Oldala 95 of 261 ElsõElsõ ... 45859394959697105145195 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 941 to 950 of 2606

Topic: Vírusos fertõzések, baktériumos fertõzések

Senior Member P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 458
    Given: 813

0 Not allowed!
    "...így az eladó felhívta a figyelmét a szájmaszk kötelezõ használatára. A férfi emiatt dühös lett és beleütött a vevõtér elõtt lévõ plexiüvegbe, ami berepedt."

(police.hu)

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Ma voltam laborvizsgálaton.
    Ami ott megy, átmenet egy kis költségvetésû sci-fi és egy abszurd vígjáték között....
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    60
    Thumbs Up
    Received: 933
    Given: 971

0 Not allowed!
    Mi történt?

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A svédek elszúrták a teszteket, 3700 embert mondtak fertõzöttnek, pedig nem voltak azok

"Karin Tegmark Wisell, a svéd közegészségügyi hatóság mikrobiológiai csoportjának vezetõje hozzátette, a kínai vállalat több más országba is szállított a tesztekbõl."

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Mi történt?
    Nálam az üzemorvos asszisztense kidobatta a vizeletet, pedig lelkiismeretesen vittem. Utána mondta is neki az orvos, hogy ha már vittem, meg lehetett volna nézni. Nem is értem, hogy miért dobatta ki.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Több oktatóval, felsõoktatási vezetõvel beszéltem a napokban. Valamiért mindegyikük azzal jött, hogy egy hónap, aztán újra bezárják az iskolákat. De honnan veszik ezt? Miért kell a pánikot kelteni? Szerintem semmi jele nincs annak, hogy hamarosan megint bezárnák az iskolákat. Az embereket tömegesen engedik Horvátországba, Balatonra, semmi korlátozás. És a Kormány feltûnõen erõlteti, hogy marad a hagyományos oktatás, teljesen ráfeküdtek erre a témára.

Egyébként azért feküdtek rá, mert az online oktatás/vizsgáztatás egy lófa** volt. A Kormány és az egyetemek azt kommunikálják, hogy jól mûködött, de eddig az összes oktató és egyetemi vezetõ a fejét fogta magánbeszélgetésben és azt mondták, hogy még egy félévet nem tudnának így megcsinálni.

Itt meg egy poszt, ez is az oktatásról szól. Azért kicsusszan néha az igazság is, Orbán ezt nyilatkozta: "Tíz százalék fölötti diák egyszerûen eltûnt a rendszerbõl." Ezért sem akarnak újra bezárást. És ha "10 százalék fölöttit" ismert be, akkor az olyan 30 százalék.

Sejthetõ, hogy az ország mely vidékeirõl. Ahogyan azt elõre meg is mondta például Forgács István (a Kormánnyal dolgozó "romaügyi szakértõ", maga is cgány származású), aki április elején ezt nyilatkozta:

"Óvatos becslések szerint is úgy vélem, hogy 30-50 ezer gyermek is lehet akár az, akiknek a gyakorlatban komoly kihívás lesz teljesíteni ezt a félévet, és azzal magát a 2019-2020-as tanévet is. Sajnos még annál is jelentõsebb mértékben jelentkezik a lemorzsolódás és a korai iskolaelhagyás veszélye, mint ahogyan az eddig jellemzõ volt, ez pedig azt jelenti, hogy nagyon sok cgány és hátrányos helyzetû gyereknek lesz komoly nehézség a felsõbb osztályba lépés. És azok a leginkább veszélyeztetettek, akiknek a következõ hónapokban be kellene fejezniük az általános iskolát, vagy éppen a szakközépiskolát."

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Dec 2013
    Lakhely
    Csongrád megye
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0

0 Not allowed!
    Kértem az idõpont kéréshez telefonon idõpontot.
    Az idõpont kérésre megadott idõpontban telefonon kértem idõpontot.
    Kaptam is.
    Már a kórházkapuban ott állt egy gnóm és a parkba is maszkot húzatott.
    Na mondom, már a teknõsbékák, a rigók meg a zaranyhalak' is érzékenyek...
    A járóbeteg épületnél a sorszámosztónál egy ufonauta kérdi: mmmfmfgmfmdrms?
    Mondom, csókolom nem értem ám mit tetszik mondani. Nem érti a szájkosártól.
    Elmutogatom.
    Erre eltáncolta, hogy idõpontra jöttem-e.
    Mondom igen.
    Mondjam a tajszámom...
    Mondom persze, majd tudom fejbõl...kitúrtam...diktálom...nem érti a szájkosártól.
    Mutatom.
    Beüti.
    Kaptam sorszámot.
    Hurrá!
    Közbe látom a biztonsági õrt (20 éve ismerem), orvosi maszk/fûnyíró védõ plexi. Na jól nézett ki....
    Bemegyek.
    Még négy ufó.
    Nyilatkozzak.
    Mondom mirõl?
    Hát hogy az utóbbi két hétben voltan-e rosszul.
    Másnaposság munkaundor nem játszik? Nem? Akkor hu de jó vagyok!
    Írjam alá!
    Valamilyen szivacson toll úszkál a nyolcadik utas nyálában pácolva.
    Nem baj, írom.
    Lázmérés.
    Sikeres.
    Hurrá!
    Fel lehet menni a laborba.
    De a lépcsõházi ajtó ami a laborba vezet zárva. Mert a vírus pont ott menne be a kiírás szerint.
    Csak körbe lehet menni, az ÖSSZES járóbeteg szakrendelésen keresztül, hogy ha mégis van valami fertõzõ bajom csak b.sszam már telibe az egész intézményt...
    stb, stb
    Szóval egy elcseszett bohózat az egész.
    Ha be akarsz verni egy szeget, nem kell a felhajtás és a hûhó,
    fogd a kalapácsot és üsd a r..adt szeget még be nem megy!

Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up

0 Not allowed!

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló shadow177 Hozzászólás megtekintése
    Szóval egy elcseszett bohózat az egész.
    Én is voltam szakrendelésen kb. hónapja, beöltözött egészségügyisek, lázmérés, de a kommunikációval nem volt gond, saját tollal írtam. Ki lehet bírni.
    Másrészt viszont azt is tudni kell, hogy ha nem lennének ezek a bohóckodások, valószínûleg sokkal súlyosabb lenne a helyzet és mindenki, aki a rendelõben kapta volna el a vírust, azért szidná a egészségügyet, Káslert, Orbánt, stb. Persze így is szidják, mert most ez a trendi.

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Húgom most megy egyetemre és arra készül, hogy lesz távoktatás bõven. Gondolom az alapján amit már hallott, kezdõdnek az ilyen elõprogramok, gólyatábor helyett orientációs napok, beiratkozás, neptun, meg mittudoménmi.

Bõdületes a különbség szerintem az oktatásban életkor szerint, hogy mennyire gond a távoktatás. Illeteve az oktatás és a számonkérés között van bõdületes különbség. Szóval ha egyetemen távoktatást nyomnak (úgy, hogy a tanárnak nincsenek technológiai problémái, mert megoldják azoknak akiknek lenne), de személyes a számonkérés (óvintézkedésekkel) az tök oké lehet. Alsó tagozatban kb emberiség elleni bûntett a full távoktatás.

Egy középiskolában ugyanazok a tanárok és diákok vannak együtt egy éven át, kb ugyanarról a környékrõl, nagyon pici a mozgás. Egy egyetem egy nemzetközi tér, úgy, hogy a csoportok jelentõs része hetente-kéthetente az ország minden szegletébe széled szét. Ha valami 1-2 hetes lappangási idõvel rendelkezõ fertõzést akarnék széles területen elterjeszteni akkor az egyetemeket céloznám a nemzetközi rendezvényeken és a sokat utazós nemzetközi cégeken kívül. A középiskolák esetében minden sokkal lokálisabban történik, kb mint az öregek otthona.