Oldala 145 of 177 ElsõElsõ ... 4595135143144145146147155 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,441 to 1,450 of 1768

Topic: Tulelo blogja

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    De jó, köszi!

Ja igaz, a tészta kézenfekvõ. Hiszen múltkor nézegettem is õket. Csak aztán vettem azt a hûtõs verziót, és valamiért azt gondoltam, hogy TMIB nem ezekre a Knorr stb. zacskósakra gondolt a videóban, hanem valami nagyobb kiszerelésûre.

Ez a dobozos gríz viszont új, na majd a héten rárobbanok.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Amirõl én beszélek az a dobozos tejbegríz az csak simán gríz (búzadara), dobozban. (Ugyanaz mint ami papírzacskós Magyarországon). Szerintem csak étkakaópor van hozzáadva, se cukor, se só, se semmi. Azt fõzésnél kell hozzáadni. (Nem készétel.)

Tálnál úgy szoktam hogy gríz+fél liter tej+cukor+só, aztán jól összekeverem, 1:30 a mikróban, keverés, 1 perc a mikróban, keverés, aztán 30 + 30 + 30 másodperc, kevergetésekkel közötte, addig amíg jó nem lesz az állaga. Régen mindig lábasban fõztem, de mikróban sokkal gyorsabb és tisztább is, meg ugye kevesebb edény is van összekenve vele.
    Köszi! Akkor így már stimmel, nekem meg kukoricadara és zabdara (zabgríz) van itthon.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Felkeltem, dolgoztam, kitettem a mai postát, erre rájöttem hogy a postás már rég elment. Nem volt mit tenni, be kellett vinnem a postára a küldeményeket. Odahajtottam motorral, leparkoltam, és akkor jöttem rá hogy a csomagokat otthon felejtettem. Ok, akkor megnéztem a postafiókot, és gondoltam megyek és tankolok egyet. Aztán mikor hazaértem, eltettem a küldeményeket és vissza a városba. Feladtam, aztán boltba is elugrottam. Kóla, fagyi, kenyér, meg egy nagy halkonzerv. Utána hazaindultam. A két kör elég is volt arra hogy kicsit leégjek a napon. Jól bepirosodott a karom.

Gondoltam a kóla jó lesz bundáskenyérrel, úgyhogy nekiálltam szakácskodni egy kicsit. Az egyik macskánknak meg fantasztikus ötlete támadt és lelökte a zacskó szeletelt kenyeret a földre. Mindig bekavarnak valamit.

Egy vevõm meg szólt, hogy most ért oda hozzá az úru. Légvonalban Kb. 800 km, de 1 hónapon át tartott a postának kivinni.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    errõl kb ez a szám jut eszembe:

https://www.youtube.com/watch?v=Y8tUx716zus

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Videó hétvégére:

Motoros túra, bár nem nagyon jött össze...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A múltkori Fallout témájú videómban említettem az ázsiai óriásdarazsakat. Olyan nincs nálunk, viszont a ház elejére beköltözött egy rakás "normális" darázs.

Felmentem a létrán hogy javítgatom a ház oldalát, kalapálok, erre elkezdtek rám jönni. Nézem, ott a darázsfészek a bejárati ajtónál.

nem tudom mit csináljak velük, talán megpróbálom azt a darázs-csapda dolgot. http://magyarprepper.us/showthread.p...light=dar%E1zs

Van légyfogónk is, lehet kéne ragasztani eléjük egyet. Fogja az a darazsat is. Meg valami komolyabb darázs-spray-t kéne szerezni. Majd agyalok rajta, de jó lenne ha nem csípnének meg.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 151
    Given: 4

0 Not allowed!
    Mivel faépületben laktok, egy sor megoldás nem játszik.
    A legegyszerûbb, ha veszel egy CO2-oltót, az kifújva nagyjából mínusz 50-60 celsiust csinál, az elrendezi a dolgot véglegesen. Nem szennyezi a környezetet, nem hagy szemetet, satöbbi. Hátránya, hogy ha túl nagy a fészek, a belsejébõl még elõjöhetnek, azt nem jegeli le teljesen.
    Ezt hajnalban vagy jó hideg napon érdemes, mikor tuti ott van az összes.

A darázscsapda egy egymásba fordított üveg is lehet cukros ecetes vízzel, bele fog menni az összes. Vagy felkensz egy kartonlapra mézet, abba beleragadnak, viszont neked kell agyonnyomni egyesével.
    Vagy veszel füstölõs rovarirtót, jó alaposan bezárod az ajtót, hogy ne menjen be a lakótérbe a füst, és alájuk gyújtasz.

Van nagyon hatásos darázsirtó spré, tuti van nálatok is, azzal viszont az a baj, hogy kontakt, tehát el kell találnod vele, akár repülés közben. A fészket belocsolhatod, hogy teljesen átázzon, az is mûködik, viszont kelleni fog hozzá 2-3 doboz, meg egy adag szerencse, hogy amelyik közben kijön, ne feléd repüljön

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Canada
    Thumbs Up
    Received: 65
    Given: 8

0 Not allowed!
    A Home Depotban is lehet kapni kifejezetten darazs ellen sprayt. 4-5 meterrol lehet fujni, es kihabosodik, megtapad ahova fujod, ugyhogy a visszatero darazsakat is megoli. Es igen, kora reggelt, vagy este csinald, mikor ott van mindegyik.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Egyelõre kitettem egy csapdát, raktam bele vizet, cukrot, valami szörp-alapot, pár mazsolát és egy kis ecetet is. Körbedöngik, bár ma nem volt annyira meleg, meg szeles volt az idõ, úgyhogy lehet hogy nem érezték még annyira a szagát. Meglátjuk hogy beválik-e. Lehet a légyfogót is odateszem. Úgyhogy mikor épp visszaszállnak akkor szépen bele fognak ragadni. De az is lehet hogy ha nem jön be és megunom az egészet, akkor beöltözök BDU-ba és védõfelszerelésbe, kiszedem az egész darázsfészket, beleteszem egy zacskóba és tûzre dobom.

A gond hogy a barna "hornet"-ek is szaglásznak a ház körül, na azokat fõleg nem akarom itt látni.

Senior Member aksurv's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 17
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    A múltkori Fallout témájú videómban említettem az ázsiai óriásdarazsakat. Olyan nincs nálunk, viszont a ház elejére beköltözött egy rakás "normális" darázs.

Felmentem a létrán hogy javítgatom a ház oldalát, kalapálok, erre elkezdtek rám jönni. Nézem, ott a darázsfészek a bejárati ajtónál.

nem tudom mit csináljak velük, talán megpróbálom azt a darázs-csapda dolgot. http://magyarprepper.us/showthread.p...light=dar%E1zs

Van légyfogónk is, lehet kéne ragasztani eléjük egyet. Fogja az a darazsat is. Meg valami komolyabb darázs-spray-t kéne szerezni. Majd agyalok rajta, de jó lenne ha nem csípnének meg.

Gázolaj.
    Tûzoltók is azt hasznaljak brutálisan hatekony.
    Simán rájuk sprickolod.
    Az acélnál senki nem keményebb, az ólomnál senki nem gyorsabb....