0
| Thumbs Up |
| Received: 1,274 Given: 1,236 |
De jó, jön vissza a hideg, pénteken jön a 3 fok nappal, meg a havazás.Szuper, mert pont pénteken elintéznivalóm is lesz. Kellemes lesz fagy körül motorozni...
Ma Walmartban voltam, sok ember, többség maszkban. Utak már nem üresek, elég nagy volt a forgalom. Kenyeret vettem, de nem a normál árakon. Eddig 1 kenyér, 1 dollár volt. Most 1 kenyér 2, sõt némelyik már 3 dollár.Baja van a kenyérgyáraknak is a vírus miatt és muszáj volt duplájára, meg triplájára emelni a kenyér árát?
Van egy útszakasz amit különösen "imádok", 35 mérfölddel lehet ott menni, ami oké, nagyjából annyit a robogó is tud, viszont ha én vagyok elõl, és a hátam mögött jönnek (elõzni ott nem lehet), akkor rohadt hosszú sor lesz. Ma is úgy néztünk ki mint egy nászmenet. Én elõl a motorral, mögöttem megy vagy 20 kocsi.A gond, hogy az az egyetlen út amin el tudok jutni a bevásárlóközpontba.
Amúgy kellemes volt a szép idõben hajtani, fõleg az üres utakon, de ott ahol kocsisor jön utánam, pár méterre mögöttem jön a teherautó, tudom hogy türelmetlenek és 50-el akarnak menni a 35-ös táblánál, az úgy irritáló.
Ja és megint volt egy tipikus is...
Keresem a szeletelt szalámit a hûtõnél, erre egy nõ valamit magyaráz felém. Odamegyek, kértem hogy "tessék?". Mondja hogy "nem látom a rangod, mert eltakarja a dzsekid". Nézek rá, aztán rájöttem hogy mit hiányol. Mondtam neki hogy "nekem nincs rangom én nem vagyok katona". A nõ meg pofákat vágva: "hát úgy nézel ki".
He? Hogy néznék már ki katonának ha nincs rangjelzésem? Emellett a hadseregben a világos és a sötétbarna bakancsok vannak rendszeresítve, nekem fekete van. A hadseregben a katonák nem hordanak szakadt cipzárú 20 éves dzsekit. A katonák borotválkoznak és nincs szakálluk. A katonák eltávon nem szoktak terepszínû ruhában járni, azt akkor viselik amikor szolgálatban vannak. Jelzem én 4 év alatt egyetlen egy katonát sem láttam a városban, pedig jó sokszor voltam már bent. Meg nem repülõs sisak volt a kosaramban, hanem a motoros sisakom. Vagy azt hitte a nõ hogy F-16-ossal mentem boltba és kint parkol a vadászgép?
Arról nem is beszélve mikor még azt is mondják hogy "Thank you for your service." (Köszönöm a szolgálatod.) Én olyankor mondom hogy nem vagyok se katona, se veterán. Viszont aki utánanéz, az láthatja hogy a katonák és veteránok se szeretik amikor az emberek nekik szegezik ezt a sort. Sokuk csalódott a hadseregben, vagy rájönnek hogy hiba volt katonának menniük, ráeszmélnek hogy politikai ügy az egész, stb. Tehát ha valaki szolgálatot köszön az milyen? Sokukat irritálja, idegesíti.
Eleve minek megy oda valaki egy idegen emberhez, akirõl semmit sem tud, hogy ilyet szóljon hozzá? A tûzoltónak is megköszöni a szolgálatait? Ha lát valakit orvosi köpenyben, annak is megköszöni? Mi a helyzet a rendõrökkel? Õk is tudnak komoly bûnözõket elkapni, nekik is köszöngetnek egyesek? Pékeknek is ezt mondják? Kukorica termelõ, malacfelnevelõ gazdálkodóknak is megköszönik? Favágóknak, vízvezeték-szerelõknek, úszómestereknek? Nem emlékszem hogy a Baywatch-ban megköszönték volna David Hasselhoff-nak a szolgálatait.
Szerintem ez csak valami pótcselekvés, vagy nem tudom mi.
Én egyszer beszéltem pár szót veteránnal, azt mondta hogy ne menjek katonának mert becsapják az embert. Na most el lehet képzelni hogy aki volt katona, rohadt nagyot csalódott a rendszerben, becsapva érzi magát, esetleg megsérült és nem kap ellátást cserébe, az vajon mennyire szereti ha megköszönik neki a helyzetet amibe került.
Ha nem tudja hogy valaki 100%-ig biztosan katona, akkor mit köszönget? Ha meg valaki tényleg katona, az se biztos hogy örül neki. Akkor mit erõltetik? Törõdjenek a maguk dolgával.
Én is visszakérdezhettem volna hogy "- Oszt magának hol vannak az unokái? Kéne hogy itt legyenek, mert maga nagymamának néz ki."
![]()
http://tuleloblog.blogspot.com
https://www.facebook.com/Túlélõblog-192123530821899/
Adakozás tárhelyre/domainre (PayPal): http://magyarprepperforum.us/donations/adakozas_MPF.htm
MagyarPrepperForum Discord chat: https://discord.gg/Rja2yhQZd2