Oldala 8 of 9 ElsõElsõ ... 6789 UtolsóUtolsó
Eredmény 71 to 80 of 88

Topic: Fényképezés, videó készítés (tanácsok)

Doom
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Mobilos feltöltés? Milyen programmal változtattál rajta?
    Ja--telefonról a gépre..onnan a jutyubra...nincsen szerkesztve......még....de szerintem nem is bajlódok vele...ez lesz a védjegy
    Közben rájöttem,hogy van egy javítás funkció...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up
    Received: 887
    Given: 922

0 Not allowed!
    Ok, áttettem ide a technikai kérdéseket.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Észrevétel, javaslat, tanács, ötlet a videó-blogjaimmal kapcsolatban? Túl sokat nem hiszem hogy tudnék rajtuk fejleszteni. Beszédben sose voltam jó, meg hogy 12 vagy hány éve alig szólok egy-egy szót, így ez még romlott is. Õszintén szólva ez talán még jónak is számít, de az biztos hogy rám fér a gyakorlás. Nem találkoztam magyar emberrel a magyar reptér óta, azóta nem beszéltem szemtõl-szemben magyarul senkivel. Gondolom a világításon lehetne javítani egy kicsit, bár vlognál az nem számít túl sokat. Az mondjuk kár hogy olyan a hangom mint egy láncdohányos varjúnak. De azért remélem érthetõ amikor beszélek.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Nem találtam a megfelelõ topicot, így ide raktam.
    Szetetnék vásárolni egy akciókamerát.
    1. Többnyire szabadban használnám - vízállót keresek.
    2. Terveim szerint közeli felvételek lennének barkácsolásról, nyúzásról, stb. - Nem kell nagy fókusz.
    3. Éjszakai felvételt nem tervezek vagy majd használok világítást.
    4. A hang minõsége nem fontos, nem tervezek beszélni, inkább feliratozom. Viszont szeretnék jó minõségû képet, hogy minden látszódjon, aminek kell.
    Szívesen fogadnék tanácsot - véleményt, hogy milyen kamerát válasszak.
    Elõre is köszönöm.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Akciókamerával vlogolás az magyar sajátosság. Az akciókamerák képe általában elég rossz, meg bele van építve egy ilyen wide-lencse is, ami nagyon eltorzítja a felvételt. A hang meg tényleg annyira borzalmas, sokszor mintha víz alatt történne minden. Én azért szoktam futtatni a másik kamerát is "1st person" felvételnél, hogy a másik vegye a hangot, mert a sportkameráé használhatatlan.

Tényleg, ha van okostelefon, miért nem veszel neki egy kis állványt fillérekért? Az mégis olcsóbb, mint egy jobb minõségû sportkamera, jobb a képe és a hangja is.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Akciókamerával vlogolás az magyar sajátosság. Az akciókamerák képe általában elég rossz, meg bele van építve egy ilyen wide-lencse is, ami nagyon eltorzítja a felvételt. A hang meg tényleg annyira borzalmas, sokszor mintha víz alatt történne minden. Én azért szoktam futtatni a másik kamerát is "1st person" felvételnél, hogy a másik vegye a hangot, mert a sportkameráé használhatatlan.

Tényleg, ha van okostelefon, miért nem veszel neki egy kis állványt fillérekért? Az mégis olcsóbb, mint egy jobb minõségû sportkamera, jobb a képe és a hangja is.
    Már is hasznos infót kaptam, köszi.
    Akkor elsõ körön telefon állványt veszek és kipróbálom azzal.

Senior Member WestBam's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2014
    Lakhely
    Bp.
    Thumbs Up
    Received: 178
    Given: 213

0 Not allowed!
    Arra is érdemes figyelni, hogy a tipikus akciókamera fix fókuszú, legalábbis az enyém szerintem az, mert közelre nem igazán sikerült neki éles képet csinálnia.
    Magasabb kategóriás kínait vettem, ilyet: SJCAM SJ7 Star
    Amit érdemes még átgondolni az a videó szerkesztés. Errõl pl. Túlélõ biztosan tudna mesélni... elég nagy szívás tud lenni.
    elemlampablog.hu - elemlámpa tesztek minden mennyiségben!

Senior Member mmilan21's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Feb 2014
    Lakhely
    Bács-Kiskun megye
    Blog Entries
    4
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló WestBam Hozzászólás megtekintése
    Amit érdemes még átgondolni az a videó szerkesztés. Errõl pl. Túlélõ biztosan tudna mesélni... elég nagy szívás tud lenni.
    Annyira azért nem nagy szívás. Magix(régebben Sony) Vegas-ban viszonylag egyszerûen lehet videót szerkeszteni. Az Adobe Preimere meg inkább professzionális felhasználásra való. A Vegas-t is ki lehet bõvíteni különféle plugin-okkal.

Ha valamit nem tud az ember, elég csak rákeresni a youtube-on magyarul is akár. Mert Vegast használ a youtuberek jelentõs része, mert kezdõ barátabb a kezelõfelülete.

Azt a szintet amit TMIB csinál videoszerkesztés terén, azt nem olyan nehéz elérni.

Inkább csak a kezdetek kezdete az ami nehéz. Én a Vegas elõtt még csak Windows Movie Maker-t sem használtam, ezért a 0-ról indultam. A kitartás viszont meghozta az eredményt.

Egy videós versenyre is neveztem nemrég - na nem saját kamerás videóval. Viszont a szerkesztésével sok munkám volt.

Én személy szerint zenés videók készítésével gyorsítottam fel a fejlõdésemet. Azokban rengeteg vágás van. Meg aztán színkorrekció, közelítés, maszkolás, feliratozás, kép/hang szinkron, egyedi átmenetek, hang vágás, hangeffektezés, videó lassítás-gyorsítás, sok-sok tervezgetés, történet készítés, rengeteg munka, kihívás, stb.

Akkor szívás a videoszerkesztés, amikor lefagy a program és nem mentetted el elõtte a módosításokat vagy fél órán át - na az kiábrándító tud lenni pár pillanat erejéig.
    Rendszeresen használom a ctrl+S billentyûkombinációt, ami a mentésre szolgál.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    58
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igaz, nem nagy ügy annyira, fõleg ha belejön az ember. A probléma akkor van ha codec probléma merül fel. Persze sok mindentõl függ a videószerkesztés is, pl. hosszúság, feliratkozás, mi a legmegfelelõbb, program kiválasztása, beletanulás. Én dolgoztam sok DVD-n is egy cégnek, az is bonyolult tud lenni, pl. NTSC-PAL, a programok össze-vissza csinálnak mindent, kijelölöd az NTSC-t, de a végén kiderül hogy PAL-ban készítette el a DVD-t és kezdhetsz mindent elõlrõl. A régi gépemen 4 órán át is eltartott a konvertálás DVD formátumba, aztán volt hogy hoppá, rosszul mentette el, kezdhettem elõlrõl. Meg vannak a beállítások a szerkesztõknél, ha bekapcsolsz rajta valamit amit nem kéne, akkor lefagy, kilép, összeomlik az egész, vagy épp állatira lassú lesz a program. Vagy a minõség lesz nézhetetlen, mert rossz lesz a kép. Vannak buktatók.

Alpha
    Guest

0 Not allowed!
    Van egy akciókamerám. 4 K felvételt tudok csinálni, de rohadt nagy a film mérete. Mivel és mekkora felbontásra érdemes visszakonvertálni, ha vágni akarom és youtube-ra tölteni?
    Köszi

A topic keresõszavai: