PDA

View Full Version : Mennyi idõnk van?

Oldalak : 1 [2] 3

mmilan21
07-26-2015, 11:26 AM
Neked is leírom,mint Milánnak,hogy a "földet nézi" kifejezés nem a kapálásra,nem a földmûvelésre,sem az önellátásra,sem a vidéki élet lehúzására vonatkozik.Félreértés!

Bocs hogy beleszólok, de én azt írtam hogy értettem a metaforát ami a beszûkült látókörûségre utal. Az a pár sor nem volt szétválasztva rendesen és az megtévesztõ lehetett.
Szóval nem értem hogy miért nem értetted, hogy én megértettem a metaforát?

Végül is ez csak az én huszad rangú kérdésem, csak zavart egy kicsit.

astonferi
07-26-2015, 11:29 AM
kedves Oakland, Mizu és mindenki
örülök, hogy nem ért mindenki egyet mindenkivel, mert akkor mennénk birka módra a másik után DEEE ne én legyek vagy más a hülye, idióta ( írhatok bármilyen jelzõt ) mert nem követem a másik szerint jó utat. és igen Morpeussal ez a gondom hogy csak a bárka és a sámán jóslat az igaz a másikat meg sem hallgatja. sosem mondtam ki mit csináljon és nem is szóltam le senkit mert másként gondol dolgokat de ez elvárom vissza felé is amit az Õ esetében nem látok, csak a tiszteletlenséget mindenki felé aki nem fogadja el szavait.
örülök hogy társakra találtál csak fura hogy mi több találkozót szerveztünk amit leszart mindenki de MI beszámoltunk a találkozok tapasztalatairól ám a tiedet - tieteket még nem láttam. nem kell sok, találkoztam ezzel ezzel és ezt csináltunk ez a tapasztalat. mi megtettük õszintén leírtuk a negatív és pozitív tapasztalatokat ami önkritikát mutat. ezt másoktól még nem annyira láttam csak a milyen szuper vagyok mindenben írást.
és akkor vissza Morpeushoz nem akartam leírni de akkor leírom olvasgatom néha Facebook írásait és nem egészen azt írja ott mint itt...van írás amiben azon gondolkodik hogy eladja az egészet mert nem bírja, azt hogy hulla fáradt és nem jut a dolgok végére. ezeket kéne itt leírni a valóság miatt és nem az észosztást csak.
azt hogy ki mit tud felmutatni nem tudom de szerintem sokat a felét sem mint amit elmondanak de nem tudom mi értelme ennek.
és amit hiányolok. senki sem irt az új tesla akkukról, a menekülõ jármûvek karbantartásáról és a választott típus indoklásáról, milyen messze akar eljutni és miért pont oda, elkezdtük a családdal gyerekkel menekülés kérdését de szét off-olták, nem írt senki az étel és egyéb allergiákról, gyógyszer hiányról és érzékenységrõl, és még másik 100 kérdésrõl amit igény szerint felteszek de válaszokat várok és nem okoskodást.

D - törölt tag
07-26-2015, 01:44 PM
Ismerem Lekvár tagtársat. Õ az, akibe Doom-DooM mindig beleköt.Nézd csak találtam még egyet!
Üdvözöllek a fórumon!
DooM-ot ismerni fogod, õ az aki az ember immunrendszerét erõsíti!
Olvasd a régi hozzászólásokat, és képet fogsz kapni az itt zajló "életrõl"... bár igazából semmi sem változott, ahogy az új hozzászólásokat nézem.
Lassan elkezdhetnél elgondolkodni a dolgokon,hogy ki-kibe köt bele?Persze nem muszáj,csak úgy írtam!:)

D - törölt tag
07-26-2015, 01:57 PM
Skacok!
Régebben többet voltam fent, többet szóltam hozzá...
Mostanra kicsit (nagyon) visszavetem ebbõl, sokat olvasok tõletek, sokat csóválom a fejem és nagyon értékelem, ha idõnként felbukkan egy-egy értékes, használható hozzászólás..

Nagyon szeretem ezt a topikot pl. mert ezt a témát tartom a legfontosabbnak, kiindulópontnak és végeredménynek egyben.

Heteket olvasok vissza és látom a változásokat élesen..
Morpheusz és Doom nemrég még jóban voltak, most (sajnos) nem ez jött le..
Sokak személyeskednek, astonferi sem tudja megállni, hogy ne támadja Morpheust, Doom lekvárt, Morpheus még mindig nem találja sokunkat elég értelmesnek vagy nincs ideje tanítgatni a társaságot... stb..stb..és így szépen lehet sarazni mindenkinek mindenkit...

Bocs, hogy elkalandoztam..

Úgy látom egyre inkább, hogy (sajnos) igaz lesz, igaz lehet az az augusztusi, szeptemberi dátum.
Ha nem történik meg, akkor az csak azért nem fog, mert még erõteljesen küzdenek nagyobb hatalmak a koncért és kicsit még odázzák az elkerülhetetlent.

Szóval a világ, erurópai és a hazai történések mind egy összeomlásra utalnak. a Felkészülés idõszerûbb mint valaha.

Nem volna jobb erre koncentrálnia mindenkinek, segítve magán és mellékesen preppertársain is ???
No igen,nagy rajongója voltam Morphusznak!Úgy volt,hogy tavasszal meghív egy kicsit magához.Többször írtam privátot neki,hogy mikor és a honlapjára is üzentem,Válasz nem érkezett,nem értem a dolgot.Na mindegy.
Ja,Neked is ajánlom ,mint Oaklandnak,hogy nézzétek meg alaposabban,ki-kivel kötözködik.Tényleg nem bántom Lekvárt,még csak nem is szólok hozzá!Nem nagyon értem a viselkedését,fõleg ,hogy már Túlélõ is figyelmeztette,a stílusért.
Nem értem,mert Ez a téma akkora volumenû,hogy az általa gyakorolt taktika,csak hangya az erdõben,mint téma.Nagyon szerteágazó ez a prepperkedés és túlélés témakör,van róla beszélni való.
De Lekvárnak szinte minden bejegyzése rólam szól!Miért?Nem ért egyet,OK,vettem,na és?Nem fog senki elbujdokolni és nem jönni a fórumra mert valakinek nem tetszik valami.
Úgyhogy nem én vagyok Az aki kötekedik.De egyébként tök mind1!Nem oszt-nem szoroz,csak az objektivitás kedvéért.

TMIB
07-26-2015, 10:09 PM
örülök, hogy nem ért mindenki egyet mindenkivel, mert akkor mennénk birka módra a másik után DEEE ne én legyek vagy más a hülye, idióta ( írhatok bármilyen jelzõt ) mert nem követem a másik szerint jó utat.

Ez is igaz általánosságban. Nincs kizárólag helyes út, nincs megírva hogy mi a jó és tökéletes, fõként hogy nem is lehet, mivel minden ember más és más, ahogy a különbözõ emberek helyzete is teljesen különbözõ. Aki egy 1 szobás lakásban bérlõ, annak teljesen más lesz "a helyes", mint aki saját tanyán él. Egy sok gyerekes embernek is más a helyzete, mint az egyedülállónak, vagy egy friss házasnak. Függ a munkahelytõl is, anyagi helyzettõl is, egészségügyi dolgoktól. Szóval ezen összeveszni elég felesleges dolog.
:)

Törölt_fórumtag2
07-27-2015, 08:40 AM
Persze Doom, itt mindenki hazudik és a fõ célunk, hogy elmebetegként állítsunk be téged.:)
Az elõbb olvastam át Lekvár bemutatkozását, már akkor belemartál, rögtön az elején. Még emlékszem a Hollófészek tagtárs elüldözésére is.
Mi vagyunk azok, akik visszamenõleg törlik a hozzászólásaikat, mi vagyunk azok, akik töröltetik magukat a fórumról és egy másik felhasználó névvel visszajönnek?:D
Úgy látom, hogy komoly problémák vannak nálad. Úgy emlékszem, hogy én ajánlottam neked segítséget privátban és hívtalak túrázni is. Persze, nem jöttél.
Jó lenne, ha a fórum arról szólna, hogy tanulunk egymástól hasznos dolgokat és nem arról, hogy rögtön megszóltok valakit, mert a ti elképzelésetekbe nem fér bele az önfenntartásról gondolkodni vagy éppen ragaszkodtok a panelbeli kényelmes élethez.
Astonferi: senki nem mondja, hogy bárkit is követned kell. Sõt, talán én vagyok legjobban ez ellen.:)
Gondolod, hogy miután megszóltok, leköpködtök a fórumon mindent, amiben hiszünk, amit csinálunk, ezek után majd a találkozókon együtt fogunk iszogatni? Amúgy volt szerencsém néhány emberhez a társaságotokból, hosszútávra sikerült magamat meggyõzni arról, hogy ne így keressek ismeretségeket. Lefordítva, nem igazán pozitívak a tapasztalataim.
Tovább fokoznám a dolgot. Mi is összejárunk, csak megválogatjuk, hogy kit hívunk meg. Bocsi.:D

és amit hiányolok. senki sem irt az új tesla akkukról, a menekülõ jármûvek karbantartásáról és a választott típus indoklásáról, milyen messze akar eljutni és miért pont oda, elkezdtük a családdal gyerekkel menekülés kérdését de szét off-olták, nem írt senki az étel és egyéb allergiákról, gyógyszer hiányról és érzékenységrõl, és még másik 100 kérdésrõl amit igény szerint felteszek de válaszokat várok és nem okoskodást.
Azért nem írok ilyenekrõl, mert nem érdekel a téma. Nem érdekelnek a tesla akkuk, nem tervezek menekülni a földecskémrõl, ezért nincs szükségem menekülõ jármûre.:) Amíg nektek menekülni kell a nagyvárosokból, én már ott vagyok a végállomáson.:)
Nem menekülök családdal-gyerekekkel, nincs étel és egyéb allergiánk, nagyon ritkán szedünk gyógyszereket s a többi.
Ha valamit nem fogok tenni vagy éppen nem érdekel a téma, akkor csak azért, hogy koptassam a billentyûzetet, nem fogok hozzászólni. Nem fogok beszólogatni, hogy minek kell a menekülõ jármû és hasonlókat. Másként készülünk az összeomlásra, ezért mások a terveink és az életmódunk. Míg én ezt felfogom és eszembe se jut, hogy megváltoztassalak benneteket, addig azt látom, hogy folyamatosan jön a köpködés a ti oldalatokról. Amúgy bántani nem akarlak, mert a tûzoltók a szívem csücskei. Becsülöm a munkátokat és nagyon sok haver van közületek.:)

Valamikor szerettem a kínai irodalmat. Volt egy novella a középkorból, ami megmaradt bennem.
Volt egy nagyon nagy vitatkozó, aki az életét tette fel mindig a gyõzelemre. Nem volt olyan téma, amiben nem tudta volna a saját véleményét kinyilvánítani és logikai úton bizonyítani annak helyességét. Mindenkit lemosott a színrõl. Egyszerûen legyõzhetetlen volt.
A tudósok között felmerült a kísértetek kérdése. Léteznek-e vagy sem? Vitabajnokunk, amellett érvelt, hogy nincsenek. Folyamatosan érkeztek hozzá a vitapartnerek, de éles logikáját villogtatva, egymás után szégyenítette meg õket. Egy este bekopogott hozzá egy idõs férfi. Vitázónk kicsit bosszús volt a késõi idõpont miatt, de éhezve a vitára és a gyõzelemre, meg sem várva, hogy ellenfele megszólaljon, órákon keresztül, minden szemszögbõl és oldalról, különbözõ megközelítéseket figyelembe véve bizonyította, hogy márpedig kísértetek nincsenek. Eljött a hajnal és látogatója a szeme láttára vállt köddé.:D

Nincs sok idõnk. Már tavaly augusztus-szeptember tájékán számítottak a gazdasági elemzõk az összeomlásra. Sikerült elodázni a dolgot, orosz anyagi segítséggel. Jelenleg viszont, a rubellal való játék miatt keleten is gondok vannak. Most õsszel mi lesz? Inkább ezen törjük a fejünket.

astonferi
07-27-2015, 09:02 AM
nos nem személy szerint neked kell válaszolnod de akkor senki sem küzd gondokkal és ezért nem válaszol senki. amely dolgok nem érintenek abba én sem írok szólok bele de ezekszerint ezekben a témákban egyedül nekem vannak kérdéseim.
nem azt írtam - kértem hívj meg kis társaságodba hanem hogy egy rövid tanulmány beszámolót sem láttuk a dologról.

Mizu
07-27-2015, 07:10 PM
Doom , astonferi!

Sokban igazatok van, de olyan nincs, hogy mindenben! Ez egyébként mindannyiunkra vonatkozik...

Lehetne valóban többet írni amit tudunk, amit tapasztaltunk, de higgyétek el, hogy vagy a meszirõl jött ember azt mond amit nem szégyel, vagy egyszerûen nem akarjuk kiadni a nyilvánosságra magunkat, vagy sok dolgainkat..
Volt már olyan is, hogy Túlélõvel töröltettem hozzászólásomat, mert ...

Egyben közös itt mindenki szerintem, hogy szeretjük ezt a fórumot, érdekel mindenkit a téma és mindannyian félünk/tartunk az elõttünk álló nem kellemes jövõtõl...

Megpróbálok én is aktívabb lenni egyes témákban és valami pluszt mindig adni a fórumokhoz...
Próbálja mindenki szintén ezt tenni..

Törölt_fórumtag2
07-27-2015, 08:52 PM
nos nem személy szerint neked kell válaszolnod de akkor senki sem küzd gondokkal és ezért nem válaszol senki. amely dolgok nem érintenek abba én sem írok szólok bele de ezekszerint ezekben a témákban egyedül nekem vannak kérdéseim.
nem azt írtam - kértem hívj meg kis társaságodba hanem hogy egy rövid tanulmány beszámolót sem láttuk a dologról.

Privátban levelezünk a barátaimmal, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én. Már nem tesszük fel a fórumra a dolgokat, mert csak a leszólást és a negatív hozzáállást kapjuk cserébe. Sok ismerõs fel sem regisztrál, mert nem szeretik az emberek, ha folyamatosan bizonygatni kell a saját igazukat.
Sikerült elérni, hogy egysíkúan mûködjön a fórum. Van a fogyasztói társadalom vadhajtásaként mûködõ prepper szubkultúra, amire ugyanúgy nagyon sok gazdasági vállalkozás és iparág épül. Mellette vagyunk MI, akik elvetjük a világnak a monetáris részét.
Persze, ez egy hosszú folyamat, amíg eljut az ember odáig, hogy valójában mi is a fontos.
Kell a pénz is a mindennapokra, de csak annyi, amennyi valóban szükséges. Egy jól mûködõ mikrogazdaságban, régiesen háztájiban, megtermelhetõ annyi élelmiszer, ami eltart egy nagyobb családot is.
Nem a pénz a lényeg, hanem a szabadság. Nagyon nem érdekel, ha valaki oldalakon keresztül cáfolatokat fog írni, hogy márpedig ez nem lehetséges.
Csinálom, ebben élünk, létezünk. Sok munkával jár? Igen. Koszos lesz a kezünk a munkától? Igen, sõt tele lesz bõrkeményedéssel. Az én világomban nincs helye olyanoknak, akik nem fogják meg a szerszám nyelét.
Minket már megérintett a változó idõk szele. Pontosítva, hogy már nincs idõnk.
Nem fantasztikus dolgokra kell felkészülni, hanem egy gazdasági összeomlásra, ami bármelyik napra várható, már évek óta.
Abban az új világban, nem a pénz fog dominálni, hanem az, hogy ki rendelkezik élelmiszer elõállító technológiával. Kezdve a földre vetett tekintettel és a kapával, ásóval a kézben.

Rozsomák
07-28-2015, 11:58 AM
Nézd csak találtam még egyet!
Lassan elkezdhetnél elgondolkodni a dolgokon,hogy ki-kibe köt bele?Persze nem muszáj,csak úgy írtam!:)

Van két farkas,folyton harcolnak.Az egyik a Doom és a másik a Lekvár.
Melyik farkas gyõz?

Megoldás: Amelyik arcán mosoly van a válaszíráskor.

Rozsomák
07-28-2015, 12:00 PM
Privátban levelezünk a barátaimmal, akik hasonlóan gondolkodnak, mint én. Már nem tesszük fel a fórumra a dolgokat, mert csak a leszólást és a negatív hozzáállást kapjuk cserébe. Sok ismerõs fel sem regisztrál, mert nem szeretik az emberek, ha folyamatosan bizonygatni kell a saját igazukat.
Sikerült elérni, hogy egysíkúan mûködjön a fórum. Van a fogyasztói társadalom vadhajtásaként mûködõ prepper szubkultúra, amire ugyanúgy nagyon sok gazdasági vállalkozás és iparág épül. Mellette vagyunk MI, akik elvetjük a világnak a monetáris részét.
Persze, ez egy hosszú folyamat, amíg eljut az ember odáig, hogy valójában mi is a fontos.
Kell a pénz is a mindennapokra, de csak annyi, amennyi valóban szükséges. Egy jól mûködõ mikrogazdaságban, régiesen háztájiban, megtermelhetõ annyi élelmiszer, ami eltart egy nagyobb családot is.
Nem a pénz a lényeg, hanem a szabadság. Nagyon nem érdekel, ha valaki oldalakon keresztül cáfolatokat fog írni, hogy márpedig ez nem lehetséges.
Csinálom, ebben élünk, létezünk. Sok munkával jár? Igen. Koszos lesz a kezünk a munkától? Igen, sõt tele lesz bõrkeményedéssel. Az én világomban nincs helye olyanoknak, akik nem fogják meg a szerszám nyelét.
Minket már megérintett a változó idõk szele. Pontosítva, hogy már nincs idõnk.
Nem fantasztikus dolgokra kell felkészülni, hanem egy gazdasági összeomlásra, ami bármelyik napra várható, már évek óta.
Abban az új világban, nem a pénz fog dominálni, hanem az, hogy ki rendelkezik élelmiszer elõállító technológiával. Kezdve a földre vetett tekintettel és a kapával, ásóval a kézben.

Abban az új világban, nem a pénz fog dominálni, hanem az, hogy ki rendelkezik rekviráló technológiával. Kezdve a földre vetett tekintettel és a pisztollyal, puskával a kézben.

Törölt_fórumtag2
07-28-2015, 03:24 PM
Hogyne. Megroggyan a gazdaság, esetleg kitör egy újabb világháború és már rögtön a MadMax 4-ben ébredünk fel.:)
Az azért, nem ilyen egyszerû. A védelem megszervezése, már most is fontos dolog, anélkül, hogy megvárnánk egy összeomlást.
Viszont a történelmi tények azt támasszák alá, hogy csak az elmúlt 100 évet nézve is, a nagy háborúk, szuper infláció, különbözõ rendszerek váltogatása közben is volt mindig rendfenntartó erõ. Legtöbbször statáriális eszközökkel.
Ennivaló idõnként, viszont, nagyon kevés.

TMIB
07-28-2015, 03:27 PM
Két prepper beszélget:

- Mennyi idõnk van?
- Tíz.
- 10 év? Vagy 10 hónap?
- Nem. 10...9...8...7...

Mizu
07-28-2015, 08:04 PM
Lehet nem ide való lenne, de nagyon jónak tartom..

Kovács Péter Balázs
HONNAN TUDOD, HOGY MAGYAR VAGY?
► Külön Istened van: a magyarok Istene
► Úgy tudsz káromkodni tíz percig, egy levegõvel, hogy nem használod ugyanazt a szót kétszer, sõt, még rokon értelmû szavakat se
► Büszke vagy rá, hogy a magyar lányok a legszebbek, dacára annak, hogy még soha egyetlen Miss World-öt se nyertek
► Már minden, a környéken õshonos gyümölcsbõl és zöldségbõl fõztél pálinkát
► Naponta hálát adsz a teremtõnek, hogy a magyar lóra termett, és nem termetre ló
► A mindennapi életben is alkalmazod a régi bölcs népi megfigyeléseket, például, ha Medárd napján esik az euró árfolyama, akkor nem veszel, mert utána negyven napig esik
► Szex végén nem jössz, mint az angol vagy a német, hanem elmész
► Tudod folytatni ezt: váp, váp, vápsuváp, váp, váp, suváppáp…
► Csodálkozol, ha kisgyermeked frusztrált/szadista, amikor kizárólag olyan mesékkel traktálod esténként, amelyekben a kislányt megeszik, a farkast leforrázzák vagy felkoncolják, a malackákat megzabálják, az albínó csajt megmérgezik satöbbi, továbbá olyan dalocskákkal, melyekben a csigának lángol a háza, a bocit valaki durván megcsonkította, a gólyának véres a futómûve, a varjúcskának kivájták a szemecskéjét, és fagyhalál végez a bárányokkal a kertek alatt
► Magyarul válaszolsz az angolul útbaigazítást kérõ külföldinek, de lassabban és hangosabban beszélsz, hogy értse
► Amikor anyád felhív, az elsõ kérdése, hogy „ettél?”
► Nem tudsy írni angol billentzûyeten, mert fel van rajta cserélve ay z és a y
► Soha nem kapkodsz el semmit; letojod, hogy Kossuth Lajos azt üzente: elfogyott a regimentje! Majd, ha még egyszer üzeni, akkor esetleg méltóztatsz lépni valamit
► Olyasmiket tudsz, amiket más nemzetek fiai nem, például, hogy mindenki másképp csinálja, nehéz a boldogságtól búcsút venni, mindenkinek van egy álma, citromízû banán nincs a banánfán, és sajtból van a hold. Valamint azt is, hogy milyen színû a kislány a zongoránál
► Úton-útfélen hangoztatod, hogy a magyar a leggyönyörûbb nyelv a világon, bazmeg!
► Augusztus tizedike után már nem eszel dinnyét, mert Lõrinc belepisilt
► Vacsoravendégeidet addig tömöd, amíg már mozdulni se bírnak
► Nagyanyád azzal ijesztgetett, hogy ne vágj pofákat, mert úgy maradsz, és a szüleid az orrod puhaságából állapították meg, hogy igazat mondtál-e
► Sírva vigadsz és gyalázva tisztelsz
► Két hét amerikai tartózkodás után három hónapig akcentussal beszéled az anyanyelvedet
► Nemzettársaid évszázadok óta orális szexuális kapcsolatban állnak a Történelemmel, bár a dolog élvezeti értékébõl kicsit levon, hogy sose a hímvesszõ megfelelõ végén tartózkodnak
► Kiskorodban beadták neked, hogy a sok muroktól jobban tudsz majd fütyülni
► Ha valaki nem tud téged az asztal alá inni, az nem is ember
► Vasárnap nem veszel be gyógyszert, mert úgyse hat
► A vegetarianizmust betegségnek tartod, és teát csak olyankor iszol, amikor beteg vagy
► Nem érdekel különösebben, ha lisztérzékeny vagy, mert még mindig hallgathatsz Bartókot vagy Kodályt
► Nem három, hanem négy nagy ünneped van: karácsony, húsvét, pünkösd, disznóölés
► A világon bárkinél jobban tudsz mindent
► Neked nem csak fõbûnbõl, szûk esztendõbõl és törpébõl jutott hét, hanem vezérbõl is
► A húslevest kenyérrel eszed, a pizzát tejföllel, a töltött káposztát pedig elõételnek
► Tisztában vagy vele, hogy félig berúgni kidobott pénz, és nem étterembe jársz vacsorázni, mint a hülye franciák, hanem a konyhába
► Már az elemiben beléd verik, hogy a magyar név megint szép lesz, méltó régi nagy híréhez, mit rákentek a századok, lemossuk a gyalázatot… Épp csak azt felejtik el közölni, hogy hol, mikor és mivel
► Számodra a piálás nem alkoholizálás, hanem életstílus
► Kacagva viszel be a szervezetedbe annyi koleszterint, például disznóvágás alkalmával, amennyinek a tíz százalékától egy távol-keleti vagy nyugat-európai nyámnyila rögvest infarktust kapna
► A jelenre tudsz koncentrálni, mivel megbûnhõdted már a múltat s jövendõt egyaránt
► És végül: meggyõzõdésed, hogy minden feltaláló, Nobel-díjas tudós és hollywoodi sztár vagy magyar származású, vagy csak szimplán magyar!

Lekvár
07-28-2015, 08:54 PM
Van két farkas,folyton harcolnak.Az egyik a Doom és a másik a Lekvár.
Melyik farkas gyõz?

Megoldás: Amelyik arcán mosoly van a válaszíráskor.

Igazad van, és mint mindig, itt is az apró betûs részben van elrejtve a lényeg (a többi csak fikció!)!

Itt ugye az a fõ kérdés, hogy mennyi idõ van még... az összeomlásig.
De az is nagyon fontos kérdés, hogy mennyi idõnk van (lesz) az összeomlás után, mert igazából errõl szól a prepperkedés!
Humorérzék nélkül nagyon rövid ideig húzzuk. Szóval: csííííz kedves Doom fórumtárs!

Itt hadd mondjak el egy történetet:
Egy kollégám elment egy jósnõhöz, valami szerelmi ügyben, félig brahiból, félig kíváncsiságból.
A tarot pakliból három lapot kellett kihúznia, amikbõl a jövõjére vonatkozólag szeretett volna a nõ jósolni.
A következõ lapokat sikerült: A halál, az ördög és az akasztott ember...
A jósnõ nagyot nézett, de nem esett kétségbe. A következõt mondta:
NEM KELL EZT ANNYIRA KOMOLYAN VENNI! :D

Dream_walker
07-29-2015, 08:27 PM
A tarotban ezek nem negatív értelmû lapok, már amennyire én tudom :)

Amúgy a humorérzék tényleg nagyon fontos, a teljesen átlagos hétköznapokban is, komolyan venni nagyon-nagyon kevés dolgot kell ezen a játszótéren, ahol most vagyunk.
Bár van két dolog: enni kell, sz.rni meg muszáj. A többi végül is opcionális.

Morpheus
08-03-2015, 03:48 PM
42-24! Érdekes számok!

Kedves Fórumtársak!

Írtam egy írást, valahol itt van:
nabukodonozor.webnode.hu/news/amikor-a-viz-forrni-kezd/

Szerintem jó példázat. A "buborékokról" nem írhatok, sajnálom. Akivel lehetett személyesen megosztottam.
Legtöbben szintén hoztak számomra ismeretlen információt.

Nem tudom mi lesz 42-24 nap mulva.
Az ukrán válság sem decemberben robbant ki, már szeptemberben zajlottak az események. Decemberben csak a katalizátor lobbant lángra. Közel két éve tart...
9/11 is csak egy idõpont. Elõtte, utánna is voltak történések. Így lehet, hogy szeptember közepén békésen szidjuk egymást a fórumon...

Egy információt azonban megosztanák, kis utánnajárással ellenõrizhetõ:
Orbánék is készülnek. Régóta, számtalan nyoma van. Amit most fedeztünk fel:
Megyénként 3-4-5 hatalmas gazdaság van, ami a hatalom "bárkája". Több száz hektár, szürke marhák, lovak, nyájak. Sok kút és forrás. Több ezer állat, hatalmas takarmánykészletek.
Minden támogatást megkapnak, minden pályázatot megnyernek, de nem lopják ki a pénzt, ellenkezõleg. Beforgatják.
Egy egyszerû paraszt ember kérdezte: minek? Minek ekkora?
Az elmúlt hónapokban megpróbáltunk utánnajárni és szépen kirajzolódott a kép. Jó lesz a harcosokat és a cselédséget etetni.

Számunkra ez megnyugtató.
Nem jönnek majd rekvirálni a két malacomért...

Minden fórumtársamnak jó készülõdést és szerencsés túlélést!

doki
08-06-2015, 08:29 PM
"Az Antikrisztus a személytelenség ténye. A megszólíthatatlanság. A megsemmisülés
ténye. Hatszázhatvanhat. Íme a bölcsesség. Az Antikrisztus az aperszonális legátoló
szükségszerûség. Az anonim borzalom, ami például a hivatal vagy a technokrácia, vagy a
rémállam, az irtózatos tény, amellyel szemben védtelenek vagyunk, nem, mert tõlünk
független, hanem, mert ezt a nemlétez t mi valósítjuk meg és mi csináljuk és mi tartjuk fenn
és mi ragaszkodunk hozzá. Egyetlen pillanatában sem valódi. Egyedül az isteni a valódi. The
divine is only real. Az Antikrisztus testetlen és lelketlen és szellemtelen fikció.
Hatszázhatvanhat. Ez az, ami most és ma van. Ebben a valótlanban élünk. Ez az Apokalipszis
végsõ szakasza, a személytelen terror megjelenése, mindenki reszket, mégis itt van és tény és
mindenki csinálja.
...
És nem az a hajmeresztõ , hogy az
igazságtalanság megtörténik, a hajmeresztõ az, hogy a megtorlás kimarad. A felb szült
gonosztevõk maguk is megrettenve ámulnak. Íme, szabad. Nem szakad le az ég. Meg van
engedve. A hajmeresztõ nem az, hogy az igazságtalanság megtörténik, hanem, hogy szabad és
hogy meg van engedve. Amikor valaki egy vagy több ilyen cudar igazságtalanságot elkövet,
kitapinthatóan érezni, hogy a világ megborzong és valaki keze ökölbe szorul. De nem sújt le.
Még nem. Még szabad.
...
Ehhez minden egyéb magyarázat szûk és erõtlen, kicsiny és fals. Az
ember, bármilyen vonakodva és kelletlenül, de kénytelen az eszkatológiához nyúlni és azt
mondani: mindaz, ami történik, csak úgy érthet , ha feltételezzük, ez az Apokalipszis végsõ
szakasza, ez az Antikrisztus elszabadulásának kora, ez az, amirõl János apostol beszélt,
amikor azt mondta, minden nép fölött adatott neki felsõbb hatalom – kai edothe auto exousia.
...
Valljuk be, sohasem voltunk valami okosak, de most, mint a tökhülyék állunk itt. Tökhülyén
állunk itt és tehetetlenül és kétségbeesetten és jajgatva és a borzalomtól megszürkülve és
nyelvünket a fájdalomtól összerágjuk.
...
Mind olyanok vagyunk, mint a katona, aki parancsra saját apját lelövi, mert parancsra
személyes életünket kikapcsoljuk és meghunyászkodunk és szívtelenek és embertelenek és
értelmetlenek és katonák és személytelenek vagyunk, a valóságról lefejtve és elvontan,
absztraktul, a sivatagban és meg vagyunk tömve a nemlétezõvel, az úgynevezett
eszményekkel és hazudunk és át vagyunk szõve a személytelen fogalmak ezreivel és minden
második szavunk az, hogy izmus. Nem Izmus. Nem -ság és -ség. Nem kereszténység. Nem
krisztianizmus. Jézus Krisztus személye. Nem istenség. Az Élõ Isten. Ahogy Henoch mondta,
a hajnal és a harmat gyermeke, aki vele szemtõl szemben állott. De mi tömeg vagyunk és
publikum és cs cselék és személytelen söpredék, statisztikai adat vagyunk és ha parancsot
kapunk, személyünket kikapcsoljuk, magunkat megszólíthatatlanná tesszük, apánkat
lepuffantjuk és a cirkuszban karikákon ugrálunk át a nemlétezõ nézõ , az üres színház elõtt a
várható cukorért és az ostortól reszketve, bár mindnyájan régen tudjuk, hogy nincs nézõ .
Nincs nézõ és a cirkuszigazgató színtiszta õrült.
...
Életünket ez a
személytelenségi attitûd egészen kimarta és személytelenül gondolkozunk és érzékelünk és
egész mitológiát építettünk, a szcientifizmust, amely a személytelen, Istent l és embert l
független világ blöffét kitalálta. Blöff. Valótlan és hazug és nemlétez . Komolytalan."

Hamvas Béla

mzperiksz
08-18-2015, 04:23 AM
Tegnap este eljött az idõ...
Még mindíg nincs delej a konnektorban.
A laptop is mindjárt lemerül.
Elmegy az elmü a pitsába.

astonferi
08-18-2015, 04:52 AM
érdekes pesten egy percre sem ment el az áram...ez a menetet vidék bukta :D

mzperiksz
08-18-2015, 04:53 AM
He?
Budán lakok vazze :)

érdekes pesten egy percre sem ment el az áram...ez a menetet vidék bukta :D

astonferi
08-18-2015, 05:08 AM
budán !!! az nem pest :D amugy pesten is több mint 40 ezer lakásban nem volt áram az index szerint az elég sok azért.

mmilan21
08-18-2015, 05:10 AM
Itt nem volt áramszünet. A szünetmentes meg kitart egy darabig ilyen esetben.

mzperiksz
08-18-2015, 05:47 AM
Úgy néz ki az egész uccában nincs áram, közeleg a világvége :D

mzperiksz
08-18-2015, 06:52 AM
"Boross Norbert, az Elmû szóvivõje elmondta, hogy a vihar és a heves esõzés miatt 26 helyen áztak be pincék, fõként a pesti oldalon, emiatt mintegy 40 ezer háztartásnál kapcsolták le az áramot biztonsági okból."
Ezek szerint a pestiek jobban megszívták, mondom én hogy buda sokkal jobb túlélési szempontból :D

budán !!! az nem pest :D amugy pesten is több mint 40 ezer lakásban nem volt áram az index szerint az elég sok azért.

astonferi
08-18-2015, 09:12 AM
dehogy jobb ...innen petrõl is odamegyünk elõször fosztogatni mert ott gazdagok laknak :D

mzperiksz
08-18-2015, 09:14 AM
Gyertek, mi már nem leszünk itt.
Megyünk vidékre disznót szüretelni :D

dehogy jobb ...innen petrõl is odamegyünk elõször fosztogatni mert ott gazdagok laknak :D

Morpheus
08-19-2015, 09:34 AM
Jelentem nálunk egy percre sem ment el az áram...
Viszont begyûjtöttem 9.500 liter esõvízet...
Feltöltöttem a medencét 45 fokos vízzel, beleültem egy menyecskével, megittunk két üveg pezsgõt, egy üveg páleszt.
A többi nem publikus...:-)

Kamionos
08-19-2015, 07:20 PM
Az egyetlen gazdasági elemzõ, akinek adok a véleményére és aki mindig reális képet fest, nem pedig túllihegi a dolgokat. Elég sötét képet fest a jövõrõl. Bár szerintem még alul is becsüli a várható hatásokat:(

http://zsiday.hu/blog/csúszda (http://zsiday.hu/blog/csuszda)

mmilan21
08-22-2015, 06:13 PM
Egy kis adalék a témához:
http://vigyazo.blog.hu/2015/08/21/verhold_kisokos_kezdoknek_es_haladoknak

"A szeptember 28-ai dátum környéke három szempontból érdekes:
Jeruzsálem felett is látható lesz a fogyatkozás, és úgynevezett szuperhold lesz. (Ez 14 havonta történik, a Hold ilyenkor van a legközelebb a Földhöz.)
Kétezer év óta az elsõ olyan ünnepi tetrád ér véget, ami egybeesik az elengedés évével.
Az elengedés évének utolsó hónapjában, egészen jom kippurig rendszerint történtek különleges események, amik új korszakot jeleztek elõre:

1917. szeptember 17. – RMS Lusitania elsüllyesztése, Amerika hadba lép
1924. október 2. – Genfi egyezmény
1931. szeptember 18. – Japán megszállja Mandzsúriát, a japán terjeszkedés kezdete
1938. szeptember 30. – Müncheni egyezmény
1945. szeptember 2. – Japán kapitulál, a II. világháború vége
1973. október 6. – Jom kippuri háború
1980. szeptember 23. - Irak-iráni háború kezdete
2001. szeptember 11. – Terrortámadás Amerika ellen
2008. szeptember 29. – A Dow 777 pontot veszít, ez a legnagyobb esés a tõzsde történetében. A nagy gazdasági világválság kezdete"

Ebbõl a szempontból is érdekes lehet az idei szeptember. Úgy ahogy 9/11 és a 2008-as válság után most is új "korszak" veheti kezdetét.
A feltételezhetõ esemény az elõbbieknél is jelentõsebb lehet. Ha pedig érinti a világgazdaságot, akkor Magyarország is megérzi majd a hatását.

Takács
08-22-2015, 07:14 PM
Amerika 1917 aprilis 6 odikán üzent hadat...
A lusitániát 1915 ben sülyeszették el

mmilan21
08-22-2015, 07:38 PM
Amerika 1917 aprilis 6 odikán üzent hadat...
A lusitániát 1915 ben sülyeszették el

Akkor a szerzõ jól elírta ezeket a dátumokat. A többi úgy néz ki hogy stimmel.

mmilan21
08-23-2015, 05:22 AM
Egy újabb cikk a témában:
http://idokjelei.hu/2015/08/az-amerikai-media-hallgat-az-orosz-pedig-osszeomlast-josol/
Ezek ismét csak jóslatok és elemzések, de azért van egy érdekes:
" „Olyan sok minden várható szeptemberre, hogy tényleg kíváncsian és némiképp aggódva várom, hogy mi jön,” mondta Jeff Berwick, ismert kanadai vállalkozó és dollárfigyelõ egy interjúban. "

Emlékezetes események fognak történni az elkövetkezõ 5-10 évben, mert adottak hozzá a feltételek.

- Menekültek - itt vannak és jönnek még, minél többen vannak annál nagyobb az esély a csoportos elégedetlenség miatti lázongásra(nem ismerik a magyar törvényeket)
- Földrengések - egyre gyakoribbak és egyesek szerint Észak Amerika nyugati részén megismétlõdhet a 20. század eleji nagy földrengés,
- Hurrikánok - egyre több és erõsebb csap le a világra,
- Terror cselekmények - ahogy növekszik a muszlimok(õk leginkább azok akik nem tolerálnak más vallást) száma Európában, úgy nõ ennek a veszélye,
- Háború - ez utóbbi már most 70 országban folyik valamilyen formában a világban
- Gazdasági visszaesés, majd x mértékû államcsõd - a gazdasági visszaesés már lassan a fél világon tapasztalható(háború, menekültek vagy politika miatt),
- Hidegül a viszony Amerika és Oroszország között - nincs együtt mûködés, egyes országok emiatt kerülnek nehéz helyzetbe,
- A világbéke nem létezik és a globális klíma a háborúk/konfliktusok elmérgesedésével párhuzamosan romlik.

Morpheus
08-23-2015, 08:34 PM
Hozzá jön, hogy szeptember 11-én lesz a házassági évfordulónk...
Akkor jó heccnek tûnt! :-)

LSVF
08-24-2015, 09:38 AM
Én akkor születtem+a kollégám lánya+az egyik haverom.
Ez már egy sejt.:cool:

Buckalako
08-24-2015, 10:28 AM
Én is csak 1 napot késtem :)

Morpheus
08-24-2015, 10:47 AM
4-22

Morpheus
08-25-2015, 12:35 PM
6183

bel
08-25-2015, 04:42 PM
Sziasztok,

Food system shock (http://www.lloyds.com/~/media/files/news%20and%20insight/risk%20insight/2015/food%20system%20shock/food%20system%20shock_june%202015.pdf).
(mi lenne, ha 7-11%-kal kisebb lenne a termeles 3 elelmiszerbol, 3 "kicsi" katasztrofa miatt, Lloyd's elemzes).

mmilan21
08-25-2015, 07:17 PM
(mi lenne, ha 7-11%-kal kisebb lenne a termeles 3 elelmiszerbol, 3 "kicsi" katasztrofa miatt, Lloyd's elemzes).

Ez a mennyiség kiesés egyszerûen kezelhetõ lenne.
Kevesebb állatot kell takarmányozni és akkor lesz elég élelem. Nem olyan rosszak a jobb fajta takarmány kukoricák - ettem már belõle.
A lakosság nagy része így is sokat pocsékol a nagy áruházakkal karöltve. ~30% élelmiszer landol a kukákban egyes hutatások szerint.
Túltermelés van jelenleg is élelmiszerbõl - pont a pocsékolás miatt.

20-30% termelés csökkenés után már esetleg baj lehet.

fater.lajos
08-27-2015, 11:49 AM
Az általatok említett 7-11% meg a 20-30% rettenetesen sok.
Ha ennyivel csökkentenék a fizetésem az szintén tragikus lenne.
Amit nem használsz az felesleges. Amit kidobsz, az meg pazarlás. Ami az én feleslegem, az valaki más hiánya...

Lekvár
08-27-2015, 08:05 PM
Hadd mondjak valamit:
Nálam nem keletkezik "hulladék" étel. Mindenre van jelentkezõ, tyúkok, kecskék kutyák... legyen az krumplihéj, száraz kenyér, penészes répa, hús nyesedék...
Az említett "kutatásokat" én is olvastam, de nem értem az alapját.
Ennyi étel egyetlen rokonomnál, vagy ismerõsömnél sem landol a kukában. Tudom, mert összerakják nekem kis pakkokba amit még hasznosítani lehet, megy az állatoknak.
(Nem tudom a ti ismeretségetekben mi a jellemzõ...? Vagy annyira szar a bolti kaja, hogy megy a szemétbe???)
Az étel negyedét kidobják? Na de HOL?

A nagy kérdés, hogy miért állítja ezt a média?
Kezd az egész hasonlítani a széndioxid mizériára, ahol TE voltál a felelõs a globális felmelegedésért.
Itt meg az éhínségért lehet TÉGED felelõssé tenni. A lényeg hogy a kollektív bûntudatot ne hagyják kialudni!
Valamiért mindig felelõs vagy!

Buckalako
08-27-2015, 08:18 PM
Nemrég voltunk nyaralni. Svédasztalos reggeli és vacsora volt. A többség nagy adagokat és többféle kaját pakolt az asztalára és jó ha a felét megették.
A többit jobb esetben valószínûleg a kukába dobta a személyzet, rosszabb esetben újra kirakta kicsit letisztítva.
Lekvár! Az ételmaradék veszélyes hulladék! Azt etetsz az állatokkal? Mindjárt jön egy állatvédõ, hogy kínzod az állataid ;).
Ismertem egy állatorvost, õ munka után hazafele beugrott a közeli laktanyába az ételmaradékért (egyszer voltam is vele).
Üres hordók le az utánfutóról, tele hordók fel.
Sok disznót felnevelt rajta.

mmilan21
08-28-2015, 06:15 AM
Nos. Én a saját háztartásunkat vettem alapul.
Van mindenféle hulladék.
Kenyér maradék megy a sertéseknek, macskáknak és kutyáknak.
A fõtt étel maradékok szintén a kutyának vannak odaadva. Csont, megmaradt étel. Ami penészes az megy a komposztra, a kukába semmi ilyesmi nem kerül.
Zöldségfélék egy részének lehámozott héja a nyulaknak meg. Igaz hámozás nélkül is meg lehet fõzni egy részüket, de a nyulak szeretik.

Hol szokott még kiesni a többi? Idõközben télen megromlik a sárgarépa, a krumpli, vöröshagyma, az alma és a többinek egy kis része. Nem sok, de pár napi kajaadag itt is elmegy. Ezek mennek a komposztra, mert általában penészednek. Az barnuló almákból almaecet készül.

Illetve vannak a boltban/piacon vett gyümölcsök amelyek egy idõ után (1 hét vagy akár kevesebb) sorban elkezdenek rohadni. Ezek is mennek a komposztra.

Szóval pl. egy panelban lakó vagy kis mennyiséget vásárol mindig vagy nagyobb menyiséget, de akkor fennáll a veszélye a romlásnak.
Vagy a megmaradt, megromlott fõtétellel nem tud mit kezdeni - megy a wc-be. Van olyan is hogy a még nem romlott étel kerül lehúzásra a wc-n.
Viszont a zöldség és gyümölcsök héját még csak komposztálni sem tudja, nem hogy odaadni a nyulaknak.

A bevásárló központokban a lejárathoz közel levõ termékeket inkább a kukába dobják mint hogy kiosztanák segélyként - na az kevésbé lenne pocsékoló magatartás.
Mondjuk ha a termékek 5%-a jut ilyen sorsra már az is sok.
Ahogy Buckalako említette az ételmaradékot az éttermeknek veszélyes hulladékként kell kezelniük, még akkor is ha azt odaadhatnák egy állatmenhelynek.
Nem olyan egyszerû azért a helyzet.

Amikor viszont beüt a krach akkor minden morzsa élelem számítani fog, még a csalánfõzelék is. A pazarlás luxus lesz és az éhhalál veszélyét növeli majd.
A nyugati világ ráadásul jelenleg még jobban pazarol mint mi és nem csak élelem terén.

bel
08-28-2015, 09:15 AM
A bevásárló központokban a lejárathoz közel levõ termékeket inkább a kukába dobják mint hogy kiosztanák segélyként - na az kevésbé lenne pocsékoló magatartás.

Szerintem jo esetben eladjak felaron (nagyon sok boltban latni ezt), rosszabb esetben atcimkezik, es eladjak mint friss aru.

Ez a mennyiség kiesés egyszerûen kezelhetõ lenne. Kevesebb állatot kell takarmányozni.

Nagyon nem vagyok meggyozodve rola, hogy a sok elelmiszert fogyaszto orszagok (Kina, India), ezt megteheti (vagyis hogy most jelentos mennyisegu hust esznek).

fater.lajos
08-28-2015, 09:46 AM
Lekvár!
Sokszor nem értek egyet azzal amit írsz. De a mostanival teljesen!
Buckalako!
A moslék csak akkor veszélyes hulladék, ha nem naponta viszik. A mindennapos disznó etetésre nem használható, de ragadozókhoz igen! Ettõl lett az, hogy minden disznótartó kutyája napi 30-40 liter moslékot is megeszik felénk...
mmilan21!
A lányaim Pesten élnek. Társas házakban. Akkora és olyan sok kukáik vannak, hogy az na! Nem szégyelltem megnézni, hogy a szomszédok mit tesznek bele. Egy csomó olyan kaját, amit ki sem bontottak, de már lejárt a szavatossága. Megveszik azt amire semmi szükségük, aztán mehet ki. Ezt a gondolkodást évek alatt sem tudtam teljesen kigyomlálni a vejeimbõl. Azt hiszik attól környezettudatosak, hogy a papírt a kékbe, a mûanyagot meg a sárgába teszik. Aztán vége. Minden más mehet a szürkébe, úgy is elviszik hetente kétszer vagy háromszor.

törölt tag -gl
08-28-2015, 05:05 PM
Baj van.
Lépfene európában...
6211

mmilan21
08-28-2015, 05:38 PM
Baj van.
Lépfene európában...

Ameddig nincsen 1000 számra megbetegedés addig én nyugodtan alszok, meg utána is.
Akit utolér a végzete/sorsa, az sosem a véletlen mûve. Tartják ezt nagyon sokan. :)

A karma ilyen. Most pl. az volt afrikai gyarmatok gyarmatosítói szívhatnak a (volt) gyarmatokról érkezõ bevándorlókkal. Nyugat kizsákmányolta Afrikát most visszanyal a fagyi.
Magyarországnak csak annyi a dolga, hogy tovább engedi a bevándorlókat.

mzperiksz
08-28-2015, 05:44 PM
Faszé kell pánikot kelteni egy kibaszott hoax miatt?

Baj van.
Lépfene európában...
6211

törölt tag -gl
08-28-2015, 05:55 PM
Faszé kell pánikot kelteni egy kibaszott hoax miatt?
Mibõl gondolod, hogy hoax? Függetlenül attól, hogy a betegség csak szarvasmarhákat támadott.

mmilan21
08-28-2015, 06:04 PM
Nem terjed emberrõl emberre a lépfene.
http://www.origo.hu/egeszseg/20140704-minden-amit-a-lepfenerol-tudni-kell.html
Ez nem olyan veszélyes mint egy ebola.

törölt tag -gl
08-28-2015, 06:05 PM
Ameddig nincsen 1000 számra megbetegedés addig én nyugodtan alszok, meg utána is.
Akit utolér a végzete/sorsa, az sosem a véletlen mûve. Tartják ezt nagyon sokan. :)

A karma ilyen. Most pl. az volt afrikai gyarmatok gyarmatosítói szívhatnak a (volt) gyarmatokról érkezõ bevándorlókkal. Nyugat kizsákmányolta Afrikát most visszanyal a fagyi.
Magyarországnak csak annyi a dolga, hogy tovább engedi a bevándorlókat.

Nézd, én csak azért néztem utána, mert közel lakom ahhoz a városhoz ahol most menekülttábor van. A menekültek zárt légterû légkondicionált vonatban utaznak a fizetõs utasokkal együtt, és általában a vonatokat nem fertõtlenítik ki. Óriási fertõzésveszélynek vannak kivéve.
Csak mert a közelben lakom "Utolér a karma?" mostanában különös betegségeket kapok el... Tegnap is azon a bizonyos vonaton utaztam és ma olyan érzésem van a torkomban, mintha egész éjjel savat hánytam volna.
Pár hete pedig majd szétdurrant a nyakam akkorára dagadt, és az antibiotikum hozott ki egy mandulagyulladásból.
Azt gondolod az is a karma mûve, hogy a határmenti települések elkezdtek lázadozni, hogy oda ne épüljön menekülttábor, amikor az északabbra fekvõket már rég bezárhatták volna? Óriási fertõzésveszélynek teszik ki egyaránt a budapestieket, egyaránt azokat akik Gyõr-Sopron viszonylatban élnek, ráadásul egy kis fehér por bármelyik menekültnél lehet....... Idõzített bomba. Nem azt mondom, hogy lépfenés lettem, de biztos vagyok benne, hogy jönnek már a láthatatlan áldások a vendégeinkkel együtt. És jöhetnek más rejtett ajándékok is.

mmilan21
08-28-2015, 06:08 PM
Nézd, én csak azért néztem utána, mert közel lakom ahhoz a városhoz ahol most menekülttábor van. A menekültek zárt légterû légkondicionált vonatban utaznak a fizetõs utasokkal együtt, és általában a vonatokat nem fertõtlenítik ki. Óriási fertõzésveszélynek vannak kivéve.
Csak mert a közelben lakom "Utolér a karma?" mostanában különös betegségeket kapok el... Tegnap is azon a bizonyos vonaton utaztam és ma olyan érzésem van a torkomban, mintha egész éjjel savat hánytam volna.
Pár hete pedig majd szétdurrant a nyakam akkorára dagadt, és az antibiotikum hozott ki egy mandulagyulladásból.
Azt gondolod az is a karma mûve, hogy a határmenti települések elkezdtek lázadozni, hogy oda ne épüljön menekülttábor, amikor az északabbra fekvõket már rég bezárhatták volna? Óriási fertõzésveszélynek teszik ki egyaránt a budapestieket, egyaránt azokat akik Gyõr-Sopron viszonylatban élnek, ráadásul egy kis fehér por bármelyik menekültnél lehet....... Idõzített bomba. Nem azt mondom, hogy lépfenés lettem, de biztos vagyok benne, hogy jönnek már a láthatatlan áldások a vendégeinkkel együtt. És jöhetnek más rejtett ajándékok is.

Oké, valós a veszély, de ennek mi köze a lépfenéhez??

törölt tag -gl
08-28-2015, 06:10 PM
Tulajdonképpen semmi. Hogy kicsit ontopic legyek.
Van olyan egészségügyi maszk amelyet nem kell használat után eldobnom? (és újat vennem) esetleg mosható, fertõtleníthetõ?
Ha a gyógyszertári eldobhatós maszkokat többször használom, lehet belõle baj? Megvéd egyébként bármitõl is, vagy gumikesztyût is húznom kéne védõruhával.
Nyilván egy kis nátha olyanolyan agresszíven és sunyin támadhat mint az ebola. Ezért gondolom ugyanúgy kellene védekezni ellene. Csak példának hoztam fel a náthát.

törölt tag -gl
08-28-2015, 06:14 PM
Ha te is itt élnél a környéken és látnád a jeleket amiket még senki sem vesz észre, kicsit te is be lennél pánikolva. Mzperix barátoddal együtt.

mzperiksz
08-28-2015, 06:17 PM
Jó, akkor nem hoax.
Majdcsak túlélem ezt is mint tavaly a hazai lépfene "járványt"...

Mibõl gondolod, hogy hoax? Függetlenül attól, hogy a betegség csak szarvasmarhákat támadott.

bel
08-29-2015, 03:36 PM
Van olyan egészségügyi maszk amelyet nem kell használat után eldobnom? (és újat vennem) esetleg mosható, fertõtleníthetõ?
Ha a gyógyszertári eldobhatós maszkokat többször használom, lehet belõle baj? Megvéd egyébként bármitõl is, vagy gumikesztyût is húznom kéne védõruhával.

Nezd meg a leirasat, mielott megveszed. Jo esellyel rajta lesz, hogy ez egy egeszsegugyi maszk, aminek celja, hogy masokat megvedjen a te fertozesedtol.

Morpheus
08-31-2015, 01:38 PM
15 nap.

D - törölt tag
08-31-2015, 02:37 PM
15 nap.
Ok,köszi!Akkor kiíratom az összes szabim!
Egyébként készen vagyunk mindennel!

mmilan21
08-31-2015, 03:09 PM
Szerintem még több idõnk van mint 15 nap. :) (még legalább hónapok, kivéve egy atomháború esetét) Saját szubjektív véleményem szerint.
Még nem elég forró a kása Magyarországon, hogy beinduljon egy önmarcangoló folyamat, persze a nyamvadt tõzsde mindenbe beleszólhat.

Persze lehet, hogy elképedek pár nappal a születésnapom elõtt 15-én. Nem lehet tudni.

Illetve még kihagytam az invazív földönkívüli behatást, mert az is felér egy atomháború hatásával. Sokat nézem a Falling Skies-t, tudom. Ma este adják az utolsó, sorozatzáró részét és azután két hét múlva lesz szeptember 15. :eek:

Persze ettõl függetlenül készülök gõzerõvel(hiányzik még pár felszerelés), ahogy engedi a költségvetés. Komolyan veszem a felkészülést és a háztájit sem hanyagolom. Paradicsom már az üvegekben. :thumbup

D - törölt tag
08-31-2015, 03:26 PM
még több idõnk van mint 15 nap.
Teljesen mind1!
Tõlem lehet a következõ pillanatban is.
Mi mindig készen állunk,minden be van csomagolva ami kell útra készen!
A maradásra is készen van minden!
Rohadtul nem érdekel az egész,mindent megtettünk ami lehetséges volt,a homokórát pedig nem én irányítom.
Legfeljebb ha annyit kérhetek,ne fájjon nagyon,legyen gyors és kegyes.
Amíg van idõnk megyünk,bármi lesz is,ha nincs tovább,akkor annyi!
Köszönöm!Nekem "már van elég szép képem" (idézet Ha eljön Joe Black)

Buckalako
08-31-2015, 03:26 PM
Akkor kiíratom az összes szabim!

Jó ötlet, ha nem kapsz, akkor valószínû a titkosszolgálat már értesítést küldött a várható dolgokról a fõnökségnek :).

Morpheus
08-31-2015, 04:02 PM
Kis érdekesség:
A kormány szeptember 15-én dönt a hadsereg bevetésérõl...

A hadsereget már levezényelték a déli határra...

Mindenki új vegyvédelmi felszerelést kapott és a katonák enyhén szólva be vannak szarva.

Infó: katonafeleség, aki azt mondta ÖRÜL, HOGY A FÉRJE MOST IRAKBAN SZOLGÁL, mert nem tudja mi lesz otthon.

mzperiksz
08-31-2015, 04:20 PM
Milyen hadsereget? Lemaradtam valamirõl?

mmilan21
09-01-2015, 07:30 AM
Kis érdekesség:
A kormány szeptember 15-én dönt a hadsereg bevetésérõl...

Mindenki új vegyvédelmi felszerelést kapott és a katonák enyhén szólva be vannak szarva.

Infó: katonafeleség, aki azt mondta ÖRÜL, HOGY A FÉRJE MOST IRAKBAN SZOLGÁL, mert nem tudja mi lesz otthon.

Sok katonai/honvéd jellegû jármû közlekedik errefelé a kerítésépítés miatt.
Elég sok honvéd is van errefelé(a szokásos 0-hoz képest kb. 100 fõ a környéken).

Valószínûleg az IÁ lehetséges terrorcselekményeire készülnek - ez reális lehet és megmagyarázhatja az új vegyvédelmi felszerelést is.
Egyébként jól teszik, hogy szépen lassan felkészülnek. Olcsóbban kijön talán mint az a 3 sor pengésdrót és hatékonyabb megoldás.

Innen 5 km a szerb határ. Írok majd ha történik valami említésre méltó.

Unicornis
09-01-2015, 10:54 PM
Friss hír!
Aszad oldalán beléptek az oroszok az ISIS és a felkelõk ellni háborúba!
http://mandiner.hu/cikk/20150901_ynet_aszad_oldalan_szallnak_be_az_oroszok _az_iszlam_allam_elleni_kuzdelmekbe
Na, erre varjatok gombot.....

D - törölt tag
09-01-2015, 11:10 PM
Friss hír!
Aszad oldalán beléptek az oroszok az ISIS és a felkelõk ellni háborúba!
http://mandiner.hu/cikk/20150901_ynet_aszad_oldalan_szallnak_be_az_oroszok _az_iszlam_allam_elleni_kuzdelmekbe
Na, erre varjatok gombot.....
Amíg az EU toporog,meg vitatkozik,meg nyilatkozzák a "mit kéne tenni" címû maszlagot a vezetõk addig az oroszok a gyökerénél oldják meg a problémát.

kiképzik és felfegyverzik a szír kormányerõket.
Ha rend lesz nem lesz menekült,legalábbis nem indokolt a német álláspont,hogy Szíriából mindenkit.
A németeknek ,Németországban kellenek a szírek rabszolgának,az oroszoknak Szíriában kellenek a szírek rabszolgának.

Mizu
09-04-2015, 05:42 PM
Mennyi? 11?

Érdekesen felpörögtek a menekült események.

Elindúltak az osztrák határ felé, az
Ultrák összevertekedtek velük,
Kitörtek táborokból,
Kövér László bevonatta a parlamentrõl az EU-s zászlót..

Jön az õsz, jönnek a hidegek..

Jaaa aki esetleg araszol az M1-n a határ felé kocsival, az vigyen már fölösleges babakocsit a vándoroknak.. kézben viszik a babákat...

Buckalako
09-04-2015, 06:46 PM
Élõ közvetítés volt az autópályáról, a riporter nyomja a szöveget, mikor egy mondatában elhangzik a "migráns", odalép egy figura, megveregeti a riporter vállát:

Nem migráns! Menekült!
Aztán balra el... :D

Morpheus
09-04-2015, 08:43 PM
11!

Buckalako
09-05-2015, 11:48 AM
A katasztrófa közeleg…? Mi a teendõd? (https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/09/03/a-katasztrofa-kozeleg-mi-a-teendod/)

Kisss
09-05-2015, 03:02 PM
A katasztrófa közeleg…? Mi a teendõd? (https://internetfigyelo.wordpress.com/2015/09/03/a-katasztrofa-kozeleg-mi-a-teendod/)

Pont erre keresem a választ! Bár gondolom, hogy nem vagyok egyedül ezzel! Most még 1-2-3-4 ezer fõ/nap menekültel bajlódik az állam, az Eu, de mi lesz, ha ideér a "fõhad"!? Vagy, ha már elérik azt a bizonyos kritikus tömeget? Az nyilván való, hogy ezeket semmilyen kerítés nem fogja megállítani! Ha már 5-10 ezrével érkeznek Röszkére akkor regisztrálni sem bírják majd õket abban a tempóban! Ha még addig nem törtek át a kerítésen, akkor azután a feltorlódott tömeg biztosan átfogja! Éles fegyverrel nem fognak rájuk lõni. Könnygáz-gumilövedék 100+ ezer ember ellen csak felhergeli õket és a rendõreink bánják majd meg! Tehát a kérdés, hogy itt lesz 500ezer-1 milla menekült. Ellátni ennyit nem bírunk. Ha szerencsénk van akkor az osztrákok nem bírják lezárni a határt rendesen és egy részük átmegy. De maradnak itt bõven+ jönnek még többen! Az a kérdésem, hogy meddig fogják bírni a rendvédelmi szervek, illetve a magyar gazdaság ezt a nyomást!? És ha nem bírják, akkor mi lesz?

Morpheus
09-05-2015, 03:17 PM
10...

D - törölt tag
09-05-2015, 03:59 PM
És ha nem bírják, akkor mi lesz?
Eddigi élet felad!Kocsit megpakol!Tájékozódik!Megy!Új életet kezd!
Ha nem képes rá,nyársra húzzák és megeszik!

D - törölt tag
09-05-2015, 04:02 PM
10...
Azért nézzük a jó oldalát!
Az idõjárás változással jelentõsen nõttek az esélyeink.Abban a forróságban sem gondolkodni,sem fizikai teljesítményt nem lehet produkálni.
A gyümölcsök többsége most érik.A csapadékos idõ miatt,vizet sem nehéz szerezni.
Fürödni sem kell olyan sokat,mert nem izzad az ember mint a ló.
Szóval minden szempontból kedvezõbbek a körülmények a túlélésre!

Kisss
09-05-2015, 05:26 PM
Eddigi élet felad!Kocsit megpakol!Tájékozódik!Megy!Új életet kezd!
Ha nem képes rá,nyársra húzzák és megeszik!

Hová megy? Hol kezd új életet? A realitások szintjén maradva....?

D - törölt tag
09-05-2015, 06:12 PM
Ez egyéni,de néhány iránymutatás!
-milyen idegen nyelven beszélsz
-mi a szakmád,mihez értesz,mi az ami a választott közösségnek(ahol még rend van és biztonság)vonzó lehet benned,hogy befogadjanak
-mennyi mozgatható még mûködõ pénzed,aranyad,értéked van amibõl meg tudod alapozni az új életedet
-mekkora a család
-van e haver,rokon ahová menni akarsz

Mondok egy példát.Utána néztem Oroszországban Az Ural környékén mennyibe kerül egy ingatlan,elérhetõ.Megnéztem találnék e állást.Igen,akármikor.A nyelv nem ismeretlen,nem adnak el,a többi meg pár hónap és bejön.
Több tervet kell készíteni,de az elsõ lépés,hogy mindenki nézzen alaposan magába,hogy mire képes és kapkodna e utána!

D - törölt tag
09-06-2015, 04:43 AM
9.....
Bocsi elvettem a kenyered! :cool:
Ki,hogy áll Hölgyek ,Urak?
Ha kedves Fórumtársunk elszámolta magát és ma kezdõdne a "változás" készen vagytok?Készen álltok?Az asszony ,gyerekek felkészítve?Mamánál behordva,felvágva a tûzifa?Az állatoknak van takarmány?A kamra tele van?
Vagy még mindig a "jó lenne ha"+"a mit fogok majd még csinálni " duma megy?

D - törölt tag
09-06-2015, 05:04 AM
Szóval akkor!
Az alapbázis kész,feltöltve.
A másodlagos bázis kész ,feltöltve.
A járgány kitakarítva,ellenõrizve,feltöltve a garázsban bevetésre vár. Evakuációs pontok bejárva,térképen bejelölve.
A menekülõ csomag átpakolva ,frissítve.
Kutya tájékoztatva,megnyírva,felkészítve!
Fogak,egészség rendben.
Na akkor hadd jöjjön,aminek jönnie kell, csapassunk!

mmilan21
09-06-2015, 07:09 AM
9+x nap Szerintem.

Egyébként felkészültebb vagyok mint tavaly ilyenkor.
Tûzifával kapcsolatban: a tapasztaltabbak vagy akinek van rá lehetõsége, már tavasszal beszerezték a tûzifát és össze is hasogatták minél elõbb - ilyen esetben a nyári hõhullám alatt szépen kiszáradt.
A kocsi menetre kész.
Élelem rendben.
Menekülõ csomag alakul.
A kutya mindig készen áll megvédeni a portáját, nincs láncra kötve.
Az egészségem rendben van.

D - törölt tag
09-06-2015, 07:13 AM
9+x nap Szerintem.
Ja szerintem X-9. :haha: Még jó,hogy mi döntjük el!nem pedig mi igazodunk hozzá!;)

Sipi1989
09-06-2015, 09:36 AM
9.....
Bocsi elvettem a kenyered! :cool:
Ki,hogy áll Hölgyek ,Urak?
Ha kedves Fórumtársunk elszámolta magát és ma kezdõdne a "változás" készen vagytok?Készen álltok?Az asszony ,gyerekek felkészítve?Mamánál behordva,felvágva a tûzifa?Az állatoknak van takarmány?A kamra tele van?
Vagy még mindig a "jó lenne ha"+"a mit fogok majd még csinálni " duma megy?

Az elmúlt pár hónapban annyira bele voltam merülve, a munkába, és a készlet feltöltésbe, hogy a legfontosabb szellemi, és fizikai felkészülés ez alatt az idõ alatt teljesen kimaradt. Ezt próbálom most pótolni:D Ha holnap jönne, és otthagynám valami miatt a fogam, az valószínûleg a punnyadtságom miatt lenne.

Erdõlelke-íjszelleme
09-06-2015, 05:42 PM
Minek riogatjátok a népeket? Vérholdra legfeljebb valami erõltetett false flag jöhet össze. A globális gazdaság meg október 7-ig kitart.

Morpheus
09-07-2015, 04:58 PM
Na kérem. Nagy lett a beszarás! Egyre többen hívogatnak...
Pedig még van nolc nap! :-) :-) :-)

mzperiksz
09-07-2015, 07:30 PM
Lemondott Hende, õ már tud valamit?

Buckalako
09-07-2015, 07:42 PM
Biztos hogy többet tud mint mi :).
Szerintem õ is tudja hogy nem lesz egyszerû lezárni a határt 15-e után.
Eddig csak szalagátvágásokkor pózolgatott az újságíróknak, most feladat is lesz.

Kamionos
09-08-2015, 03:01 PM
Az elmúlt 1 hónapban zéró rádió, internet, tv. Felkészülés folyt erõs tempóban. 3 napja bekapcsoltuk a TV-t és kissé ledermedtünk.
A feleségem mindig is támogatott mindenben, de mintha igazán most "érkezett" volna meg.
Elsõ reakció a hírekre:
-Tudod, hogy most kellene mennünk! - mondja õ.
-És tudod, hogy nem csak az országból, hanem Európából?
-Tudom.

Volt, van ilyen tervünk. De igazából nehéz itthagyni mindent. Itt a hazánk, családunk, barátaink...miért nekünk kellene elmenni? Ennél azért makacsabb, önfejûbb vagyok. Maradunk.
Amennyire lehetséges felkészültünk. Két másik családdal szoros együttmûködés alakult ki. Most már a lelki felkészülés következik. Ha ott a helyzet, akkor meg kell majd húzni a ravaszt. Nem lesz könnyû. Ahogy az sem, hogy nyugodt, higgadt maradj és bízz magadban és a felkészültségben a nap minden percében. Ilyenkor mindig az jut eszembe, hogy mennyien vannak, akik az ég világon semmit nem készülnek még most sem (de egyre többen beszélnek róla) és ebbõl erõt tudok meríteni. Durva társadalomtisztulás lesz, de aztán mi magyarok erõsebben kerülünk majd ki belõle.

astonferi
09-08-2015, 04:28 PM
nem megyünk sehova , utolsó töltényig, utolsó csepp vérig

Vietnamiveteran
09-08-2015, 07:16 PM

Rég nem írtam ide de olvaslak bennetek . Igazad van, ez a mi hazánk a mi országunk a mi otthonunk a mi gyerekeink a mi családunk , nem megyünk mi innen sehová ha valaki ezt megpróbálja elvenni tõlünk az komoly ellenállásba fog ütközni ... a részemrõl biztos ....

Morpheus
09-08-2015, 08:10 PM
Szeptember 8.
Kisboldogasszony napja. A hagyomány szerint ilyenkor elkezdeni a felkészülést a télre.

Ma vásároltunk utoljára Mordorban.
Az évben akkor se megyünk ha semmi sem lesz... :-)

Morpheus
09-08-2015, 08:11 PM
Lehet kapni Pesten...
9*19-es.
A dobozán pontos leírás a zombikról és, hogy hova lõj.

6255

D - törölt tag
09-09-2015, 03:35 AM
Igazad van, ez a mi hazánk a mi országunk a mi otthonunk a mi gyerekeink a mi családunk , nem megyünk mi innen sehová ha valaki ezt megpróbálja elvenni tõlünk az komoly ellenállásba fog ütközni ... a részemrõl biztos ....

Most bölcselkedek Nektek egy kicsit!
Megint kitelepítés,hajnal kettõkor!A k.anyját,megint elõkerült a gyújtogató,most a pincébe gyújtott meg egy ágyat.
És megint tûzoltó,rendõrség,kopogás,öltözés,füst,ku tya az ölbe.
Lassan megszokjuk,már rutinból evakuálunk,Fejlámpa,két légszûrõ,a bejáratnál.Gyerekek,a kutya tûri a maszkot!
Na de nem ez a lényeg,csak nem tudok vissza aludni.
Szóval vannak lehetõségek!
Sok lehetõség van!
A könyörtelen ellenállás.egy centit sem hátra.6256
De ha már menni kell,hát jóban is lehet lenni a helyiekkel,ahová az utunk vezet.6257
Pár dolgot ,a saját hasznunkra is lehet fordítani.6258
De el is lehet foglalni mások terciáját,fõleg ha elment,elûzték,elhunyt vagy nem kell neki.6259
A lényeg a rugalmasság!Minden szituációban az ideális döntést kell meghozni.
A dolgaidat ne sajnáld,mert az egy grammos magból nõ ki a 10 tonnás tölgy.
Egy ami biztos,a változás!
A természetben ez a normális folyamat.Ahogy a kis róka ha felnõ új vadászterületet néz magának,távol a szülõktõl.Ahogy a fák elszórják a magjaikat és messze viszi a szél és ott ereszt gyökeret.
Nekünk is embereknek,a fejünkbe kell vésni,hogy ahol most vagyunk,az nem miénk,használatra kaptuk kölcsön.
Ha tarthatatlan és nem éri meg védeni,fenntartani akkor hagyni kell.Tova szállni és újra gyökeret ereszteni!
A túlélés záloga a rugalmasság,a változások követése!

Unicornis
09-09-2015, 09:36 AM
Lehet kapni Pesten...
9*19-es.
A dobozán pontos leírás a zombikról és, hogy hova lõj.

6255
Ilyet árulnak Pesten?!
Jó kis expanzív lõszer!
Ez aztán tud rombolni......szakít, tép mindent...
Akit ezzel csak egyszer is mellkason, vagy hasba lõnek, az tuti hogy nem kér többet kenyeret!
Szerintem nem véletlen hogy éppen most kezdték árulni!
Gondolom, hogy a prominensek, akiknek van önvédelmi fegyvere, az hatékonyabb lõszerhez is hozzájuthasson!

mzperiksz
09-09-2015, 09:40 AM
Eddig is lehetett kapni expanzív lõszert.
Az már egy más kérdés hogy önvédelmi tartásira nem adhatják ki.

Ilyet árulnak Pesten?!
Jó kis expanzív lõszer!
Ez aztán tud rombolni......szakít, tép mindent...
Akit ezzel csak egyszer is mellkason, vagy hasba lõnek, az tuti hogy nem kér többet kenyeret!
Szerintem nem véletlen hogy éppen most kezdték árulni!
Gondolom, hogy a prominensek, akiknek van önvédelmi fegyvere, az hatékonyabb lõszerhez is hozzájuthasson!

Morpheus
09-09-2015, 10:24 AM
Eddig is lehetett kapni expanzív lõszert.
Az már egy más kérdés hogy önvédelmi tartásira nem adhatják ki.

Ezt hol olvastad?

Expanzív lõszert bárhol, bármikor vehetsz, ha van tartásid.
Iiiigen, sport célra is.
Aztán szépen kimégy a lõtérre és szétlövöd a zombis lõlapokat.
Mivel a sport célra tartott fegyvered önvédelemre nem használhatod egyébként sem....
Na de! Az új jogszabály szerint, ha otthonodban, éjjel csoportosan, felfegyverkezve megtámadnak, akkor igen...
És pont zombis lõszer volt otthon???

Na most légy okos. Hogy is van ez? :-)

mzperiksz
09-09-2015, 11:20 AM
2004. évi XXIV. törvény a lõfegyverekrõl és lõszerekrõl

4. § (1) Jogszabály eltérõ rendelkezése hiányában nem engedélyezhetõ:
a) az „A” kategóriába tartozó tûzfegyver vagy lõszer;

„A” kategória
4. Expanzív (kiterjedõ) lövedéket tartalmazó pisztoly- és revolverlõszer, valamint az ilyen lõszerhez való lövedék, kivéve a vadászati vagy sportlövészeti célokat szolgáló lõfegyverhez, a használatukra jogosult személyek számára.

Ezt hol olvastad?

Expanzív lõszert bárhol, bármikor vehetsz, ha van tartásid.
Iiiigen, sport célra is.
Aztán szépen kimégy a lõtérre és szétlövöd a zombis lõlapokat.
Mivel a sport célra tartott fegyvered önvédelemre nem használhatod egyébként sem....
Na de! Az új jogszabály szerint, ha otthonodban, éjjel csoportosan, felfegyverkezve megtámadnak, akkor igen...
És pont zombis lõszer volt otthon???

Na most légy okos. Hogy is van ez? :-)

D - törölt tag
09-09-2015, 01:43 PM
Van itt egyáltalán aki shtf esetén nem akar szétlõni,széttépni mindenkit??? :pisztoly::puska::cool:
Egy laza fosztogatás azért jóval humánusabb! :haha:

Buckalako
09-09-2015, 03:12 PM
Van itt egyáltalán aki shtf esetén nem akar szétlõni,széttépni mindenkit??? :pisztoly::puska::cool:

Valamivel fogadni kell a fosztogatókat ;)

D - törölt tag
09-09-2015, 04:06 PM
Valamivel fogadni kell a fosztogatókat ;)
Hát ez logikai bukfenc!
Elõször is mi az a fosztogatás?
Ki a fosztogató?
Mikor valósul meg maga a cselekmény?
A fosztogató(már ha megtudtuk ki is az,mi is az?)a személyünk ellen fejt ki támadást vagy a vagyonunk ellen?
Biztos megérdemli a halálbüntetést?
Az önvédelem fogalmába biztos,hogy belefér,a biztos halált vagy csonkolást biztosító lõszer használata?
Tévedés,félreértés esetén ,nem célravezetõbb lett volna egy gáz vagy gumilövedékes fegyver?
És végül a bukfenc!Csak akkor lehet valakire rá mondani(pl.fosztogató) ha már a cselekmény megvalósult!Ellenkezõ esetben csupán csak behatoló ill.lehet csak bejött/ek mert nem jó a csengõ!És a nyugdíjat ajánlott levelet hozott vagy kér egy tojást vagy vizet.
Aztán ott van az a dolog,hogy az ember az nem papír!Tegye mindenki a szívére a kezét és kérdezze meg magától:
-Bele lõne egy emberbe?
Nem hiszem hogy van itt olyan aki megtenné! Én biztosan nem!
Ez esetben talán maradhatnánk a kevésbé véres felkészülésnél?!

Buckalako
09-09-2015, 05:38 PM
Nincs itt semmilyen logikai bukfenc ;)
Szerintem senki sem lesbõl lõ mindenkire aki bejön a kapun, legvégsõ eset a fegyverhasználat.

Ezt döntse el õ mielõtt bemegy más birtokára ilyen szándékkal. A birtokvédelem nem egyenlõ az öléssel, de szerencsétlen esetben elõfordulhat, számoljon vele.
Szerinted ahol enyhítenek a fegyvertartáson, miért csökken a bûnözés?

mzperiksz
09-09-2015, 06:30 PM
6260

Buckalako
09-09-2015, 08:11 PM
Nem ideges senki :)

D - törölt tag
09-10-2015, 01:07 AM
Ezt döntse el õ mielõtt bemegy más birtokára ilyen szándékkal.
Ez maga a bukfenc! Amíg a cselekmény nem valósul meg addig,hogyan dönti el a tisztelt védekezõ,hogy mi a "behatoló "szándéka?

A birtokvédelem nem egyenlõ az öléssel, de szerencsétlen esetben elõfordulhat, számoljon vele.
Aki birtokvédelemre expanzív,deformálódó,átalakított hegyû lõszert táraz ,annak egyértelmûen ölési szándéka van.Ez nem önvédelem,hanem felkészülés gyilkosságra!
Szerencsétlen esetben?
Aki ilyen önvédelmi lõfegyverek birtokosa,attól elvárható,hogy ne ijedtében cselekedjen,hanem a fegyverhasználat szabályainak betartásával,célzott lövést adjon le(ha tud!,ha nem akkor meg adja el vagy dobja a kútba,mert tökön lövi magát),hagyományos lõszerrel,végtagokra.
Azért az ugye meg van,hogy az önvédelem az a cselekmény elhárítására,a cselekmény folytatásának!(nem megelõzésének)megakadályozására szolgál!
Erõsen kétséges a fegyverhasználat indokoltsága,ha valakit az ólból látunk kiosonni egy kacsával és hátba lõjük expanzív lõszerrel.,úgy hogy minket még csak észre sem vesz vagy fut elõlünk.
Persze lehet a törvény mögé bújni,hogy éjszaka+csoportosan+fegyverrel....de biztos,hogy úgy lesz az?
Ne ja,aztán ha elsütöttétek a fegyvert lehet gondolkodni egy életen át,hogy mit csináltatok,mit mûveltetek!
Nem egyszerû ez a dolog!

Valami statisztika,tanulmány,link van errõl?

D - törölt tag
09-10-2015, 01:49 AM
Na Emberek!Mielõtt itt eluralkodna a pánik és a rettegés!
Akármi is történik,akár 15.-én vagy máskor véssük már fel az ajtó félfára,hogy mi itt a fórumon és az életben békés felkészülõk vagyunk!
Célunk a természeti és politikai,gazdasági krízisek átvészelése!A segítség nyújtás a bajba került embereknek,nem csak állampolgári kötelesség,hanem elvárható emberi magatartás!
Nem szedegetjük távcsövessel a horizonton feltûnõ menekülteket,családapákat,babakocsit toló lakhelyüket elhagyó anyukákat,mert biztos fosztogatni akarnak!
Nem eresztjük a tárat a vizet,ételt,menedéket kérõ emberekbe,mert biztos fosztogató!
Ha nem kíván valaki katasztrófa helyzetben karitatív munkát,rom eltakarítást,polgári védelmi feladatokat vállalni ne tegye!
Üljön a vackán és rettegjen kezében a stukkerrel,de ne bántson más embereket,ne fenyegesse az amúgy is bajban lévõ embereket.
Ha nem akar adni senkinek semmit,hát ne adjon!Kiabáljon ki a páncél ajtaja mögül,hogy "nem adok semmit,hagyjál békén".
De könyörgöm ezt a fórumot kiskorúak,a felkészüléssel ismerkedõ átlag emberek,normális ,empatikus az állampolgári,emberi együtt élés szabályait betartó emberek is olvassák!
Nem vet jó fényt a felkészülõkre és magára a felkészülésre mint fogalom,hogy mindenféle válogatott gyilok van bemutatva,kitárgyalva!
Olyan érzése van az olvasónak,hogy shtf esetén leginkább a felkészülõktõl kell félni!
Lécci ne legyen így!
A magam részérõl elzárkózok az ilyen ember ellenes dolgoktól!

Morpheus
09-10-2015, 05:43 AM
Akármi is történik,akár 15.-én vagy máskor véssük már fel az ajtó félfára,hogy mi itt a fórumon és az életben békés felkészülõk vagyunk!
Célunk a természeti és politikai,gazdasági krízisek átvészelése!A segítség nyújtás a bajba került embereknek,nem csak állampolgári kötelesség,hanem elvárható emberi magatartás!
Nem szedegetjük távcsövessel a horizonton feltûnõ menekülteket,családapákat,babakocsit toló lakhelyüket elhagyó anyukákat,mert biztos fosztogatni akarnak!
Nem eresztjük a tárat a vizet,ételt,menedéket kérõ emberekbe,mert biztos fosztogató!
Ha nem kíván valaki katasztrófa helyzetben karitatív munkát,rom eltakarítást,polgári védelmi feladatokat vállalni ne tegye!
Üljön a vackán és rettegjen kezében a stukkerrel,de ne bántson más embereket,ne fenyegesse az amúgy is bajban lévõ embereket.
Ha nem akar adni senkinek semmit,hát ne adjon!Kiabáljon ki a páncél ajtaja mögül,hogy "nem adok semmit,hagyjál békén".
De könyörgöm ezt a fórumot kiskorúak,a felkészüléssel ismerkedõ átlag emberek,normális ,empatikus az állampolgári,emberi együtt élés szabályait betartó emberek is olvassák!
Nem vet jó fényt a felkészülõkre és magára a felkészülésre mint fogalom,hogy mindenféle válogatott gyilok van bemutatva,kitárgyalva!
Olyan érzése van az olvasónak,hogy shtf esetén leginkább a felkészülõktõl kell félni!
Lécci ne legyen így!

Doom!

Te megint elmentél az agyad után jó messzire!
Az elõítéleteid és elképzeléseid kivetíted és elfórumozgatszt itt.

Bemutattam egy lõszert, amit idióta amcsik találtak ki, hogy itt is lehet kapni hazánkban.
Senki nem írta, hogy ilyennel táraz, tart, vagy gyakorol (ennek törvényi lehetõségérõl volt egy iciripiciri vita).
Senki nem tett fel véres disznós képeket, amit a lõtéren (vagy kiskertjében) szétlõtt, gyakorlás és hatástanulmány céljából.
A lõszerrõl egyébként sokhelyen írnak.
Ha bemégy a fegyverboltba, megnézheted, megszagolhatod, az orrodba is dughatod. Ha van engedélyed meg is veheted. Ennyi. Senki nem írta, hogy ilyet tart, táraz, ezzel gyakorol. Kérlek idézd be, honnan veszed.
Egyébként megint az van, hogy TE feltételezel ilyesmit, békés állampolgárokról, családapákról, szeretettel a szívükben készülõ prepperekrõl... :-)

Amúgy ha valaki ilyesmit írna, az semmivel sem betegebb, vagy erkölcstelenebb, mint a fosztogatásra készülésrõl írni. Az nem kelt félelmet? Még jó, hogy TE mindig felállítod az erkölcsi normát, lassan írhatnál is egy kézikönyvet nekünk. :-)

Amúgy meg öt, tehát úgy is mindegy.
Megyek szerzek egy feszítõvasat, erõvágót, mert én nem készültem fosztogatásra, talán még nem késõ. :-)

Ezzel a fosztogatással meg még csak annyi, hogy elhagyott raktár, hátrahagyott felszerelés elvétele, felhasználása értelemszerû. De valaki túléléséhez szükséges holmi elvétele ugyan az, mintha lõnnél zombi lõszerrel.

Végezetül: Ukrajnában járva kérdeztem: nincs gond a cigányokkal? Mondták, hogy nincs. Nincsenek cigányok, ha vannak, nem lopnak. Mert akkora a szegénység, hogyha ellopja a tyúkodat, akkor az ételedet lopja el. Az életedre tör ezzel, mert nincs másik, nincs kárpótlás, segély. Ígyöa tolvajt agyonverik. Ezért aztán nem lopnak. Ahol én jártam, ott ezt mesélték...

Morpheus
09-10-2015, 05:46 AM
6261

És lehet zombis lõlapot is kapni! :-) :-) :-)

GAZDA
09-10-2015, 06:26 AM
Igazad van kell az önmérséklet de a gyakorlatban az utolsó lépés (a fegyverhasználat) már a konfliktus elején bekövetkezik. Ezt érdemes észben tartani.

Buckalako
09-10-2015, 06:53 AM
Doom, már megint beleképzelsz mindent :(

Gondolom a azokat az idõseket sem sajnálod akiket most békeidõben gyakran megkínoznak, megölnek pár forintért.
Ne védje meg magát a nyugdíjas, tizen- huszonéves betörõ élete többet ér.
Ez geddon esetén csak rosszabb lesz.

Túlélõ nem egyszer, nem kétszer hozott már statisztikákat.

Most hirtelen google-vel:
http://www.kezifegyverek.gportal.hu/gindex.php?pg=27694820
Hivatalos forrást, adatokat nincs idõm keresni.

Salmo
09-10-2015, 07:29 AM
a hivatásos rettegõknek.....

http://www.kalasnyikov.hu/dokumentumok/kiss.pdf

D - törölt tag
09-10-2015, 11:02 AM
Akinek nem inge,ne vegye magára....
Most hogy jönnek ide az idõsek ?,amikor azt írtátok expanzív lõszerrel várjátok a fosztogatókat!Ott van az elõzõ oldalon!
De nem válaszoltatok a kérdésekre!
Kik tekinthetõk fosztogatóknak?
Hogyan kell "fosztogatásra" készülni" ?Én nem tudom,de annyit emlegetitek,hogy biztos van gyakorlatotok benne!

bel
09-10-2015, 11:05 AM
Aki loteren kivul NEM deformalodo loszert taraz, az elfogadja, hogy veletlenszeruen kivalasztott embereket fog megnyomoritani/megolni.

Pont ugy, mint a Szena teren a rendorok: " a lábán meglõtt nõ teljes felépülése azonban még hónapokig eltarthat (http://www.haon.hu/rendori-vezetok-latogattak-meg-a-serult-tuszokat/news-20070506-05192403)". Civilizalt orszag rendorsege nem lott volna bele: az expanziv loszer megallt volna a tuszejtoben.

Buckalako
09-10-2015, 12:42 PM
Akinek nem inge,ne vegye magára....
Most hogy jönnek ide az idõsek ?
A fegyveres birtokvédelemrõl van szó, hahóó! És az idõseknek lenne rá a legnagyobb szüksége, õk védtelenebbek

amikor azt írtátok expanzív lõszerrel várjátok a fosztogatókat!Ott van az elõzõ oldalon!
Te kombináltad össze a kettõt!
Én erre válaszoltam:

Egy szóval sem említettem semmilyen lõszert/lövedéket, mert nem is érdekel.
Csak megsértõdtél, mert úgy tûnik te is "portyázásra", fosztogatásra készülsz.

De nem válaszoltatok a kérdésekre!
Kik tekinthetõk fosztogatóknak?
Akik másoktól elrabolt javakból tartja fenn magát.
Aki a családom tulajdonával elindul kifelé, felszólításra sem teszi le az fosztogató. (Gondolom szerinted meg kell várni míg becsukja maga után a kaput)
Én nem, nem lövi hátba senki (szerintem), hanem próbálja megakadályozni. Ha támadólag lép fel, valami fegyvert vesz elõ, aszerint kapja a választ.
Igazság szerint már a próbálkozásért is egy kéz mínusszal kellene kimennie, mert majd próbálkozik újra vagy másnál.
Most durvának tûnhet, de ahogy Morpheus is írja vannak helyzetek mikor farkastörvények vannak. Vagy a családod élete vagy a fosztogatóé.
Szélsõséges példa, de lehet olyasmit visz el ami miatt a gyereked meghal (maradék étel, gyógyszer, vízszûrõ, stb).
Senki sem gyilkolásra készül, nem az a cél hanem hogy megvédje a családját.

(vége)

D - törölt tag
09-10-2015, 01:43 PM
Csak megsértõdtél, mert úgy tûnik te is "portyázásra", fosztogatásra készülsz.
Már megbocsájt,de Te meg Morpheusz honnan a bánatos faszomból kombináltátok ezt ki?
Bemegyek melózni 12-16 órákat,fõzök ,takarítok bevásárolok,kutyázok,horgászok,kirándulgatok. Nem iszok alkoholt,tartozásom nincs,minden ki van fizetve rezsi,biztosítások,adó,közterhek!
Hol a picsába készülök szerinted fosztogatásra? És mikor?Melyik momentum az az életembõl ami erre utal?
Elmentek ám most már a büdös picsába!

D - törölt tag
09-10-2015, 02:29 PM
Ezt döntse el õ mielõtt bemegy más birtokára ilyen szándékkal.
Ez maga a bukfenc! Amíg a cselekmény nem valósul meg addig,hogyan dönti el a tisztelt védekezõ,hogy mi a "behatoló "szándéka?
A birtokvédelem nem egyenlõ az öléssel, de szerencsétlen esetben elõfordulhat, számoljon vele.
Aki birtokvédelemre expanzív,deformálódó,átalakított hegyû lõszert táraz ,annak egyértelmûen ölési szándéka van.Ez nem önvédelem,hanem felkészülés gyilkosságra!
Szerencsétlen esetben?
Aki ilyen önvédelmi lõfegyverek birtokosa,attól elvárható,hogy ne ijedtében cselekedjen,hanem a fegyverhasználat szabályainak betartásával,célzott lövést adjon le(ha tud!,ha nem akkor meg adja el vagy dobja a kútba,mert tökön lövi magát),hagyományos lõszerrel,végtagokra.
Azért az ugye meg van,hogy az önvédelem az a cselekmény elhárítására,a cselekmény folytatásának!(nem megelõzésének)megakadályozására szolgál!
Erõsen kétséges a fegyverhasználat indokoltsága,ha valakit az ólból látunk kiosonni egy kacsával és hátba lõjük expanzív lõszerrel.,úgy hogy minket még csak észre sem vesz vagy fut elõlünk.
Persze lehet a törvény mögé bújni,hogy éjszaka+csoportosan+fegyverrel....de biztos,hogy úgy lesz az?
Ne ja,aztán ha elsütöttétek a fegyvert lehet gondolkodni egy életen át,hogy mit csináltatok,mit mûveltetek!
Nem egyszerû ez a dolog!
Lécci ne legyen így!
Na itt a két hozzászólásom!
Ugyan kit bántottam vagy akár említettem személy szerint?
Kínosan ügyelek minden hozzászólásomban,hogy személy szerint senkit ne említsek,ne bántsak meg!
Általánosságban írok minden témában,ahogyan most is!Ha valaki magára veszi,arról én nem tehetek.
De mégis, hogy képzeled Buckalakó ill. Morpheusz,hogy vadidegen embert bûncselekmény elõkészületével vádoltok meg!?
Mi jogosít fel titeket arra ,hogy személyeskedjetek velem?!
Ki adott nektek felhatalmazást,hogy a személyemet bármiben is rossz színben tüntessétek fel,ráadásul mindenféle információ nélkül.?!
Mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok ti ,hogy ezt megengedhetitek magatoknak?!
Kapjatok már a fejetekhez!Mit mûveltek itt?!

Erdõlelke-íjszelleme
09-10-2015, 03:19 PM
Fosztogató (vagy egyéb erõszaktevõ bûnözõ) az, aki erõszakkal hatol be (vagy elkezdte az erõszakos tevékenységét), pl. berúgja az ajtót ahelyett, hogy kopogna, dörömbölne, kiabálna, kérne, stb.

Morpheus
09-10-2015, 06:45 PM
Aki loteren kivul NEM deformalodo loszert taraz, az elfogadja, hogy veletlenszeruen kivalasztott embereket fog megnyomoritani/megolni.

Pont ugy, mint a Szena teren a rendorok: " a lábán meglõtt nõ teljes felépülése azonban még hónapokig eltarthat (http://www.haon.hu/rendori-vezetok-latogattak-meg-a-serult-tuszokat/news-20070506-05192403)". Civilizalt orszag rendorsege nem lott volna bele: az expanziv loszer megallt volna a tuszejtoben.

Köszönöm! :-)

Morpheus
09-10-2015, 06:51 PM
Doom!

Többször céloztál rá, felszerelésed úgy állítottad össze, és folyton elõtérbe hozod, mint valami hõsiességet...
De! Semmi idõm az agyaságoddal foglalkozni és visszakeresgetni a hozzászólásaid. Ilyen képet festesz magadról.

Ha meg nincs igazad hisztizel és megsértõdsz! :-)

Ez a topic egyébként sem errõl szól, de neked az a lényeg, csak rólad szóljon.
Nagyon szeretethiányos ember lehetsz, hogy állandóan veled kell foglalkozzunk. :-)

Morpheus
09-10-2015, 06:52 PM
Doomon túl, egy friss hír:
Budapesten a tûzcsapokra ivókutakat szerelnek fel...
Aha.
A hõség miatt...

Örülök, így nõ a túlélési esélyük.
Ugye milyen érdekes?!

Öt nap!

D - törölt tag
09-10-2015, 07:05 PM
Nagyon szeretethiányos ember lehetsz, hogy állandóan veled kell foglalkozzunk. :-)
Már hogy nekem ez hiányzik,Te basztatsz állandóan,Kopjál már le rólam!

Nutshell
09-10-2015, 07:37 PM
Nem tudom, jó helyre írom-e, de majd átteszik az illetékesek a megfelelõ helyre, ha nem. :) Kb. egy hónapja összefutottam egy régi iskolatársammal, akirõl kiderült, hogy rendõr lett belõle, és õ is "készülget", prepperkedik. Beszélgettünk a bevándorlós, és hasonló problémás dolgokról is. Nekem pedig egybõl az jutott eszembe, ha valaki pl, tûzoltó, rendõr, katona, stb. és otthon szépen készülget a családjával, de egy éles szituációban berendelik a munkahelyére, akkor ugye mennie kell, mert bûncselekményt követ el, ha kivonja magát a szolgálatból. Akkor hagyja otthon a családját, gyerekeit, hogy valahova, akár több száz km-re is elvigyék az otthoniaktól, a készleteitõl? Hogy védi meg a családját így? Azt mondta nem tudja mit tenne. Ti mit gondoltok, hogy megy ez ezeknél a szerveknél? Van itt, aki ért ehhez?

WestBam
09-10-2015, 09:07 PM
Budapesten a tûzcsapokra ivókutakat szerelnek fel...
Aha.
A hõség miatt...

Örülök, így nõ a túlélési esélyük.
Ugye milyen érdekes?!

Öt nap!
Ezt én is hallottam, nem is igazán tudtam hová tenni a dolgot, hiszen jön a hideg, megfagyhat, ki a fene akar ilyen idõben inni belõle. Gondolod a betolakodóknak teszik fel? Esetleg a tranzitzónákban vagy máshol is? Van errõl infó?

mmilan21
09-10-2015, 09:10 PM
Ezt én is hallottam, nem is igazán tudtam hová tenni a dolgot, hiszen jön a hideg, megfagyhat, ki a fene akar ilyen idõben inni belõle. Gondolod a betolakodóknak teszik fel? Esetleg a tranzitzónákban vagy máshol is? Van errõl infó?

Az tûzcsapból olcsóbb víz nyerhetõ, mint a mûanyag palackokból + nincsen macera a szállítással és nem fenyeget a veszély hogy fejbe dobják a teli palackokkal a készenléti rendõröket. ;)

Rozsomák
09-11-2015, 05:09 PM

Régi dolog egy csajszi kitalálta, és még a migránmacera elõtt fejlesztették. Hallottam róla egy riportot a rádióban.

Morpheus
09-11-2015, 07:25 PM
Így igaz! :-) :-) :-)

Csak éppen MOST szerelik fel.
Az én psziho agyacskám meg kombinál. És azt súgja: Orbánék a túlélésre készülnek. Ezzel pedig a városiak túlélési esélye NAGYBAN megnõ. Lesznek majd soroscskák, de lesz víz.

Morpheus
09-11-2015, 07:26 PM
Amúgy ma van 9/11!
Emlékezzünk meg!
Emlékezzünk elbaszott házasságomra, ekkor nõsültem... :-)

mzperiksz
09-11-2015, 07:28 PM
Ha lakásban nincs víz akkor a tûzcsapban sem lesz.

Lesznek majd soroscskák, de lesz víz.

mmilan21
09-11-2015, 07:53 PM
Ha lakásban nincs víz akkor a tûzcsapban sem lesz.

A tûzcsapokban valamivel tovább lesz víz, mert a házakban lévõ csapok többsége magasabban van a tûzcsapok szintjénél.
Itthon is a kerti csapból(pont tûzcsap magasságban van) még tovább folyik a víz mint a kb. 1,5 m-el magasabban van lévõ konyhai csapból.
Ezzel a kerti csappal nyerek átlagosan 2-5 perc vízfolyást ilyen víznyomás csökkenõs esetekben.

Egyébként ha megsérülne a házakban a vízvezeték akkor a házat leszakaszolják, elzárják a fagycsapot/fõcsapot és akkor a tûzcsapban még mindig lesz víz.
Eddig Budapesten kevés nyilvános kút volt, amit személyesen is megtapasztaltam.
Ezért szerintem is ésszerû döntés ezeknek a számát költséghatékonyan növelni.

D - törölt tag
09-11-2015, 08:07 PM
Nem is rossz ötlet,meg is csinálom,mert olcsó és nem ráz!
A fürdõkád alá-köré betekerek 1 colos slagot amannyi befér,a szolgáltatás felé egy visszacsapó szeleppel,hogy ne folyjon vissza,a másik oldal mehet a csaptelepre.Nem tudom,de egy 30 méter biztos elfér szépen betekerve,az elõlap meg takarja ,nem csúnya.Folyamatosan friss marad a víz az átfolyás miatt.

Morpheus
09-11-2015, 08:18 PM
Sok helyen a hûtõvíz hálózat egyedi volt. Most már nem tudom...

Mizu
09-12-2015, 09:41 AM
Elõször is mi az a fosztogatás?
Ki a fosztogató?
Mikor valósul meg maga a cselekmény?
A fosztogató(már ha megtudtuk ki is az,mi is az?)a személyünk ellen fejt ki támadást vagy a vagyonunk ellen?

- A fosztogatás, ha azt veszi - vagy azt akarja elvenni - valaki ami nem az övé.
- Megvalósulásnak tekinthetõ, ha már csak elkezdte!
- Lényegtelen, hogy mi vagy ki ellen jött. Nem látható a végleges szándék, így lehet a legrosszabbat feltételezni!
- Miért mi megérdemeljük tõle, hogy esetleg megöljön minket ? (és itt jön be valósan az öregek megölése és mindenki más megtámadotté...)

Egy szónak is a vége:

Ha valaki fosztani, rabolni, gyilkolni megy, számítson, hogy otthagyja a fogát.

Hétköznapi kultúrnyelven: Ha valaki kurvának áll ne csodálkozzon, ha megdugják!

Texas: Ha éjjel bemész egy farmra, 2 dolog biztosan történik:
Belelépsz tehénszarba és rád-lõnek..

Mizu
09-12-2015, 09:50 AM
Kövezzetek meg, de én úgy tudom, hogy a tûzivíz rendszer az különálló az ivóvíztõl. Bár ebben mostmár így belegondolva nem vagyok biztos, sõt biztos, hogy 1 a rendszer :(

Viszont az biztos, hogy külföldön, pl. a németeknél, külön rendszer!
Nyomáspróbáztunk a tüzivízrõl, ami közel 6 bárral (!!) tolta!
Jaa és "szürke" víz volt benne, ami a víztisztítókból nyomtak vissza...

Egyébként 3 !?!?!?

Az asszony hallotta egy kollegájától, hogy 20.-ra tettek egy világvégét.. tudtok errõl valamit honnan jöhetett a médiából és miért?
Különben mondtam az asszonynak hogy a 20.-a az nem jó nekünk, mert vasárnapi program van így esetleg hétfõ...

D - törölt tag
09-12-2015, 10:00 AM
Az asszony hallotta egy kollegájától, hogy 20.-ra tettek egy világvégét..
A huszadika nekem jó,majd megfõzök elõre.

D - törölt tag
09-12-2015, 10:11 AM
- A fosztogatás, ha azt veszi - vagy azt akarja elvenni - valaki ami nem az övé.
- Megvalósulásnak tekinthetõ, ha már csak elkezdte!
- Lényegtelen, hogy mi vagy ki ellen jött. Nem látható a végleges szándék, így lehet a legrosszabbat feltételezni!
- Miért mi megérdemeljük tõle, hogy esetleg megöljön minket ? (és itt jön be valósan az öregek megölése és mindenki más megtámadotté...)

