Bejelentkezés

View Full Version : Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)

Oldalak : 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9

Zacskóbicska
10-30-2014, 05:22 PM
Mióta rájöttem, hogy a legjobb mosószer a homok+víz, nem ijeszt meg a brutálisan odaégett bogrács sem :) Vakartam én már homokkal 10 percen át a cuccomat, de utána makulátlan lett. Haver mesélte, hogy kicsit pityókás állapotban szerették volna megreformálni a bográcsozást és készítettek egy autentikus tejbegrízt :) ami után ki lehetett dobni a bográcsot...."de finom lett" :)

Hát, én most lebeszéllek a homokról. Ez az eredendõen szénacélból lévõ képzõdmény a beavatásnál (amit a készítõ a mellékelt használati útmutatóban mellékel hozzá) szerencsés esetben egy gyakorlatilag monomolekuláris oxidréteget, magyarul revét kap. Ez a nagymamáink palacsintasütõjén megismert fekete bevonat. A tradícionális nagyik sosem engedték ki a kezükbõl a hasonló anyagú palacsintasütõt másnak mosogatni! Nem figyelmességbõl tették, hanem azért, hogy el ne rontsák. Ha homokkal mégy neki, ezt minden alkalommal tönkreteszed. Mindig kelátos, vasas ízú lesz a kajád és mindig minden leragad majd az edényben. Ezek az edények annál jobbak, minél többször használtad. (Kialakul és megvastagodik a "természetes teflon".) Ha masszív benne a lerakódás, akkor mosószerrel és a konyhai fém szálas súrolóval takarítsd, ugyanis annak a fém szálai nem fogják megkarcolni a kialakult és hasznos bevonatot. A homokkal minden alkalommal új, aktív felületet hoznál létre, mely a vasas ízt minden alkalommal biztosítaná és a leragadást is.

Nealden
10-30-2014, 06:18 PM
Idézet a sütõdiszkosz gyártója, Budai Sándor által üzemeltetett oldalról:
(http://diszkoszvas.uw.hu/)
"Használat utáni tisztítás: homokkal vagy acélsúrolóval történõ átdörzsölés után elmossuk, szárazra töröljük, majd a belsejét zsiradékkal kikenve tároljuk."

Csak ezért gondoltam, hogy ide is jó lesz, mint a bográcsunkhoz.

Zacskóbicska
10-31-2014, 06:17 AM
Idézet a sütõdiszkosz gyártója, Budai Sándor által üzemeltetett oldalról:
(http://diszkoszvas.uw.hu/)
"Használat utáni tisztítás: homokkal vagy acélsúrolóval történõ átdörzsölés után elmossuk, szárazra töröljük, majd a belsejét zsiradékkal kikenve tároljuk."

Csak ezért gondoltam, hogy ide is jó lesz, mint a bográcsunkhoz.

Végezz kísérletet, aztán majd eldöntöd.

Nealden
10-31-2014, 06:20 AM
Úgy lesz :) :thumbup

Grafitos
10-31-2014, 07:29 AM
Igaza van Zacskóbicskának..ez is olyan mint a jó wok...tûzforró vízzel és bambuszseprûvel mosogatják, nehogy az értékes felületi bevonat megsérüljön..utána törlés és kész. Azt mondják, hogy abban a fekete rétegben megvan az összes korábban az edényben készített étel eszenciája..
Saját tapasztalat, hogy a legdurvább leégett mocskot is könnyedén el lehet távolítani, ha az ember teli vízzel visszateszi a tûzre és forralja vagy 5 percig...szinte magától leválik a leégés..ez bográcsnál tutira mûködik, szerintem diszkosznál is beválhat.
Hanem el ne felejtsd alaposan dokumentálni az elsõ próbát..hagy csorgassuk már a nyálunkat kicsit:D

Nealden
10-31-2014, 07:55 AM
Szerintem, tapasztalataim alapján a homok nem annyira durva dolog, mint ahogy itt lefestitek. Nem egy brutálisan karcoló gyilkos rétegcsiszoló...csak homok, ami vízzel még szelídül is. Nekem jó tapasztalataim vannak vele sõt, én inkább a természetes megoldások híve vagyok. Lehet azt a homokkal takarítást figyelmes is végezni, nem durván kigyilkolva mindent. Régen nem voltak mindenféle kemikáliás aktív mosószerek, meg fémforgács pamacsok. Ez egy õsi módszer és kész :). Nekem bejött. A forralást majd kipróbálom thnx.
A dokumentáció természetesen meglesz teljes körû és precíz kivitelezéssel :).

fater.lajos
11-01-2014, 05:41 PM
Én már égettem oda bográcsban csigát, diszkoszban húst és krumplit, tárcsán meg tarját. Az olajos zsíros és szenes gyetva nem jött le semmivel.
A kis Karcher barátom mindig segített. 4195

Zacskóbicska
11-02-2014, 06:44 AM
Szerintem, tapasztalataim alapján a homok nem annyira durva dolog, mint ahogy itt lefestitek. Nem egy brutálisan karcoló gyilkos rétegcsiszoló...csak homok, ami vízzel még szelídül is. Nekem jó tapasztalataim vannak vele sõt, én inkább a természetes megoldások híve vagyok. Lehet azt a homokkal takarítást figyelmes is végezni, nem durván kigyilkolva mindent. Régen nem voltak mindenféle kemikáliás aktív mosószerek, meg fémforgács pamacsok. Ez egy õsi módszer és kész :). Nekem bejött. A forralást majd kipróbálom thnx.
A dokumentáció természetesen meglesz teljes körû és precíz kivitelezéssel :).
A szépen, tükörfényesre polírozott késedet mosd el homokkal és vízzel, aztán nézd meg, mi történik vele és mennyivel nehezebb lesz megtisztítani a következõ alkalommal.

mmilan21
11-02-2014, 11:42 AM
A szépen, tükörfényesre polírozott késedet mosd el homokkal és vízzel, aztán nézd meg, mi történik vele és mennyivel nehezebb lesz megtisztítani a következõ alkalommal.

Ezt tanúsíthatom. Viszont amelyik kés igazán minõségi (kemény egyben hajlékony) anyagból készült arra nem tudsz láthatóan karcolgatni (mondjuk nem kell homok a tisztításához és nem is próbálgattam vele). Van pár ilyen késünk amin alig látszik hogy használva volt (25 éven keresztül), tükörképemet látom a pengéjén még mindig. Na meg jó kemény acél élezõ is szükséges hozzá az is biztos.
Az újabb késeknél fennáll a veszélye a szabad szemmel látható karcolódásnak, mert sok esetben spórolnak benne a "keményítéssel".

Ha már homok én valamilyen bio Ultra Derm kézmosó krém házi variánsához használnám, mert a kezedet is jól megtakarítja a homok már magában is.

mossberg-operator
11-06-2014, 09:23 PM
4232

CsaládApa
11-07-2014, 03:21 PM
Ezt vettem:

http://www.budastore.hu/comsafe-jager-2-fegyverszekreny.html

59eFt volt. A legjobb ár-érték aránnyal bír szerintem (egy puskának és egy maroklõfegyvernek).

astonferi
11-08-2014, 03:01 PM
Limo italpor. LIDL 49 - ft citromos narancsos málnás.mától van

Pityubá
11-08-2014, 08:01 PM
Jó 5 let, megnézem, tán tartalmaz természetazonos anyagokat is, nem csak adalékokat. :D

fater.lajos
11-09-2014, 05:19 PM

Olvasd el mibõl van. Ha van benne cukor meg C vitamin, talán jó lesz. Ha fáj utána az epéd, többet ne vedd.

raktaros
11-09-2014, 07:42 PM
Jó 5 let, megnézem, tán tartalmaz természetazonos anyagokat is, nem csak adalékokat. :D
Hát kajában nem tudom, de illóolajoknál a természetazonos nem természetes, hanem a természeteset próbálják utánozni.

astonferi
11-09-2014, 09:22 PM
Olvasd el mibõl van. Ha van benne cukor meg C vitamin, talán jó lesz. Ha fáj utána az epéd, többet ne vedd.
nem fájt és izre sem volt dráma.

Pityubá
11-10-2014, 07:30 PM
Hát kajában nem tudom, de illóolajoknál a természetazonos nem természetes, hanem a természeteset próbálják utánozni.
Jól látod erre céloztam én is, hogy semmi köze a természethez. Senkit sem szeretnék megbántani ezért fogalmaztam így. ;)
Tehát természetazonos anyagokból és adalékokból áll, gyümölcsöt nem tartalmaz. :D
Ezúton szeretnék mindenkit lebeszélni a fent említett italpor hosszú távú fogyasztásától.
Viszont én gyümölcsdarabokkal készült teát hordok magamnál, valamint saját szárított csipkebogyót, ezekhez nem használok cukrot, mivel a gyümölcs tartalmazza.

Zacskóbicska
11-11-2014, 10:32 AM
Vettem egy tekercs (kb. 25 m) magnézium szalagot.

Mizu
11-11-2014, 11:37 AM
Vettem egy tekercs (kb. 25 m) magnézium szalagot.

Aztán hol , mennyiért és kit kellet érte hûvösre tenni? :D

Zacskóbicska
11-11-2014, 11:54 AM
Nem mérgezõ ez és nem is robban. Anno a Tanért vegyszerboltjaiban is kapható volt. Ha jól emlékszem, 700 Ft. körül volt az ára annak, amit vettem. Ha hirtelen kell meleg víz konzervet melegíteni, vagy mosdani, arra kiváló.

mossberg-operator
11-11-2014, 12:07 PM
4251

Laci
11-11-2014, 03:57 PM
Fenix HL10
CAMMINARE SYBERIAN LONG EVA CSIZMA , :D

Vasember
11-11-2014, 06:33 PM
Long Éva?
Ez valami csinos cucc? :)

Fenix HL10
CAMMINARE SYBERIAN LONG EVA CSIZMA , :D

Laci
11-11-2014, 06:56 PM
Long Éva?
Ez valami csinos cucc? :)

Igen , Most a csizma mellé adták . :-)
http://www.google.hu/imgres?imgurl=http%3A%2F%2Fwww.ultrahdwall.com%2Fw p-content%2Fuploads%2F2014%2F02%2FEva-Longoria-Hair.jpg&imgrefurl=http%3A%2F%2Fwww.ultrahdwall.com%2Feva-longoria-long-hair.html&h=1024&w=1280&tbnid=6MbuoWDS-kWd8M%3A&zoom=1&docid=gOQIpEk2wEQAMM&ei=g1tiVMf2EMyP7Ab-1YGgAg&tbm=isch&client=firefox-a&ved=0CHYQMyhNME0&iact=rc&uact=3&dur=1230&page=4&start=73&ndsp=26&biw=1024&bih=640

LSVF
11-14-2014, 08:26 AM
Nagy az örömöm! Megjött Lovász Gyula mester mûve tegnap.
Majd csinálok képeket. Aztán valahogy felteszem ide ha sikerül.

Grafitos
11-14-2014, 08:54 AM
Moit hozott a postás? S16? vagy mi? ne csigázz

LSVF
11-14-2014, 01:18 PM
Moit hozott a postás? S16? vagy mi? ne csigázz

Egy ilyet:

http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/1-1-Kes-bicska/74-2-Carpath/5/1076-Carpath-Skiver

Csak 10cm es pengével és némi módosítással. Élõben....szivem szerint ezzel aludnék!
Nem nagy kés de kegyetlen fasza. Számomra legalábbis.
Képet azért csinálok, más késsel is mellette, hogy szemmel foghatóbbak legyenek az arányok.

Zacskóbicska
11-14-2014, 06:58 PM
Fene tudja...lassan megszokom az ilyen rövid kis szarokat. Az utóbbi idõben azon vettem észre magam, hogy én is hasonlókat preferálok az év 365 napjából legalább 200-ban. Sokat gondolkodom rajta, hogy valami fertõzõ perverzitásnak vagyok-e áldozatául, vagy egyébként, de ezekben tényleg van valami olyan, ami meggyõzõ tud lenni.

LSVF
11-15-2014, 06:11 AM
??????
Szarokat?????

TMIB
11-15-2014, 09:37 AM
Annyi pénzért remélem hogy nem nevezhetõ annak. :eek: :)

LSVF
11-17-2014, 07:51 AM
Nagyon nem. Én az ekkora késeket kedvelem jobban 4 év mora 860mg használat után.
Vastag penge, jó acél, kedvenc éltípus. Fahasogatásra lehet kicsit rövid( kipróbáltam), de ennyi ami negatívum de nekem nem ez az elsõdleges.
Oda rejtem ahová akarom, pulcsi alá nyakba akasztva stb.
De hát mindenkinek nem tetszhet minden. Nagyobb kés vétele nincs tervben.

mossberg-operator
11-21-2014, 09:35 AM
Amazon, 24 font asszem. 4314

mmilan21
11-22-2014, 08:56 PM
Vettem, pár dolgot az elmúlt hetekben:
-Papír zsebkendõ , wc papír.
-Ragasztószalagok: nagy széles cellux, kis cellux, szigszalag(PVC), Textil erõsített ragasztószalag nagy. - szeretek barkácsolni és mindig jól jön, ha kéznél van.
-Parafadugók - az ecet, pálinka, bor ... stb. elrakásához, az üvegek lezárására.
-Finomliszt, kristálycukor. - Nyilván nem kell részletezni, eláll évekig, fõként a cukor.
-Gáztöltõ öngyújtókhoz. - Egy töltõvel után töltögetve elég sokáig mûködtethetõ egy öngyújtó vagy akár fél tucat is.

Szóval, alap dolgok amiknek a mindennapokban is hasznát vehetem, nem csak ínséges idõkben. Persze nem a mindennapokra raktározok, hanem a sötétebb idõkre.

mmilan21
11-24-2014, 12:11 PM
Megérkezett a postával pár könyv:

Szakirodalom:
4329

Ezeknek sokszor a hasznát vehetem, a mindennapokban is.

Pár kép a Nagy túléléskönyvbõl:
43314332433343344335433643374338

Regények:
4330

Egy kis olvasni való télire és azért a témába is vág.
Mondjuk nem akartam felvásárolni az egész könyvesboltot, hanem ha már itt van lassan a karácsony akkor... megleptem magamat. Valószínû nem csak én fogom olvasni a könyveket.

Up:
Innen vettem a túlélési könyvet:
Nagy Túléléskönyv (http://www.libri.hu/konyv/chris_mcnab.nagy-tuleleskonyv.html)
2005-ös kiadás, új. Méltó utódja a Gerhard Buzek féle túlélõs könyvnek. Sok illusztráció van benne, ahogy a képeken látható. Éppen le is van árazva, 2520 Ft.

Up2:
Tudok feltenni képeket a növényes könyvekrõl is, ha valakit érdekel, elég igényes írások. Pl.: a parlagfû is gyógynövényként van feltüntetve a Herbáriumban.

mossberg-operator
11-24-2014, 09:47 PM
Megérkezett a postával pár könyv:

Szakirodalom:
4329

Ezeknek sokszor a hasznát vehetem, a mindennapokban is.

Pár kép a Nagy túléléskönyvbõl:
43314332433343344335433643374338

Regények:
4330

Egy kis olvasni való télire és azért a témába is vág.
Mondjuk nem akartam felvásárolni az egész könyvesboltot, hanem ha már itt van lassan a karácsony akkor... megleptem magamat. Valószínû nem csak én fogom olvasni a könyveket.

Up:
Innen vettem a túlélési könyvet:
Nagy Túléléskönyv (http://www.libri.hu/konyv/chris_mcnab.nagy-tuleleskonyv.html)
2005-ös kiadás, új. Méltó utódja a Gerhard Buzek féle túlélõs könyvnek. Sok illusztráció van benne, ahogy a képeken látható. Éppen le is van árazva, 2520 Ft.

Up2:
Tudok feltenni képeket a növényes könyvekrõl is, ha valakit érdekel, elég igényes írások. Pl.: a parlagfû is gyógynövényként van feltüntetve a Herbáriumban. Orwell-tol az Allatfarm-ot is olvasd el!

LSVF
11-25-2014, 07:38 AM
Tegnap a lidlibe vettem autós elsõsegély csomagot.
Kibontottam, megnéztem elég jó és van benne hõvisszaverõ fólia is 1db.
Biztos okultak a tavalyi márc 15-bõl.
Hátizsákba pont jó lesz. Betadint azért tettem még bele és fogok még pár tapaszt is...legyen...
Szerintem megérte 1700-ér.

varég
11-25-2014, 08:33 AM
Tegnap a lidlibe vettem autós elsõsegély csomagot.
Kibontottam, megnéztem elég jó és van benne hõvisszaverõ fólia is 1db.
Biztos okultak a tavalyi márc 15-bõl.
Hátizsákba pont jó lesz. Betadint azért tettem még bele és fogok még pár tapaszt is...legyen...
Szerintem megérte 1700-ér.

Én is vettem egyet, ebbõl.
Viszont, ez megfelel a magyar szabvány "B" kategóriás elsõsegély csomagnak?

LSVF
11-25-2014, 01:41 PM

Nem tudom, nem autóba vettem.

astonferi
11-25-2014, 03:59 PM

igen megfelel mert nem árusíthatnak olyat ami nem szabvány és jelölés szerint autós.

Morpheus
11-25-2014, 08:38 PM
Gondoltam megosztom a mai ebédem veletek. :-)
Õzpörkölt, tésztával.
A különlegességét az adja, hogy másfél hónapja magam fõztem be.

A történet nyáron kezdõdött, mikor asszony nélkül maradtam. A kert és erdõ már hozta a gyümölcseit, de nem volt aki eltegye. A hagyományos befõzés nekem túl macerás, így vettem egy befõzõ autómatát.
Sokáig hezitáltam, mert árammal megy, de végül jól döntöttem. A kamrám polcai roskadoznak, soha ennyi eltett finomság még nem volt. Õsszel pedigmamikor a végére értem a szezonnak elkezdtem konzerveket gyártani. Elsõre egy bárányt, majd egy õzet tettem el, illetve azóta kétszer babgulyást.

Mostanában ha fõzök, akkor a szokásos adag többszörösét fõzöm. Például a babgulyás egy nagyobbacska csülökkel már 15-17 liter körüli. Ebbõl maximum kétszer eszünk, a többi megy konzervnek.
A birkáért nem vagyok oda, de befõzve valahogy összeérik és nagyon kellemes lesz.

0,5 -1,7 liter közötti üvegeket használok, illetve két literes csatosüveget.
A konzervek állítólag három hónapig állnak így el. Szerintem tovább is, de mivel októberben kezdtem, így nincs még tapasztalatom.
Mindenbõl elteszek egy üveggel és fél év mulva kipróbálom. Bár áramot használok, de jóval kevesebbet, mint a fagyasztás. Ha egy állatot kényszer vágnom kell valamiért, akkor ezentúl a konzerv ks egy alternatíva.

És a mûszer maga:
http://www.befozoautomata.hu/index.php?oldal=oldal&o=befozoautomata

mmilan21
11-25-2014, 10:19 PM
Pont a Herbárium érdekelne.
Rendben, holnap feltöltök képeket róla. Egész igényes kiadás.

Up:
Még ugyan nincs holnap de.. Amit ma megtehetsz... Tehát így néz ki a Herbárium könyv:
4342434343444345434643474348434943504352

A könyv forrás hivatkozásai:
4351

Nagyon szépek az illusztrációk, habár a fényképezõ nem adja vissza az igazi élményt:
43534354435543564357

Egyébként egyik könyvben sem csalódtam, amit legutóbb vettem. Igaz elõtte kutattam utánuk, feltúrtam majd' a fél Libri.hu-t mire megtaláltam az alkalmas darabokat.
Egyébként korrekt ez az online könyvesbolt, még ha nem is a legalacsonyabbak az árak (törzsvásárlóként már azért már sokkal jobb). Ha viszont házhoz szállításról van szó: az ország másik felébõl 2 munkanap alatt ideért a csomagjuk a postafutárral, gyári minõségben ahogy az elvárható.

mmilan21
11-25-2014, 10:22 PM
Orwell-tol az Allatfarm-ot is olvasd el!

Tervben van.

mmilan21
11-26-2014, 08:55 PM
Azért óvatosan a külföldi szerzõk mûveivel. Fogalmuk sincs a Kárpát-medence flórájáról.
Van gyógynövényes könyvem magyar szerzõtõl is, gond egy szál sem.

Grafitos
11-27-2014, 09:46 AM
Tegnap voltam csavar boltban, az elõszobafalam rögzítéséhez kellett néhány plussz alkatrész. Beleakadtam ott egy 5mm-es fekete fonott nylon kötélbe 140 ft/m áron..Bika erõsnek tûnik. Vettem is belõle 2X5 m-t a függõágyam kötélzetét fogja leváltani. Így a csomók miatt hatékonyabbá válik az ágy beállítása, amivel még mostanában is szívok néha és a 2 fa közötti ideális távolság is megnõ általa.
Valahogy így..

http://foto.fuggoagy.hu/kepek/tttm-kotel.jpg
http://www.theadventurepost.com/wp-content/uploads/2013/04/Tree-Friendly-Straps-001.jpg

Kisss
11-28-2014, 03:16 PM
Rendeltem egy kisnövényhatározót, orosz nyelvkönyvet, és horgászati alapismereteket a zsibvásár.hu-ról.

GAZDA
11-28-2014, 08:53 PM
Rendeltem egy kisnövényhatározót, orosz nyelvkönyvet, és horgászati alapismereteket a zsibvásár.hu-ról.
Pontosan milyen orosz nyelvkönyvet vettél?

Pityubá
11-28-2014, 09:05 PM
Basszus ennyire rossz a helyzet, hogy Oroszul tanulsz ? :D

mossberg-operator
11-28-2014, 11:14 PM
Basszus ennyire rossz a helyzet, hogy Oroszul tanulsz ? :D

Nekem is ez ugrott be....

Kisss
11-29-2014, 02:37 AM
Már 1 pár éve úgy érzem, hogy az orosz nyelvtudásnak még nagy hasznát fogom venni! + az angol mellé akarok tanulni vlmi "keleti" nyelvet is!

Kisss
11-29-2014, 02:52 AM
Pontosan milyen orosz nyelvkönyvet vettél?
L. Sz. Alekszejeva
Horváth Miklós
Suara Róbert
M. V. VSzelovodola
Írták. Tankönyvkiadó adta ki.

Törölt_fórumtag2
11-29-2014, 04:10 PM
Én négy hónapja kerestem a gimnáziumi orosz nyelvkönyveimet. Hál isten meg is találtam, mind a négy évfolyamot.
Mondjuk, én az ukrán útjaim miatt. Tök jó fejek az ukránok, amikor kijavítják az oroszomat ukránra.:cool:
Nem mintha nem értenék, de jobban esik a lelküknek...

mossberg-operator
12-03-2014, 01:02 PM
Ezek ma jottek, tevedesbol duplat kuldtek az amazonrol. Hogy miert nem a Otis Wing Shooter Cleaning System-nel van ilyen? 4395 persze fejjel lefele rakja fel, az istenadta...mashova rendesen ment fel. Nem forgatgatom, bassza meg!

Morpheus
12-05-2014, 09:50 PM
Két hét alatt megjött:

http://pmrradio.hu/tulelo-telelefon-avagy-zgpax-s9-androi-okostelo-ip-67-uhf-radio/

Amiért nekem megérte:
IP67. Magyar menü, dual sim, sd kártya, rádió, GPS, 4-5 nap elem idõ, kamera, iránytû, nagy képernyõ és a lényeg: URH rádió!! :-)

Hatvan ropi!

Mizu
12-06-2014, 06:21 PM
Két hét alatt megjött:
http://pmrradio.hu/tulelo-telelefon-avagy-zgpax-s9-androi-okostelo-ip-67-uhf-radio/
Szia!
Tudnál felrakni elérhetõséget akinél lehet rendelni? Akár privátban is.
Köszi!

Picsogi
12-06-2014, 07:29 PM
Szia!
Köszi!
Azon az oldalon ahova a link mutat, Robi1001-nek írsz privátban és már intézi is...

Morpheus
12-06-2014, 07:32 PM
Szia!
Köszi!

Robikától rendeltem, az említett honlapról.
Ma pedig egész nap használtam. A telefon ment és a rádió modul is.
Letöltöttem egy GPS nyomkövetõ alkalmazást és egész nap a lányom mozgását figyeltem. Használtam még a gps-t és a lámpát is. Neteztem, leveleztem, telefonáltam. Már ha hozzá fértem, mert a fiam egész nap nyomkodta.
Most 65%-on az aksi. :-)

Negatívumok:
-rádiónál a mikrofonba kell beszélni. :-)
-komolyan nem értem minek rá lézer??? Ha lenne rajta sin és feltehetném a fegyverre...:-)

Egyébként annykra bejön, hogy már csak akkor lehetne jobb, ha pár 0.22-es töltény is lenne benne és le lehetne vele adni vele pár lövést.

Fallout11
12-06-2014, 07:44 PM
Két hét alatt megjött:

Amiért nekem megérte:
IP67. Magyar menü, dual sim, sd kártya, rádió, GPS, 4-5 nap elem idõ, kamera, iránytû, nagy képernyõ és a lényeg: URH rádió!! :-)

Hatvan ropi!

Egy hónap múlva írhatnál róla nekünk egy összefoglalót a tapasztalatokról. :thumbup

Doom
12-07-2014, 06:33 AM
Robikától rendeltem, az említett honlapról.
Ma pedig egész nap használtam. A telefon ment és a rádió modul is.
Letöltöttem egy GPS nyomkövetõ alkalmazást és egész nap a lányom mozgását figyeltem. Használtam még a gps-t és a lámpát is. Neteztem, leveleztem, telefonáltam. Már ha hozzá fértem, mert a fiam egész nap nyomkodta.
Most 65%-on az aksi. :-)

Negatívumok:
-rádiónál a mikrofonba kell beszélni. :-)
-komolyan nem értem minek rá lézer??? Ha lenne rajta sin és feltehetném a fegyverre...:-)

Egyébként annykra bejön, hogy már csak akkor lehetne jobb, ha pár 0.22-es töltény is lenne benne és le lehetne vele adni vele pár lövést.

...de rá tudsz tölteni egy mozgó háttérképet...a tábortüzet javaslom...hangulatos lesz a kietlen ,hideg romok között,ahogy körbe ülik a túlélõk.....:rolleyes:

Mizu
12-07-2014, 03:46 PM
Letöltöttem egy GPS nyomkövetõ alkalmazást és egész nap a lányom mozgását figyeltem.

Kinek a telefonját követted figyelemmel így? A lányodét, vagy ezt a telót vitte magával a lányod és számítógépen nézted merre mozog?

Ha a lányodét, akkor kellet valami beállítást eszközölni azon a telón?

Picsogi
12-07-2014, 03:59 PM
Ha hozzáférsz a telefonhoz, elég csak ennyi:
Android Eszközkezelõ (https://support.google.com/accounts/answer/3265955?hl=hu)

Morpheus
12-07-2014, 04:03 PM
Kinek a telefonját követted figyelemmel így? A lányodét, vagy ezt a telót vitte magával a lányod és számítógépen nézted merre mozog?

