Oldala 12 of 32 ElsõElsõ ... 2101112131422 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 111 to 120 of 312

Topic: Digitális pénz

MPF támogató P. Dude's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2020
    Thumbs Up
    Received: 475
    Given: 866

0 Not allowed!
    Nagyon meggazdagodott, aki idõben kapcsolt

"A bitcoin jegyzése szerdán történetében elõször átlépte a 20 ezer dolláros szintet, csütörtökön pedig soha nem látott rekordot ért el: 23 655 dolláron is állt az árfolyama, amely az idén már csaknem 220 százalékkal emelkedett. (...) A bitcoin elõretörése az utóbbi éveket, fõleg az ideit nézve viszont olyan mértékû, ami immár az arany piaci pozíciójához mérhetõ, és becslések szerint nem csupán a stabilitása, hanem az értéke is olyan szintre nõhet, mint az aranyé. >>A bitcoin teljes piaci kapitalizációja jelenleg 300–400 milliárd dollár, az aranyé közel 9 ezer milliárd, tehát most még azért jobban bíznak a befektetõk az aranyban. Ám nagy eséllyel egy évtizeden belül le fogja hagyni a bitcoin az aranyat. (...) – vázolja a Magyar Bitcoin Egyesület elnökségi tagja."

MPF támogató
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2013
    Thumbs Up
    Received: 4
    Given: 1

0 Not allowed!
    Állítólag a nagy intézményi befektetõk hajtják az árakat, lehet, hogy õk ügyesen vesznek, azért stabilizálódgat magas szinten az ár. Lehet sosem megy már le?

Nem tudom mondtam-e egy dolog zavar a Bitcoinnal kapcsolatban, hogy rengeteg áramot használ a rendszer fenntartása. Szóval erõsen nézegetem a Proof of Stake coinokat, de elég tanácstalan vagyok. Arra gondolok, hogy másokat is zavar ez az árampazarlás, így hátha ugyanazt keresik, mint én... Ha elegendõ a környezettudatossági igény, akkor kiemelkedhetne egy PoS coin. Már ha az Ether nem vált, mert azt is rebesgetik...

Fórum támogató
    Csatlakozás dátuma
    Oct 2013
    Blog Entries
    8
    Thumbs Up
    Received: 55
    Given: 140

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló P. Dude Hozzászólás megtekintése
    A bitcoin elõretörése az utóbbi éveket, fõleg az ideit nézve viszont olyan mértékû, ami immár az arany piaci pozíciójához mérhetõ, és becslések szerint nem csupán a stabilitása, hanem az értéke is olyan szintre nõhet, mint az aranyé.
    Szia,

A tobbiben lehet, hogy igaza van, de azert egy "kicsit" messze van a stabilitasa az aranyetol.

gyk. az aranyat ertek-allonak tartotta Arisztotelesz 2300 evvel ezelott, mikozben 12 evvel ezelott nem is letezett bitcoin.

Bel

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Értelemszerûen nem pénzügyi tanácsadás, de remélem senki sem gondolja, hogy okosabb lenne, mint Elon Musk:

https://www.kriptoworld.hu/15-millia...arolt-a-tesla/

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up
    Received: 88
    Given: 35

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Dream_walker Hozzászólás megtekintése
    Értelemszerûen nem pénzügyi tanácsadás, de remélem senki sem gondolja, hogy okosabb lenne, mint Elon Musk:

https://www.kriptoworld.hu/15-millia...arolt-a-tesla/
    Elon Mask is csak egy ember (még ha jelenleg a leggazdagabb is a világon). Tévedhet. De itt - szerintem - nem is arról van szó, hogy téved, vagy sem, hanem arról, hogy amit tesz, vagy posztol, az komoly befolyással van az árfolyamokra. Nem feltétlenül azért vesz bitcoint vagy bármilyen részvényt, mert annak jók a fundamentumai, hanem azért mert tudja, hogy mekkora befolyással bír az árfolyamra. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy bármilyen szar részvényre rákacsintana, annak egekbe szökne az árfolyama. Szerintem ez nem normális, de a kockázatkedvelõ spekik sokat kaszálhatnak.
    Ez nyilván nem a bitcointról szól.
    Last edited by Ged; 02-09-2021 at 10:50 AM.

Senior Member varég's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Jul 2013
    Lakhely
    Fejér vármegye
    Thumbs Up
    Received: 137
    Given: 1

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Ged Hozzászólás megtekintése
    Elon Mask is csak egy ember (még ha jelenleg a leggazdagabb is a világon). Tévedhet. De itt - szerintem - nem is arról van szó, hogy téved, vagy sem, hanem arról, hogy amit tesz, vagy posztol, az komoly befolyással van az árfolyamokra. Nem feltétlenül azért vesz bitcoint vagy bármilyen részvényt, mert annak jók a fundamentumai, hanem azért mert tudja, hogy mekkora befolyással bír az árfolyamra. Pillanatnyilag ott tartunk, hogy bármilyen szar részvényre rákacsintana, annak egekbe szökne az árfolyama. Szerintem ez nem normális, de a kockázatkedvelõ spekik sokat kaszálhatnak.
    Ez nyilván nem a bitcointról szól.
    Tudatosan teszi szerintem:
    Ha 2-3%-ot emelkedik az árfolyama-az említett estben 7%- a bejelentés után, akkor már rengeteget kaszált...
    1,5 milliárd dollár esetén ez nagyon nem kevés, pár nap alatt...
    Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
    Tudatosan teszi szerintem:
    Ha 2-3%-ot emelkedik az árfolyama-az említett estben 7%- a bejelentés után, akkor már rengeteget kaszált...
    1,5 milliárd dollár esetén ez nagyon nem kevés, pár nap alatt...
    Pontosan erre utaltam. A cikk szerint 1 óra alatt ugrott 7%-ot, 1.5 milliárd dollárra vetítve az több mint 100 millió USD. 1 óra alatt!!! Jó kis óradíj

Ha kiposztolná, hogy eladta a 1,5 dollárnyi bitcoint, elkezdene esni az árfolyam. Ha olcsó, újra bevásárolhat. Nyilván nem lehet a végtelenségig csinálni, csak addig amíg feltétel nélkül megy utána a tömeg.

Hozzáteszem, hogy a híresebb tõzsdeguruk követése nem új dolog. Musknak már meggyûlt a baja a tõzsdefelügyelettel, tiltott befolyásolás miatt. A bitcoin nem részvény, nincs a tõzsdén, bátran "szórakozhat"
    Last edited by Ged; 02-09-2021 at 12:11 PM.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Blog Entries
    6
    Thumbs Up
    Received: 152
    Given: 4

0 Not allowed!
    Nem akarok meggyõzni senkit
    De a jelek szerint nem látjátok, hogy mi a lényeg

A Musk szórakozhat, de a Tesla nem. A Blackrock a világ legnagyobb befektetési cége, õk sem szórakozhatnak. A MicroStrategy egy amcsi üzleti tanácsadó vállalat, szintén milliárdokat tolt a bitcoinba, és most tartottak virtuális konferenciát cégeknek, hogy hogyan tehetik meg õk is. 6900 vállalat nagyon is kíváncsi volt rá.

Természetesen ahogy mondtam, én nem akarok meggyõzni senkit, mindenki abban hisz, amiben szeretne.
    Csak gondoltam szólok, hogy az igazán nagy pénz tényleg elkezdett hinni a bitcoinban.
    Musk tévedhet, mert tényleg csak egy ember. De nem hinném, hogy a céges világ legnagyobbjai, ezrek tévednének éveken keresztül...

Administrator TMIB's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    USA
    Blog Entries
    61
    Thumbs Up
    Received: 1,023
    Given: 1,031

0 Not allowed!
    A Dogecoin is többszörösét éri, mert Musk abba is beszállt. A probléma ugyanaz ezzel mint a tõzsdézésnél. Nem lehet tudni hogy mi mennyit fog érni, esik-e az ára vagy nõ, stb. Azért remélem hogy neked sikerült most nagyot szakítani.

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Jan 2016
    Lakhely
    Budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Lehet, hogy tényleg nem látom a lényeget. Nem akarok senkit lebeszélni a spekulációról. Az viszont érdekes, hogy azt mondod, a "nagy pénz" elkezdett hinni benne. Miben? Hogy nagyot lehet vele kaszálni? Azt elhiszem én is, de az nyilvánvaló, hogy ahol a "nagy pénz" kaszál, ott a kisbüfik hullanak ám (ha nem menekülnek idõben).
    Ha a Tesla kitalál valami forradalmi terméket (elektromos autókat), a befektetõk eleinte nem hisznek, de ha látják a termelési, eladási volument, vállalati jelentést, elkezdenek hinni benne. Ha beüt egy világjárvány, a befektetõk hisznek a vakcinagyártókban és gyógyszeripari részvényeket vásárolnak, mert az embereknek vakcinára, vitaminokra, stb. lesz szükségük. Ezek mögött van valami konkrét, kézzelfogható dolog, de a kriptovaluták mögött nincs ilyen teljesítmény, csak az abban lehet hinni (vagy nem hinni), hogy feljebb megy az árfolyam. Lehet, hogy a fent említett nagy pénz megjelenése már beépült az árba, és ennél sokkal feljebb már nem tud menni, de lehet, hogy lesz ez még 90.000 USD is, nem tudni.
    Én 20 évvel ezelõtt megégettem egy kicsit a kezem a részvényekkel, azóta óvatos duhaj vagyok a befektetéseket illetõen.

A topic keresõszavai: