akik visszaugatósak, jópofizók, beszólogatók vagy pofákat vágók, hanem azokat akiket sérelem ért. Mondjuk pofavágásért és a felsoroltakért szintén nem erõszak jár. Eleve abban az esetben a gyerek (az önvédelmi törvények szerint) vissza is üthet. Sõt, haverom mondta hogy az õ osztálytársát felpofozta egy tanár, mire a gyerek feljelentette a tanárát. A tanár rosszul járt, nem azért mert pár forint kártérítést kellett neki fizetnie, hanem mert rá kellett jönnie hogy nem pofozgathat másokat. (Persze ezt az egyik barátom mesélte, nem személyes dolog, de logikusnak tûnõ helyzet.)

Sok diák okosabb is a tanáránál. A diplomával lexikális tudás jár meg ilyenek, észt, kultúrát, tisztességet, becsületességet, korrektséget az élet tanít és azért nem jár osztályzat meg diploma. Olyan ez mikor a tanár téved a saját szakterületén és egy diákja kijavítja. Ott is elõbukik hogy egy tanár elismeri-e a dolgot és megdicséri a diákját, vagy felháborodik rajta és fenyegetõ hangnemet vesz elõ.

A tanárt amelyik tiszteletre méltó, azt tisztelni kell. A tanár dolga az is, hogy a tiszteletet kivívja, amit jelentõs részben úgy kap meg, hogy barátságos és õ is megadja a tiszteletet a diákjainak. Szigorú hangú ha gond van, de nem lépi túl a határokat és korrekt a tanulókkal.

Ha meg valakit szeretnek a diákjai és õ visszaél vele, az meg különösen fájdalmas a diákoknak is. Osztályfõnököm is olyan volt, tiszteltük és szerettük is, úgyhogy amikor pl. végigpofozott minket, az úgy marhára nem esett jól...

Provokálja a tanárt, megalázza, mert tudja, hogy erõsebb (a törvény miatt) nála
    Jelen esetben komoly törvény a tanárokat védi, mivel õk közfeladatot ellátó személyek. (De ha van olyan törvény ami külön a tanároknak megtiltja a diákok megpofozását, akkor azt megnézném. Úgy tudom hogy ez csak kiment a divatból, külön törvény erre nincs.)

A kis köcsög nem beszélt arról, hogy a tanár mi miatt tette vele amit tett.
    Én el szoktam mondani. Az igazgatótól a legnagyobb verést azért kaptam, mert a folyosón rámozdultam egy gyerekre hogy "ne fuss a folyosón mert elesel". Ami vicc volt természetesen, hülyülés, és tényleg tilos volt a folyosón futni. Bementem a terembe, de 1 perc múlva megjelent az igazgatónõ, odajött hozzám és elkezdett ütni vágni, õrjöngött, üvöltött, sivalkodott hogy én milyen vagyok, hogy én felbuktatok mindenkit a folyosón, hogy mások megsérülnek miattam, stb, stb. Holott nem is történt semmi olyan. Szerintem csak rajta volt az 5 perc és én voltam ott hogy rajtam levezesse a fölös engergiáját. Lehet hogy aznap reggel összeveszett a férjével, vagy mittudomén, de hogy ok nélkül vert össze, az biztos. 7 éves csendes gyerekkel persze meg lehetett csinálni ezt. Nem rég mondtam el anyámnak, mert gyerekként teljesen össze voltam zavarodva és nem mertem otthon szólni. Nagyon csúnyán visszaélt a kedves igazgatónõ a helyzettel.

A másik tanárom azért ütött meg teljes erõvel, mert ráfirkáltam a padra. (A pad már teljesen össze volt firkálva, szóval nem számított.) Azért esett szarul, mert amúgy a kedvenc tanárom volt, nagyon bírtam. Lehet hogy neki is más problémái voltak és aznap rajtam vezette le a dühét. Ki tudja.

A tanárnõ aki úgy pofozott fel hogy utána bocsánatot kért, õ is nagyon rendes kis nõ volt. Szintén 7 éves voltam, játszottunk a többiekkel, dobálóztunk ilyen tobozokkal. Súlytalan kis izék, sérülésveszély nulla. Eltaláltam a tanárnõ vastag kabátjának az alját. Egyértelmûen véletlenül, sérülés semmi, szóra sem méltó, rám szólt volna és kész. De odajött hozzám és hatalmas pofont kaptam, véletlenre erõszak, rossz válasz. Nem sokkal utána jött hogy elnézést kér, bocsánat meg minden, mert nem érdemeltem meg azt a pofont. Persze nem is haragudtam rá, hirtelen felindulásból történt, ráadásul rendkívül tisztességes hogy egy 7 éves gyerektõl is volt gerince bocsánatot kérni.

A nem kallódásban nem hiszek. Amelyik gyerekben benne van az elkallódás, azt a pofon inkább továbblendíti. Persze régen én is úgy gondoltam hogy a pofon az segít, de aztán komolyan elgondolkodtam hogy rajtam segített-e. Egyértelmûen nem, mivel nem is érdemeltem verést.

Általánosban pofoztak, volt hogy félévkor meg is buktam, gimnáziumban is, majd ott teljesen nullára esett vissza az hogy én bármit is csinálni akarjak, mert annyira hulladék volt a tanárok többsége, hogy iskolaváltásban gondolkodtam. Érdekes módon szakmunkásban éltanuló voltam. Soha nem kaptam pofont, a tanárok nagy része pedig nagyon kulturált volt és megadta az alapvetõ tiszteletet is. Matekból korábban félévkor bukás, év végén mindig kettes. Szakmunkásban erõs négyes lettem, pedig pont olyan módon tanultam mint korábban, mégis volt sikerélményem belõle. Eleve a tanár kiabálás és megalázás helyett jól magyarázta el a feladatot és esélyt adott mindenkinek arra hogy jó jegyeket szerezzen. Pofonnal azt nem lehet elérni. Mondjuk szakmunkásban sok volt a tiszteletlen és egyéb problémás gyerek, de szerintem azokon a pofon sem segített volna. De a tanárok erõszak nélkül is tudták õket kezelni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Hát nem vagyunk egyformák, véleményem fenntartom, sõt a te írásod is a véleményemet erõsíti. Ki ki a maga lelkiismerete szerint. Azért odasszúrok: a leckét nem megírni, még ha olyan súlytalan is, a tanár elleni tiszteletlenség.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2015
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    rajzra tanítottam gyerekeket, összekötve mûvészettörténettel, 5-6 gyerek, hát ott kuss volt, Itták a szavaimat, nem tanítottam, hanem meséltem, végignevettük az órákat. A házi feladatok érdekesek voltak, kicsit fejtörõsek, a család is be volt vonva. Életem legszebb idõszaka volt. Persze 5-6 gyerekkel foglalkozni 30 hoz képest nevetségesen könnyû.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Országos botrány van. Az elején csak néhány ember posztolt róla a Neten tegnap. Ma már felkapta a sajtó és a média is. Vajon mi fog történni? Az országos felháborodás hatására a rendõrség is lépni fog? Elvileg már történt feljelentés is.

https://hvg.hu/tudomany/20200522_Ban...nstagram_video

A topic keresõszavai: