View Full Version : Ezt vettem (mondd, mutasd hogy mit vettél)
Oldalak :
1
2
3
4
5
6
7
8
[
9]
Nyilván úgy kell tervezni hogy egy áramszünet ne legyen gond, minden mûködik manuálisan is, az ajtót kulccsal is nyílik (elektromosan a vasalat nyílik, a zárnyelv ugyanúgy mûködik kulccsal, vagy az egyik zárban a betét elektromosan fogatható a benti oldalon, de kívülrõl hagyományosan is nyitható).
A redõnyöket kézzel is fel lehessen húzni, fûtés nincs a rendszerre kötve, egy hacker legfeljebb a villanyt tudja kapcsolgatni vagy láthatja hány fok van a lakásban. Nyilván ki tudok találni egy szitut amiben egy hacker rámtalál a neten, kilesi mikor nincs senki otthon, kinyitja az ajtót és kirabol, de az én szememben ennek annyira kicsi az esélye hogy a rendszer nyújtotta elõnyök simán megérik.
A szomszédot indirekt kukkolnám, az ajtóm kitekintõjére gondolom rakhatok kamerát belülrõl.
Nem gyõztetek meg, egy ilyen rendszer kockázata/hátránya/ára továbbra is eltörpül az elõnyökkel szemben.
Szerintem az okos otthonok inkább a (drágán megvehetõ) kényelemrõl szólnak. Persze arról is, hogy bizonyos dolgokat megfigyelsz, kontroll alatt tartasz, de nem ez a hangsúlyos. Gebasz esetén pedig pont az utóbbi lenne elõnyös. Békeidõben, amíg eljársz dolgozni, feleslegesnek tûnik a szomszéd kukkolása. Ha meg SHIFT van, akkor elõbb-utóbb elmegy az áram (napelem+akkumulátor kombóval helyettesíthetõ), nem lesz internet, sem mobilhálózat. Akkor meg úgysem fogod elérni távolról a rendszereidet, de a hacker sem.
P. Dude
04-28-2020, 12:43 PM
Jó, ez komolytalan, de hát a járványhelyzetben 6 ezer helyett 2 ezer volt, úgyhogy vettem belõle kettõt. :)
8693
haven
04-28-2020, 01:37 PM
Akkor meg úgysem fogod elérni távolról a rendszereidet, de a hacker sem.
sebaj, kolompáréknak jó lesz közelrõl is. Elérni a rendszered.
sebaj, kolompáréknak jó lesz közelrõl is. Elérni a rendszered.
A távoli elérés a mai modern ember kényelmi igényét hivatott kiszolgálni. Igazi SHIFT helyzetben a bázisodon lapulsz, nem tudsz távolról megfigyelni A kamerák, érzékelõk jók, de nyilvánvalóan csak arra jó, hogy észrevedd a veszélyt. Az elhárítás más dolog. Pár éber kutya mindkettõre jó, kolompárék meg ösztönösen félnek a kutyáktól.
haven
04-29-2020, 11:39 AM
Csak halkan mondom, így magunk között, hogy a kutyakiképzõ ismerõsöm, aki a hárombetûs szerveknek képez ki kutyákat, azt mondta, hogy a legnehezebben azt lehet betanítani egy kutyának, hogy ne vegyen fel/el kaját mástól/földrõl. Tippet nem adnék, de piszok könnyû ezen a gondolatszálon elindulva kiiktatni egy kutyát. Ez van.
100%-os megoldás - valószínûleg - nincs, de több dolgot kombinálva: kamerák, érzékelõk, kutyák, plusz fegyveres védõ(k) bõven elég lehet arra, hogy az esetleges betolakodók más felé keresgéljenek.
varég
04-30-2020, 12:45 PM
100%-os megoldás - valószínûleg - nincs, de több dolgot kombinálva: kamerák, érzékelõk, kutyák, plusz fegyveres védõ(k) bõven elég lehet arra, hogy az esetleges betolakodók más felé keresgéljenek.
Ha valamit nagyon meg akarnak szerezni, azt megszerzik. Elõbb vagy utóbb, így vagy úgy.
Biztonságtechnikai szaki ismerõs mondta, hogy a bonyolultabb zárak, ajtók, rendszerek csak az idõt késleltetik kicsit, esetleg az egyszeri betörõ másfelé néz könnyebb prédáért.
haven
04-30-2020, 03:50 PM
kolompárékat megakasztja a bonyolultabb zár, rendszerek. Szerintem ez az életszerû, nem az impossible mission behatolós jelenetei....de persze csak szerintem
fater.lajos
05-04-2020, 07:22 AM
kolompárékat megakasztja a bonyolultabb zár, rendszerek. Szerintem ez az életszerû, nem az impossible mission behatolós jelenetei....de persze csak szerintem
Õk baltával, cipõvel dolgoznak. Ami visszatart az az élõerõ jelzõ és védõ kutyával. A kivonuló nem az igazi, mert vagy 10 perc a reakció idõ. Õk már kipróbálták...
A kamera eldható, a lakat rács leverhetõ, sõt az utóbbi eladható. Felénk volt olyan, aki akkus flexel dolgozott...
P. Dude
05-07-2020, 09:06 PM
Kamillavirágzatot vettem bõven, jó sokáig eláll.
ProbFlora (https://shop.builder.hu/pro-es-prebiotikumok/vitamin-station-probflora-120-tab-p5841) szinbiotikumot, nagyon jó cucc. És a Scitectõl kurkumát (https://shop.builder.hu/kurkuma/scitec-nutrition-gold-standard-curcuminoids-60-kap-p13074). Jó az emésztésnek, az ízületeknek, a májnak, és általában véve minden gyulladásos folyamat ellen.
Szilikonzsírt, Walther Pro fegyverápoló olajat és a jó kis megbízható, 120 mg hatóanyagú Walther paprikaskulót. :thumbup
És bõvítettem a kajakészletet. Kipróbálom a Forpro (https://sport8.hu/shop_search.php?search=Forpro) termékeit. Vettem tõlük csirkemellfilé konzervet, tonhalsaláta konzervet, magas fehérjetartalmú instant levest, fehérjés pirítóst és fehérjés kenyeret. Ez mind sokáig eláll. De vannak még más ígéretes termékeik is, majd vásárolok azokból is.
haven
05-08-2020, 06:37 AM
Ránéztem a Forpro ra, nekem szimpatikusak a termékei, végre valami normális beltartalmú ételek, köszi az infót:thumbup
Ihasz Laci
05-08-2020, 06:40 AM
Õk baltával, cipõvel dolgoznak. Ami visszatart az az élõerõ jelzõ és védõ kutyával. A kivonuló nem az igazi, mert vagy 10 perc a reakció idõ. Õk már kipróbálták...
A kamera eldható, a lakat rács leverhetõ, sõt az utóbbi eladható. Felénk volt olyan, aki akkus flexel dolgozott...
Na jo de amiket felsoroltal, lakat, racs, kamera egyik se tartozik a bonyolultabb zar vagy rendszer kategoriaba.
En dolgoztam bizti orkent olyan helyeken ahol meg a tek se nagyon tudott volna mit csinalni az ajtoval, nemhogy a kolomparel.
Erdemes komolyabb nyilaszarokba fektetni egy kis penzt.
P. Dude
05-08-2020, 07:41 AM
Ránéztem a Forpro ra, nekem szimpatikusak a termékei, végre valami normális beltartalmú ételek, köszi az infót:thumbup
Nincs mit! :) Nem ismertem õket én sem eddig, a Builderen futottam bele a termékeikbe. Viszont legnagyobbrészt a belinkelt Sport8-tól rendeltem, mert ott most 5+1 akciók vannak. Emellett a Sport8 nagyon segítõkész volt. Érdeklõdtem a szavatossági idõkrõl mailben, rövid idõ alatt válaszoltak, és minden megkérdezett termékhez odaírták a pontos eltarthatóságot.
Ihasz Laci
05-12-2020, 08:20 AM
nem annyira katasztrofara keszulos dolog (bar kinek mi a katasztrofa:) ) de ezt vettem es orulok neki:)
8703
8704
egy akkumlatoros, teleszkopos soveny nyiro! isten ajandeka az emberisegnek:)
itt mifelenk nagyon nepszeruek a soveny keritesek, nekunk pl mind a 4 oldalon a haz korul soveny van. biztonsagteknikai okokbol is szuper dolog a soveny de most nem ez a lenyeg.
eddig kezzel metszettem a sovenyt, ami kb egy fel napos melo volt, a motoros soveny nyirok tul dragak a vezetekesek meg valahogy nem jottek be mert mindenhol letrara kellet allnom, hogy lenyirjam a soveny tetejet, ott meg nem volt szimpi a vezetek.
aztan ahogy egyre nagyobb lett a valasztek, egyre elerhetobbek lettek ezek az akkus gepek is. ezt £70-ert vettem a homebase-be ami az obi itteni valtozata.
eleg messzire kinyulik, hogy letra nelkul lenyirjam meg a soveny tetejet is, ami nehol jo 3 meter folott van. konnyu is es az akku eleg uzemidot ad, hogy az egesz sovenyt, elol hatul oldalt lenyirjam, megnyessem vele.
szoval happy days:)
Ihasz Laci
05-22-2020, 11:03 AM
erre mar regota gondoltam, hogy veszek egy minosegi fenokovet, de nagyon skot vagyok:) es eddig csiszolovasznon eleztem mert az occo:)
aztan most a felesegem meglepett egy kis extra koltopenzzel es azt mondta azt vehetek amit akarok, hat igy lett egy dragabb fenoko, eztvettem:
https://www.axminstertools.com/bester-imanishi-combination-waterstone-1-000-6-000g-502271
egy 1000/6000 finomsagu japan fenoko, kivancsian varom milyen lesz!
varég
05-22-2020, 12:33 PM
erre mar regota gondoltam, hogy veszek egy minosegi fenokovet, de nagyon skot vagyok:) es eddig csiszolovasznon eleztem mert az occo:)
aztan most a felesegem meglepett egy kis extra koltopenzzel es azt mondta azt vehetek amit akarok, hat igy lett egy dragabb fenoko, eztvettem:
https://www.axminstertools.com/bester-imanishi-combination-waterstone-1-000-6-000g-502271
egy 1000/6000 finomsagu japan fenoko, kivancsian varom milyen lesz!
Ne lepõdj meg, de a japán számozású fenõkõ igen eltér az európaitól.
Nekem volt olyan kövem, ami japán 4000 de az európai 1200-as finomságú volt.
Nagyon jó volt, csak elajándékoztam egy gyenge pillanatomban...
Ihasz Laci
05-22-2020, 12:47 PM
Ne lepõdj meg, de a japán számozású fenõkõ igen eltér az európaitól.
Nekem volt olyan kövem, ami japán 4000 de az európai 1200-as finomságú volt.
Nagyon jó volt, csak elajándékoztam egy gyenge pillanatomban...
Na erre kivancsi leszek! Mar nagyon varom!
varég
05-22-2020, 02:14 PM
Na erre kivancsi leszek! Mar nagyon varom!
Ha tényleg japán, akkor arra készülj, hogy eléggé kopni fog az anyaga.
Nem kell félni, csak kell venni egy olcsó kaszafenõ sík követ,azzal átcsiszolni, amíg sík nem lesz.
Vagy egy sík lapra fektetett 100-as csiszolópapír bevizezve is megfelelõ lehet.
Itt egy videó a tisztításról:
https://www.youtube.com/watch?v=wwBeVDo_4uw
haven
05-22-2020, 02:20 PM
majd muti meg milyen élt csinálsz vele;)
P. Dude
05-24-2020, 02:27 AM
Nálam most elég komoly szellemi terhelés van, úgyhogy vettem Hyper Carnitine-t (https://m.builder.hu/alc-acetyl-l-carnitnie/scitec-nutrition-hyper-carnitine-90-kap-p13173) és Mental Focust (https://m.builder.hu/guarana-es-koffein/scitec-nutrition-mental-focus-90-kap-p6645). Ezek mellett még volt itthon Mega Ginseng (https://m.builder.hu/ginseng-keszitmenyek/scitec-nutrition-mega-ginseng-100-kap-p4806), úgyhogy azt is újra szedem (koreai ginseng kivonata).
A Hyper Carnitine nevû termék acetil L-karnitin (https://shop.builder.hu/alc-acetyl-l-carnitnie-c177#) (ALC). Nem zsírégetésre vettem - habár lenne mit :rolleyes: -, hanem azért, mert jót tesz az agymûködésnek, amit nem is tudtam.
haven
05-24-2020, 07:17 AM
annak idején tanulásra nekem a gingko biloba jött be, persze emelt dózisban. Karnitin ezen kívül jót tesz még a regenerációnak, energizál, mozgás közben késõbb leszel fáradt.mennyiség és cél függõ, edzés elõtt pl 3000mg ot eszek
Ihasz Laci
06-02-2020, 02:35 PM
Vareg, haven
Megjott a ko amit rendeltem, igazandibol sokat nem tudok rola mondani csak annyit, hogy jo.
Az 1000-es oldal es a 6000-es is olyan amilyennek lennie kell.
Megeleztem rajta 2 faragokest, teljesen elegedett vagyok a vegeredmennyel.
A 6000-es oldal nekem jobban bejon mert en folyamatosan elesen tartom a farago keseket.
Azert azt is megjegyzem, hogy szerintem egy ilyen ko egy kicsit overkill. Egesz idaig ugyanugy meg tudtam elezni a keseim csiszolovasznon.
cattaro
06-10-2020, 05:34 PM
3 könyv a Bookline-ról.
1. Milyen lepke ez? - 143 lepke egyszerû meghatározása - Wolfgang Dreyer
2. Milyen virág ez? - 170 vadvirág egyszerû meghatározása - Eva-Maria Dreyer, Wolfgang Dreyer
3. Primitív technológiák - Túlélés a természetben - John Plant
A két határozókönyv használhatónak tûnik elsõ pillantásra, bár a vadvirágos kissé csalódás, mert hiányzik belõle pár dolog, és a képek sem túl jók minden esetben. A Primitívrõl majd írok pár szót a vonatkozó könyves topikban, ha elolvastam, egyelõre nem tudom hova tenni.
873187328733
Alpha
06-10-2020, 07:18 PM
John Plant youtube csatornáját néztem és tetszik is, de szerintem elfogyott az ötlet a házépítésnél. A többi video kicsit erõltetett számomra. Gondolom a könyv is erre a témára épül. De ettõl függetlenül gondolkodtam, hogy megveszem. Kíváncsi vagyok a véleményedre..
cattaro
06-10-2020, 07:53 PM
John Plant youtube csatornáját néztem és tetszik is, de szerintem elfogyott az ötlet a házépítésnél. A többi video kicsit erõltetett számomra. Gondolom a könyv is erre a témára épül. De ettõl függetlenül gondolkodtam, hogy megveszem. Kíváncsi vagyok a véleményedre..
Én is néztem pár videóját. A könyv szerintem nagyon ügyes és elkötelezett embereknek szólna elsõsorban (ha levesszük belõle az anyagi lehúzást, a trendi-faktort), de ez az embertípus tkp. magától is elboldogulna valahogy a természetben, nem kell nekik leírni vázlatosan a lépéseket mindenféle képekkel illusztrálva. Egy teljesen outsider, fotelprepper számára ez használhatatlan UFO-tudomány. De ez csak az elsõ átlapozás utáni benyomás.
Alpha
06-12-2020, 06:48 PM
40 literes fürdõzsák. Jó vastag anyag, a csap nem csepeg, van benne belsõ metevítés. Holnap tesztelem.
Alpha
06-14-2020, 02:46 PM
40 literes fürdõzsák. Jó vastag anyag, a csap nem csepeg, van benne belsõ metevítés. Holnap tesztelem.
Péntek este töltöttem fel. Szombat este nagyon jó volt alatta zuhanyozni. Egy nap alatt simán felmelegszik. Takarékos a csap, vékony sugárban folyik. Hátránya, hogy 40 litert nehéz felemelni, illetve úgy néz ki 40 liter vízzel fellógatva, hogy félek alá állni. Azt nézem, hogy mikor fog leszakadni.
Fejlesztek a dolgon. Kap egy talpas "kosarat" amit csigák és kötél segítségével húzok fel. Majd dobok fel képet...
A gombás könyveimbõl tapasztalat, hogy a képek csalókák. Elég egy kósza vaku villantás, és már nem is az a színe.
Gombánál azért nem vicces a tévedés.
A fehér árnyalatú gombával nem is foglalkozok, mert a könyv és valóság két külön dolog.
varég
06-15-2020, 12:16 PM
A gombás könyveimbõl tapasztalat, hogy a képek csalókák. Elég egy kósza vaku villantás, és már nem is az a színe.
Gombánál azért nem vicces a tévedés.
A fehér árnyalatú gombával nem is foglalkozok, mert a könyv és valóság két külön dolog.
Az EGT- vezetõje azt is mondotta, hogy a gombák esetében a páratartalom(!) is igen veszélyes lehet, mivel a legtöbb gomba felülete a páratartalom függvényében megváltozhat, elszínezõdhet...
Ez leginkább azoknál okozhat gondot, ha olyan gombapár is terem az adott területen, amelyek közül az egyik fogyasztása nem ajánlott....
Óvatosan a gombás tudománnyal! :)
st.jimmy
06-15-2020, 04:51 PM
Nekem az az élményem a gombákkal kapcsolatban, hogy bármikor volt róla szó, az volt, hogy csomó gombáról, csomó infó, de nem volt egy olyan, hogy na ez ehetõ és nem fogod tudni összetéveszteni mással...
Egy ilyet nem lehetne, ha csak régiósan is összedobni?
Igazából lehetne.
Esetleg listázni a gomba nevét, ha már a kép nem pontos....csak aki nem ismeri annak megint gáz, hogy akkor melyik ehetõ.
P. Dude
06-19-2020, 02:11 PM
Mióta kerestem! És ráadásul ez már a második, 2015-ös kiadás, így az adatok is közelebb állnak a jelenhez. (Az elsõ 2011-ben jelent meg.) Nagyon kíváncsi vagyok rá!
8751
P. Dude
06-22-2020, 08:47 AM
Egy másik régi klasszikus, a Kaland, Játék, Kockázat könyvek közül. :) Ebben egy vírus irtja ki az emberiség nem elhanyagolható részét, ajjaj. Az eredeti kiadás '85-ös, és '89-es a magyar. Még prepper szemszögbõl is érdekes lehet, hiszen a szerzõt, Ian Livingstone-t idézve (http://cornandsoda.com/a-vilagjarvany-es-mad-max-talalkozasa-az-orszagut-harcosa/):
"Ez volt az elsõ alkalom, hogy eltávolodtam a high fantasy mûfajától, korábban ugyanis csak arra fókuszáltam. Borzasztóan szerettem volna megírni Az országút harcosát. Részben az 1979-ben bemutatott Mad Max film hatására, részben pedig azért, mert írni szerettem volna egy olyan könyvet, amiben felhasználhatom azokat a világvége esetére tartogatott túlélési ötleteket, amiket azokból a disztópikus sci-fi regényekbõl merítettem, melyeket az évek során elõszeretettel olvastam."
8752
P. Dude
06-26-2020, 01:06 PM
Remington fegyvertisztító készlet:
8756
8757
P. Dude
07-03-2020, 01:03 PM
Még némi lisztet és olajat. De ami a leglényegesebb:
8775
További 21 csomag Kim Chi koreai csípõs tésztás leves! Jövõ decemberig jó. Ha jól emlékszem, ilyenbõl tárazott be Al is a páncélautóban a Fear the Walking Deadben. :thumbup
Ihasz Laci
07-06-2020, 09:40 PM
Uj 3 evezakos halozsak
https://www.blacks.co.uk/equipment/329249-oex-fathom-ev-300-sleeping-bag.html
Ez egy szintetikus toltesu 3 evszakos halozsak, 1150 gramm sulyu, igazan kompakt es eleg barati aron adjak.
Tobb ismerostol hallotam rola jokat igy a vango marka helyett ezt valasztottam, a vango zsak (hasonlo 3 evszakos es sulyu) kb 25 fonttal dragabb.
A trespass zsakom amit eddig hasznaltam 3 evszakos zsaknak mar kiszolgalta az idejet es akartam valamit ami hasonlo csak konyebb. Osszehasonlitaskent a trespass zsakom 2100g ez az uj meg 1150 es ugyanazt a teljesitmenyt tudja.
Elesben nemsokara kiprobalom egy 2 napos turan a hdgyekbe.
Alpha
07-12-2020, 07:10 PM
Vettem egy új munkakést. N690 acél HRC 60 keménységre edzve. Kényelmes a fogása. Ételt készítettem vele, faragtam, gallyaztam, vágtam, stb. Van hozzá egy bõr tok, de az lemaradt a képrõl.
122 mm a penge, 235 a kés. 4 mm vastag a fém, erõs, masszív kés.
haven
07-13-2020, 06:56 AM
szép nagyon:thumbup
WestBam
07-13-2020, 07:00 PM
Mostanság divatos ez a zsákmicarta, ha szabad tudni ki a készítõ? Spoon-ra tippelnék, mondjuk nem igazán vagyok otthon a kések világában.
Alpha
07-14-2020, 03:06 AM
Mostanság divatos ez a zsákmicarta, ha szabad tudni ki a készítõ? Spoon-ra tippelnék, mondjuk nem igazán vagyok otthon a kések világában.
Csuth Gábor
haven
07-14-2020, 09:28 AM
én is Spoon ra gondoltam
Újítottam pár Thermacell cuccot, csak nem innen:
1db ilyet:
https://www.leitz-hungaria.hu/thermacell-mr300-kezi-szunyogriaszto-keszulek-olivazold
és 1db ilyet:
https://www.leitz-hungaria.hu/thermacell-backpacker-vilagjaro-szunyogriaszto-keszulek
meg hozzá pár utántöltõt.
cattaro
07-21-2020, 06:39 PM
Ezt mondjuk nem vettem, hanem véletlenül hozzájutottam ingyen: Haditechnikai kislexikon (Bp., Zrínyi Katonai Kiadó, 1971). Nem mondanám tipikus prepper cuccnak, de van benne egy csomó olyan infó, még ha régi, közel 50 éves is, ami újdonságként hathat egy full civilnek a hadi állapotokról, a katonai gondolkodásról, egy csomó új dolgot meg lehet belõle érteni, ami korábban föl sem merült a felkészülõ fejben. + van benne egy csomó melléklet mértékegységekrõl, képletekrõl, számításokról. Stb. 8789
P. Dude
07-21-2020, 07:33 PM
Hasznosnak tûnik! Meg érdekes, amit a katonai gondolkodásról írsz. Egy fegyverszakértõ mesélt nekem egyszer egy sztorit, már nem tudom visszaidézni a részleteket. Egy ékszerboltost akartak kirabolni, aki korábban katona volt. És amellett, hogy volt önvédelmi fegyvere, valahogy az egész rablás úgy játszódott le, a boltos úgy gondolkodott, úgy mozgott stb., lényegében mintha bevetésen lenne. És így sikeresen meg is hiúsította a rablást, és sorra le is pufogtatta a támadókat. :) Valahogy tényleg ez a katonai gondolkodás mûködött nála, hogy átlátta a helyzetet stb. Meg abban is, hogy ha jól emlékszem, a bolt elé is kiment utánuk, és ott is leterítette õket. :D
Igaz ha jól emlékszem, utána leültették. Aztán több év múlva megállapították az ártatlanságát, és kiengedték. Ez itt volt Magyarországon, ha jól emlékszem.
P. Dude
08-03-2020, 09:15 PM
A listám szerint a higiéniai dolgokra ráfért a pótlás, úgyhogy mostanában azokból vásároltam be. Vettem 50 maszkot is, és 200 kesztyû rendelés alatt. 45 eldobható borotva, 20 csomag Neogranormon törlõkendõ, stb.
Borotválkozás terén mindenbõl beújítottam. Nagyon örülök, mert alapból egy Gillette elemeset használok, amihez azért elég drágák a pótfejek, ami erre a típusra rámegy, az olyan 1500 és 2000 között van egy darab. Aztán most addig kutattam, amíg találtam egy XXL csomagot, 43 %-os akcióban. Én vettem meg az utolsót, de az is lehet, hogy eleve csak egy volt nekik belõle. 16 darab pótfej olyan áron, hogy darabja 1500 helyett 870 Ft-ra jött ki. És pont abból a típusból, amit kerestem. Egy fej szerintem egy hónapra simán elég nekem, úgyhogy ez most másfél évi adag. :)
Ja, meg rendeltem egy autós elsõsegélydobozt.
WestBam
08-03-2020, 09:59 PM
Nem tudom a kesztyût hogy vetted, de a lidl-ben most épp van, 1800Ft egy doboz latex. Holnap veszek én is egy plusz dobozzal. Vagy kettõvel.
P. Dude
08-03-2020, 10:14 PM
Na, az nekem drágábban sikerült. :) Gyógyszertárban rendeltem néhány dolgot, köztük kesztyût is, mert azt már nem akartam annyit nyomozni, hogy hol a legolcsóbb. Ott 3000 körül volt 100 db, ennél jobbat nem láttam az árgépen 100-as kiszerelésben, úgyhogy megrendeltem.
WestBam
08-03-2020, 10:24 PM
3 hete még 5500Ft volt a Metroban és ott lehetett kapni, vettem ismerõsnek. Most kell jövõbe látni, hogy érdemes-e venni vagy még megy lejjebb az ára :haha:
st.jimmy
08-11-2020, 03:26 PM
Szerintem még fog menni lefelé egy kicsit, ahogy most fest a helyzet
WestBam
08-13-2020, 01:43 PM
Szerintem még fog menni lefelé egy kicsit, ahogy most fest a helyzet
Úgy fest, hogy mégsem. Ami volt egy karton (kb. 20 doboznyi volt benne) az elfogyott, majd nem volt kapható kb. egy hétig, most megint van egy kartonnal, de már ~2200Ft. Most hoztam egy dobozzal, biztos ami biztos, elfér, enni nem kér.
st.jimmy
08-13-2020, 02:39 PM
Mondjuk a metro nem kicsi bolt, de azért lehet, hogy érdmes országosan nézni
Ihasz Laci
08-20-2020, 06:56 AM
Vettem egy uj ponyvat, a dd hammocks 4x4 m-es ponyvat.
Eddig egy 3x3-as volt de azt kicsinek talaltam. El lehet ferni alatta meg satrat is lehet belole csinalni de szerettem volna egy nagyobbat amit kimondottan taborozashoz lehet hasznalni amolyan ,,csapat" ponyvanak ami alatt elfer a csalad meg esoben is. Ez a 4x4-es meret pont jo.
haven
08-20-2020, 11:57 AM
nagyon jók a DD ponyvák, az én 3x3 as ponyvámat 3.5x3.5 re cseréltem, multicam színben. Túrázni, leginkább egyedül, a 4x4 est nagynak és nehéznek tartom.
Ihasz Laci
08-20-2020, 04:25 PM
nagyon jók a DD ponyvák, az én 3x3 as ponyvámat 3.5x3.5 re cseréltem, multicam színben. Túrázni, leginkább egyedül, a 4x4 est nagynak és nehéznek tartom.
Ja azt en is egybol eszrevettem, hogy ez a 4x4es azert eleg nagy, osszehasonlitva akkora becsomagolva mint a 2 szemelyes satram!
Ez nekem csaladi meg csoportos kempingezesekhez kell amikor tobben fogunk alatta ucsorogni.
haven
08-20-2020, 07:51 PM
Arra szuper lesz!
P. Dude
08-31-2020, 01:56 PM
Még két kötelezõ tartozék hiányzott a mostani biciklimrõl: 2 borostyánsárga küllõprizma az elsõ kerékre, és egy piros prizma hátulra a drótszamárra. A boltos rögtön kérdezte, hogy elkaptak-e a rendõrök. :)
Annyira nincs egy kicsi elõrelátás sem az emberekben... Ha valaki megnézi a jogszabályt és felteszi azt a néhány kötelezõ dolgot a kerékpárra, az már gyanús. :D Nyilván az a normális, ha valaki megvárja amíg megállítja a rendõr, és csak utána veszi meg a tartozékokat.
És ez mindennel így van. Ezért csodabogarak a prepperek. :cool:
varég
08-31-2020, 02:38 PM
Még két kötelezõ tartozék hiányzott a mostani biciklimrõl: 2 borostyánsárga küllõprizma az elsõ kerékre, és egy piros prizma hátulra a drótszamárra. A boltos rögtön kérdezte, hogy elkaptak-e a rendõrök. :)
Annyira nincs egy kicsi elõrelátás sem az emberekben... Ha valaki megnézi a jogszabályt és felteszi azt a néhány kötelezõ dolgot a kerékpárra, az már gyanús. :D Nyilván az a normális, ha valaki megvárja amíg megállítja a rendõr, és csak utána veszi meg a tartozékokat.
És ez mindennel így van. Ezért csodabogarak a prepperek. :cool:
A magam járgányára nem prizmát, hanem a küllõre pattintható "csövet" tettem, megoszvta.
Sokkal nagyobb a fényvisszaverõ felület. ;)
P. Dude
09-11-2020, 09:43 AM
Nincs itt fennakadás a határon, kérem. :) Vasárnap rendeltem, ma délelõtt megérkezett Németországból, pedig csak jövõ hétfõtõl volt várható.
8845
Vettem 10 gyertyát a robogóknak, 3 darab kapcsolós villanykörte foglalatot. Mindkét dolog olcsó, filléres, de jól jön a háznál. Amazon Smile-linken keresztül, hogy a Vörös Kereszt kapjon egy kis adományt a vásárlásom után. :)
Aztán vettem még 2 hõsugárzót, 3 éves biztosítással. Ha elromlanak akkor nem lesz gond a cseréjük. Van rajtuk 600 Wattos szint is, úgyhogy nem fogják túlzottan zabálni az áramot. Meg ahogy szoktam, vettem 1 nagy tubus kézfertõtlenítõt. Vásárlásonként csak 1 darabot enged a Walmart, úgyhogy ha veszek valamit akkor abból is dobok egyet az online kosárba.
P. Dude
10-06-2020, 12:27 AM
Nekem most ki van centizve a pénz, de most nagyon örülök, mert mégis jól tudtam venni dolgokat.
Már idegesített, hogy nincs itthon semmi víztartalék. Az eMAGon találtam Szentkirályi ásványvizet 5 literes ballonos kiszerelésben, 20 % kuponnal. Így 359 Ft helyett 287 Ft az 5 liter. Rendeltem 40 litert.
A szokásos Neogranormon törlõkendõbõl rendeltem 16 csomaggal, így most megint lesz itthon 20 csomag. A Rossmann szemét amúgy, mert online nem használhatom a kedvezmény kártyát. Több ezer forintot spórolhattam volna. De úgy döntöttem, nem megyek el személyesen, mert a Rossmann azért elég forgalmas hely. Meg nem is biztos, hogy lett volna abból a fajtából 16 csomag.
Megrendeltem a Mountain Morph pumpát! :) És ezúttal kicseleztem a PayPalt. Múltkor nem jöttem rá, hogy hol kéne beállítani, hogy ne a PayPal váltson forintra. Most megtaláltam, itt leírták (https://kiszamolo.hu/paypal-penzvaltas-folytatas/), így ezen is spóroltam.
A Scitecbe elmentem személyesen, az nem forgalmas, mint a Rossmann. :) Az ajtót is nyitva tartják, így folyamatosan szellõzik. Rajtam kívül nem is volt senki. Vettem egy hónapra vitamint, és másfél hónapra ízületi tápanyagot. A pin kódot be kellett pötyögni, de nem fogtak ki rajtam, mert kesztyût is vettem fel - méghozzá sikerült egy zöld maszk, lila kesztyû párosítás. :D Amit megfigyeltem, hogy az utcán senkin nem volt maszk. Biciklivel mentem, most én föltettem végig.
És nagyon úgy néz ki, hogy a kutyusnak is meg tudom venni a tervezett 3 heti vésztartalék kaját! :)
P. Dude
10-13-2020, 12:20 PM
Megjött a Mountain Morph pumpa, teljes a készlet! Még nem csomagoltam ki, most 3 nap mini karanténban tartom, amit rendelek.
Ez is jóval elõbb megjött, mint ahogy írták, pedig az Egyesült Királyságból érkezett. Október 19-tõl november 13-ig volt várható, erre megjött ma, október 13-án reggel. Egy héttel azelõtt, hogy egyáltalán elkezdtem volna hivatalosan várni. Dübörög a gazdaság! :) Pedig valami hosszú idejû szállítást tüntettek fel, gondolom azért nem volt szállítási költség sem. Október 5-én rendeltem, múlt hétfõn.
P. Dude
10-13-2020, 12:22 PM
Ja, és a Magyar Posta hozta ki, le a kalappal!
P. Dude
10-16-2020, 02:08 PM
8870
P. Dude
10-16-2020, 03:18 PM
Örülök, hogy meggyütt, mert jövõre már lehet bonyolultabb/drágább lesz rendelni a britektõl az EU kilépés miatt.
P. Dude
12-02-2020, 05:50 PM
Az utolsó idei tervezett Scitec bevásárlásom is megvan. G-Bomb, D3 Forte, kurkuma, Omega 3. Amúgy az Omega 3-at is ajánlom mindenkinek a járványhelyzetben (is), ugye jót tesz a szívnek. A kapszula mellett még bio lenmagolajat szoktam tartani itthon.
A Multi Pro csomagban viszonylag kevés a D vitamin, ezért most vettem külön D3 Fortét. Így a Multi Proval együtt meg is lesz a napi 3 ezer nemzetközi egység.
P. Dude
12-10-2020, 05:34 PM
Az utolsó idei gyógyszer-feltöltés is megvan. Nem volt sok dolog, csak Algopyrin és Cataflam kellett a készlethez. És ha már rendeltem, akkor vettem még pár tégely körömvirágos Fáma kézkrémet (a narancssárga tetejû). Még anno a Városi túlélõ blogon ajánlotta valaki. Tényleg jó, mert 100 ml van egy tégelyben, és sokáig eláll.
P. Dude
12-11-2020, 06:15 PM
Háhá! Amikor szert teszek egy-egy ilyen kincsre, akkor persze máris látom, hogy érdemes prepperkednem, és nyomoznom a szükséges dolgok után. Alakul a felszerelés! :thumbup Abus Cobra, 12 mm átmérõjû, 180 centi hosszú hurokkábel, ez lesz majd a kiegészítõ zár:
8882
P. Dude
12-17-2020, 12:11 PM
Már idegesített, hogy nincs itthon semmi víztartalék. Az eMAGon találtam Szentkirályi ásványvizet 5 literes ballonos kiszerelésben, 20 % kuponnal. Így 359 Ft helyett 287 Ft az 5 liter. Rendeltem 40 litert.
Hát, a szavatossága nem tartott sokáig, csak január 14-ig. Június 10. körül rendeltem, úgyhogy az 7 hónap. Most inni kell, hogy január 14-ig lehetõleg elfogyjon. Mondjuk a Városi túlélõ blog is a biztonság kedvéért fél évet mond a tárolt vízre (https://varositulelo.blog.hu/2012/05/23/viz_tarolasa): "Szintén érdemes tudni, hogy a PET-palackok egy idõ után enyhén mérgezõ anyagot kezdenek el ereszteni. Ennek egészségügyi hatása jelentéktelen, de a biztonság kedvéért fél év után friss vízzel töltsük újra, majd 2-3 év elteltével cseréljük a palackot is." Szerintetek?
A meleg és az UV növeli a kioldódást, de a hûvös, sötét pincében/kamrában való tárolás kitolja az határidõt. Én már ittam 2 éve járt ásványvizet is. Kikristályosodott az ásványanyag-tartalom egy része a palack alján, de az ízén nem éreztem semmit.
P. Dude
12-17-2020, 01:02 PM
Az jó, mert én fõként a pincében tárolom.
P. Dude
02-18-2021, 07:35 PM
Scitec bevásárlás. Kicsit elõre is cuccoltam. A havi Multi Pro esedékes volt, a G-Bomb is éppen most fogyott el, és a D-vitamin is. De ha már ott voltam, akkor vettem elõre két hónapra elegendõ kurkumát is (ami van itthon, az majd csak márciusban fogy el). Van 5 % kedvezményem, és igyekszem egyben vásárolni, hogy minél többet spóroljak. :) Esetleg vehettem volna még egy G-Bombot, de az egy doboz is sokáig kitart, és tudok sakkozni az adagolással is. Jó drága is, szóval nem akartam rögtön még egy dobozzal venni. Viszont kaptam ajándékba egy Scitec maszkot. :cool:
Kicsit reklámoztam a prepperkedést is: mondtam az eladónõnek, hogy érdemesebb valamivel nagyobb tételben vásárolni, meg kerülni a nagy, forgalmas boltokat, áruházakat.
haven
02-19-2021, 06:44 AM
Hú régen hogy szerettem a g bombot....sportolsz?
P. Dude
02-19-2021, 05:08 PM
Hú régen hogy szerettem a g bombot....sportolsz?
Ne is mondd... Büszkélkedtem itt a fórumon, hogy újra edzek, és ment is hónapokig. Aztán jött az államvizsga készülés, plusz egy lesérülés. Az izomgörcs vagy mi már rendbe jött. De az edzést nem folytattam, most meg újra egész nap tanulnom kell. Persze pontosan tudom, hogy szükséges lenne az edzés. Terveim szerint az utolsó államvizsga után elkezdem, csak legyen már végre vége ennek az állandó tanulásnak. Igaz, utána meg angolul kell majd tanulnom, de az mégis más lesz.
P. Dude
02-19-2021, 05:14 PM
De tudom, hogy rá fogok állni, mert hiányzik. Csak meg kell találnom azt a rendszert, amit be tudok illeszteni a napjaimba. (És akkor még ott a jóga, ami nagyon érdekel. Azzal teljesen az alapoktól kezdtem el ismerkedni.)
haven
02-20-2021, 01:09 PM
Jól kiegészíti egymást a tanulás és a sport, egyik tölti a másikat. Remélem visszatalálsz majd;)
P. Dude
03-04-2021, 07:50 PM
Kutyusnak megvettem a következõ nyakörvet. Jó, hogy így a vizsga után eszembe jutott, mert most fog letelni a 7 hónap, amíg az elõzõnek biztosan hat a hatóanyaga (7-8 hónap, de a biztonság kedvéért inkább 7). És már csak kettõ darab volt belõle, kiszállítás pedig már nincs náluk, szóval ha esetleg bezárnának, akkor nem tudtam volna megvenni. Bár azt mondták, hogy márciusban is ment a keverés, de aztán nem kellett bezárniuk, hiszen állateledelt is árulnak.
A biciklivel mi a helyzet? Mikorra szállítják ki? :)
P. Dude
03-04-2021, 11:50 PM
:) Hát, nincs új infó. Májusról van szó. Azt mondták, hogy annál elõbb maximum akkor, ha valamelyik nagyobb megrendelõ esetleg visszamondja. Úgy néz ki, hogy csak júniusra lesz meg rá a pénzem, úgyhogy akarok is írni nekik, hogy ha elõbb megjönne, tartanák-e addig. Néha álmodom vele, már nagyon várom. :)
Az ügyintézõ azt mondta, hogy tavaly tavasszal a korlátozások alatt semmi fennakadás nem volt az áruforgalomban, százával adták el a Montikat. Úgy fogalmazott, hogy kipucolták az EU raktárait.
Amúgy pont az jutott eszembe valamelyik nap, hogy van ötletetek arra, hogy a járvány miatt miért vettek és vesznek ilyen sokan biciklit, hogy ennyire durván hiánycikk lett? Gondolom, aki eddig autózott, az továbbra is. Ez a rengeteg ember, aki biciklit vett/vesz, tömegközlekedéssel jártak, és azt váltják most ki?
varég
03-05-2021, 03:52 PM
...
Amúgy pont az jutott eszembe valamelyik nap, hogy van ötletetek arra, hogy a járvány miatt miért vettek és vesznek ilyen sokan biciklit, hogy ennyire durván hiánycikk lett? Gondolom, aki eddig autózott, az továbbra is. Ez a rengeteg ember, aki biciklit vett/vesz, tömegközlekedéssel jártak, és azt váltják most ki?
Erre több magyarázat is van, a nemtúlkisvárosomból:
-Szeretett vezérünk bejelentette, hogy hétvégi menetrend szerint közlekedik minden...
így meg egyszerûen lehetetlen normál idõben melóba jutni busszal...
-sok szabadidõ(homofisz), így az utazással töltött idõ alatt lehet tekerni..
-egészség megóvás..
-mert csak :)
raktaros
03-06-2021, 10:07 AM
Tud valaki olcsóbb de használható ágaprítót ajánlani?
Keresgettem a szentkirályihoz adaptert, de nem kapni sehol, van ahol azt válaszolták talán majd õsszel...
Viszont amennyibe az kerül, már indulnak az elektromosok is, így az is lehetõség.
varég
03-06-2021, 05:44 PM
Tud valaki olcsóbb de használható ágaprítót ajánlani?
Keresgettem a szentkirályihoz adaptert, de nem kapni sehol, van ahol azt válaszolták talán majd õsszel...
Viszont amennyibe az kerül, már indulnak az elektromosok is, így az is lehetõség.
Nekem is kellene egy viszonylag használható példány, 230V-os kivitelben...
Hogy nézne ki az az adapter, ami kell?
raktaros
03-06-2021, 05:57 PM
Hogy nézne ki az az adapter, ami kell?
https://www.youtube.com/watch?v=LMJ8qjMsMsk
raktaros
03-06-2021, 06:02 PM
Azért hajlok efelé mert nem kell villany hozzá, egyszerûbb a gépet odahúznom mint a zöldet átcipelni a másik telekrõl.
Leginkább sövényvágások, fa és szõlõmetszés után lenne munkája.
+ez könnyen javítható.
varég
03-06-2021, 06:45 PM
https://www.youtube.com/watch?v=LMJ8qjMsMsk
Na ez tetszene...
Rotakapát is tervezek venni, arra milyen jó volna egy ilyen...
raktaros
03-06-2021, 07:13 PM
Érdemes minél elõbb megvenni amit szeretne az ember, mert nagyon mennek fel az árak... :(
P. Dude
03-08-2021, 06:06 PM
Úgy néz ki, hogy nem lesz gond, ha júniusra lesz meg a pénz, mert írta az ügyintézõ, hogy egyelõre csúsznak a Kona bringák is. Remélem, azért minden rendben lesz. A biciklit elvileg már régebben legyártották, csak a beérkezésére kell várni.
P. Dude
03-19-2021, 12:23 PM
Betáraztam vitaminból: vettem 3 hónapra elegendõ Multi Pro Plust.
P. Dude
06-23-2021, 11:10 AM
Érdemes minél elõbb megvenni amit szeretne az ember, mert nagyon mennek fel az árak... :(
Örülök, hogy egy ideje gyûjtögettem a pénzt a biciklire, mert így most meg tudtam venni egyszerre elég sok dolgot, amit szerettem volna. Ez azzal jár, hogy a bringára önrész mellett fel kell majd vennem némi hitelt (beépített Cetelem áruhitel van hozzá), de ez van. Forint alapú, fix törlesztõvel, és csak 250 körül veszek fel. Azt elvileg akár a mostani minimálbérbõl is kényelmesen tudom még elõtörleszteni is az általános kiadásaim mellett. (Nem vettem még fel, várom a bringáról a jelzést, addig meg még tudok újra gyûjtögetni.)
Így viszont vettem egy rakás dolgot, amiket - ahogy írtad - valószínûleg még most volt érdemes megvenni. Fõleg a cicát láttam el mindennel. :)
Múltkor pont találtam még egy Abus Bordo Lite Combo zárat. Örülök, hogy megvettem, mert megvan a maga funkciója: könnyebb (650 g), kisebb (85 cm), viszont alacsonyabb a biztonsági fokozata, 15-bõl 6-os az Abus skáláján. Teljesen jó egy "pár percre beugrok valahova" lezáráshoz, és minõségi zár.
De most vettem két Abus Bordo Big zárat. Szettben egy kicsit olcsóbb is volt amúgy. Ezek persze nehezebbek (egy zár kb. 1400 g), viszont a szokásos 90 centi helyett 120 centivel nagyon jók! És magasabb a biztonsági szint: 15-bõl 10 az Abus skálán. Inkább veszek ebbõl kettõt (plusz a Lite Combo), mert ami még ennél is drágább, az fölösleges lenne, hiszen hosszabb idõre úgysem hagyom ott sehol a Fatet. Még múltkor leadtam egy rendelést a Bordo Centiumra, de most nagyon örülök, hogy azt nem tudták beszerezni, mert ez a Big szett volt a legjobb választás.
Abus minden mennyiségben. :cool: (A képen még az Abus Cobra hurokkábel látható.)
9004
Vettem lámpákat is, két aksis Velotech, tök jók:
9005
És az egyik ingyen volt. :D
P. Dude
06-25-2021, 11:02 AM
Amúgy most az az infó, hogy nyáron mindent leszállít a Kona, tehát elvileg az én bringámat is. :)
raktaros
06-26-2021, 08:40 AM
Abus minden mennyiségben. :cool: (A képen még az Abus Cobra hurokkábel látható.)
9004
Ahogy elnézem önvédelmi eszköznek sem utolsó :)
P. Dude
06-26-2021, 08:51 AM
Ahogy elnézem önvédelmi eszköznek sem utolsó :)
Ez eszembe se jutott! Pedig hát milyen igaz. :thumbup Többfunkciós! :)
P. Dude
06-30-2021, 08:36 AM
Örülök, hogy egy ideje gyûjtögettem a pénzt a biciklire, mert így most meg tudtam venni egyszerre elég sok dolgot, amit szerettem volna. Ez azzal jár, hogy a bringára önrész mellett fel kell majd vennem némi hitelt (beépített Cetelem áruhitel van hozzá), de ez van. Forint alapú, fix törlesztõvel, és csak 250 körül veszek fel. Azt elvileg akár a mostani minimálbérbõl is kényelmesen tudom még elõtörleszteni is az általános kiadásaim mellett. (Nem vettem még fel, várom a bringáról a jelzést, addig meg még tudok újra gyûjtögetni.)
Nem akarom elkiabálni, de tegnap nézegettem, és van a biciklis oldalon egy 0 % THM variáció is. Ugyanaz a beépített Cetelem áruhitel, csak nem szerepel a webshopban, hanem külön kell telefonálni érte a bicósoknak. Ha jól értem, akkor 10 hónap futamidõvel 0 % a THM. (500 ezer forint felett minimum a vételár 20 %-át kell önrészként vállalni, de annál amúgy is többet vállaltam volna.) Ahogy számolgattam, még a jelenlegi minimálbér mellett is tudnám fizetni, és 10 hónap alatt kész is lenne. Az jól hangzik, mert 10 hónap még viszonylag belátható idõ, és igazából most megvettem szinte mindent, amit szerettem volna.
Amúgy nem vennék fel hitelt, de úgy döntöttem, hogy a bringára mindenképpen megéri. Ahogy olvasgatok a témában, horror van bicikli téren. Szóval ha tavaly nem rendeltem volna elõ, akkor megtippelni sem lehet, hogy mikorra és mennyiért juthatnék hozzá a jövõben.
Lassan vége a nyárnak. Ha csak õszre, vagy télire kapod meg a biciklit, akkor az úgy nem túl jó. Velem is azt csinálták a zöld robogómmal, összekeverték a rendelést, visszavették, utána küldték azt amit kellett, de közben elment az egész nyár, és abban az évben nem tudtam kihasználni az új robogót.
P. Dude
07-01-2021, 06:04 AM
Annyit mondott nekik a kapcsolattartó, hogy nyáron kiszállít mindent a Kona. Ha mégis õsz vagy tél lenne, az nekem annyiból lenne jobb, hogy addig újra tudnék pénzt félretenni, és akkor kevesebb hitelt kellene fölvennem. Használni mindenképp használnám akkor is, mert egész évben biciklivel járok dolgozni, meg mindenhova, ahova éppen megyek.
P. Dude
07-09-2021, 11:39 AM
Fatbike sárvédõ szett. :cool:
9019
9020
És most már megvan minden kötelezõ tartozék is:
9021
Vettem egy ilyet mint a cikkben, szinte makulátlan! Viktorinox!!, a fûrészrõl hiányzik a reszelõ, tehát régebbi darab. Military-shop.hu -ról.
Amit a cikk alatt a kommentekbe írnak, hogy Marcaliba van/volt, hát ott eccer néztem régen, ecsém olyan lelakott darabok voltak akkor ott, nem volt szívem megvenni!
Amit küldtek az télleg szinte bolti! Csak tisztítani kellett és élezni, olajozni. Jó, a markolat panel egy picit repedt de azt két nap tapi után vettem csak észre. Ezt a példányt alig használták.
Rendelés leadás után felhív a bolt pontosítás céljából, mert ömlesztve kapják a kis vasakat. Nekem szerencsém volt.
Akit érdekel hajrá, mert nem gyártják már és a külsõ készlet is véges.
Ezennel teljes a készlet! Rég vágytam már egy ilyenre. Kis Farmer Allox mellé-amit nagyon jó késnek tartok- lett egy ilyen is.
Penge kellõen hosszú, könnyû kis kés nagyon! A Mora 860MG-vel jól mutatnak együtt, remek ultrakönnyû túra szett a kettõ!
És végül a késrõl egy remek cikk:
https://kesportal.hu/2010/11/09/gak-a-ritkan-emlegetett-rokon/
varég
10-13-2021, 04:44 PM
Vettem egy ilyet mint a cikkben, szinte makulátlan! Viktorinox!!, a fûrészrõl hiányzik a reszelõ, tehát régebbi darab. Military-shop.hu -ról.
Amit a cikk alatt a kommentekbe írnak, hogy Marcaliba van/volt, hát ott eccer néztem régen, ecsém olyan lelakott darabok voltak akkor ott, nem volt szívem megvenni!
Amit küldtek az télleg szinte bolti! Csak tisztítani kellett és élezni, olajozni. Jó, a markolat panel egy picit repedt de azt két nap tapi után vettem csak észre. Ezt a példányt alig használták.
Rendelés leadás után felhív a bolt pontosítás céljából, mert ömlesztve kapják a kis vasakat. Nekem szerencsém volt.
Akit érdekel hajrá, mert nem gyártják már és a külsõ készlet is véges.
Ezennel teljes a készlet! Rég vágytam már egy ilyenre. Kis Farmer Allox mellé-amit nagyon jó késnek tartok- lett egy ilyen is.
Penge kellõen hosszú, könnyû kis kés nagyon! A Mora 860MG-vel jól mutatnak együtt, remek ultrakönnyû túra szett a kettõ!
És végül a késrõl egy remek cikk:
https://kesportal.hu/2010/11/09/gak-a-ritkan-emlegetett-rokon/
Kés ügyben rendszeresen nézem az oldalakat.
Párat sikerült kifogni igen jó akciók keretein belül, pl. Cs. Working man, Cs Bushman, vagy vic. Forester grip...
Modellváltás volt, így féláron meg lehetett venni õket újonnan :)
P. Dude
12-04-2021, 11:55 PM
Decemberi nagybevásárlás a cicának. :)
13 kiló alom (negyedévre elég)
6 kiló alus eledel (3 féle hús), közel 2 hónapra elegendő
5 kiló száraz eledel (az alus mellett több mint 8 hónapig elég)
fél kiló cicafüves falat (a legnagyobb kiszerelést vettem)
1 macskagyökér spray
2 macskamenta spray
egy új játék (ajándék pontokból)
Mi bajban vagyunk, mert rendelnék a Walmart-ból zsákos macskatápot, de nincs házhoz szállítás. Van egy nagy zsákkal, meg egy kicsivel, de 4 macska sokat eszik, nem tudom hogy elég lesz-e nekik Májusig. Remélhetőleg. De utána majd motorral kell szállítanom a 25 kilós zsákokat. Nem lesz egyszerű... :hogymi:
Aki Bújt
01-10-2022, 08:44 PM
Én most erre ruháztam be:
http://www.youtube.com/watch?v=ITYyhqyhmmE
P. Dude
01-24-2022, 06:50 PM
"A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni."
(Túlélni az argentin államcsődöt - I. rész (https://varositulelo.blog.hu/2012/09/02/tulelni_az_argentin_allamcsodot))
Amióta ezt olvastam, azóta meg akartam már venni a kis tűzhelyet amit kinéztem. Most meg tudtam végre rendelni.
https://www.nomadsport.eu/termek-5846/esbit-zsebbtuzhely-nagy/
9138
9139
Rendeltem hozzá 3 csomag gyújtókockát (https://www.nomadsport.eu/termek-5843/esbit-12-x-14g-os-gyujtokocka/) is. Egy csomag 12 kocka.
varég
01-24-2022, 07:29 PM
"A gáz minősége is csúszik a lejtőn, valamint nemigen van sok belőle. Jó lenne egy elektromos rezsó is mindenesetre. Ha mind a gáz mind az áram gáz, azok a kis kemping-rezsók is megteszik, különösen azok, amelyek valamiféle folyékony üzemanyaggal mennek, mert azok kiválthatják egymást. Egyébként is a gáz tárolása veszélyesebb, nehézkesebb, mint a folyadékoké, meg ha kifogyott a boltokból, nincs mit tenni."
(Túlélni az argentin államcsődöt - I. rész (https://varositulelo.blog.hu/2012/09/02/tulelni_az_argentin_allamcsodot))
Amióta ezt olvastam, azóta meg akartam már venni a kis tűzhelyet amit kinéztem. Most meg tudtam végre rendelni.
9138
9139
Rendeltem hozzá 3 csomag gyújtókockát (https://www.nomadsport.eu/termek-5843/esbit-12-x-14g-os-gyujtokocka/) is. Egy csomag 12 kocka.
Áttértem a hobókályhára, pusztán egy okból:
Minimális faanyaggal működik, azt meg kb. bárhol beszerezhető....
Esbit
Szia,
Jok ezek az esbitek, kulonosen turazashoz, amikor minden dkg szamit.
De otthonra azert realisan nezve a teljesitmenyukhoz kepest eleg dragak, ahogy Vareg is irta, fatuzeles sokkal olcsobb tud lenni kozep tavon (remeljuk, hosszu tavon nem lesz szukseg egyikre se, de persze hosszu tavon is a fatuzeles olcso).
Mindenesetre gratula hozza, nekem is van.
Bel
P. Dude
01-26-2022, 09:48 AM
Szia,
Jok ezek az esbitek, kulonosen turazashoz, amikor minden dkg szamit.
De otthonra azert realisan nezve a teljesitmenyukhoz kepest eleg dragak, ahogy Vareg is irta, fatuzeles sokkal olcsobb tud lenni kozep tavon (remeljuk, hosszu tavon nem lesz szukseg egyikre se, de persze hosszu tavon is a fatuzeles olcso).
Mindenesetre gratula hozza, nekem is van.
Bel
Köszi. Ezt végszükség esetére gondoltam, ha mondjuk egy-egy nap vagy pár napig nem lenne se villany, se gáz. A hobo kályhának nálam szerintem nem lenne hely, meg ahhoz gondolom kellenének átalakítások, amikre nincs most lóvém.
Ha meg abból indulunk ki amit az argentin srác írt, hogy ha egy városban több mint 2 hétre elmegy az áram és a gáz, akkor ott vége a dalnak és addig kell elmenekülni onnan amíg lehet, akkor úgyis mindegy. Két hetet el lehet melegítgetni otthon egy ilyen Esbit tűzhelyen is, és akkor legalább nem kell kimenni fát keresni/gyűjteni (ami egy városban nem is mindig könnyű feladat). Az Esbitet meg magaddal tudod vinni ha menekülni kell.
varég
01-26-2022, 05:28 PM
Köszi. Ezt végszükség esetére gondoltam, ha mondjuk egy-egy nap vagy pár napig nem lenne se villany, se gáz. A hobo kályhának nálam szerintem nem lenne hely, meg ahhoz gondolom kellenének átalakítások, amikre nincs most lóvém.
Ha meg abból indulunk ki amit az argentin srác írt, hogy ha egy városban több mint 2 hétre elmegy az áram és a gáz, akkor ott vége a dalnak és addig kell elmenekülni onnan amíg lehet, akkor úgyis mindegy. Két hetet el lehet melegítgetni otthon egy ilyen Esbit tűzhelyen is, és akkor legalább nem kell kimenni fát keresni/gyűjteni (ami egy városban nem is mindig könnyű feladat). Az Esbitet meg magaddal tudod vinni ha menekülni kell.
Az esbitnek általam tapasztalt hátrányai:
-drága
-egy kocka, egy darab konzerv, vagy egy kávé/tea vízmennyiségének felforralására elegendő.
Ehelyett inkább vegyél egy olccsó gázégő fejet, menetes csatival, és egy 210 grammos gázpalackot.
Vagy denszeszes főzőt, kis állvánnyal.
Ezek elzárhatóak és nem sokkal nehezebbek, mint egy esbit szett.
Ihasz Laci
01-28-2022, 02:05 PM
9146
En erre a 2 gaztuzhelyre szavazok.
Van mindketto, a nagyobbik csaladi kempingezeshez a kicsi meg csak ha egyedul megyek.
Ezek mindketto az olcsobbik butan gazzal megy, az also kepen lathato 8 palack kerul 13 fontba. Ez az olcsobbik gaz, a masik fajta ami a markasabb tura gaz fozokhoz kell azok kb 5font per palack.
1 palack gaz kb 8-12 fozesre eleg, attol fuggoen miket sutsz.
Az esbittel nekem 2 nagy bajom van.
Iszonyat budos es rettentoen kormol, ami edenyt esbit fole teszel az csupa korom lesz, azt nehez elpakolni mert mindent osszefog, ha turazaskor haszndlod.
P. Dude
01-31-2022, 07:38 PM
9138
9139
Jé, adtak hozzá pluszban még egy 12-es csomag gyújtókockát. :thumbup
raktaros
01-31-2022, 08:36 PM
Mostani telefonom (Asus Zenfone 2 Laser ZE550KL) nagyon belassult, fagy, újraindul, már válogatnom kell milyen alkalmazások legyenek fent, mert hely is kevés rajta. Céges email sem mûködik, mert minimum 7es android kellene...
Kinéztem új telefont, esetleg van valakinek tapasztalata róla?
https://napidroid.hu/igy-mukodik-flir-hokameras-ulefone-armor-9/
Ami miatt ezt néztem ki a flir és strapa kivitel.
Vagy van jobb vétel ilyen képességekkel? Több pénzt nem szánok egy telefonra, ezt is sokallom már :(
Az ulefone-ról egy dologban hallottam és tapasztaltam rosszat, az a hangminõség.
Dobozhang, és sokszor nem hallani, mit mondasz bele.
Egy Samsung A32-est vettem, eddig 2 hónap alatt teljesen jól viselkedik.
A strapa kivitel elérhetõ tokkal is már
A FLIR-t nem ismerem telefonos közegben, csak kameraként...
Végül az újabb verziója lett (Armor 12), mert a 9-es nem volt már sehol.
Kövér és nehéz, de nem érzem rajta a strapabírást. A keret elég vastag de a hátlap nagyon vékonynak tűnik.
Az új android miatt nekem nagyon hiányzik az automata hívásrögzítés, sokszor jól jött, nagyon szétszórt, feledékeny vagyok.
Hangja nekem tetszik, a túloldalon nem tudom milyen, de még nem panaszkodtak.
A hőkamerát meg élvezem :)
914791489150
P. Dude
02-07-2022, 02:40 PM
Elkezdtem frissíteni a készletek listáját. Rendeltem a kutyusnak új nyakörvet. A mostani még április elejéig biztosan jó, de inkább legyen itthon, ráadásul találtam egy nagyon jó akciót úgyhogy jó áron tudtam megvenni. Rendeltem egy kiló C-vitamint, szinbiotikumot, fél kiló kamillavirágzatot. Átnéztem a gyógyszereket és leadtam egy viszonylag nagyobb rendelést. Szerencsére egy általam ismert patika szállít házhoz (az új jogszabály a legtöbb gyógyszertárnál ezt megszüntette), és egy értékhatár felett nincs szállítási díj. Egyeztettem a fegyverbolttal, elvileg hamarosan mennek Pestre, akkor meg tudom csináltatni az Onesta és az Omerta új tanúsítványát. Feltankoltam D-vitaminból is.
Így átolvasva jobb ötlet volt most több dologra költeni, mint megvenni a víztisztítót. Ja és boldog tulajdonosa lettem a Zombi túlélő kézikönyv utolsó elérhető nyomtatott példányának. :cool:
P. Dude
02-14-2022, 09:49 PM
Egy digitális infra hőmérőt vettem, az még belefért a februári keretbe.
9138
9139
Nekem is van ilyenem, 2db is, kisebb és nagyobb. Esbit kocka is, de azt csak próbaképp használtam 1x.
Főztem már útszélén teát ezzel, csak nem esbit kockával.
Jó kis cucc!
P. Dude
04-12-2022, 03:01 PM
Mióta vágytam már erre! :) Ha minden jól megy, a héten érkezik. 30 %-os akciót csíptem el.
9208
Párhuzamos korlátot már régebben vettem:
9209
És ezzel megvan az összes létező eszköz, ami nekem a saját testsúlyos edzéshez kell. :cool:
Közben nézegetem Al Kavadlo könyvét: Old Man Strength (https://strongandfit.com/products/old-man-strength-by-al-kavadlo). Tegnap megvettem (hülyének lehet nézni a 47 dollárért, de életemben először vettem angol nyelvű könyvet, ennyi belefér :) ), és úgy nézem nem fogom megbánni, profi munka. És ellentétben máshol már tapasztalt ígérgetésekkel, itt tényleg olyan gyakorlatok szerepelnek, amikhez te kellesz meg pár lépésnyi hely. Kivétel a rúd, de az az egy mindenhova kell, anélkül nincs saját testsúlyos edzés. Plusz van az L-ülés két formája, amikhez jól tud jönni a fekvőtámasz fogantyú vagy a párhuzamos korlát, de elvileg azok nélkül is megoldhatók.
P. Dude
05-10-2022, 11:10 AM
Mivel Magyarország előre megy nem hátra, lassan 1 éve nem vesznek fel érettségis irodai munkára sem summa cum laude doktorival. Ezen felbuzdulva a húzódzkodóállvány után a következő havi minimálbérből minden mindegy alapon vettem futócipőt és futóórát. Továbbmegyek: 3 egész pár futózokni még a húzódzkodóállvány mellett belefért a keretbe! Így most már semmi sem állja útját annak, hogy élő fegyverré kovácsoljam a testyem.
"A Walking Weapon That Never Misses!"
9215
lassan 1 éve nem vesznek fel érettségis irodai munkára sem summa cum laude doktorival.
Ha középfokú irodai munkára jelentkezel, ne valld be a felsőfokú végzettségedet, pláne a doktorit. A túlképzett alkalmazott kockázatot jelent: idővel több pénzt akar, esetleg vezetői babérokra tör. Az ilyentől tartanak a főnökök.
P. Dude
05-10-2022, 02:16 PM
Ha középfokú irodai munkára jelentkezel, ne valld be a felsőfokú végzettségedet, pláne a doktorit. A túlképzett alkalmazott kockázatot jelent: idővel több pénzt akar, esetleg vezetői babérokra tör. Az ilyentől tartanak a főnökök.
Megnézik a személyimet és ott van a nevemben a dr. Meg az erkölcsi bizonyítványon is ott van, ami feltétel a munkához. :)
Arra amúgy már csak azért jelentkeztem, mert ezek szerint ennyi idősen nem mernek felvenni sehova jogásznak tapasztalat nélkül.
Megnézik a személyimet és ott van a nevemben a dr. Meg az erkölcsi bizonyítványon is ott van, ami feltétel a munkához. :)
Hááát, akkor ez szívás. Programozónak kellett volna tanulnod, ott nem kérnek erkölcsit. :)
P. Dude
05-12-2022, 03:07 PM
Elhiszem hogy vicces, nekem nem lesz az amikor hamarosan mélyszegénységben fogok vegetálni.
raktaros
05-12-2022, 03:14 PM
Sajnos nem vas megyei vagy, itt keresnek hozzánk a karbantartásra pótalkatrész logisztikára egy embert (adminisztráció, rendelgetés).
P. Dude
05-12-2022, 03:58 PM
Sajnos nem vas megyei vagy, itt keresnek hozzánk a karbantartásra pótalkatrész logisztikára egy embert (adminisztráció, rendelgetés).
Azért köszi a tippet!
Elhiszem hogy vicces, nekem nem lesz az amikor hamarosan mélyszegénységben fogok vegetálni.
Sajnálom, hogy nem találsz munkát, nem állt szándékomban megbántani. Nem tudom, hogy a lakóhelyeden milyen lehetőségek vannak, nem tudok tippeket adni. Ha mindenképpen olyan melót akarsz, aminél kell a jogi végzettség, némileg beszűkülnek a lehetőségeid.
P. Dude
05-12-2022, 08:55 PM
Sajnálom, hogy nem találsz munkát, nem állt szándékomban megbántani. Nem tudom, hogy a lakóhelyeden milyen lehetőségek vannak, nem tudok tippeket adni. Ha mindenképpen olyan melót akarsz, aminél kell a jogi végzettség, némileg beszűkülnek a lehetőségeid.
Tudom, bocs. Remélem majd azért lesz valami normális melóm.
Aki Bújt
06-08-2022, 04:43 PM
9228
9229
9230
A képek sajna nem a legjobbak, a mai hőség miatt "elsötétítés" volt nálunk, és utólag láttam, hogy ezt tudta lőni a teló.
A lényeg azonban így is látszik, és én :D !
Volt egy kemping ásónk a Decathlonból, de adta már fel a leckét a nyitása-összehajtogatása...
A lényeg hogy erős legyen. :) Az én kínai ásóm műanyag része eltört, azóta használhatatlan.
500 dolláros gamer szék (#secretlab Titan 2020)
Egy nem politikai, nem fegyvertémájú, videó...
https://www.youtube.com/watch?v=JmB6tyW_u_g
Aki Bújt
06-10-2022, 10:21 AM
A lényeg hogy erős legyen. :) Az én kínai ásóm műanyag része eltört, azóta használhatatlan.
Ez békebeli, magyar katonai gyalásó:)
Valamikor ilyennel piszkáltam a nyírségi homokot, azt bírta, a mi kötött talajunkon még nem próbáltam...
sukran4fish
08-15-2022, 03:34 PM
Rendeltem egy CRKT Pilar III (https://www.crkt.com/pilar-iii.html) kést, mert én hülye azt hittem elhagytam a Böker késemet (mai napon persze megtaláltam a munkahelyi öltözőszekrény sarkába esve). Akciós volt a bladeshop (https://www.bladeshop.hu/CRKT-Pilar-III)ban, és szinte egyetlen negativ véleményt sem találtam róla a neten. (Bár az akciós részét nem igazán értem, mert a mostani ára van legközelebb a 40 dodóhoz amit külföldi oldalakon látok rá, de eleve az akciós késeket listáztam/néztem.)
P. Dude
08-20-2022, 11:46 PM
Rendeltem még gyújtókockákat az Esbit tűzhelyemhez. Így most napi három gyújtókockával számolva több mint három hétig tudnék vele főzni. Amúgy már a tűzhelyet sem árulják ott ahol vettem, és a hozzá való gyújtókockát sem találtam sehol. Egy szlovákiai webshopból tudtam még rendelni ezt a 24 darabot, de ott is ez volt az utolsó két csomag.
WestBam
08-21-2022, 10:44 AM
Próbáltál már vele főzni? Mondjuk valami instant tésztát vagy ilyesmit? Hogy vált be? Pont egy ESBIT-et szeretnék venni túrázáshoz mivel pikk-pakk használható és könnyű. EZT (https://esbit.de/en/product/cookset-for-solid-fuel-pot-made-of-stainless-steel-cs585st/) a szettet néztem ki. Bár vannak kétségeim, hogy a cél kaja (pl. Ez (https://www.maggi.hu/termekek/maggi-parperc-teszta-paprikas-csirke-szosszal/)) elférne benne.
varég
08-21-2022, 11:00 AM
Próbáltál már vele főzni? Mondjuk valami instant tésztát vagy ilyesmit? Hogy vált be? Pont egy ESBIT-et szeretnék venni túrázáshoz mivel pikk-pakk használható és könnyű. EZT (https://esbit.de/en/product/cookset-for-solid-fuel-pot-made-of-stainless-steel-cs585st/) a szettet néztem ki. Bár vannak kétségeim, hogy a cél kaja (pl. Ez (https://www.maggi.hu/termekek/maggi-parperc-teszta-paprikas-csirke-szosszal/)) elférne benne.
Nekem van esbit tablettás főző, de nem használom. Nem hatékony, egy tabletta nem minden esetben melegít forrásig fel liter vizet. Ára a másik. Nem olcsó.
Nem tudod szabályozni, vagy eloltani. Így mindenképp el kell égetni.
Vettem egy kisebb gázfőző fejét, ami 230 grammos palackkal használva egy hetes tábort kiszolgált, napi 2×2 kávé, és egy főtt ebéd(instant leves, vagy tészta) elkészítése után még van benne gáz.
WestBam
08-21-2022, 11:12 AM
Gázos főzőm van, egx trangia szettet vettem plusz gázégőt hozzá. Az esbit amolyan könnyű túrázós, egy este kint alvós cucc lenne. Az alkoholos főzőt is nézegettem, az üzemeltetés annyira nem prioritás mennyibe kerül, egyszeri befektetés, a tabletta meg örökre eláll ha már otthon van. Szóval ez amilyan “B” terv lenne számomra.
P. Dude
08-21-2022, 11:13 AM
Még érdemes lehet megnézned Ihász Laci tippjeit (https://magyarprepperforum.us/showthread.php?11-Ezt-vettem-(mondd-mutasd-hogy-mit-vett%C3%A9l)&p=105938&highlight=gaztuzhelyre#post105938), és a tapasztalatait az Esbittel.
Én még nem próbáltam ki, főleg így hogy nem nagyon kapni hozzá gyújtókockát, nem akarom pazarolni. De lehet most majd letesztelem egy konzervvel.
sukran4fish
08-21-2022, 11:26 AM
Csak eszembe jutott az ESBIT-ről, nem tudom van-e erre külön téma, de nemrég kipróbáltam egy egyszerű olajlámpás készitését. Egyszerű cipőkrémes aluminium doboz tetejét megfúrtam és rongydarabot húztam át a lyukon, majd feltöltöttem magát a dobozt napraforgó étolajjal. Nem tudom alkalmas lehet-e főzni vele, de órákig ég és világitani sem utolsó (igy szerintem működhet). Kormol és van valamennyi szaga, ez igaz. Ami miatt mégis leirom, hogy magam is meglepődtem mennyire 0 forintos anyagokból készithető egy teljesen működőképes lámpás/tűzhely. Állitólag bármilyen olaj jó lehet, nekem épp ez volt itthon. Amit elsőre elrontottam, hogy azt hittem megszivja magát egy kenderzsineg is eléggé ehhez, de kizárólag rongy/ruhadarab/pamut vagy hasonló anyag alkalmas erre.
Tulajdonképpen ilyesmi: DIY Tin Oil Lamp (https://www.askaprepper.com/diy-tin-oil-lamp-in-case-of-a-power-outage/)
P. Dude
09-07-2022, 08:52 PM
Ma megjött a hálózsák amit vasárnap rendeltem. Még egyszer köszi a tippet, WestBam! Gondoltam belinkelem ide, erre már nem is találom az oldalon.
Na pont ezért rendeltem meg rögtön ahogy megláttam. Gondoltam hogy később már bizonytalan lesz az elérhetősége, mert 37 ezerről volt akcióban 24 ezerért, és ez volt az oldalon az aktuálisan legtöbbet vásárolt téli hálózsák. Plusz első vásárlóként kaptam egy kupont is, így összesen kb. 40 % kedvezménnyel tudtam megvenni, ráadásul ingyen kiszállították.
Most a legnagyobb kedvezmény 21 % a téli hálózsákoknál, és a legolcsóbb téli hálózsák 43 ezer...
2018 végén vettem egy rakás WC papírt. A készlet kicsit megkopott, igaz még kitartana vagy 3 évig. Most vettem még hozzá, meg tervezek még venni. Most nincs hiány, szépen lassan feltöltöm a készleteket és nem lesz gondunk rá vagy 15 évig.
varég
09-09-2022, 11:23 AM
Ma megjött a hálózsák amit vasárnap rendeltem. Még egyszer köszi a tippet, WestBam! Gondoltam belinkelem ide, erre már nem is találom az oldalon.
Na pont ezért rendeltem meg rögtön ahogy megláttam. Gondoltam hogy később már bizonytalan lesz az elérhetősége, mert 37 ezerről volt akcióban 24 ezerért, és ez volt az oldalon az aktuálisan legtöbbet vásárolt téli hálózsák. Plusz első vásárlóként kaptam egy kupont is, így összesen kb. 40 % kedvezménnyel tudtam megvenni, ráadásul ingyen kiszállították.
Most a legnagyobb kedvezmény 21 % a téli hálózsákoknál, és a legolcsóbb téli hálózsák 43 ezer...
Végül melyik lett?
P. Dude
09-09-2022, 12:31 PM
Végül melyik lett?
Ez a Palomo:
9286
(Az eredeti kép állítva van, itt a beszúrásnál valamiért elfektette a rendszer, de így is el lehet olvasni rajta a paramétereket.)
varég
09-09-2022, 01:12 PM
Ez a Palomo:
9286
(Az eredeti kép állítva van, itt a beszúrásnál valamiért elfektette a rendszer, de így is el lehet olvasni rajta a paramétereket.)
Jónak tűnik!
Tudod mi tuti esbit kocka helyett?
Tankinak ( Heim Tankréd)volt videója fent valahol, valamikor, tojástartót szétkapod, a pohárkába teszel fokla darabokat és fa reszeléket, a tetéjebe beleszúrsz egy gyufát,
mintha gyertya lenne, csak kicsit lógjon ki és lecsepegteted gyertyaviasszal az egészet.
Olyan lesz mint egy kis muffiin. Fasza naygon, kipróbáltam konzevt melegítésre és tea főzésre is. Simán elég.
Csak füstöl, ennyi a baja. Nem találom a videót, de van ilyen és működik.
Talán a Bushcraft.co.hu-n meglehet. Talán. Nem kerestem rá. Én is onnan lestem...
Van kb 6db nekem is készre csinálva, bár évek óta nem használtam, gyanítom nincs lejárati ideje.
Próbáljátok ki!
WestBam
09-19-2022, 01:10 PM
Köszi a tippet, ezt szerintem én élőben is láttam, hiszen két alapozón is voltam anno, Tankit is személyesen ismerem. Sajnálatos módon az a "társaság" teljesen eltűnt, mindenki a saját útját járja ma már, pedig volt ott minden témakörben olyan valaki aki tapasztalati úton tudott a többieknek sok pluszt adni. Aztán persze voltak "arcoskodó" emberek is sajna, de azok ugye mindenhol vannak, vagy lesznek előbb-utóbb. Az ESBIt kockában számomra a minimális tömeg a vonzó és a korlátlan eltarthatóság. Minden esetre első körben az alkoholos főzőszettet fogom szerintem beszerezni.
sukran4fish
09-19-2022, 07:41 PM
Lehet csak én vagyok alulművelt, de mik azok a "fokla" darabok?
WestBam
09-20-2022, 09:27 AM
Lehet csak én vagyok alulművelt, de mik azok a "fokla" darabok?
A néprajzi fokla (https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-neprajzi-lexikon-71DCC/f-72612/fokla-7278E/) és a "bushcraft"-ban használt fokla, vagy annak nevezett valami alapvetően nem ugyan arra utal. Foklának szokták nevezni a "fatwood" (https://www.youtube.com/watch?v=ykW3RFGdBb4) darabokat is, ami egy gyantás fadarab, kiszáradt fenyőből lehet kibányászni.
P. Dude
11-04-2022, 03:58 PM
Salomon téli bakancs:
9309
9310
9311
sukran4fish
11-04-2022, 04:12 PM
A néprajzi fokla (https://www.arcanum.com/hu/online-kiadvanyok/Lexikonok-magyar-neprajzi-lexikon-71DCC/f-72612/fokla-7278E/) és a "bushcraft"-ban használt fokla, vagy annak nevezett valami alapvetően nem ugyan arra utal. Foklának szokták nevezni a "fatwood" (https://www.youtube.com/watch?v=ykW3RFGdBb4) darabokat is, ami egy gyantás fadarab, kiszáradt fenyőből lehet kibányászni.
Ezt nem is láttam. Meg mondjuk azt sem értem miért nem kerestem rá, mert egyből kiadja a google. Na sebaj, köszönöm a választ.
Én miket vettem... Itt a Fekete Péntek, ami már Fekete November, mert elsejétől itt vannak a leárazások. Úgyhogy elektromos tűzhelyt és egy kis fagyasztóládát vettünk. Meg vettem egy olcsóbb laptopot. Meg 15.000 papírlapot az üzletemhez. Meglátom még hogy mire lesz még szükség.
P. Dude
11-04-2022, 10:03 PM
Novemberre én a bakanccsal letudtam a prepperkedést, mert a havi fizetésem egyharmadába került. :) Illetve még egy esőnadrágon gondolkodom a bringázáshoz.
Ja, meg a budipapír készletet is jól kipótoltam, most már 13 évre elegendő van. Kb. 6 és fél évre elég papírkendőt is vettem a konyhába.
Meg macskatápból is vettem 165 kilót. Nem tudom pontosan meddig elég nekik. Olyan 2 év körül. Az a gond hogy a 4-ből 2 mindig zabál mint az őrült...
P. Dude
11-11-2022, 08:59 AM
A bakancs komfortja -2 fok.
Vettem Endura biciklis esőnadrágot is:
9315
9316
9317
Ihasz Laci
11-14-2022, 08:55 PM
9318
en most vettem egy altberg bakkancsot, hasznalt katonai, grade 1 minoseg, alig hasznalt, 3 hete van nalam, egyenlore szuper, mar be van torve, voltam egy kb 2 oras setan vele a helyi kiserdobe, jo volt, nem tul nehez, jol fogta a bokam (nekem ez fontos mert mindket bokam konnyen ficamodik) es eleg barati ara volt 30 font.
Arroyo2077
12-22-2022, 11:08 AM
2db scott M98 gázmaszk, hozzátartozó camelbak cbrn reservoir 4.0 type s csonkkal.
2db izraeli MAMTAK menekülőkámzsa kit-ben (1-1 palack, 1-1 légzőcső 1-1 onyx 45 befúvó)
2 db magyar M93 vegyvédelmi öltözék
4db csehszlovák vegyvédelmi öltözék
2 db baofeng uv5r walkie talkie, 2db gégemikrofon
1 db napelemes 20.000 MaH-s powerbank
Rozsomák
12-27-2022, 02:25 PM
Vettem egy ilyet. :)
https://www.kockaaruhaz.hu/lego/lego-star-wars/75320-lego-star-wars-hogardista-harci-csomag-75320.html
Mikor 12 körül voltam, akkor apámmal mindig legót vetettem magamnak, születésnap, névnap, karácsony. Mindig katonást és kalózosat, mert a kettő jól passzolt egymáshoz. A végén egy hatalmas dobozzal lett ami öcsém gyerekeihez került. Nem tudom mennyit érhet most, gondolom használtan is lenne egy fél minimálbér, de lehet hogy több is. :)
Arroyo2077
01-03-2023, 09:11 AM
https://ae01.alicdn.com/kf/S1145dd88e9524f289d30c9e6b34b2549b/FNIRSI-GC-01-Nuclear-Radiation-Detector-GM-Geiger-Counter-X-rays-rays-rays-Real-Time-Moniting.jpg_Q90.jpg_.webp Ez jött legutóbb Kínából.
Arroyo2077
01-16-2023, 02:40 PM
2db camelbak Hydrolink
2db camelbak in line microfilter.
Rozsomák
01-21-2023, 10:40 AM
Nehéz lesz letesztelni. :D
Bááár a f tudja, lehet csipogna sok helyen. Gödöllőnél van egy nukleális temető, meg lehet beszélsz a KFKI-nál valami vezetővel, és kipróbáljátok, sosem lehet tudni.
Vagy kórházban a radiológián. :)
Arroyo2077
01-25-2023, 08:38 AM
Jobbágyiban az Andezit Művekben is megérne egy misét...onnan már jött haza valaki sugárbetegen. Csak le ne lőjenek!
Megérkezett a MIRA-tól a 1db Kappler Chemtape meg 1db CWD-1 felderítő indikátor...60 ezres művelet volt. Ez volt az első és az utolsó vételem az USA-ból. Azt hiszem. Ezzel pedig befejeztem a CBRN témát.
Nehéz lesz letesztelni. :D
Szia,
Mindenhol van termeszetes hattersugarzas, azt is tudni kell merni vele.
De pl. ahol szentuzeles van, ott varhatoan nagyobb lesz a sugarzas, mint egy nuklearis temeto vagy atomreaktor mellett.
Ha eleg erzekeny, akkor akar egy hasznalt hamutartonak is ki tudja mutatni a magasabb sugarzasat.
sukran4fish
01-27-2023, 12:53 PM
Van sajnos egy rossz szokásom, évekig dohányoztam így a nikotint igen csak szeretem, azonban mikor már a tüdőmön/közérzetemen éreztem ennek a rossz hatását leálltam a hagyományos cigarettával. Sajnos azóta minden szart kitaláltak ezek a csodadohánycégek, így amikor leárazgatták ezeket a GLO készülékeket (mint az IQOS dolog, hevitve állit elő gőzt) 2000 forintra egy közeli boltban akkor vettem egyet, majd amikor kiváncsiságból szétkaptam, vettem még egyet. Teljesen jó akkumulátor van benne amit tudok is használni az Armytek Elf C2 (https://magyarprepperforum.us/showthread.php?538-Eleml%C3%A1mp%C3%A1k-l%C3%A1mp%C3%A1k-vil%C3%A1g%C3%ADt%C3%B3-alkalmatoss%C3%A1gok&p=99897#post99897) lámpámban. Amit most vettem viszont az egy napelemes powerbank (https://www.alza.hu/alzapower-solarscout-20000mah-zold-d6377793.htm). Kicsit sajnáltam rá a pénzt, de egyrészt már semmi sem lesz olcsóbb másrészt eddig is spameltek ezek az alzások ilyen kuponnal mert össze-vissza büntették őket aztán dobálták az ezer forintos kódokat az emailemre, szóval most napelemmel tudom tölteni ezeket az akkumulátorokat (meg persze amit anno adtak magához a lámpához is).
Lassan ugyan (250 mAh panel, kb. 2 nap) de tölti a nap a 20k-s powerbankot, arról meg a butatelefonomat meg egyebeket is tudok utána tölteni.
WestBam
01-27-2023, 01:20 PM
Sajnálatos, hogy nem egy külön panel mellett döntöttél. Csak egy tanácsom lenne a használatával kapcsolatban: Figyelj rá, hogy ha kezd az akku benne púposodni, akkor vedd el a napról. A LiPO akkunak ami benne van van egy rossz tulajdonsága: nem szereti a meleget. A fekete napelem panel amit a tűző napra kiteszel viszont épp ezt a meleget generálja közvetlenül az akkumulátorra. Egyszer kaptam egy ilyen powerbankot egy kínai gyártótól tesztre. A szerencsén múlt, hogy nem gyújtottam fel vele a kocsim, mert a műszerfalra tettem, hogy ott töltődjön, szépen elkezdett felpúposodni az akku benne, szét is nyomta a borítását. Szerintem csak felügyelet mellett töltsd a napon. Powerbanknak viszont simán tudod használni, az meg jó dolog :)
sukran4fish
01-27-2023, 01:34 PM
Sajnálatos, hogy nem egy külön panel mellett döntöttél.
Ha ajánlasz valamit meghallgatom, igazából nem tudtam mennyire jó ötlet de ki akartam próbálni már csak azért is, mert sajnos mindenki elvárja hogy bármikor hivni tudjon és a legrosszabbkor tud lemerülni a telefonom így gondolkodtam már egy powerbankon régebb óta. A naptól felmelegedésen én is gondolkodtam, de pont azon lepődtem meg, hogy nem tűző napra téve is tölti tulajdonképpen, bár lehet emiatt volt ennyire lassú (de legalább hátha nem gyullad rám?).
WestBam
01-30-2023, 09:47 AM
Nem mondom, hogy nem fog tölteni, bár az én és sokak tapasztalata az, hogy egy ekkora napelem panel kb. arra elég, hogy a powerbank töltés jelző LED-jét villogtassa, esetleg pár száz milliampert töltsön a több ezres akkuba. Aztán lehet a tiéd már fejlettebb és akár működik is. Nekem blitzwolf napelem panelem van, sajnos már nem lehet kapni. Jelenleg a dekában (https://www.decathlon.hu/browse/c0-sportok/c1-kemping/c4-napelem/_/N-15t4zzq) a 15W-os a legnagyobb, nekem 21W-os panel van. Ezzel már lehet annyi áramot termelni, hogy akár szórt fényben, vagyis felhős időben is töltsön. Télen napos időben sem igazán tudtam ezzel a kis panellel használható mennyiségű áramot nyerni. Töltött, de a feszültség kb. 3-4 V körül volt csak, ergo a töltendő eszköz elektronikája még nem kapcsolt be tőle (powerbank). Érdemes nézegetni alza, emag, hasonló webshopokat, hátha ki sikerül fogni jobb áron egy nagyobb panelt.
Ha nem kell a mobilitás (nekem a kempingezés miatt kell, hogy összehajtható, hordozható legyen), akkor jobb választás lehet egy "rendes" napelem panel plusz egy egyszerű kis töltésvezérlő és egy 12V-os munkaakku. Igaz ez végösszegre drágább, de ezt tudod használni szint bármire, minden 12V-os eszközhöz, minden usb 5V-os eszközhöz (persze az akkura kötve egy megfelelő DC-DC konvertert), esetleg ha vásárolsz egy 12V-220V-os invertert akkor akár egyszerűbb kis fogyasztókat is tudsz róla működtetni. Hobbinak drága, de ha szükségét érzed ezek olyan dolgok, amiket egyszer kell összerakni, utána már ha szükséges, mint pl. most az ukránoknál, hogy nincs áram, akkor viszont aranyat érhet.
sukran4fish
01-30-2023, 11:05 AM
Igazad lehet, azt hiszem komolyabban kellene tesztelnem, először is teljesen lemeríteni, hogy láthassam valójában mennyit is ér az a napelem rajta. Ugyanakkor sajnos nem akarom szétbontani a gumiborítás miatt sem, így nem igazán tudom hogyan mérjem akár a napelem által leadott feszültséget normál eszközökkel (multiméter), esetleg egy usb kábelt meg tudnék bontani a powerbankból kimenő feszültség monitorozására, de igazából engem is az érdekelne a led villogtatásán kívül ér-e bármit is a panel rajta. Mint írtam én úgy vettem észre, hogy igen, de ez kissé csak érzésre bemondás rendes mérések nélkül. Egyébként a decathlonos linkeket köszönöm, eszembe sem jutott, hogy ott is lehetne valami hasonló.
WestBam
01-31-2023, 07:32 AM
Merítsd le amennyire lehetséges, hagyd pihenni, aztán merítsd le ismételten valami kisebb áramfelvételű fogyasztóval.
Ha már tök üres akkor tedd ki a napra és ha úgy találod, hogy fel lett töltve valamennyire, akkor köss rá egy nagyobb fogyasztót, hogy azt tudja-e tölteni huzamosabb ideig. Talán ebből lehet a leginkább következtetni arra, hogy van-e értelme napra tenni.
sukran4fish
02-07-2023, 07:58 AM
Na! Eltelt egy hét, nem tudom mennyi értelme van fényképeket csatolnom ezzel a szar webkamerával de tehát főleg ezeknek az N18650CP típusú akkumulátoroknak a töltését akartam megoldani vele, miután WestBam tanácsára jobban belegondoltam valóban lemerítettem amennyire tudtam főleg az akkumulátorok töltésével és a huawei hotspot mobil routerem töltésével, stb. amíg el nem kezdett 31-én villogni hogy na ő akkor ennyi volt. Egy hetet hagytam kinn az ablakpárkányon úgy, hogy a beosztásom miatt csak minden második-harmadik nap tudtam csak ránézni kb. kétszer nyúltam a hét alatt hozzá mindkétszer csak villogott ha rákötöttem az akkumulátort tölteni, ma reggel pedig az fogadott, hogy már 10 perce tölti elméletileg. Tehát mindenki döntse el maga, hogy mennyi értelme van ilyen időtávokban ilyen kis energiának de szerintem egy hét alatt azért igen is vesz fel a napelemből valamit. Komolyabb teszteket nem igazán tudok végezni vele ha nem szedem szét, de az hogy egyik nap még nem töltötte a rákötött fogyasztót mai nappal pedig már igen, az engem meggyőz minden esetre. Kizárólag ott volt a párkányon, nem nyúltam hozzá. (Nem találom a fórumon egyébként de biztos vagyok benne hogy már írtam ezeknek az akkumulátoroknak a kibontásáról, aztán lehet öregszik a memóriám.)
