Oldala 184 of 220 ElsõElsõ ... 84134174182183184185186194 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,831 to 1,840 of 2200

Topic: Off topic

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 131
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    ...

Szóval komoly arccal elõadni hogy régen bezzeg milyen hûségesek és nem hivalkodóak voltak a nõk és mennyire nem voltak önzõek és nem csalták az asszonyt a férfiak az úgy eléggé húzós kijelentés. Az idõsebb korosztály állandóan ezt csinálja, egymásnak bizonygatják hogy õk sokkal jobbak mint az utánuk következõ korosztályok.

Nem tudom... lehet nincs igazam.
    Régen más volt.

Ha az ember(férfi) valamit mondott, akkor az úgy volt. Ha az asszonynak nem tetszett, akkor repült a csicskalángos.
    Akkoriban azért kicsit jobban tisztelték egymást az emberek szerintem.

Érdemes Fekete István írásait olvasni, hogy akkoriban hogyan mentek a dolgok...

Amúgy ha belegondolok, akkor lehet mi is normálisabbak voltunk szakközépben, mint a mostaniak..
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Amúgy ha belegondolok, akkor lehet mi is normálisabbak voltunk szakközépben, mint a mostaniak..
    Figyi, ez egész biztos. Nem vagyok idõs, meg még középkorú se, de amilyen sztorikat hallottam volt tanártól az egykori középsulimról... Nem akartam elhinni. Idõs tanárnõ, akinél rendben, csendben ültünk, sírva futott ki a terembõl!! Már meghalt szegény, egy igazi régi vágású Tanárnõ volt (így, nagy T-vel), és nem azért viselkedtünk jól nála, mert szigorú volt, hanem mert elegáns volt, méltóságteljes, tiszteletet sugárzó és mégis szelíd. Sosem kellett még felemelnie sem a hangját. El sem tudtuk képzelni - más volt osztálytársam is hallotta a sztorit, és teljesen ledöbbent -, hogy sírva kifutna a terembõl. Nagyon eldurvult állítólag a helyzet, és mondom, azért nem 30 vagy 40 éve érettségiztem.

Tudom, divatos dolog értékválságról beszélni, de valami válság biztos van, mert kell lennie oknak, hogy ennyire elvadultak a "mai fiatalok" egy viszonylag rövid idõ alatt. Valamiért én a technológiai robbanással kötöm össze, de ez csak egy gondolat. Középiskolás koromban kezdtek megjelengetni az utcán a mobiltelefonok, még teljesen ritka volt az osztályban, hogy volt valakinek. Ahhoz, ahol most tartunk, elképesztõen rövid idõ telt el, és ez számomra valahogy aggasztó.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    A technológia és a seggfejség korrelál, de nem okai/következményei egymásnak.

Az, hogy a többség egyre nagyobb nulla, egyszerûen amiatt van, hogy egyre jobban tûnnek el a következmények a világból. Nincs valódi felelõsségvállalás, számonkérhetõség, hitelesség, legalábbis nem nagyon. Van helyette panaszkodás meg áldozati mentalitás.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 216
    Given: 254

0 Not allowed!
    Dream_walker-el teljesen egyetértek.
    Én a mobiltelefon teljes életútját követem/követtem, a Symbiantól kezdve a Palm Os-en át az Androidon és a Windows Phone-on át az iOS-ig minden is volt, mióta az elsõ okostelefonok megjelentek azóta követem a technikai fejlõdésüket. Számítógépet valamikor ~8 éves korom körül vettük az elsõt, egy Commodore C+4-est, azóta a számítástechnika is elég meghatározó az életemben, igaz olyan 22 éves koromtól nem igazán játszom már, de elõtte toltam mindent, Doom, Quake sorozatot, szóval minden gyilkolászós játék megvolt, mégsem tartom magam olyan idiótának, mint a mostani fiatalok. Szerintem nem feltétlen a technikai fejlõdés áldozatai lettek. Tény, hogy a személyes kontaktus hiányzik az életükbõl, gyerekkoromban nekünk az "utca" volt a játékok helye, a LEGO, a "puskázás" és a bújócska, valamint a patakpart volt a játék, még középiskolás koromban is nagyon aktívan ápoltam a baráti kapcsolatokat, azóta mondjuk már én is leszoktam róla.
    A kivagyiság, a magamutogatás, a "valaki vagyok" látszatnak a felépítése/fenntartása, a torzult ideálok vezethettek ide. Ahol egy valóságshow "sztár" ismert és példakép a fiatalok közt, ott sok mindenen nem kell csodálkozni. Minap néztem meg a "Hülyék paradicsoma" címû filmet, már egy ideje terveztem. Basszus, ez tényleg a jelent és a ránk váró jövõt mutatja be.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 967
    Given: 990