Úgy néz ki, hogy letöltöd a programot.
A telefonkönyvbõl hozzáadod a számokat.
Kapnak egy sms -t, ahol egy linkre kell kattintani. (okostelefon kell hozzá)
Utánna a simet követi bármely telóba.
Tehát a hozzájárulása nélkül nem megy. :-)

Pityubá
12-07-2014, 04:14 PM
A telefonkönyvbõl hozzáadod a számokat.
Kapnak egy sms -t, ahol egy linkre kell kattintani. (okostelefon kell hozzá)
Utánna a simet követi bármely telóba.
Tehát a hozzájárulása nélkül nem megy. :-)
Kérdezném, GSM átjátszók, helyzetmeghatározása segítségével adja a pozíciót ?

kmarcell
12-07-2014, 04:25 PM
Hali. Szerettem volna egy fejlámpát, most vettem:
http://www.energizer.eu/hu/hu/products/lighting/advanced_6_led_headlight

Nyilván nem egy Fenix, de munkába fogom használni és elég sokat vezetek sötétben és 30 éves autóval járok és mindig jön valami apróság elõ amikor kell lámpa és eddig a kézi lámpát használtam sajnos egyik kéz mindig ilyenkor foglalt.
Amikor a 2 kis led világít rajta akkor elméletileg 26h az üzemideje, de majd meglátjuk.
Majd õt ugy is Fenix fogja leváltani...

Mizu
12-07-2014, 04:47 PM
A telefonkönyvbõl hozzáadod a számokat.....

Tehát több simet is tud követni ??? :thumbup

Nem titok, hogy a gyerekek telefonjára lenne szuper ráállni. Természetesen nem azért, mert nem bízunk bennük és mert kémkedni akarunk utánuk, de már sok-sok szülõ mindent odaadott volna ha van ilyen lehetõsége, mikor eltünt a gyereke, telefonja kicsenget és hiába kérlelték a rendõrséget, hogy mérjék már be hol van a telefon. Nem tették, mert az állítólag "titkosszolgálati intézkedés". Valszeg sok-sok erõszakot, gyerekhalál és/vagy végleges eltûnést lehetett volna / és ilyen eszközökkel lehet ezután megakadályozni.

Még 1 kérdés: Ha a simmel kattintunk a linkre és követhetõ lesz, utána maradnia kell az okostelefonba, vagy átrakható egy normál régebbi telefonba és úgy is követi?

Ehhez kapcsolva egy másik felvetés/ötlet. Mikor megyünk kirándúlni, a virgonc kutyánk sokszor elcsatangolt egy-egy hosszabb túrákra. Volt hogy órákig hívogattuk, mire elõkerült szemlesütve. Ha egy egyszerû kis/könnyû telefont ráakasztanák egy feltöltõ kártyával. amit elõtte engedélyeztem egy okostelefonban, akkor legalább ilyen esetekben tudnám, hogy merre induljak keresni. :thumbup

És jönnek az ötletek:
Ha a kocsinkba tennék egy ilyen simmet egy telefonba, amit rákötnék az aksira (ezzel biztosítva, hogy ne merüljön le), akkor egy lopás esetén a jelölt pontba mehetnék haverokkal és pár testápolóval a kocsit visszavenni.:thumbup

Vélemények?

mzperiksz
12-07-2014, 04:55 PM
Ilyen célra inkább ezt javaslom:
http://www.ebay.com/itm/Smallest-New-SPY-Real-time-GPS-Tracker-GSM-GPRS-Vehicle-Tracking-System-TK102B-/111452041995?pt=US_Tracking_Devices&hash=item19f30f330b
Én modellrepcsibe használom hogy megtaláljam ha túl messze esik le :)

Ehhez kapcsolva egy másik felvetés/ötlet. Mikor megyünk kirándúlni, a virgonc kutyánk sokszor elcsatangolt egy-egy hosszabb túrákra. Volt hogy órákig hívogattuk, mire elõkerült szemlesütve. Ha egy egyszerû kis/könnyû telefont ráakasztanák egy feltöltõ kártyával. amit elõtte engedélyeztem egy okostelefonban, akkor legalább ilyen esetekben tudnám, hogy merre induljak keresni. :thumbup

És jönnek az ötletek:
Ha a kocsinkba tennék egy ilyen simmet egy telefonba, amit rákötnék az aksira (ezzel biztosítva, hogy ne merüljön le), akkor egy lopás esetén a jelölt pontba mehetnék haverokkal és pár testápolóval a kocsit visszavenni.:thumbup

Vélemények?

mzperiksz
12-07-2014, 04:57 PM
Az a baj hogy már a legpitibb autótolvajok is gsm jammerrel járnak, célszerû kiegészíteni egy aprs adóval is.

[B]Ha a kocsinkba tennék egy ilyen simmet egy telefonba, amit rákötnék az aksira (ezzel biztosítva, hogy ne merüljön le), akkor egy lopás esetén a jelölt pontba mehetnék haverokkal és pár testápolóval a kocsit visszavenni.:thumbup

Vélemények?

Mizu
12-07-2014, 05:08 PM
Az a baj hogy már a legpitibb autótolvajok is gsm jammerrel járnak, célszerû kiegészíteni egy aprs adóval is.

OK és mi a túró az? :)

Mizu
12-07-2014, 05:18 PM
Ilyen célra inkább ezt javaslom: http://www.ebay.com/itm/Smallest-New-SPY-Real-time-GPS-Tracker-GSM-GPRS-Vehicle-Tracking-System-TK102B-/111452041995?pt=US_Tracking_Devices&hash=item19f30f330b Én modellrepcsibe használom hogy megtaláljam ha túl messze esik le :)
Szuper! Tényleg jó a kutyának és az autónak ill. bármilyen másnak.

A gyerekek viszont (sajna) a telót ragasztják magukhoz még a WC-re is azzal mennek, Vagyis eltünésük esetén az a tárgy volt a legközelebb hozzájuk. A fenti készüléket hajlamosak a tatyóban hagyni, ha nincs pl. odaszögezve a vállukra...
És ha netalántán mégis elhagyják a telót, könnyebb megtalálni.

varég
12-07-2014, 06:01 PM
OK és mi a túró az? :)

A jammer egy blokkoló, ami képes a gps, gsm, és egyéb rádió elven mûködõ készülékek adását, vételét "eltakarni", így kb 10-20 méteres körben nem mûködnek az eszközök...
Amúgy illegális eszköz.

Picsogi
12-07-2014, 06:26 PM

Az androidos rendszereken jelenleg háromféle helyzetmeghatározási mód mûködhet. Minden androidos program ezt kell használja.
- FULL: GPS mûholdakkal
- NORMÁL: Mobiltornyok ÉS WiFi pontok segítségével
- ENERGIATAKARÉKOS: csak a cellainformációk alapján próbálja belõni hol a készülék
A legelsõ fogyaszt legtöbbet a harmadik pedig a legkevesebbet, a pontosság ezzel fordítottan arányos.

Mizu
12-07-2014, 07:26 PM
A jammer egy blokkoló, ami képes a gps, gsm, és egyéb rádió elven mûködõ készülékek adását, vételét "eltakarni", így kb 10-20 méteres körben nem mûködnek az eszközök...
Köszi ezt tudtam, de ezt nem tudom mi:

célszerû kiegészíteni egy aprs adóval is.

Morpheus
12-07-2014, 07:28 PM

Igen. Háromszögel.

Morpheus
12-07-2014, 07:41 PM

Nem titok, hogy a gyerekek telefonjára lenne szuper ráállni. Természetesen nem azért, mert nem bízunk bennük és mert kémkedni akarunk utánuk, de már sok-sok szülõ mindent odaadott volna ha van ilyen lehetõsége, mikor eltünt a gyereke, telefonja kicsenget és hiába kérlelték a rendõrséget, hogy mérjék már be hol van a telefon. Nem tették, mert az állítólag "titkosszolgálati intézkedés". Valszeg sok-sok erõszakot, gyerekhalál és/vagy végleges eltûnést lehetett volna / és ilyen eszközökkel lehet ezután megakadályozni.

Még 1 kérdés: Ha a simmel kattintunk a linkre és követhetõ lesz, utána maradnia kell az okostelefonba, vagy átrakható egy normál régebbi telefonba és úgy is követi?

És jönnek az ötletek:

Vélemények?

Még tapasztalgatom, de valószínûleg igen.
Tehát: a telefonszámhoz tartozó simet követi. Így átrakható.
Ma próbálgattam és nagyon jó.
A nyomkövetés is jó, a sajátom is pontos képet adot, merre mozogtam ma. Néha pár métert téved.
Gyors. Nagyon gyors.

Alapból egy jó védelem. Persze mindent meg lehet hekkelni, de szerintem a feketelábúak nem szaladgálnak ilyesmivel.

Pityubá
12-07-2014, 08:00 PM
Sajna telefon lopás ellen nem jó, azonnal kitépi az aksit belõle a SIMet eldobja, szétvágja, megeszi, vagy nemtommit csinálnak vele.

Mizu
12-07-2014, 08:55 PM
Sajna telefon lopás ellen nem jó, azonnal kitépi az aksit belõle a SIMet eldobja, szétvágja, megeszi, vagy nemtommit csinálnak vele.

Tudok olyanról, hogy annyira nem volt esze, hogy felvette rögtön a lopás után és le is tagadta, hogy az másé lenne. Aztán csak pislogott mikor nyakon verte az apuci, mert pár tíz méterre volt a tett helyétõl és mögötte szólt egy jellegzetes bim-bam.. :D

De ha csak elhagyás esetén megtaláljuk, vagy tényleg valami baja van, vagy kirándul, de elveszti eszméletét... stb.. sajnos sok minden elõfordulhat és csak akkor tudjuk meg igazán, hogy milyen jó mikor pont kell.

Nomeg Murphy törvénye szerint, ha valamink van akkor arra nincs szükségünk! :D

Morpheus
12-07-2014, 09:49 PM
Magam is gondolkodtam, hogy teszek egy jeladót a szamaramra. Állandóan csavarog. :-)

Nem tudom, megoszlanak a vélemények, de egyenlõre hasznosnak tartom a progit.
Nálunk van egy akció terv, ha eljön az idõ a kölykök elindulnak. Van egy kis övtáskányi cucc: víz, fólia, tájoló, térkép, energia szelet, lámpa. Plusz egy bicaj.
Az útvonal is megvan, bár még nem gyakoroltuk. Két nap alatt érnének ide.

Ilyenkor is jol jöhet a teló, persze ha mûxik.
Az átjátszók valószínûleg tulterheltek lesznek. Bár ha jó idõben (idejében) indulnak el, akkor lehet. Néha majd maguk sem tudják merre járnak eléjük mehetek a terepjáróval, lóval, vagy gyalog.

Picsogi
12-07-2014, 09:51 PM

Amit én linkeltem, az Android Eszközkezelõ, a telefont pontosabban az aktivált google accountot követi, tehát kiveszi a sim-et, de nem csinál factory resetet, és a telefonnal pl. felmegy egy bármilyen wifire akkor azonnal jelentkezik a telefonod, leadja a pozícióját. az elõbb próbáltam ki :) Másik simre még sípol is mint állat.
Szóval eggyel beljebb tart a védelme, csak kikapcsolt, vagy teljesen letörölt telefont nem találsz meg vele. Az meg mikor kijön hírbe hogy a svéd fotózgatja magát és a haverjait a lopott telóval és ez felkerül a gazda google képtárába az priceless! :DDD

Pityubá
12-08-2014, 06:40 PM
OK értem, nem is rossz 5 let. :D

Törölt_fórumtag2
12-08-2014, 06:46 PM
4447444844494450
A hétvégén az OBI-ban jártam. A Deltaplus csizma 2.200, A kis led-es Varta egy tartós elemmel 999 pénz. Utóbbiból vettem kettõt.

gyûjtögetõ
12-08-2014, 08:57 PM
Pénteken elvoltam a szokásos havi bevásárlásomon. Sikerült venni pár dolgot.
1db II VH-s gyalogsági ásót
1db USA machetet
1db Miltech kukrit
1db MFH összecsukható fûrész
2db NRG5
3db Outdoor kekse :D

TMIB
12-11-2014, 09:35 AM
Megérkezett az újabb multicam nadrágom. :)

Doom
12-11-2014, 04:51 PM
4461...ezt nem hagyhattam a horgászboltban 3650 Ft-ért.....

szfenikus
12-11-2014, 05:40 PM
100 kg répacukor (2010.-ben volt utoljára ennyire alacsony az ára. Semmi jót nem jelent.)

gyûjtögetõ
12-11-2014, 06:59 PM
100 kg répacukor (2010.-ben volt utoljára ennyire alacsony az ára. Semmi jót nem jelent.) Addig kell spájzolni amíg olcsó és VAN. Mennyi volt kilója amúgy?

mmilan21
12-11-2014, 09:09 PM
Addig kell spájzolni amíg olcsó és VAN. Mennyi volt kilója amúgy?

Erre felénk 150-180 Ft között mozog 1Kg cukor ára. Gondolom szfenikus is hasonló áron jutott hozzá. Esetleg nagykerben még olcsóbb lehet.

szfenikus
12-12-2014, 12:56 PM
165.-/kg volt a cukor ára

apii
12-12-2014, 02:37 PM
100 kg répacukor (2010.-ben volt utoljára ennyire alacsony az ára. Semmi jót nem jelent.)

Idei évben rekord termés volt cukorrépából.A cukorfoka nem volt kimagasló, de a termés menyisége néhol az átlagos duplája volt.Ez nem jelent semmit, mert pár éve amikor a cukor ára felment, szintén jó termés volt.

GAZDA
12-12-2014, 07:16 PM
A héten vettem egy Fég GV karabélyt (Moszin-Nagant magyar változata). Nem számítok lõszerellátási problémákra.:-DDDDD

mzperiksz
12-12-2014, 09:02 PM
Puska,a többi stimmel :)

A héten vettem egy Fég GV karabélyt (Moszin-Nagant magyar változata). Nem számítok lõszerellátási problémákra.:-DDDDD

szfenikus
12-14-2014, 10:58 PM
Idei évben rekord termés volt cukorrépából.A cukorfoka nem volt kimagasló, de a termés menyisége néhol az átlagos duplája volt.Ez nem jelent semmit, mert pár éve amikor a cukor ára felment, szintén jó termés volt.

lehetséges, hogy az alacsony kõolajárral van kapcsolatban...az alacsony olajár, odaver hosszú távon elõször a tõzsdéknek, aztán meg a gazdaságnak...erre akartam utalni, a második mondatommal.

Morpheus
12-15-2014, 11:36 AM
Ma voltam a Metróba feltölteni a készleteket. Bár arra törekszem, hogy mindent magunk állítsunk elõ, de wc papírt még nem tudunk.
Egyébként is jó ha van készlet. Mi van, ha nincs idõ gabonát õrölni, lisztet szitálni?

A Metróban a Panzani tészta akciós. Nagyon szeretem. A legtöbb 7-10 perc alatt megfõ, de nyersen is fogyasztható. :-)
200-250 Ft/db áron van, fajta függõ. Vettem három kartonnal.
Vettem 10 kiló sót, ezt állatbõrökhöz használom, étkezésre ott a parajdi.
Gyermelyi lisztet, ez adalék mentes.
WC papírt, lebomló mosogatószert.
És persze szaloncukrot. :-)

Kávét nem sikerült, mert nem adok egy ezrest zacskónként. Mikor kiköltöztem 300 forint volt egy segafredo, most 900-1.100.

Pityke11
12-15-2014, 01:04 PM
Ma voltam a Metróba feltölteni a készleteket. Bár arra törekszem, hogy mindent magunk állítsunk elõ, de wc papírt még nem tudunk.
Egyébként is jó ha van készlet. Mi van, ha nincs idõ gabonát õrölni, lisztet szitálni?

A Metróban a Panzani tészta akciós. Nagyon szeretem. A legtöbb 7-10 perc alatt megfõ, de nyersen is fogyasztható. :-)
200-250 Ft/db áron van, fajta függõ. Vettem három kartonnal.
Vettem 10 kiló sót, ezt állatbõrökhöz használom, étkezésre ott a parajdi.
Gyermelyi lisztet, ez adalék mentes.
WC papírt, lebomló mosogatószert.
És persze szaloncukrot. :-)

Kávét nem sikerült, mert nem adok egy ezrest zacskónként. Mikor kiköltöztem 300 forint volt egy segafredo, most 900-1.100.

A hétvégén mi is voltunk a Metróban.De a barátok akik régebben többet jártak azt mondták h már ez sem olyan jo mint akkor.

mossberg-operator
12-16-2014, 12:49 PM
Kb 10e Ft volt, uj, a brit hadseregben hasznaljak, camo ala: 4505

Grafitos
12-16-2014, 06:44 PM
Este a Mountexben jártam és leakasztottam egy Opinel carbone 8-ast. 2680 Ft. Ma már ezzel vacsorázok:thumbup
Közben nézegettem a zárszerkezetet és annyira ki van találva, hogy hihetetlen. Elfordítva jobb és balkezesek is ugyan olyan kényelmesen használhatják, és biztosan tartja a pengét.
Nem saját kép.
http://graybear.com.au/wp-content/uploads/2012/06/IMG_7614.jpg

doki
12-16-2014, 08:02 PM
Ár-érték arányban az egyik legjobb bicska! Használd egészséggel.

suuperbus
12-20-2014, 07:48 PM
Opinel bicska mindig van a kocsi kesztyûtartójában. Én is nagyon szeretem, iszonyat jól vág.

ZeroPont
12-21-2014, 09:47 PM
Ma lepett meg a párom egy új cipõvel a Decathlonból, mivel a régi túracipõmet kevesebb mint 1 év alatt szétjártam. Bár nem vagyok túlsúlyos, mégis úgy járok mint egy elefánt és minden cipõt tönkreb**ok. :haha: Kíváncsi vagyok ez medíg fogja bírni? :rolleyes:

4572

Zacskóbicska
12-21-2014, 10:18 PM
Ma lepett meg a párom egy új cipõvel a Decathlonból, mivel a régi túracipõmet kevesebb mint 1 év alatt szétjártam. Bár nem vagyok túlsúlyos, mégis úgy járok mint egy elefánt és minden cipõt tönkreb**ok. :haha: Kíváncsi vagyok ez medíg fogja bírni? :rolleyes:

4572

Sokáig.:) Tapasztalatból tudom.:thumbup

Vasember
12-22-2014, 06:30 PM
A BauMax-ban minden tüzeléssel kapcsolatos dolog féláron van!
Ugyan nem nagyon van rá szükségem, de vettem egy kis kályhát. 48000 helyett 24000 volt így. :)
Most vegyetek sparheltet féláron! Nekem már van.:)
Ja és vettem egy elektromos kandallóporszívót 6000 ért. Egész jó, minden dzsuvát fel lehet vele szívni.

Sipi1989
12-22-2014, 06:50 PM
Ezt sajnos cáfolnom kell: a laminált padló teljes áron van.

Morpheus
12-22-2014, 08:20 PM
Egy jómagyar kovács embertõl vettem a neten.
Sütõdiszkosz.
Isteni benne sütni. Könnyû, ha egy edényt kellene vinnem magammal, ezt vinném.
És akár egy cserépkályha tûzterébe is beteheted.

4577

Vasember
12-22-2014, 09:17 PM
Ezt sajnos cáfolnom kell: a laminált padló teljes áron van.

Mi nem tüzelünk laminált padlóval.

raktaros
12-23-2014, 04:43 PM
Ugyan nem nagyon van rá szükségem, de vettem egy kis kályhát. 48000 helyett 24000 volt így. :)
Most vegyetek sparheltet féláron! Nekem már van.:)
Ja és vettem egy elektromos kandallóporszívót 6000 ért. Egész jó, minden dzsuvát fel lehet vele szívni.

Éppen sparheltre vadászom, de baumax nincs a közelben :(

Vasember
12-23-2014, 07:21 PM
Pedig most 40-ért van új Salgo.

raktaros
12-23-2014, 07:50 PM
Pedig most 40-ért van új Salgo.

Idegesíts csak :)
Sajnos nem olyan mint a parkt*ker, sem készletet, sem rendelési lehetõséget nem látok.
Bár ha meggondolom, Sopron nincs nagyon messze...

TMIB
12-27-2014, 04:42 AM
Vettem. Rögtön kettõt is.

https://www.youtube.com/watch?v=2fIcad2o5Qo

:)

venosz
12-27-2014, 03:25 PM
Vettem. Rögtön kettõt is.

https://www.youtube.com/watch?v=2fIcad2o5Qo

Idegesíts csak
Sajnos nem olyan mint a parkt*ker, sem készletet, sem rendelési lehetõséget nem látok.
Bár ha meggondolom, amerika nincs nagyon messze...

TMIB
12-27-2014, 04:17 PM
Az Optics szállít Magyarországra. (Csak a postaköltség drága.)

Mizu
12-27-2014, 11:52 PM

4572

Hat, azaz a 6. éve ezekben járok.
Az asszonypajtás az elsõt a 3. év után kiutasította a pincémhez, mert a belsõ bélése kezdet kicsit foszlani.
A 2. ilyenemet 2 év után százalékolta le, mert megrágta a kutya.
Tavasszal kaptam a 3.-t, nem tudom mennyi ideig bírja...az asszony :D

Télére ilyen típusút hordok - magas szárút, 6 év alatt most a 2.-t. :D
Az elsõnek sem nem volt különösebb baja, csak szintén foszlani kezdett a belseje a 4. tél után..

Nyári pár hónap szandál-papucs viseléstõl eltekintve és a templomba járó cipõmrõl megfeledkezve, tavasz-nyár-õsszel a félszárúban, télen meg a magas szárúban vagyok...

Tartós? Sosem tudtuk visszavinni 2 éven belül, hogy tönkrement... :D
Még annyit, hogy sosem volt a családnak ilyen sokat kibírt cipõi és sosem költöttünk ilyen keveset sport-túra cipõkre, mint az elmúlt 6 évben, mert az ára szégyenteljesen alacsony a hordási idõhöz képest.

mossberg-operator
01-05-2015, 05:47 PM
1 angol penz. 4743

WestBam
01-05-2015, 06:21 PM
Vicc, hogy itt mennyit kérnek egy ilyen frankó merevfalú tokért. Én is szerettem volna szép kemény tokot a kis haenel-nek de sajnos errõl le kellett mondanom, itthon ez már luxus kategória a légeseknek. Persze golyóshoz ok ahol nem a pukkantó árának a fele a tok :hogymi:

mossberg-operator
01-09-2015, 08:54 AM
Mai beszerzes: 4762

Gesa
01-10-2015, 03:42 PM
Vettem egy viharlámpát (750 Huf), petróleumot hozzá, egy Bahco laplander összecsukható fûrészt.
Viharlámpa árába belefért az ingyenes szállítás MPL-el :)

Pityubá
01-10-2015, 10:22 PM
Vicc, hogy itt mennyit kérnek egy ilyen frankó merevfalú tokért. Én is szerettem volna szép kemény tokot a kis haenel-nek de sajnos errõl le kellett mondanom, itthon ez már luxus kategória a légeseknek. Persze golyóshoz ok ahol nem a pukkantó árának a fele a tok :hogymi:
Akkor magad uram ha szolgálód nincsen. :D
A Shul 312-emhez most készítek szállító favázas "tokot" kellemes asztalos munka. (nem nékem találták ki)

WestBam
01-10-2015, 11:23 PM
Akkor magad uram ha szolgálód nincsen. :D
A Shul 312-emhez most készítek szállító favázas "tokot" kellemes asztalos munka. (nem nékem találták ki)
Végre egy típustárs ;)
Aztán nehogy nehezebb legyen a tok mint a fegyver :D Diopterezel vagy tcs-vel használod? Monddjuk prepper szempontból elég haszontalan ez a puska (nehéz). A gyerekek gamo-ja van vagy 1,5 kg és 10m-en az sem szór többet egy 5Ft-os érménél. Persze csak ha jobb napom van :D

Zacskóbicska
01-11-2015, 10:21 AM
Hat, azaz a 6. éve ezekben járok.
Az asszonypajtás az elsõt a 3. év után kiutasította a pincémhez, mert a belsõ bélése kezdet kicsit foszlani.
A 2. ilyenemet 2 év után százalékolta le, mert megrágta a kutya.
Tavasszal kaptam a 3.-t, nem tudom mennyi ideig bírja...az asszony :D

Télére ilyen típusút hordok - magas szárút, 6 év alatt most a 2.-t. :D
Az elsõnek sem nem volt különösebb baja, csak szintén foszlani kezdett a belseje a 4. tél után..

Nyári pár hónap szandál-papucs viseléstõl eltekintve és a templomba járó cipõmrõl megfeledkezve, tavasz-nyár-õsszel a félszárúban, télen meg a magas szárúban vagyok...

Tartós? Sosem tudtuk visszavinni 2 éven belül, hogy tönkrement... :D
Még annyit, hogy sosem volt a családnak ilyen sokat kibírt cipõi és sosem költöttünk ilyen keveset sport-túra cipõkre, mint az elmúlt 6 évben, mert az ára szégyenteljesen alacsony a hordási idõhöz képest.

Én ugyanilyet, ugyanilyen módon viselek szintén vagy 5 éve. A tapasztalatom is hasonló.:thumbup

apii
01-11-2015, 12:28 PM
Végre egy típustárs ;)
Aztán nehogy nehezebb legyen a tok mint a fegyver :D Diopterezel vagy tcs-vel használod? Monddjuk prepper szempontból elég haszontalan ez a puska (nehéz). A gyerekek gamo-ja van vagy 1,5 kg és 10m-en az sem szór többet egy 5Ft-os érménél. Persze csak ha jobb napom van :D

Én most szereztem be egy lg 427-et, az is könnyû, és a szórása sem vészes.Persze ahogy én tudok vele lõni! :-)Aránylag olcsón megvásárolható, egyszerû, és nem túl xar minõség.Az új fegyverekhez képest fémbõl van, és strapabíró.

Pityke11
01-11-2015, 12:58 PM
Üdv mindenkinek!
Ismét sikerült újítanom egy kis táskát.Ez most egy combtáskában valósult meg.Eddigi tapasztalatok alapján nagyon jol hordható darab.nem zavar a combheveder sem.Elég komoly mennyiségû dolgot lehet eltárolni benne.Úgy érzem jo vétel volt.Fõleg h a bolti árnál olcsóbban jutottam hozzá,újonnan.
4784

Pityubá
01-11-2015, 01:24 PM
Végre egy típustárs ;)
Mindkettõ van hozzá. :D

mossberg-operator
01-14-2015, 12:04 PM
4820

Doom
01-14-2015, 04:01 PM
...voltam a horgászboltban....Energo Team Outdoor Capture Kabát 9900,- pénz volt nagyon jó meleg és jó hosszú...a hátsó zsebbe elfér a vízhatlan nadrág vagy a kamásli és nem zavaró,a hátizsák övrésze alatt van a zseb..
Az OutDoor Capture téli kabát -20 Celsius fokig megfelelõ komfortérzetet biztosít. A szélsõséges idõjárási viszonyoknak ellenálló, 100 %k-ig vízálló, strapabíró anyagból készül. A kabát hónaljrészéhez apró szellõzõ nyílás került, mely nem rontja a kabát hõtartását, ellenben lehetõvé teszi az emberi test párolgása során keletkezõ vízgõz egy részének eltávozását. Szabása tökéletes, nem akadályozza a mozgást. Kapucnival és a csuklónál gumírozott belsõvel készül, ami javítja a kabát hõháztartását és a csapadék bejutását is nehezíti. A praktikus használatot zsebek segítik. A kabát belsejébe két darab, a derékrésznél egy nagyméretû és az elején 3 darab zipzárazható, illetve két darab zipzár nélküli zseb kapott helyet. Univerzálisan, a horgászat mellet az élet számos területén használható, legyen szó túrázásról vagy kinti munkáról.
4823

Laci
01-14-2015, 04:17 PM
A bélése kivehetõ esetleg ?

Pityubá
01-14-2015, 04:36 PM
A bélése kivehetõ esetleg ?
Alul zsinórral össze húzható ?

Doom
01-14-2015, 04:52 PM
steppelt a belseje,nem kivehetõ...nem összehúzható az alja...xxl-est vettem kicsit nagy,de így takarja ,a veséket és a hátsót is,és jó laza.alá lehet öltözni,olyan malaclopó stílus..combközépig ér,mint egy hosszú esõkabát,( a képen egy kisebb méret lehet,mert jó tíz-tizenöt centivel lejjebb ér)nem is nagyon kell esõnadrág hozzá,elég a kamásli...1,2 kg!!!

Éli
01-14-2015, 05:05 PM
http://p2.vatera.hu/photos/51/b3/dd67_1_big.jpg : http://p1.vatera.hu/photos/51/b3/dd67_2_big.jpg ezt a tipusu kabátot ma vettem, 1500ft-ért használtan.. uj ára 22.000ft a Decathlonban , jellemzöi : polár-belsõ , vizhatlan , 4db külsö zseb 2db belsõ zipzárral + tépözár. lepatentolhato polár kapucni.. nekem ez sajna hiányzik :) csuklorésznél tépõzár , elõl 2db kisebb zseb, a hátán 1db nagy tépõzáras zseb találhato. sötét zöld/kheki szinü horgász, vadász ,tura, kabát . és még + ezt a kést, rendeltem ma . ingyen házhoz-szállitás .2390ft . teljes hossz 290mm. penge hossz 170mm. 2cr13 acél penge. müanyag nyél.nejlon tok: nos a tok, az azért hagy némi kiváni valót maga után ..de majd veszek egy normális tokot neki:)http://staticx3.edigital.hu//files/product_images/kepek/343/375232.jpg

Laci
01-14-2015, 05:11 PM
Amikor a karod mozgatod , nem ad ki susogós hangot? Arra gondolok , hogy mozgás közben surlódik az anyag hangosan .

Lekvár
01-14-2015, 05:37 PM
http://p2.vatera.hu/photos/51/b3/dd67_1_big.jpg : http://p1.vatera.hu/photos/51/b3/dd67_2_big.jpg ezt a tipusu kabátot ma vettem, 1500ft-ért használtan.. uj ára 22.000ft a Decathlonban , jellemzöi : polár-belsõ , vizhatlan , 4db külsö zseb 2db belsõ zipzárral + tépözár. lepatentolhato polár kapucni.. nekem ez sajna hiányzik :) csuklorésznél tépõzár , elõl 2db kisebb zseb, a hátán 1db nagy tépõzáras zseb találhato. sötét zöld/kheki szinü horgász, vadász ,tura, kabát . és még + ezt a kést, rendeltem ma . ingyen házhoz-szállitás .2390ft . teljes hossz 290mm. penge hossz 170mm. 2cr13 acél penge. müanyag nyél.nejlon tok: nos a tok, az azért hagy némi kiváni valót maga után ..de majd veszek egy normális tokot neki:)http://staticx3.edigital.hu//files/product_images/kepek/343/375232.jpg

Jó cuccokat vettél...
Az EXTOOL kés ismerõs, barátomnak vettem ebbõl a szériából ajándékba. Jó a fogása és a penge is elég tûrhetõ, mindamellett elég hosszan benyúlik a markolatba. HDD mágnessel te is meg tudod nézni. Karót hegyezni, elrettenteni, tökéletes... úgysem szalonnázni vetted. :) A tok tényleg elég gyatra, de a gyöngyvászon amúgy sem hosszútávra készül.
Ajánlom a "Saját késeid, pengéid" rovatot... :)

Éli
01-14-2015, 06:26 PM
Jó cuccokat vettél...
Az EXTOOL kés ismerõs, barátomnak vettem ebbõl a szériából ajándékba. Jó a fogása és a penge is elég tûrhetõ, mindamellett elég hosszan benyúlik a markolatba. HDD mágnessel te is meg tudod nézni. Karót hegyezni, elrettenteni, tökéletes... úgysem szalonnázni vetted. :) A tok tényleg elég gyatra, de a gyöngyvászon amúgy sem hosszútávra készül.
Ajánlom a "Saját késeid, pengéid" rovatot... :) köszi, minden napi használatra lesz, ez a kés.. pecázás, erdõjárás, stb. ha véletlen tönkre is megy, vagy mondjuk elveszne akár, nem egy nagy értéket képvisel azért akkor sem szerintem. mondjuk egy 10-20-30 ezer ft -os késhez képest.. ezt a cikket találtam rola :: http://www.turazas.eoldal.hu/cikkek/tesztek/turatars--extol-premium-vadaszkes.html

Éli
01-14-2015, 06:30 PM
Amikor a karod mozgatod , nem ad ki susogós hangot? Arra gondolok , hogy mozgás közben surlódik az anyag hangosan . igen, van azért némi hangja, ha mozgok benne..

Lekvár
01-14-2015, 06:51 PM
köszi, minden napi használatra lesz, ez a kés.. pecázás, erdõjárás, stb. ha véletlen tönkre is megy, vagy mondjuk elveszne akár, nem egy nagy értéket képvisel azért akkor sem szerintem. mondjuk egy 10-20-30 ezer ft -os késhez képest.. ezt a cikket találtam rola :: http://www.turazas.eoldal.hu/cikkek/tesztek/turatars--extol-premium-vadaszkes.html

A cikkben szereplõ késrõl írtam a hozzászólásomban. Amit én kérdeznék: a fûrészfogazás használható a késen? Vagy csak díszítés?

Éli
01-14-2015, 07:01 PM
elégé életlen a fürészfogazat,de azért nem tünik annyira vészesnek. szerintem a napokban majd ki is próbálom , hogy mit is tud igazán ..egy kis tesztelésnek alávetem a kicsikét . de van egy másik fajtám is már, ebbõl a márkából. több mint egy éve meg van ..és semmi baja , csak néha élezni kell ,ha a szükség ugy kivánja:http://s1.olcso.hu/public/images/product/4/5/3/5/600x600_453546891.jpg

Laci
01-14-2015, 07:10 PM
Ha valamennyire ki van hajtogatva oldalra a fog , még jó is lehet . Hajtofatás nélkül szorulni fog az anyagban , csak kis mélységû vágásokhoz használható , pl cöveken a zsinórmélyedés körben .

Lekvár
01-14-2015, 07:26 PM
Ha valamennyire ki van hajtogatva oldalra a fog , még jó is lehet . Hajtofatás nélkül szorulni fog az anyagban , csak kis mélységû vágásokhoz használható , pl cöveken a zsinórmélyedés körben .

Nem igazán ajánlom a kihajtogatást, vagy ha igen akkor célszerszámmal, mert könnyen lepattan.
Egyébként igazad van, ebben a formában szorul a fában. Van ugyan egy gyors acél nagy bicska alakú fûrészem,
https://www.primanet.hu/termekek/PWS-005553-01/extol-agvago-furesz-osszecsukhato-180-mm.html
ebben sincs egy fog sem kihajtva, csak az élezése zseniális, az is megszorul egy idõ után.
(Éli-t talán érdekelheti, ez is EXTOOL :)

Laci
01-14-2015, 07:35 PM
Gyárilag kihajtogatottra gondoltam , nekem a Wenger bicskámon úgy oldották meg , hohy a fûrészpenge a fogaknál a legszélesebb , a hát felé van elvékonyítva . Itt látni talán http://gox.hu/images/wen_bla55/wen_blaze55_27.jpg

Éli
01-15-2015, 10:50 AM
Nem igazán ajánlom a kihajtogatást, vagy ha igen akkor célszerszámmal, mert könnyen lepattan.
Egyébként igazad van, ebben a formában szorul a fában. Van ugyan egy gyors acél nagy bicska alakú fûrészem,
https://www.primanet.hu/termekek/PWS-005553-01/extol-agvago-furesz-osszecsukhato-180-mm.html
ebben sincs egy fog sem kihajtva, csak az élezése zseniális, az is megszorul egy idõ után.
(Éli-t talán érdekelheti, ez is EXTOOL :) próbálok a zsákomban minél kevesebb helyet igénybe venni, lehetõség szerint . ezért a fûrészbõl is csak ,2db sima fûrészlapot lapot tettem be a hátizsákomba, célszerszámnak ugy mond. ami tökéletesen el is fér, a hátmerevitö mögötti tépõzáras zseb részben.. 1db vasvágólap, és 1db favágásra is alkalmas lap van benne.és legtöbbször a macsétát használom, a fürész helyet. kisebb faágak, bokrok,és gallyak kivágására.

varég
01-15-2015, 05:42 PM
próbálok a zsákomban minél kevesebb helyet igénybe venni, lehetõség szerint . ezért a fûrészbõl is csak ,2db sima fûrészlapot lapot tettem be a hátizsákomba, célszerszámnak ugy mond. ami tökéletesen el is fér, a hátmerevitö mögötti tépõzáras zseb részben.. 1db vasvágólap, és 1db favágásra is alkalmas lap van benne.és legtöbbször a macsétát használom, a fürész helyet. kisebb faágak, bokrok,és gallyak kivágására.

Ha tényleg csak sima fûrészlapot visel, akkor a képen látható kb. 50grammos markolatot tegyél mellé, sokkal jobban használható, mint egy marokra fogott fûrészlap.
Esetleg mini fa fûrészkeretet is készíthetsz az erdõben a lapoknak, viszont az kissé több idõbe telik.
4871

venosz
01-16-2015, 08:40 AM
Hmm tényleg! Két csõdarab bütyökkel, amibe beakasztod a lapot, aztán a csövekbe átívelsz egy faágat és kész is a fakeretes fûrész.
Hehe árulni is lehetne. Nálam megrendelhetõ 1000 Ft párja +posta. Rozsdamentes ezüstacél csap, vékony falu befûrészelt, fúrt, alumínium csõ,
Tüttyedteknek opcionális: 1 fafûrészlap, 1 vasfûrészlap, faragott faág. :D

mossberg-operator
01-16-2015, 09:02 AM
Kaptam, evekig elall. 4874 pereze fejjel lefele, hogy baszna meg!

Kisss
01-16-2015, 04:14 PM
Annyira dicsertetek az opinel bicskakat, igy hat vettem egy ilyet:
http://bolthely.hu/ferfiakjatekboltja/id/498263_Opinel_inox_bicska_No_9
Tenyleg nem rossz! A kemenyseget tudja vlki?

Törölt_fórumtag2
01-16-2015, 04:22 PM

Próbáld úgy feltenni, hogy a Te gépeden legyen fordítva a kép.:D
Hátha bejön...

doki
01-16-2015, 06:17 PM
annyira dicsertetek az opinel bicskakat, igy hat vettem egy ilyet:
http://bolthely.hu/ferfiakjatekboltja/id/498263_opinel_inox_bicska_no_9
tenyleg nem rossz! A kemenyseget tudja vlki?

56 hrc

Lekvár
01-16-2015, 07:30 PM
Tiszteletem!
Ma voltam a Városban, megolvastam az aprómat, és én is vettem egy Opinel (NO8-as szénacél) kést... ha már mindenkinek az van :)
Kérdésem azokhoz, akinek már van. Mire kell vele vigyázni a pengével, élszalag könnyen kifordul? Nyél mennyire telített, bírja a vizet...
Ma már ezzel vacsoráztam! Hihetetlen hogy "gyárilag" használható az éle!

mossberg-operator
01-16-2015, 07:43 PM
Próbáld úgy feltenni, hogy a Te gépeden legyen fordítva a kép.:D
Hátha bejön...

Nem jon be. Probaltam. Az egyeduli megoldas ha korbeforgatom a kepet, ami rendesen all, s elmentem ujbol, s feltoltom ide. Ami a duhito, hogy egyszer fejenallva rakja, egyszer meg nem. Teljesen lutri.

Kisss
01-16-2015, 07:54 PM
56 hrc
Köszi.

Kisss
01-16-2015, 07:58 PM
Tiszteletem!
Ma voltam a Városban, megolvastam az aprómat, és én is vettem egy Opinel (NO8-as szénacél) kést... ha már mindenkinek az van :)
Kérdésem azokhoz, akinek már van. Mire kell vele vigyázni a pengével, élszalag könnyen kifordul? Nyél mennyire telített, bírja a vizet...
Ma már ezzel vacsoráztam! Hihetetlen hogy "gyárilag" használható az éle!

Tényleg nagyon jo a gyári éle! Azt azért megkérdezném, hogy miért a szénacélt választottad? Csak az ára miatt, vagy van vlmi egyéb ok is?

Lekvár
01-16-2015, 08:04 PM
Tényleg nagyon jo a gyári éle! Azt azért megkérdezném, hogy miért a szénacélt választottad? Csak az ára miatt, vagy van vlmi egyéb ok is?

Volt inox is, de a szénacél tapasztalataim szerint, ebben az árkategóriában keményebb és tartósabb. Persze egy idõ után patinásodik, szürkül, de a macskanyelv élvezeti értékét sem csökkenti a szürke bevonat! :) (Régi reklám, ezt csak idõsebb kollégák értik!)

Kisss
01-17-2015, 08:45 AM
Volt inox is, de a szénacél tapasztalataim szerint, ebben az árkategóriában keményebb és tartósabb. Persze egy idõ után patinásodik, szürkül, de a macskanyelv élvezeti értékét sem csökkenti a szürke bevonat! :) (Régi reklám, ezt csak idõsebb kollégák értik!)

venosz
01-17-2015, 09:14 AM

Férfiember a térképet is tudja úgy olvasni, hogy a térkép rendesen, de a terepen úgymond "fejenáll", nem kell forgatni össze vissza a papírt.
Nekem nem okozott gondot a kép :D

Lekvár
01-17-2015, 10:33 AM
Tegnap a városban vettem még egy "magnézium" rudat is tûzvetõvel...
Igaz, a csomagoláson sehol nem szerepel, hogy ez magnézium! De nekem azt mondták... :duhos:
SENKI ne vegyen ilyet, mert egy határ szar. Valószínûleg alumínium ötvözet, nem lehet meggyújtani a forgácsot.
Még elektromos ívvel is próbálkoztam...
Már felhívtam a boltot, ahol azt mondták, december óta árusítják, még senki sem panaszkodott. :confused:
Ennek ellenére vigyem vissza, vagy visszaadják az árát, vagy ráfizetés ellenében kapok egy márkásat.

Lehet hogy itt már szó esett errõl, nem olvastam minden hozzászólást...ha igen, elnézést az ismétlésért.

doki
01-17-2015, 10:39 AM
http://heilmann.hu/spl/941672/Hajdu-bojler-alkatresz-alkatreszek

Volt róla már szó,majdnem tiszta magnézium.

Lekvár
01-17-2015, 11:02 AM
http://heilmann.hu/spl/941672/Hajdu-bojler-alkatresz-alkatreszek

Volt róla már szó,majdnem tiszta magnézium.

Van aki már kipróbálta és mûködik?

kovu78
01-17-2015, 11:18 AM
Lekvár: vannak akik kiprobálták már, én még személy szerint sajnos nem (mármint a bojler anódot)

ZeroPont
01-17-2015, 11:27 AM
Tegnap a városban vettem még egy "magnézium" rudat is tûzvetõvel...
Igaz, a csomagoláson sehol nem szerepel, hogy ez magnézium! De nekem azt mondták... :duhos:
SENKI ne vegyen ilyet, mert egy határ szar. Valószínûleg alumínium ötvözet, nem lehet meggyújtani a forgácsot.
Még elektromos ívvel is próbálkoztam...
Már felhívtam a boltot, ahol azt mondták, december óta árusítják, még senki sem panaszkodott. :confused:
Ennek ellenére vigyem vissza, vagy visszaadják az árát, vagy ráfizetés ellenében kapok egy márkásat.

Lehet hogy itt már szó esett errõl, nem olvastam minden hozzászólást...ha igen, elnézést az ismétlésért.

Szia! Ez szomorú, én már vettem MFH szikravetõt, magnézium rudat nem csak szikravetõt, és kifogástalanul mûködik. Úgy látszik itt is a puding próbája az evés. :confused:

Pityubá
01-17-2015, 01:19 PM
Van aki már kipróbálta és mûködik?
Igen nékem is van, bemutatókon, oktatásokon használjuk szikravetõs tûzgyújtáshoz.
Ezt kapirgálhatják nem sajnálom, Decatlonos szikravetõt adok hozzá, gyakorolni megfelel. A nagy Svédemet nem adom ki a kezembõl.
Túlélõ túrára, táborba viszont nem cipelem magammal a bojler anódot.

Lekvár
01-17-2015, 01:39 PM
Szia! Ez szomorú, én már vettem MFH szikravetõt, magnézium rudat nem csak szikravetõt, és kifogástalanul mûködik. Úgy látszik itt is a puding próbája az evés. :confused:

Közben találtam videót is, pont ez a márka... neki se sikerül, bár bénázik is rendesen.
https://www.youtube.com/watch?v=qi_Fhr9OstA

Másik videó, a noname kínai és a márkás magnéziumról.
https://www.youtube.com/watch?v=frDMAOlIGaY

Ja, kimegyek, van kinn egy régi bojler, még egy barátom adta, van benne anód...kipróbálom.
Jelentkezem az eredménnyel.

Lekvár
01-17-2015, 02:24 PM
Megvagyok a kísérlettel... Köszönöm a tippet, teljeskörû siker!!! :thumbup
Valamikor ezt a trükköt, Raktáros barátom is említette ugyan (a bojler is az övé volt), de feledésbe ment... sajna olyan az agyam mint a rosta.
A forgácsot kis cukros zacskó stanicliba raktam, sajnos nem tudtam egyszerre gyújtani és fényképezni...
Két képpel dokumentáltam is a tûzgyújtást.

Éli
01-17-2015, 03:20 PM
gondolom akkor a másik eszköz kuka ??

Lekvár
01-17-2015, 05:10 PM
gondolom akkor a másik eszköz kuka ??

Majd a túlélõboltos kikukázza, feleségem hétfõn megy a városba, viszi vissza.
Még jó hogy nem akkor jön rá az ember, mikor az élete múlik rajta.

Törölt_fórumtag2
01-18-2015, 05:30 PM
Anódról lévén szó. Egy 10cm-es darabot levágtam belõle és mindig a hátizsákom oldalzsebében van. Így, nem kell az egészet magammal cipelni. A zacskóba tett reszeléket, pedig mindig keresgélni kell, meg kiszóródik stb. ...

venosz
01-19-2015, 07:20 PM
Izé...

Azért az öngyújtó nevû szerkezet is van a zsákban, esetleg az Irinyi által feltalált gyufa csodakészülék?

Grafitos
01-20-2015, 07:05 AM
Én múltkor 3 Tescos grillbegyújtó kockát vittem. Felkaparás nélkül elsõ szikráztatásra indult, és szépen begyújtotta a kicsit nedvesebb ágakat is.

Törölt_fórumtag2
01-20-2015, 07:50 AM
Izé...

Azért az öngyújtó nevû szerkezet is van a zsákban, esetleg az Irinyi által feltalált gyufa csodakészülék?

Be szoktam lehelni az anód rudat, amíg be nem gyullad magától. Próbáld ki te is, ha elég kemény vagy, sikerülni fog.

MacIver
01-20-2015, 12:58 PM
Én múltkor 3 Tescos grillbegyújtó kockát vittem. Felkaparás nélkül elsõ szikráztatásra indult, és szépen begyújtotta a kicsit nedvesebb ágakat is.

Melyik begyújtókocka fajtát?

Laci
01-21-2015, 04:15 PM
Megvettem én is , de itt valamivelolcsóbb most : http://www.energofish.hu/product.php/ET-OUTDOOR-CAPTURE-KAB%C3%81T/10588/
Melóhelyre hozta a pósta , nem nagyon volt idõm nézegetni , úgy néztem megvan a zsinór helye az aljában , holnap megpróbálom , akkor ott is összehúzható lessz . Jó hozzsú a kabát , tetszik , bõven alá is tudok öltözni .

...voltam a horgászboltban....Energo Team Outdoor Capture Kabát 9900,- pénz volt nagyon jó meleg és jó hosszú...a hátsó zsebbe elfér a vízhatlan nadrág vagy a kamásli és nem zavaró,a hátizsák övrésze alatt van a zseb..
Az OutDoor Capture téli kabát -20 Celsius fokig megfelelõ komfortérzetet biztosít. A szélsõséges idõjárási viszonyoknak ellenálló, 100 %k-ig vízálló, strapabíró anyagból készül. A kabát hónaljrészéhez apró szellõzõ nyílás került, mely nem rontja a kabát hõtartását, ellenben lehetõvé teszi az emberi test párolgása során keletkezõ vízgõz egy részének eltávozását. Szabása tökéletes, nem akadályozza a mozgást. Kapucnival és a csuklónál gumírozott belsõvel készül, ami javítja a kabát hõháztartását és a csapadék bejutását is nehezíti. A praktikus használatot zsebek segítik. A kabát belsejébe két darab, a derékrésznél egy nagyméretû és az elején 3 darab zipzárazható, illetve két darab zipzár nélküli zseb kapott helyet. Univerzálisan, a horgászat mellet az élet számos területén használható, legyen szó túrázásról vagy kinti munkáról.
4823

Pityubá
01-21-2015, 07:19 PM
Mi ezt a fajtát használjuk, Kézzel szétmorzsolni szikravetõvel begyújtani. Azonnal gyullad és sokáig ég.

http://kepfeltoltes.hu/150121/grillgyujto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

MacIver
01-22-2015, 12:08 AM
Mi ezt a fajtát használjuk, Kézzel szétmorzsolni szikravetõvel begyújtani. Azonnal gyullad és sokáig ég.

http://kepfeltoltes.hu/150121/grillgyujto_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Köszi. Nekem tizenvalahány fajta van, preparálás nélkül nagyon nehéz csak szikrával indítani mindegyiket (persze nem egyformán, mert a többségét szinte lehetetlen). Ezt még nem próbáltam, de több hasonlót igen.

Grafitos
01-22-2015, 08:41 AM
A doboza már nincs meg sajnos. De egy tömbben van, csak rovátkolt, fehér és írtó büdös..vágod már, hm?
Elsõ szikrára gyulladt.

MacIver
01-22-2015, 05:52 PM
egy tömbben van, csak rovátkolt, fehér és írtó büdös..vágod már, hm?
Köszi. :) Ez a leírás ráillik legalább 5-6 fajtára, csak abból, ami nálam is van. :D
Mindenesetre vegyél még belõle, ha mindig beindítható szikrával.

venosz
01-23-2015, 09:17 AM
Be szoktam lehelni az anód rudat, amíg be nem gyullad magától. Próbáld ki te is, ha elég kemény vagy, sikerülni fog.

?

Lekvár
01-23-2015, 09:43 AM
?

! :)

mossberg-operator
01-30-2015, 10:20 PM
Mai beszerzesek: 498049814982

mossberg-operator
01-31-2015, 06:29 AM
Mai beszerzesek: 498049814982
Nem latom a sajat kepeim: 498449854986

Pityke11
01-31-2015, 06:59 AM
Én sem tudom megnyitni a csatolmányokat(senkiét sem)

TMIB
01-31-2015, 07:06 AM
Én sem tudom megnyitni a csatolmányokat(senkiét sem)

Pedig sima regisztrált felhasználóként látnod kellene. Írj egy privátot, írd meg hogy mit jelez, milyen hibaüzenetet ír ki.

Lekvár
01-31-2015, 10:55 AM
Nem latom a sajat kepeim: 498449854986

Tiszteletem:
A csavarhúzók a nyelek miatt sok helyet foglalnak és nehezek.
Sokkal egyszerûbb egy marék "bit"-et zsebre vágni és egy külön hajtókart.
Töredék súlyból kijössz, és extra biteket is elrakhatsz. Soha nem lehet tudni alapon...

Grafitos
01-31-2015, 12:45 PM
2 hónap után megjött a 2 db aktív szenes szûrõ és a 2 elemlámpa

mossberg-operator
01-31-2015, 01:58 PM
Tiszteletem:
Töredék súlyból kijössz, és extra biteket is elrakhatsz. Soha nem lehet tudni alapon...
Teljesen igazad van, de ezek a tartalek szerszamosladamba kerulnek. Nem cipelgetni.

raktaros
01-31-2015, 02:49 PM
Pár napja vettem egy ilyent, mediadepóban:
http://epitkezes-kert.vatera.hu/barkacs_szerszam_ipari_gep/keziszerszamok/csavarhuzo/handy_7_db_os_csavarhuzo_keszlet_1912514126.html
Igaz nem sok bit, rövid nyél és egyben van az egész, nem kell külön tárolni a biteket.

mzperiksz
01-31-2015, 06:32 PM
Sokszor elõfordult hogy a bit-es csavarnyúzó nem fért be a csavar fészkébe, ezért én is inkább hagyományosat használok :)

Tiszteletem:

Lekvár
01-31-2015, 06:45 PM
Sokszor elõfordult hogy a bit-es csavarnyúzó nem fért be a csavar fészkébe, ezért én is inkább hagyományosat használok :)

Nagy igazság van a szavaidban, a mûhelyben én is monoblokkos csavarhúzókat használok...
DE a különféle csavarhúzók, szárhossz és fejméret alapján olyan 6kg-nyi súlyt jelentenek, és akkor még csak a mûszerész csavarhúzóknál tartok.

A bites csavarhúzó tipikus svájci bicska, sok mindenre jó, de nem mindenre. Hangdobozt, háztartási gépet, orvosi elektronikát... én se tudok vele szétszedni. :)

WestBam
01-31-2015, 08:11 PM
ITT (http://www.conrad.hu/conrad.php?name=Products&cid=1512027#item=822706) a problémátokra a megoldás. Nem 100% mert nehezebb mint egy bitkészletes csavarhúzó de könnyebb mint a sima csavarhúzó szett. :) Nyilván olcsóbban is meg lehet kapni csak nézelõdni kell.

Pityubá
01-31-2015, 08:13 PM
2 hónap után megjött a 2 db aktív szenes szûrõ és a 2 elemlámpa
Légy szíves nem kímélj meg bennünket a róluk készült képek látványától. :D

LSVF
02-02-2015, 01:14 PM
Végül erre esett a választás:

http://www.airsoftgun.hu/catalog/product_info.php?products_id=1743

Se nem kicsi se nem nagy,
éppen hozzám való ez a táska.

varég
02-02-2015, 03:18 PM

Saját képeket kérhetnénk róla? :)
(csak hogy milyen valójában a táska)

Doom
02-02-2015, 03:34 PM

gratulálok a piacon kapható legjobb hátizsákot választottad ebben a méretben...:thumbup:thumbup:thumbup..az enyém rám nõtt,aludni sem venném le....499950005001

Laci
02-02-2015, 04:16 PM
gratulálok a piacon kapható legjobb hátizsákot választottad ebben a méretben...:thumbup:thumbup:thumbup..az enyém rám nõtt,aludni sem venném le....499950005001

Doom , az milyen szemüveg ? Tudnál betenni egy linket ?

Doom
02-02-2015, 04:28 PM
Doom , az milyen szemüveg ? Tudnál betenni egy linket ?

http://hu.rs-online.com/web/p/biztonsagi-szemuvegeksisakok-es-kiegeszito/7672876/
http://hu.rs-online.com/web/p/biztonsagi-szemuvegeksisakok-es-kiegeszito/7672867/

Laci
02-02-2015, 05:15 PM
Köszi .

astonferi
02-02-2015, 05:34 PM
http://hu.rs-online.com/web/p/biztonsagi-szemuvegeksisakok-es-kiegeszito/7672876/
http://hu.rs-online.com/web/p/biztonsagi-szemuvegeksisakok-es-kiegeszito/7672867/

40 ezres szemüveg ? Testvérem jól vagy ? mit tud ennyiért . megyünk pecázni hozd el ráülök és megnézzük bírja-e. ennyiért ez a minimum :haha:

raktaros
02-02-2015, 05:46 PM
Én is "leültem" :). De lehet hogy 12 darabos doboz kerül ennyibe?

Doom
02-02-2015, 06:46 PM
Én is "leültem" :). De lehet hogy 12 darabos doboz kerül ennyibe?..fogalmam sincs mennyi az ára,ezt kapjuk a feszültség alatti munkához...amíg nem kérte Laci a linket nem néztem utána...de az jó,ha így vigyáznak ránk..:thumbup

LSVF
02-03-2015, 08:29 AM
Nem volt könnyû döntés, de most, hogy itt van a kezemben/hátamon, rá kell
jönnöm tényleg JÓ döntés volt.

mossberg-operator
02-05-2015, 10:31 PM
5003 Amazon, par ezer ft volt.

Dream_walker
02-06-2015, 03:37 PM
Nem rossz szemüveg, céges mennyiségben szerintem felébe, harmadába kerül, viszont ez egy komoly márka, itt a marketinget is meg kell fizetni.
Ugyanilyen fazont, hasonló tudással (ezeknek a szabványoknak felel meg) gyárt pl. a zekler, ezt a legtöbb hazai munkavédelmi boltban meg lehet venni, 3-5k huf környékén. Egyszer be is próbálkozott a munkavédelmi felügyelõ, hogy hogyan gondolom én, hogy napszemüvegben flexelek, én meg megmutattam a lencsébe gravírozott szabványszámot, hogy munkavédelmi szemüveg öreg, séta van.

Doom
02-07-2015, 02:53 PM
Forrasztó ceruza vagy micsoda,gázos..le is teszteltem..mûködik...5026

mzperiksz
02-10-2015, 07:42 AM
A lidliben van csicsóka ha esetleg valakit érdekel.
Ilyene:http://terebess.hu/tiszaorveny/zoldseg/sima.jpg

Lekvár
02-10-2015, 08:35 AM

Ezt hol és mennyiért vetted? Mi a márkája? Nekem is van ilyen, de készletben...így nem mobil, meg sajnálnám gyújtogatásra használni. :)

Doom
02-13-2015, 10:25 AM
Ezt hol és mennyiért vetted? Mi a márkája? Nekem is van ilyen, de készletben...így nem mobil, meg sajnálnám gyújtogatásra használni. :) 1900,- tesco

Doom
02-13-2015, 10:33 AM
nem tudom mit írhatnék Errõl a Mestermunkáról...Gyönyörû!..ezúton is köszönöm a Mesternek ezt a Munkát....ezt az Alkotást!
...jók a szülinapok...:)

5049505050515052

Laci
02-13-2015, 03:17 PM
Straus austrian tipus st/wd-101A hegesztõtrafó . :-) Féltem , hogy gyenge lessz , de a 2,5-ös pálcát leolvasztja. :-)

Medve
02-13-2015, 05:02 PM
Laci: De tényleg mint abszolút laikus, csak egy kérdésem lenne. Az jó ha leolvasztja a 2.5-ös pálcát? :D

Medve
02-13-2015, 05:04 PM

Doom: Van beépített szikráztatója vagy mi a neve? Csak mert a boltba ahova bejárok mondjuk úgy dolgozni, hogy mégse itthon unatkozzak, ott is van ilyen én sem tudom a nevét forrasztó ceruza, de azt gyújtóval kell mindig meggyújtani ha használni akarjuk.

Laci
02-13-2015, 06:11 PM
Laci: De tényleg mint abszolút laikus, csak egy kérdésem lenne. Az jó ha leolvasztja a 2.5-ös pálcát? :D

Jó , ház körüli munkához elég , rácsot és egyebeket hegeszteni ....

Pityubá
02-13-2015, 07:04 PM
Jó , ház körüli munkához elég , rácsot és egyebeket hegeszteni ....
Miféle katrócot hegesztesz véle a házad köré ? :D

Lekvár
02-13-2015, 07:14 PM
Miféle katrócot hegesztesz véle a házad köré ? :D

EMP biztos Feredõ kalitkát! :haha:

Mirõl is beszélgetünk?

MacIver
02-13-2015, 07:25 PM
Ketrecet hegeszt a behatolók számára, amiben lesz egy mókuskerék, amit hajtanak és áramot fognak termelni neki, némi száraz kenyérért és vízért cserébe. :)

Doom
02-14-2015, 10:08 AM
Obi,3990,-,minden fémbõl van...505450555056

Laci
02-14-2015, 10:14 AM
Ketrecet hegeszt a behatolók számára, amiben lesz egy mókuskerék, amit hajtanak és áramot fognak termelni neki, némi száraz kenyérért és vízért cserébe. :)

Majdnem :-) Ablakra , bejárathoz rácsot , sok-sok apróságot , amit elkészíttetni egy szakival sok pénz .

Lekvár
02-16-2015, 08:48 AM
Tegnap elköltöttem a "zsebpénzem" maradékát. Az Aldiban leáraztak egy elemlámpát 6000-rõl, 4700Huf-ra
Vettem egy nagy levegõt, és egy nagy teljesítményû LED-es elemlámpát. (max 10W) Rendesen fókuszálható, az elsõ rész elõretolásával.
Régóta szerettem volna egy bébi vagy góliát elemest venni, mert azzal egy darabig turkálhat az ember a sötétben töltés nélkül.
Leértékelve lehet néha venni a Lidl-ben bébi elem méretû akkukat, párját 500 körül (4000mAh)
Új áron a két darab egy ezres. Sajna 3db kell bele, így nem elég egy csomag akku. A leértékelt túlélõgyanús holmikat módszeresen meg szoktam venni, úgyhogy volt 4 db.
Na ezek pont jók bele, úgyhogy a világítás megoldva.
Adtak hozzá egy opál búrát is, szórt fény elõállítására, meglepõen nagy teret képes megvilágítani!

Méréseket is végeztem:
Hozzáadott alkáli elemekkel a két fényerõ fokozat fogyasztása kb.2,5W/10W
Akkumulátorokkal a két fokozat kb. 2W/8W

Este egy jó órát szórakoztam vele a "birtokon", meg vagyok vele elégedve.
(Macskán nem lehet sokáig rajta tartani a fénycsóvát, mert kiég a szõre! :haha:)

Honlap.
http://www.weltdertechnik.de/technik/lightway-led-stablampe%C2%AD-mit-10-w-cree-led-chip-aldi-sud-angebot-ab-4-12-2014-kw-49

Pityke11
02-16-2015, 09:15 AM
Késbõl Lámpából sosem elég ;)

mossberg-operator
02-16-2015, 09:36 AM
Késbõl Lámpából sosem elég ;) meg puskabol sem, meg loszerbol, meg konzervbol, meg elsosegely cuccbol, meg mindenbol :haha:

Pityke11
02-16-2015, 11:16 AM
úgy van

Medve
02-16-2015, 01:22 PM
Obi,3990,-,minden fémbõl van...505450555056

Már elsõ ránézésre is jobb mint a Gerber Bear Grylls féle multi, hisz azon a 2-3 késen és ugyan ennyi csavarhúzón kívül nem sok minden van. :thumbup

fotel-peper
02-17-2015, 01:59 AM
pontosan mit tud a magnézium gyakorlati hasznosság szempontjából, amit mondjuk egy tinder quik vagy urambocsá háztartási vattapamacs nem? mert nekem is van valahol, de nehéz elképzelnem olyan szitut (ideértve a nedves idõben tûzrakást is), amikor pont ez lendítene át a holtponton. akkor már termit, party hard. hozzátéve még, hogy egyrészt a firesteel is reszelhetõ kis kupacba ha elég lassú vagy (és azt se tudnám igazából hasznomra fordítani), másrészt meg praktikus szempontból inkább valami trangia mini vagy szóló spirituszos cucc hajtogatós tûzhellyel (és bármit meggyújtó pót üzemanyaggal) csak kéne legyen a szütyõben szerintem. én legalábbis nem bíznám rá a vacsorámat arra, hogy bárhol találok-e döglött fát, meg mire matyót faragok belõle gyújtósnak. meg a taktikai füst-láng-ropogás... pláne spiritusz kvázi ingyen van és örökké eláll, és lakásban is lehet használni, ha az ember nem rohan be élbõl sikoltozva a dzsungelbe ftsh-ben. ha _igazán_ kemény az ember iszogatni is lehet, csak hamar besötétedik. én még a firesteelt is csak a kölköknek hagyom, inkább pazarlom a butánt a végtelencsavaros tölthetõ köves bic-bõl amíg van bót, mint a drága ötvözetet. ...amibõl lightmyfire helyett következõ életemben az amk sol-t venném, mert egy kezes (sérült, fagyott kéz) és nem borítod fel vele az installációt olyan könnyen.

bocs, ontopik: legutóbbról ezek vevése rémlik: zárható zacsik, citronytabletta, sovány tejpor, dm leveskockák (1+év), minõségi halkonzervek, knorr spaghetteria tészták (éves nyaraláskor rotálásra), étcsoki, tálca legolcsóbb okker classicus májkrém (10+év), tálca globus vagdalt több ízben (10+ év), kis mûanyag flaskás mézek, só cukor mekibõl, széntabletta, bradolin termékcsalád, lyánynak kulcskarikára p*ina alakú kis piszkavas lágytitánból valentinre, meg egy kedves kínai embertõl egy 40 x 5 x 250mm gr5 titándarab amibõl valamiféle breacher bar készülget. a többit nem mondhatom el mert meg kéne ölnöm mindenkit. najó még ezt: vettem 10e pénzért jobbféle ásványvizet (19x6x1,5l), amit mégcsak nem is fogok rotálni. és levert a víz minden értelemben, hogy nem ez volt a legeslegeselsõ (persze úgy könnyû, hogy van helyem).

TMIB
02-17-2015, 02:18 AM
Én azért vettem kettõt, mert kicsi, könnyû, több ezerszer használható, nedvesen is, meg olcsó is. Úgyhogy szerintem hátránya nincs, akkor meg ugye miért ne lehetne néhányat beszerezni? :)

fotel-peper
02-17-2015, 07:48 AM
gondolom hátrány lehet hogy kiterjedése van meg hat rá a tömegvonzás. persze, könnyû, de azért pár deka megvan. részemrõl komoly a kérdés, hogy milyen többletet ad cserébe, vagy hogy hogyan. nekem a fotel-tesztek során elég nehézkes volt kaparni is (ez spec coghlan's), meg maga a módszer is rejtély maradt, hogy hogyan teszem ezt össze a rojtosra felfaragott indító fadarabbal (bocs, biztos van valami bevett neve) egy konkrét kinti tûzgyujtásnál.

TMIB
02-17-2015, 01:46 PM
Itt van róla a topic: http://magyarprepperforum.org/showthread.php?57-T%FBzgy%FAjt%E1si-m%F3dszerek-t%FBzgy%FAjt%F3-eszk%F6z%F6k-t%FBzrak%E1s-t%E1bort%FCzek-fajt%E1i

:beer:

Lekvár
02-17-2015, 06:23 PM
gondolom hátrány lehet hogy kiterjedése van meg hat rá a tömegvonzás. persze, könnyû, de azért pár deka megvan. részemrõl komoly a kérdés, hogy milyen többletet ad cserébe, vagy hogy hogyan. nekem a fotel-tesztek során elég nehézkes volt kaparni is (ez spec coghlan's), meg maga a módszer is rejtély maradt, hogy hogyan teszem ezt össze a rojtosra felfaragott indító fadarabbal (bocs, biztos van valami bevett neve) egy konkrét kinti tûzgyujtásnál.

Nem az a lényeg hogy mivel gyújtasz tüzet, hanem az... hogy legyen választási lehetõséged. Ha az egyik befuccsol, legyen alternatívád.
Nekem is van öngyújtóm, vihar gyufám és magnéziumom szikravetõvel. Mindegyiknek megvan az elõnye és, mindegyikkel lehet tüzet gyújtani. :)

geddonvaro
02-19-2015, 06:42 PM
Vettem egy multiszerszámot pici pénzért.50785079

Doom
03-30-2015, 06:35 PM
KOMMANDOJACKE SMOCK RIP STOP

52575258

..ez lesz a "világvége kabát"....rendkívül fontos felszerelési tárgy...amin semmi esetre sem szabad kompromisszumokat kötni...
- bakancs
-kés
-hátizsák
-víztisztító
-kabát...a sorrend változó,de ezen senki ne spóroljon...;)

Törölt_fórumtag2
04-01-2015, 07:08 AM
5264526552665267
Tecsóban 1.300 pénz. Tesztelve, bátran ajánlom.

astonferi
04-01-2015, 07:55 AM
néztem a Lidl ben kb két hete az nagyon moslék volt 990 ért.

varég
04-01-2015, 08:13 AM
Nekem is hasonló van, tökéletesen üzemel.
Tipp:
A hétvégi fatwood-vadászat után a gyantát denaturált szesz segítségével könnyen lepucoltam...

astonferi
04-01-2015, 08:13 AM
az utobbi idõben kicsit átgondoltam dolgokat mi kell és mi nem. amikre mostanában költöttem.
2 * 5 kg jázmin rizs, 20 kg cukor, smack levesek amiben rizstészta van így glutén érzékenyek is ehetik, cuscust és bulgurt csak párolni kell vagy meleg vízben áztatni. mandarin konzerv pedig a németektõl van 0,89 € volt. 10 - 10 darab lett belõlük.
527052715272

Pityubá
04-01-2015, 10:27 AM
Vettem 1 pár túrabakancsot. :D Az elsõ tesztrõl ITT (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?223-L%E1bbeli-%28bakancs-cip%F5-t%FAracip%F5-surran%F3-%E9s-minden-m%E1s%29) olvashattok

5275

apii
04-01-2015, 01:37 PM
Vettem 1 pár túrabakancsot. :D Az elsõ tesztrõl ITT (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?223-L%E1bbeli-%28bakancs-cip%F5-t%FAracip%F5-surran%F3-%E9s-minden-m%E1s%29) olvashattok

5275

Sajnos eléggé alacsony lábfejre tervezték ezeket a bakancsokat, kicsit tágul, de sokat nem enged.

