Oldala 185 of 221 ElsõElsõ ... 85135175183184185186187195 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,841 to 1,850 of 2209

Topic: Off topic

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló TMIB Hozzászólás megtekintése
    Na igen. Viszont tegyük fel tényleg meglenne az is, még akkor sem biztos hogy találna az emberiség egy másik lakható bolygót. Pl. ha van 1 másik lakható, és van féreglyuk is, teleportálgathat az emberiség. Napi 2-3 "naprendszert" tudnak megvizsgálni, az összes bolygót és holdat.
    Ezt egy automata szonda megcsinálja kb. fél óra alatt, a megépítése meg mondjuk 25k dollár. A felmérés utáni esélyes jelöltekhez küldeni a nagyobb szondából, és ha azok az eredmények is jók, mehet az emberes felderítés. Az elsõ körös robotból ki kell küldeni egymillió darabot, és akkor egy hosszú hétvége alatt megvan a buli.

Én legalábbis így csinálnám, ha ott tartanék, hogy van már féreglyuk-technológiám

Másrészrõl ha van féreglyuk-technológiám, akkor elég valószínû, hogy nem kell bolygókat keresnem, mert tudnék építeni, amilyent csak akarok.

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up
    Received: 1,179
    Given: 1,177

0 Not allowed!
    Na ez az, a terraformálás egy érdekes téma, talán azon érdemesebb is gondolkodni, mert bolygó akkor van, csak át kell alakítani. Már azért is érdemes lenne gondolkodni rajta, mert úgy a Földön is lehetne használni amikor majd elkezdõdik a probléma. Levegõ, éghajlat, termõföld, víz, hõmérséklet, stb.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Given: 2

0 Not allowed!
    Na ez az, a terraformálás egy érdekes téma, talán azon érdemesebb is gondolkodni, mert bolygó akkor van, csak át kell alakítani. Már azért is érdemes lenne gondolkodni rajta, mert úgy a Földön is lehetne használni amikor majd elkezdõdik a probléma. Levegõ, éghajlat, termõföld, víz, hõmérséklet, stb.
    Azt nem értem, hogy miért kellene más bolygót terraformálni.
    Itt lakunk ezen a szemétkupacon, tönkretesszük a bioszférát, beavatkozunk az evolúcióba, természetes szelekcióba...

Elõször itt kellene rendet tenni, mert amíg ilyen állapotok uralkodnak a földön, feltételezhetõ, hogy a másik bolygón is ugyanebbe a hibákba zuhanna az "új emberiség"
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Mert a Föld mindenképpen elpusztul, csak idõ kérdése. Az emberiségnek nem tudom mennyi van még hátra, de ahogy múlnak a százmillió évek, a Nap felduzzad, sokkal nagyobb hõt fog kibocsátani, elnyeli majd a Merkúrt és talán a Vénuszt is, felperzseli a Földet és úgy fog kinézni mint a Mars felszíne.

De azért említettem a terraformálást, mert az megoldást jelenthetne a Föld éghajlati-víz és egyéb problémáira is. Ha az emberiség még sokáig akarna a bolygón élni, akkor azért komolyan tenni kellene.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Ez sem rossz ötlet, de nem erre gondoltam, hanem ténylegesen az építésre. Megfelelõ technológia mellett simán lehetne építeni bolygóméretû ûrállomásokat, meg felszíni kupolavárosokat, bármiféle terraformálás nélkül. Sõt, ezek technológiája kezdetleges formában már most is megvan, csak egyszerûen nincs rá elég pénz meg idõ.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Az ûrhajókra a levegõt és a vizet a Földrõl viszik. Az ûrbõl nem tudják "kivonni".

Ha jól olvasom vizet visznek fel majd áramot használnak oxigén elõállítására. Ahogy egy híres ember mondta annak idején: "bízbûl veszi ki a zoxigént". Ez esetben helytálló a megállapítás.

Aztán ott van a rádióaktív sugárzás is. Az ûrhajósok kapnak belõle rendesen, de még a Marson is durva mennyiség érné azt aki odamenne.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Vizet lehet kivonni jégbõl, amelybõl a hozzáértõk szerint rengeteg van az ûrben, a vízbõl meg lehet levegõt, de legalábbis oxigént csinálni.
    A sugárzás ellen sugárvédõ pajzs kell, ez praktikusan egy jó vastag fémlemez, és hát fémbõl megint csak jó sok van odakint.

Ezek részletkérdések. Ezekre írtam, hogy megvan a technológia kezdetleges formája. De mondom, arról beszélünk, hogy van féreglyuk technológia, innentõl a létfenntartó dolgok nagyjából nem számítanak kihívásnak.
    Nyitsz egy járatot, egyik vége az adott naprendszer központi csillagának a közepében, a másik vége meg egy ipari létesítményben, és hoppá, van végtelen erejû és mennyiségû ingyen energiád x milliárd évre. Ha energiád van, bármit meg lehet oldani. Aki ezzel nem tud mit kezdeni, az tényleg pusztuljon ki a 'csába

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Nem tartom valószínûnek, hogy valamely komolyan vehetõ tudóscsoport a féreglyukak gyakorlati megvalósításán fáradozna. Kitõl kapnának erre pénzt? amikor idõben sokkal közelebb lévõ problémákat kéne megoldani: túlnépesedés, klímaváltozás. A féreglyuk létezése - tudomásom szerint - egyelõre csak elméleti feltevés. Semmi garancia nincs arra, hogy az ember valaha utazásra tudja majd használni.

Egyelõre a Marsra koncentrál a NASA. Felvetõdött már az is, hogy az elsõ Marsra utazók soha nem térnének vissza, sokkal egyszerûbb, olcsóbb (így kivitelezhetõbb) lenne egy egyutas Mars-expedíció. El is kezdték a toborzást és kiválasztást.
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Mars_One
    A fenti link szerint ez a vállalkozás már csõdbe ment, de még mindig ez van közelebb a megvalósításhoz. Földkörül keringõ ûrállomások szerintem iszonyat sok pénzbe kerülnének: felvinni több ezer tonna cuccot, ellátmányt.
    A Marson van víz, ami nélkül nincs terraformálás, de az egy kurva lassú folyamat. Az Emlékmást ebbõl a szempontból el lehet felejteni.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    62
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    De mondom, arról beszélünk, hogy van féreglyuk technológia, innentõl a létfenntartó dolgok nagyjából nem számítanak kihívásnak.
    Én inkább csak arról beszéltem hogy a fénysebesség 1%-ától is nagyon messze állunk. Jelenleg 0.064%, ami földi mértékkel gyors, "ûrmértékkel" viszont még a fénysebesség is lassú. Persze a számítástechnika szuper, de a többi nem igazán. Alapvetõ egészségügyi problémákat nem tud megoldani az orvostudomány, nincsenek olyan jármûvek amik tartósak, még mindig minden benzinnel megy vagy aksival, környezetszennyezés sincs megoldva semmilyen szinten, a fizika határait nem is igazán feszegeti senki. Jelenleg a világ a "tök jó ez a mobiltelcsi" szinten van és nem is gondolkodik abban hogy mi lesz több százmillió év múlva.

Igaz, a terraformálás is teljesen scifi. A Marson tényleg van jég, de felolvasztás esetén szerintem elnyelné a sivatag. Olvastam hogy lehetséges hogy a Mars 500millió éve még többnyire vízzel volt borítva. Ki tudja, talán úgy volt...

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Úgy értem arról beszélünk, hogy "HA VAN...", tehát beszélgetünk, elmélkedünk, hogy mit, hogy, merre. Ennek kapcsán írtam, hogy egy civilizáció, amely annyira fejlett, hogy rendelkezik a féreglyuk-technológiával, nagyjából nem kerül szembe semmilyen technológiai szintû kihívással.

Értelemszerûen ezek nem mi vagyunk, nem most