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Régen más volt.

Ha az ember(férfi) valamit mondott, akkor az úgy volt. Ha az asszonynak nem tetszett, akkor repült a csicskalángos.
    Akkoriban azért kicsit jobban tisztelték egymást az emberek szerintem.

Érdemes Fekete István írásait olvasni, hogy akkoriban hogyan mentek a dolgok...

Ideteszem az egyik hozzászólásom:

"A 70-es 80-as években meg verték az asszonyt az alkesz férjek. Az '50-es, meg korábbi években meg cselédnek használták õket. Rokonom mostanában szokott beszélni arról hogy mit mesélnek neki a nagy öregek a faluban, hogy a dédszülõk korában a 30-as 40-es 50-es években hogy mentek a dolgok. Férjek csalták a feleségeiket, szeretõket tartottak, a nõk is csalták a férjeiket. Ez rosszabbnak tûnik, és az 60-80-100 éve volt.

Vagy ott van egy ismerõsöm aki kb. 30 éve megcsalta a férjét, megszülte a gyereket, de nem mondta el a férjének hogy nem az õ gyereke, viszont 18 évvel késõbb amikor már nagykorú lett a gyerek, akkor árulta el neki. És a nõ nem érti hogy a -most már- volt férje és a gyereke miért dühösek rá. És az a nõ most vagy 60 éves. Ehhez képest hol van az, ha valaki Instagramon fürdõruhát mutat? (Az eredeti cikk errõl szól, Instás nõkrõl.)"

A '20-as években még legálisan mûködtek a bordélyházak is.

Sõt, volt felmérés az USA-ban az '50-es években, kiderült hogy a nõk többsége csalta a férjét, meg az is hogy azt se tudták hogy melyik gyerek a férjüké és melyik nem.

Ebbõl kitûnik hogy ebbõl a szempontból a régiek semmivel sem voltak, csak szeretik úgy beállítani hogy akkoriban minden szép volt, jó volt, mindenki magas morális értékrend alapján élt. 2500 évvel ezelõtt biztosan nem véletlenül kellett külön vallási törvényt hozni arra hogy senki ne szexeljen össze-vissza házasságon kívül a szomszédjával, meg ne lopja ki a másik ember szemét.

Úgyhogy én nem hiszek ebben, egyszerûen csak hülyítik a magi fiatalokat az idõsek, csak mert jobbaknak akarják magukat érezni, esetleg már nem emlékeznek arra hogy az õ idejükben mi volt. Persze, nem töltöttek fel fotókat, mert nem volt hová, helyette városban eljártak a bordélyházba, faluban meg egymást feleségeihez jártak.

Az iskola téma az teljesen más, bár ott nagyjából egyetértek. Igaz, ott sem feltétlenül. Erre ott van példának a sok videó amit feltöltöttem ezekrõl. Amikor a 3 bukott diák a hátsó padban beszólogatott az énektanárnõnek hogy hogy "megb*szn*k", miközben szó szerint elõvették a pad alatt és "játszottak magukkal", a tanárnõ meg zokogva rohant ki a terembõl. Vagy amikor a másik fenyegetõlevelet írt a tanárnak hogy legyen ötös a dolgozata különben baj lesz. És ez nem 10 éve volt, meg nem 20, hanem 30+ éve. Persze nem mondom hogy ez nem szaporodott meg, illetve hogy most ne lenne még rosszabb a helyzet. Ebben viszont a tanárokat hibáztatom, mert a diák-diák elleni t3rrort hagyták, sõt támogatták, aztán persze ugyanaz a réteg a tanárokra is rászállt, mert látta hogy bármit megtehet a diáktársaival, akkor a tanárral miért ne tenné. Idejében kellett volna lépni.

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 463
    Given: 826

0 Not allowed!
    Mobiltelefon, technológia témához: a zebra egyik végén megáll a gyalogos a mobilját nyomkodni, a másik végén egy másik gyalogos szintén a telefonját nyomkodva, körülnézés nélkül lép a zebrára (legalábbis ahogy kiveszem a felvételen).

https://bpiautosok.hu/video-gyalogos...iljat-bamulni/

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ki nem állhatom a demagóg FB-os képeket. Ezt viszont nem találom annak, sõt. Nem látok benne semmilyen agyatlan vagy kétszínû üzenetet, csak a szomorú valóságot, ami ellen tenni nem lehet és amiért nem is vádolható senki.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A leggyorsabb ember által készített tárgy a Parker Solar Probe (Parker napszonda https://hu.wikipedia.org/wiki/Parker_Solar_Probe ). 690,000 km/h , a fénysebesség 0.064%-a. Gyors, de mégis milyen lassú a fényhez képest. Ha a legközelebbi másik naprendszert nézzük, az 4,5 fényévnyire van. Ha a napszondát odaküldenék és az bírná ezt a sebességet, akkor kb. 1000! évig tartana neki hogy odaérjen. Persze ott menne egy kört, aztán visszatérne. 2000+ év. Ki gyõzné azt kivárni?

Valaki azt állította egy hozzászólásban a FB-on, hogy ha 150 évet még fejlõdik az emberiség, akkor lehet majd új világokat is keresni. Szerintem csak túl sok Star Trek-et nézett. A fénysebességtõl is "fényévekre vagyunk", de még ha valami csodálatos fejlõdés után el is érnénk, akkor is csak a szomszédba tudnánk vele eljutni. Mert valójában a fény sebessége is csigalassú ha az ûrben lévõ távolságokat nézzük. Milliárd fényévekrõl van szó és persze senki nem tudja hogy azon túl mi van.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Ha a fénysebesség túl lassú (a milliárd fényéves távolságok kapcsán azt hiszem kimondhatjuk, hogy lehet lassúként is értelmezni ), akkor kell egy másik megoldás, mondjuk féreglyuk. Minden idõ kérdése, ha valamit el lehet képzelni, akkor meg is lehet valósítani.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na igen. Viszont tegyük fel tényleg meglenne az is, még akkor sem biztos hogy találna az emberiség egy másik lakható bolygót. Pl. ha van 1 másik lakható, és van féreglyuk is, teleportálgathat az emberiség. Napi 2-3 "naprendszert" tudnak megvizsgálni, az összes bolygót és holdat.

De ehhez vegyük hozzá hogy a csillagászok szerint 100.000.000.000 (százezer millió) csillag van, csak a Tejútrendszerben. Még ha lenne is egy másik élhetõ bolygó itt a "közelben" a Tejútrendszerben, és féreglyuk és több naprendszert át tudnának vizsgálni valami szondával, a lottó ötösnek akkor is sokkal nagyobb esélye van. (Az csak 45 millió az 1-hez.)

Azon is gondolkodtam, hogy az idõpont is számít. Lehet hogy VOLT olyan bolygó ami élhetõ volt, de már nem az. Vagy van olyan ami élhetõ lesz majd esetleg 1 milliárd év múlva.

Ki tudja, talán 1 milliárd évvel ezelõtt a Mars is lakható volt, csak valamiért elsivatagosodott.