Zacskóbicska
04-01-2015, 04:55 PM

5275

Bevallom férfiasan, fogalmam sincs róla, milyen a jó túrabakancs. Olvasok róla, de nem gyõz meg. Anno, mikor valóban sokat túráztam (5-10 napon keresztül napi 50, vagy több km. nehéz terepen) csak a jó magyar szocreál, vagy csehszlovák dorkóm volt. Ez bizony elrendezte a talpam az elsõ három napban mindig, utána megtanultam együtt élni a sebekkel, sõt gyógyultak is. Aztán jött a jó magyar surranó, amit én kiváló holminak tartok, a néhai Magyar Néphadsereg egyik legjobb holmijának. Abban már kevesebbet túráztam az elõzõhöz hasonló léptékben, de négy évig szinte minden nap a lábamon volt. Két példányt használtam el. Az elsõ (leggyakoribb használat) egy évet bírt, az két csatos volt. Az újabb 1 csatos 3 évet és utána még mindig használható maradt, biztosan nem is dobta ki az akkori MN a szemétbe. Ezekkel nekem semmi bajom nem volt az egy hetes bejáratási idõ után. A 3000 m-es futás normaidõt 14,10 perccel soha nem léptem túl velük futásban sem, pedig nem vagyok egy futóbajnok. Azóta is egyfajta bakancs fan vagyok, néha még az öltönynadrág alá is a bakancsot veszem fel, mint jó túlélõ:) Viszont a mai napig sem sikerült megfejtenem a rejtélyt, melyik a jó túrabakancs. Véleményem természetesen van, ami valószínûleg nem egyezik meg a túrasportok támogatóinak, az ezzel összefüggõ fejlesztõ cégek kirakati politikáinak véleményével. Ez persze csupán egy dolog. Végeredményképpen állíthatom, egy ember élete és az ahhoz tartozó tapasztalat valószínûleg kevés ahhoz, hogy egyértelmû bizonyosságot tudjon adni arról, mi a jó túrabakancs. Összegzésképpen ez az elnevezés jó biznisz, veszélytelen az esetleges reklamációkra nézve a használhatóság tekintetében.

GAZDA
04-01-2015, 07:22 PM
Nem kemény a talpa? Nekem a bõr-vászon változat van és zselés talpbetét nélkül olyan mint a facipõ. A bõr is elég merev ezért könnyen sérül már 2 helyen kellett megvarrni 1 év alatt. Igaz nekem kincstári van, lehet a bolti jobb minõség.

Pityubá
04-01-2015, 08:47 PM
Nem kemény a talpa? Nekem a bõr-vászon változat van és zselés talpbetét nélkül olyan mint a facipõ. A bõr is elég merev ezért könnyen sérül már 2 helyen kellett megvarrni 1 év alatt. Igaz nekem kincstári van, lehet a bolti jobb minõség.
Kívül kemény a talp, még nem igen hajlik, de az íve el van találva. Belül is kemény az eredeti talpbetét, viszont kellemes ergonómiailag kialakított a görbülete, szinte olyan mint a talpam, és oldalt is jól tartja.
Mint írtam nem okozott talp és sarokcsont fájdalmat, pedig van már bokasülyedésem ezért be kellett volna tennem a talpbetétet, hibáztam sajna.
Megjegyzem sima belsejû bakancsban, betét nélkül nem tudtam volna a menetet végrehajtani, ezzel igen.
(sarkaim bõre viszont lejött és be is van gyulladva, nem tudom mitõl lehetett)

Doom
04-02-2015, 03:37 AM
Viszont a mai napig sem sikerült megfejtenem a rejtélyt, melyik a jó túrabakancs

---inkább az a kérdés,melyik túrára melyik bakancs----
példák,
Velencei városnézés.....egész nap rekkenõ kánikulában...életem legrosszabb napja volt,tömeg büdös,meleg,sehol egy fûszál ahol a kutya pisilhetne,végig az ölembe cipeltem,hogy ne tapossák össze...egy sima strandpapucs volt rajtam..és aznap az volt a jó döntés....
Lerobbanás a Kiskunságon...akkor még nem volt mobiltelefonom....vászon tornacipõ...két óra séta,majd bolyongás a faluba az autószerelõért...szilárd száraz út,nem volt probléma..
2008 üzemzavar elhárítás...3 nap 12 órás mûszakokban,pihenõkkel....sár,zivatarok,gyalogl ás a kukoricába,oszlopra mászás,stb...extrém igénybevétel....bejáratott bõr munkavédelmi bakancs....helytállt..bár utána csere...
ugyan ez a márciusi hóhelyzetben....munkavédelmi bakancs...helytállt,de nagyon fázott a lábam,de ez télen természetes állapot...
gyalogtúra nyáron..kényelmes vadászcipõ
gyalogtúra hideg nyirkos,vizes környezetbe....haix....

Nincs mindenre való cipõ...de mindenre van egy jó cipõ.

Amatorpe
04-02-2015, 02:24 PM
Vettem 1 pár túrabakancsot. :D Az elsõ tesztrõl ITT (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?223-L%E1bbeli-%28bakancs-cip%F5-t%FAracip%F5-surran%F3-%E9s-minden-m%E1s%29) olvashattok.

Nekem is pont ugyanilyen van! Nagyon klassz, szeretem, igaz használtan vettem, nem én törtem be, de még így is jó vétel volt, hogy az elõzõ tulaj kicsit nagyobb lábfejjel rendelkezett... Használd egészséggel!
(Egy bajom van csak vele eddig: szélesebb, mint az elõzõ, és kicsit közel vannak a kocsiban a pedálok egymáshoz, így nagyon kell figyelni vezetés közben, hova lépek.... Bár igaz, ez nem a bakancs hibája.)

GAZDA
04-02-2015, 03:43 PM
Kívül kemény a talp, még nem igen hajlik.[/COLOR]
Ez lesz a probléma hosszú távon. Nem véletlen hogy a sok katonának sarokcsont kinövése van.

mmilan21
04-08-2015, 05:45 PM
Vettem pár szakkönyvet, önellátás témában:

5300

A Librin nem érhetõ el a könyvek fele. Kitoltam velük és innen rendeltem: http://www.zoldbolt.hu/zold-konyvtar/kert-es-onellatas
Itt azért egész jó a választék önellátás terén és csak pár %-kal drágábbak a könyvek (nincs túlárazva).

Az aszalással foglalkozó könyvet elkezdtem olvasni és már találtam is benne hasznos információkat. Tartalmas. :thumbup

A növénytársítások könyvben van egy külön széthajtható növény társítási táblázat is - nagyon hasznos.
A gombás könyvben szép képeket láttam.
A növényvédelmi könyvben megtalálhatóak a természetazonos és mesterséges módszerek is szép számban.

LSVF
04-10-2015, 08:53 AM
A gyûtsünk gombár erdõn mezõn az 1 jó könyv. Vettem én is.:thumbup
De..
Ahány gombás könyv annyi féle leírás a gombához.
A képek minõsége sem mindegy, a természetben beazonosítani nem mindig egyszerû.

LSVF
04-15-2015, 12:26 PM
Új szerzemények:
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/14-1-Hatizsak-taska-tok/0/5/1939-Nite-Ize-Tool-Holster-Strech-szerszam-tok
http://www.bladeshop.hu/www-bladeshop-hu/eshop/14-1-Hatizsak-taska-tok/0/5/1430-M-Tramp-ovtaska-B21-Army-Green
http://www.mountex.hu/termek/10801-002-0/silva_expedition_laptajolo
http://www.mountex.hu/termek/10603-005-0/tatonka_handle_mug_bogre

Pityke11
04-15-2015, 06:51 PM
Az övtáskábol nekem is van egy.Mindennapi használatban.nagyon jol bírja

LSVF
04-16-2015, 12:50 PM
Az övtáskábol nekem is van egy.Mindennapi használatban.nagyon jol bírja

És mennyi pakolható hely! Jó vétel volt!

Pityke11
04-17-2015, 04:26 PM
Rengeteg apróság elfér benne. Kis bicska,elemlámpa,iratok,pénz,némi elsõsegély.....stb

Amatorpe
04-21-2015, 11:04 AM
1500m2-es, pincés-lakóteres-padlásos tégla és beton épület, cseréptetõvel, áram a telken, fúrt kút a telken, tó 500méterre, erdõ kb ugyanannyira.
:D:D:D
Tegnap aláírtuk, kifizettük, végre az enyém/miénk!
Lesz vele dolog rendesen, de ha minden jól megy, jövõ év végét már lehet kint lakjuk...
Szóval ideje lesz elkezdeni olvasgatni a növénytermesztéses, kertmûveléses könyveket.

(Persze sokan furcsán néznek rám, miért akarok kimenni a városból, hogy fogok bejárni - tegnap lemértem, kb 15km és 20 perc volt autóval - de ez már legyen az õ bajuk...)

TMIB
04-21-2015, 03:45 PM
Nagyon jó! Gratulálok! :tapsol:

Amatorpe
04-21-2015, 04:06 PM
Köszi srácok!

Grafitos
05-05-2015, 11:09 AM
Köszi srácok!

Gratulálok én is...mi ugyan itt vagyunk most, csak már nyakig benne a felújításba. Erõt kitartást és sok gubát hozzá:)

Amatorpe
05-05-2015, 11:19 AM
Gratulálok én is...mi ugyan itt vagyunk most, csak már nyakig benne a felújításba. Erõt kitartást és sok gubát hozzá:)

Köszi szépen, nektek is! (Néha nem is tudom, hogy pénzbõl vagy idõbõl van kevesebb... :D )

Grafitos
05-05-2015, 11:31 AM
Nekünk most pénzbõl az biztos:)
A telek nekem 1430m2..múltkor mértem a fûnyírást és 2.5 óra volt gyûjtõürítésnyi pihenõkkel :thumbup
Mivel tervezel fûteni? Nálunk is luxus a gázszolgáltatás, de én nem is bánom mondjuk.

Így nézünk ki 54455446

astonferi
05-05-2015, 12:06 PM
Nekünk most pénzbõl az biztos:)
A telek nekem 1430m2..múltkor mértem a fûnyírást és 2.5 óra volt gyûjtõürítésnyi pihenõkkel :thumbup
Mivel tervezel fûteni? Nálunk is luxus a gázszolgáltatás, de én nem is bánom mondjuk.

Így nézünk ki 54455446

óbudán vettél telket ? ez kb az aranyhegy v. testvérhegyi rész
tévedek ? :D

Grafitos
05-05-2015, 02:15 PM
Igen..ez volt eddig velem és még most is emiatt vagyok eltûnve, mert a saját kis BIL-emen dolgozgatunk:)

Amatorpe
05-05-2015, 02:16 PM

Hát nekünk még fûnyírónk sincs, illetve ami van, az nem jó, szóval kézzel és sarlóval estünk neki... Olyan 200-250m2 lehet az elõkert, azzal kb megvagyunk. (Meg fametszés, takarítás, gazolás... Igaz ráment kb 6-8 óra... Nem szokta a panelparaszt a szántást...)

Abszolúte fával! Belealkudtam az árba egy spéci sparheltet, az most elég lenne, de ha minden jól megy valószínûleg cserépkályha vagy valami olyan rendszer, ami radiátorok nélkül képes két szintet befûteni.

Így nézünk ki

Majd rakok fel én is képeket, ha egyszer eljutok odáig... Szép lett a kertetek, tetszik a nagy fenyõfa.

Grafitos
05-05-2015, 02:28 PM
Köszi..
Fûtésre a tömegkályhát javaslom megnézni esetleg egy vízteres rendszerrel megspékelve. vagy egy egyszerû vegyestüzelésû kazánt.
Én is imádom az erdei fenyõt..a telek kellõs közepén áll és 15 éves. Még egy kicsit nõ és olyan kilátás lesz a tetejérõl, hogy na

Várjuk a képeket..nagyon kíváncsi vagyok és mégegyszer gratula a vásárláshoz :beer:

Amatorpe
05-05-2015, 02:34 PM
Hááát... A lakórész most 16m2, ha beépítjük a teraszt, akkor lesz kb 25. Nem férne el egy tömegkályha, a víztereseket meg nem ismerem annyira mint kellene, de tuti drágább, mert csövek, radiátorok, stb...

Igaz is, milyen biztosításotok van, mert azt vágom, hogy csak nyaralóként lehet kötni, de nem nagyon bõbeszédûek a neten a cégek. Eddig ez a legértelmesebb kalkulátor:
5447

A. L. Ias
05-05-2015, 03:00 PM
Igen..ez volt eddig velem és még most is emiatt vagyok eltûnve, mert a saját kis BIL-emen dolgozgatunk:)

Basszus! Hogy lehet oda bejutni? Most néztem, de igen kacifántosnak tûnik.... Mert ha végre eljutok odáig, rád töröm a kertkaput! :D