Azt azért hozzátennám, hogy körbenézve a linkelt decathlonos cuccok között meg jobban a neten, szerintem a 15 ezer forintot nem érte meg visszanézve.
sukran4fish
02-07-2023, 12:18 PM
Azt azért hozzátennám, hogy körbenézve a linkelt decathlonos cuccok között meg jobban a neten, szerintem a 15 ezer forintot nem érte meg visszanézve.
Kiestem az időből hogy szerkesszek de nem azt akartam ebből kihozni hogy érdemes vásárolni ilyet, mert szerintem nem sok értelme van a napelemnek rajta, de arra már kíváncsi voltam, hogy csinál-e valamit egyáltalán. Kb. azt a durván 10 percet bírta amíg megírtam a hozzászólást. (Vajon fél év alatt talán fel is töltené az egészet...?)
Egy darab rendes napelemet megvenni egy átalakítóval. Ha jön az áramszünet, akkor is lehet tölteni a mobilt, laptopot, stb. A picik nem tudom mennyire lehetnek használhatóak. Nagyon vészhelyzetre túrázóknak gondolom jó ötlet.
Arroyo2077
03-27-2023, 01:46 PM
A hónap fogása egy Vosztok automata Komandirskie K-31 volt. Hozzá vettem egy fekete MIL-TEC taktikai szíjat
9347 9348
WestBam
03-29-2023, 09:43 AM
A túrázók használnak vészhelyzetben 15-25W vagy feletti napelemeket. A nagyobbak nyáron már felhős időben is adnak némi áramot, ezek hasznosak prepper szempontból. Persze az igazi egy nagy napelem tábla, töltésvezérlő és egy munka akku, de ez csak fix helyen megoldható rendesen, kevésbé mobilis megoldás. Ha van rá keret mindenképp érdemes egy ilyen pici rendszert összerakni. Nekem sajnos nincs rá lehetőségem, de amint lesz tuti ez lesz az egyik, amit kivitelezek, hogy esetleges probléma esetén offgrid is legyen áramom (telefon, notebook, rádió, stb. töltésre pont megfelel).
sukran4fish
08-17-2023, 10:10 AM
Vettem egy CB rádiót mert a pop msi nano SDR eszközömhöz úgyis akartam egy 30 mhz alá hangolt antennát és manapság mindent aranyárban mérnek, kontaktsprayvel kitisztítottam és jól működik. Sajnos csak FM üzemmód, de 10 ezer királyi valutáért szerintem jó vétel volt. Premier Cb-1000 (https://www.rigpix.com/cbfreeband/premier_cb1000.htm) Kép nem az enyém, de ilyen mint a csatolt képen, labortápról hajtom meg 14.5 volton.
UI: A powerbankról azóta leszedtem a napelem részt és külön felragasztottam az ablakra, a vezetéket meg bevezettem a házba. Így messzebb, árnyékos helyre tudom rakni magát az akkumulátort.
Hosszas tépelődés és utána nézegetés után vettem egy hőkamerát (régi vágyam volt már):
https://www.spektiv.hu/ejjellatohokamera-97/ejjellatohokamerahokamera-kereso-102/hikmicro-lynx-pro-le15-kezi-hokamera-kereso-2252
Most aztán lehet "Predátorkodni"..
Biztos van jobb, de sok a rosszabb vagy legalább ilyen több is, jelenleg ez volt a max pénz amit adni tudtam érte.
Viszont ha lett volna több zsé, nyilván jobbat veszek. Hogy milyen faszák vannak már???!! Csak néztem!
Egész jó így kézbe véve, szinte nincs súlya. Tegnap kaptam kézhez, sok tapasztalat nincs még, de eddig elég meggyőző.
Reggel még egész sötétbe elnéztem legalább 100-120m-re, simán láttam az embert matatni a kocsija körül.
Nem tudtam pontosan kell e nekem egyáltalán egy hőkamera/éjjellátó. Messze a hőkamera győzött.
És igen, azért nem volt akkora hülyeség. Sőt!
Aki bújt aki nem....
Gratula, sok érdekes megfigyelést! :) Lehet tudni, hogy ki tudod-e cserélni benne az aksit?
Köszi. Eddig csak a macskákat figyelgettem otthon, az vad figyelés még vissza van. De nem csak ezért vettem.
Nem lehet akksit cserélni. Belső 8gb memória van még. Nem volt kitétel, hogy cserés e vagy sem. Csak "jó áron" viszonylag jót akartam venni.
Az éjjellátók viszont macerásabbak ahogy olvasgattam.
Ismerősnek Lh19 van ez a márka, nem panaszkodott. Sőt, dicsérte. Mondjuk az már kicsit komolyabb műszer, de ez is bőven jó.
Mini test kamera bemutatása, tesztelése és értékelése
https://www.youtube.com/watch?v=17HgLjDU2qU
https://www.youtube.com/watch?v=17HgLjDU2qU
P. Dude
01-27-2024, 07:33 PM
9467
Persze nekem fehér övvel. :)
9468
9469
9470
9471
Plusz ujjszalag.
Fantasztikus minőség, egy élmény felvenni. A Gold BJJ (https://goldbjj.com/pages/about-us) nagyon gyorsan és hatékonyan segített a méretek kiválasztásában. És ennyi mindent egyszerre rendelve San Diegóból (ráadásll egy gyorsabb szállítási móddal, és csomagvédelemmel) azt mondom, hogy reális áron volt az egész, és vámellenőrzéssel együtt is hamar ideért. Nemzetközi szállításnál nincs visszaküldés, úgyhogy izgultam azért, de jók lettek a méretek. Szerintem fogok majd még rendelni tőlük. Jó néhány cikket/értékelést elolvastam, mire rátaláltam erre a cégre. Nagyon profi a hozzáállásuk és a termékeik.
Sisu fogvédő (https://bjjequipment.com/sisu-mouthguard-review/) is megjött, és hozzá a tok.
Vettem egy ilyet:
https://audaxshop.hu/Leatherman/LTG832406
Rég tetszett már, ebben színben állat kis cucc. Könnyű is, mint a Wingman.
És nem zavar, hogy semmi sem kívülről nyitható. Öregszek biztos...
Csak az olló hiányzik igazán belőle, megszoktam, hogy van a többin.
Gratula, klasszul néz ki. Mindennapos használatra vetted?
Köszi.
Igen, de napi szinten a Wave van nálam egyenlőre. De ez még annál is kevesebb helyet foglal és könnyebb is sokkal.
Ha úgy alakult akkor inkább ezt vittem a napokban, ha kint ekecseltem otthon, egyrészt hogy szokjam, másrészt meg a súly/méret ugye.
Farmerokon van az a kis zseb jobb kéznél, faszán beleillik, tok sem kell.
Ezennel lefedtem minden igényem minden irányban!
Befejeztem a multitool vásárlást!! (nekem bevált ez a márka, ezért is vettem megint ilyet, na meg a szerelem első látásra...)
Azért kellet már sokszor multitool az életben és kifejezetten jól jött, hogy épp volt nálam, mindegy melyik típus! Épp a napokban kellet drótot vágnom, úgy, hogy nem számítottam rá, hogy fog kelleni.
És ott volt a cucc.:D:haha: Asszony sem "károg" már minek az a nehéz szar az oldaladra....:huuu:
Hát ez tök jó, hogy a sors szolgáltat igzaságot, hogy megérte megvenni / hordani :D Próbáltál más márkákat vagy ez szerelem volt az első látásra? Tényleg annyira jó a minősége, megbízhatósága? Nem lehet személyre szabni a rajta lévő eszközöket?
Figyu, Wingman volt az első, ajándékba kaptam.
Tökéletes volt sokáig, karbantartó is voltam egy kisebb welnessbe és hotelba. Mindent lefedett. Rugós a fogója, és nagy! Nagyobb mint Wave fogója! És így tovább, ha az jó volt ,a többi se lehet szar alapon indult....
Megláttam a Wave-t. Szét olvastam magam, hogy milyen az olyan. Talán 7-8 éve vettem 1et. Nagyon elégedett vagyok vele! Egyszer majdnem eltörtem a fogót, de bírta.
Jó áron lett egy Surge-om. Az már az újabb, cserélhető drótvágó betétes. Kurva nagy, kurva nehéz, brutál egy vas! Láttam egy munkagépes csávót egy filmben mit művelt vele, azt mondta el sem indul nélküle. Azt csak ha nagyon muszáj, sajnálom eladni, a fent említett majdnem fogó törés miatt (is).
Most lett a Rebar. Még friss. Cserélhető drót vágós ez is. A késpenge nem egy vastag, kicsit mintha hajlékony lenne..a szerát penge vastagabb benne..
Őszintén szólva nem szedtem szét egyiket se sose.
Olvastam egy amcsi csávó művészkedését nemrég, hát.., azért hézagolt és esztergált ezt azt ő is, mert nem passzolt minden amit akart hekkerkedni.
Szóval a Wave elvileg passzos lehet a Charge szériával, egy oldalt is találtam ahonnan lehetne rendelni külön ezt-azt, külföldről persze, de elvetettem az ötletet, úgy se épp olcsó a projekt...meg egyáltalán.
Láttam sok jó ötletet nyilván, de már marad így minden.
Így dió héjban ennyi. Mindenki maga dönti el. Azért ha van lehetőséget tapogass meg párat, én nem tapogattam mondjuk, de így sem panaszkodok. Be is fejeztem a vásárlást.
Jó ha van, nem pont ez a márka, nem reklámozom, de legyen egy minőségibb bármilyen. A nem minőségit már szanaszét törtem volna az tuti, és vegyek százat mert mindig szar...így olcsóbb...
A funkciókat ne úgy nézd, hogy az arra való amire!
Wingman lapos csavarhúzója pl jó otthon a radiátor imbusz csavarjába, azzal állítgattam..és még sorolhatnám, rögtönözni kell és máris plusz egy funkció, nem kell kimenni a garázsba matatni..már megérte :-DD
Köszi a részletes választ! :admire: Elmondásod alapján jobban járok, ha előre belövök egy modellt és azt kiegészítem némi kreativitással :D Ahogy néztem, kb. 4 márka szokott felbukanni, majd azokból mazsolázok valamit.
Úgy ám! Nincs mindenre jó szerszám...mindnek van valami hiányossága...vagy épp nem olyan a szerszám benne amit szeretne az ember gyereke...
Nem tudsz jobbat, max másodikra meg lesz a "tuti" cucc...
Nekem is van kiegészítő szir szar a multik mellett. Pl a Wave mellet van egy racsnis bitszár( LM az is..), egy Extrema Ratio tk tool 2.0. Anno még lehetett normális bőr tokot kapni Leathermanéknál, abba vannak így 3-an.
Mondom, ha tudod tapogass meg párat. Nekem a Victorinox nem jött be, azt csak érdekességként simogattam, már megvolt a Wave bőven. Nem bántam meg!
Jó keresgélést :-D
Nem egyszerű, ha nem akarsz sokat áldozni rá, ha van egy bizonyos keret, akkor meg azért. :-DD
Sok sikert még 1x
P. Dude
02-29-2024, 09:21 PM
Mióta szerettem volna már 3XCS-t. :) És most éppen volt is készleten.
4 spray, 2 tok (egy spray és tok ajándék egy barátnőmnek).
9474
Basszus hány de hány lejárt spray-m van erre arra....már nem is vettem évek óta.
Nyilván jobb, ha van, mint nincs!
Lehet gyakorolni velük ;)
P. Dude
10-03-2024, 09:05 AM
9502
:jolnezki: "This thing took me to a whole new world."
9503
https://youtu.be/sfNAunjE7Cw
P. Dude
10-17-2024, 11:38 AM
Mióta szerettem volna már 3XCS-t. :) És most éppen volt is készleten.
4 spray, 2 tok (egy spray és tok ajándék egy barátnőmnek).
9474
3XCS készlet további 3 darabbal erősítve.
Hány évig állnak el? Figyelj majd a szavatosságra. Voltak Youtubeon tesztek, X idővel a lejártuk után a legtöbb nem tudja kifújni a permetet.
P. Dude
10-18-2024, 06:42 AM
Hány évig állnak el? Figyelj majd a szavatosságra. Voltak Youtubeon tesztek, X idővel a lejártuk után a legtöbb nem tudja kifújni a permetet.
Köszi, néztem őket, mind 2027. december.