Egy szónak is a vége:

Ha valaki fosztani, rabolni, gyilkolni megy, számítson, hogy otthagyja a fogát.

Hétköznapi kultúrnyelven: Ha valaki kurvának áll ne csodálkozzon, ha megdugják!

Texas: Ha éjjel bemész egy farmra, 2 dolog biztosan történik:
Belelépsz tehénszarba és rád-lõnek..
Szerintem,ahogy semmi a világon ez sem feket-fehér!
Aki most ,béke idõben fosztogat,rabol,öregezik az bûnözõ!Egyértelmû a "jutalma"!
Na de egy extrém helyzetben,másként is lehet.Ne feledjétek Ti is járhattok így ,tehát próbáljátok magatokat bele élni!
Tegyük fel háború,bombázás miatt egy családot ,a többiekkel együtt evakuálnak.Lerobban a busz! Irány gyalog!
Na de két kisgyerekkel,kapkodva összeszedett cuccokkal,nem egyszerû a lépést tartani,fõleg ha nagyon hideg vagy meleg van.
Pelenkázni kell a gyereket.Egyszer még talán belefér mínusz tízben,de lemaradnak és fáznak,ez már frankón életveszély!
Találnak egy tanyát vagy ilyesmit és hiába kiabálnak nincs válasz!Mert mondjuk a tulaj jól bepálinkázott.
Egy normális apuka ilyenkor behatol és menti a családját!Mert az a fontos,a saját család!
Nem akarnak õk gyilkolni rabolni,fosztogatni csak egy kis meleget,fedelet vizet a tápszerhez és megszárítani a gyerekek ruháját és aludni egyet.
A tulaj felriad és bele lõ a sötétben az anyukába,karján a gyerekkel.
Szóval ezért kérdeztem ki a fosztogató?

mmilan21
09-12-2015, 12:07 PM
Aki most ,béke idõben fosztogat,rabol,öregezik az bûnözõ!Egyértelmû a "jutalma"!
Na de egy extrém helyzetben,másként is lehet.Ne feledjétek Ti is járhattok így ,tehát próbáljátok magatokat bele élni!
Tegyük fel háború,bombázás miatt egy családot ,a többiekkel együtt evakuálnak.Lerobban a busz! Irány gyalog!
Na de két kisgyerekkel,kapkodva összeszedett cuccokkal,nem egyszerû a lépést tartani,fõleg ha nagyon hideg vagy meleg van.
Pelenkázni kell a gyereket.Egyszer még talán belefér mínusz tízben,de lemaradnak és fáznak,ez már frankón életveszély!
Találnak egy tanyát vagy ilyesmit és hiába kiabálnak nincs válasz!Mert mondjuk a tulaj jól bepálinkázott.
Egy normális apuka ilyenkor behatol és menti a családját!Mert az a fontos,a saját család!
Nem akarnak õk gyilkolni rabolni,fosztogatni csak egy kis meleget,fedelet vizet a tápszerhez és megszárítani a gyerekek ruháját és aludni egyet.
A tulaj felriad és bele lõ a sötétben az anyukába,karján a gyerekkel.
Szóval ezért kérdeztem ki a fosztogató?

Amit leírtál az emlékeztet arra amikor a Supernatural-ben elveszítik a szerencsehozó nyúlfarkat. - megtalál minden baj.

Hogy ez megtörténjen ahhoz elég sok (bal)szerencse kell:
Elõször is kell egy katasztrófa - szokott lenni egy pár, de általában helyileg elszórtan.
A hatóságoknak evakuálni kell - erre nagyon ritkán kerül sor.
Lerobban a Volvo, Ikarus vagy a Credo - elképzelhetõ, szokott lenni ilyen kb. minden 1000. út során 1 alkalommal.
Irány gyalog a BOBbal, ha Én vagyok az áldozat.
Nincs gyerekem, de legyen. A gyerekek lassabban haladnak, mint én.
Tél kell hogy legyen - hamarosan lesz...
A tanyákról nekem a kutyával õrzött területek jutnak általában az eszembe és a kutya szerencsés esetben a kerítésre ugrál és nem rám.
Kiabálok és kopogok(dörömbölök esetleg), mert így nagyobb eséllyel felébred a tulaj.
Alkesz tanyatulajokból van néhány - megeshet az ilyen.
Megpróbálom kinyitni az ajtót, de elõtte még körbe nézek hátha van ott egy nyitott pince vagy hasonló zárt és meleg hely.
Behatolok, felkapcsolom a tanya világítását vagy a kézi lámpámmal világítok.
A tulaj felriad és azt sem tudja melyik dimenzióban van mert még dolgozik a pálesz - elejti a Vilmos üvegét.
Csak hoppá, a zárható vitrinben vagy a páncélszekrényben van a fegyvere, mert ezt írja elõ a törvény.
Elõveszi a gumilövedékest és utána kérdezi, hogy: - Mit keresnek itt?

Valahogy nem ideális a felhozott példa.

Fosztogató az aki erõszakosan behatol magán területre és felszólítás ellenére sem hagyja el azt vagy közli a célját, esetleg segítséget kér.

Mizu
09-12-2015, 12:08 PM

Extrém helyzetben pont hogy még jobban oda kell figyelni!! 1000 x jobban, mert akkor mindeki ideges és tele a gatya, félti mindenki amije van és a törvényenkívüliség még jobban veszélyessé teszi a gonosz embereket!
Teát nem kifogás az extra körülmény, sõt, még súlyosbító dolog is!

A példád, megint egyedi és sarkalatos de viszont több pontban vérzik!

- HA a tulaj jól bepálinkázott, akkor ha a kiabálásra nem ébred fel, akkor inkább segítségre szorul, minthogy még lövöldözne!
- Ha sötét van (írtad) akkor senki sem megy be sötétbe világítás nélkül, mert beleléphet egy kaszába, vagy villába, vagy egy akármibe. Tehát lámpával megy be, vagy sehogyan sem, mert amúgy nem lenne értelme és többszörösen veszélyes lenne, mintha kint maradnának ! Itt kell gondolni a rettegõ bennlévõk lehetséges reakcióira!
- Írtad, hogy az apa behatol.. akkor miért az anyát lövik le? Ha nekem valahova be kell mennem kényszerbõl, akkor azt úgy, hogy kint biztonságban van a család (fedezékben), ha velem valami történne, akkor tudjanak lépni. Erre mindenkinek kell gondolni, fõleg ha idegen helyre szándékozik bemenni, hívatlanul!

Szóval ha lehet ne vizionálj olyan történeteket, amik nagyon nem életszerûek.. persze miért is ne, de akkor kevesebb amirõl tudunk érdemben beszélgetni.

Egyébként ez az írás annak köszönhetõ, hogy javaslatod szerint "beleéltem" magam..

D - törölt tag
09-12-2015, 02:34 PM
A példád, megint egyedi és sarkalatos de viszont több pontban vérzik!
Minden helyzet egyedi,de jó legyen, EZ a Te véleményed! Szerintem ez nem fosztogatás,de mind egy.
mindenki másként gondolja amit nagy tiszteletben tatok!:admire:

Csak hoppá, a zárható vitrinben vagy a páncélszekrényben van a fegyvere, mert ezt írja elõ a törvény.
Ennek nézz utána ,mert ez nem így van.Elöl lehet ,ha a te neveden van és otthon tartózkodsz!

Szóval ha lehet ne vizionálj olyan történeteket, amik nagyon nem életszerûek..
Valóban úgy gondolod,hogy egy nyílt fórumon Te fogod megmondani ki,mit írhat?Nem hiszem!Ha nem tetszik ne válaszolj vagy foglalkozz vele!

Valahogy nem ideális a felhozott példa.Kellemes 20 fok,jóllakottan,tömött bob-bal,fütyürészve és az udvaron ,a tanyán vendégváró pogácsa és ital.Ez jó példa lenne?
Komolytalanok vagytok,hagyjuk,nem érdekes a téma!

Buckalako
09-12-2015, 02:59 PM
Mizu, én ilyen életszerûtlen, kicsavart magyarázatokkal már nem foglalkozom :).

mmilan21
09-12-2015, 03:03 PM
Kellemes 20 fok,jóllakottan,tömött bob-bal,fütyürészve és az udvaron ,a tanyán vendégváró pogácsa és ital.Ez jó példa lenne?
Komolytalanok vagytok,hagyjuk,nem érdekes a téma!

Félre írtam és félre értetted. Arra céloztam, hogy egy ilyen eset egy prepperrel fog megtörténni utoljára, mert elõbb talál más megoldást.

Lekvár
09-12-2015, 04:42 PM
Hadd mondjak valamit:
Mindenki azt vizionál, amit csak akar.
DE ha neki ebbe a helyzetbe MINDEN cselekedet belefér, akkor ott komoly gondok vannak a mentális állapottal.
Egy fórumtárs írta nagyon bölcsen (nem szó szerint!): "ha elõtte nem vagy olyan, utána sem leszel..."
Senki sem Indiana Jones, aki civilben az egyetemen tanít, szolgálatban viszont a korbácsos szerencselovag. :) Ezen érdemes elgondolkodni.
Sajnos sokan az álmaikat látják megvalósulni egy összeomlás utáni világban, ahol majd az állat nyugodtan kibújhat az emberbõl. Hivatkozási alap lesz rá...
Azért fosztogattam, mert... az nem is volt erõszak... azt hittem elhagyatott a ház... a gyereknek kell az üveg pia. etc.

MINDENKINEK Urat kell választania, el kell döntenie melyik oldalon áll.
Az nagyon kevés, ha csak addig jutunk, hogy a saját oldalunkon állunk... hiszünk magunkban!
Amerikai klisék, zombi filmek lenyomatai, kevesek lesznek.
Nem elég, bármi áron életben maradni!

D - törölt tag
09-12-2015, 05:07 PM
Na úgy látom mindenkinek megrepedt a feje! :haha:
Valami tényleg készülhet,mert a veszteteket érzitek! :(

Törölt_fórumtag3
09-12-2015, 06:41 PM

Figyelj, Doom!

Tartozom neked egy vallomással: én miattad nem járok ide a fórumra. Tudod, miért? Mert unom, de leginkább szánalmasnak tartom az "ámokfutásodat". Szerintem már sokan megírták neked, - ki finoman, ki durván, - hogy nem tetszik nekik a szereplésed: minden témába belekapsz, de inkább belepiszkítasz, addig nyomod, amíg szét nem cseszed a témát. Az a lényeg, hogy mindenki veled foglalkozzon, mindegy, hogy mi az ára. Mert azt hiszed, hogy arra a kis idõre érdekes lehetsz, sõt okos is, hovatovább te vagy itt a "Valaki". Na ezért sajnállak én téged. De komolyan, miért csinálsz magadból bohócot? Ha nem lennél ilyen destruktív, már sokat tanulhattál volna, - mi is tõled, - lenne sok barátod, népszerû lehetnél. De így? Mindent leszólsz, mindent jobban tudsz, minden témát vakvágányra viszel. Minek? Na igen, tenni, építeni valamit nehezebb, sok munka, sok idõ, fáradság, rombolni persze gyorsabb, csak hosszú távon nem vezet sehová. Ezt neked is be kellene már látnod. Miért nem foglalod el magadat valami értelmessel?
Osztod itt az észt, minõsítesz másokat. Honnan veszed a bátorságot, hogy másokkal úgy beszélj, ahogy szoktál? "Mindenkinek megrepedt a feje"?! "Te úgy látod"?! Szerinted ez normális hozzászólás?! Te jajgatsz mindig, hogy személyeskednek veled, de te bátran minõsítesz, osztogatod smile-kat, megjegyzem, a feltartott hüvelykujj a legirritálóbb. A bicska kinyílik a zsebemben tõle.

Bocsáss meg a szavaimért, imádkozom érted, és magamért is, hogy ne verjen meg miattad az Isten.

Morpheus
09-12-2015, 08:32 PM
Doomban rég eltörött valami, mielõtt törölte magát egész normális volt. Akkor még csíptem...
Szerintem kár belemenni a vitákba, mert semmit nem értek el vele, nem fog változni.

Más: én is úgy tudom hogy hat bár és más hálózat.

20-át nekem is mondták, valami csillagállás...

Mizu
09-12-2015, 09:53 PM
Mizu, én ilyen életszerûtlen, kicsavart magyarázatokkal már nem foglalkozom :).
:)
Deee, igenis kell foglalkozni, mert úgy élesedik az elme és ha csak egy kis ötlet kibukik valakibõl ezáltal, amit valakit éles helyzetben megment, mert emlékszik rá, akkor már megérte a csörtét... szerintem!

Viszont ha Doom nem lenne néha ilyen kõfej, akkor egyszerûen belátná, hogy marhaságot mondott és OK is lenne, gondolkozhatna a másik szituáción, amit aztán mi megint jól kibeszélhetnénk... és így tovább, míg le nem kapcsolják a villanyt...

Apropó! Mennyi is? 3..2 ?
:hipnozis:

Mizu
09-12-2015, 09:56 PM

Errõl az a bácsika jut eszembe aki szembe halad az autópályán és mindenkit lehülyéz... :D

Jajjj Doom pajtás! Kellene már egy jó ivászatot rendezni, utána egy jó közös hányást! AZ tutira erõsíti a barátságot!

Morpheus
09-13-2015, 05:55 AM
Doom bentégett a virtuális lépcsõházban, amit rágyújtottam... :-)

D - törölt tag
09-13-2015, 06:05 AM
Jajjj Doom pajtás! Kellene már egy jó ivászatot rendezni, utána egy jó közös hányást! AZ tutira erõsíti a barátságot!
Én mindíg írom,hogy horgásszunk,rendezzünk túlélõ tábort,próbáljuk ki a felszerelésünket,értelmezzük a másik cuccát!Én benne vagyok mindenbe,minden jóban és rosszban!

Ha nem lennél ilyen destruktív, már sokat tanulhattál volna, - mi is tõled, Indítok topicokak ahol elgondolkodhatunk a dolgokról!Írtam novellát,amit közre adtam,felraktam a bob-omat részletesen,hozzászólok mindenhez ,ahogy tudok.Ja,hogy Te nem,az nem az én gondom.Kérdem Te milyen értéket,képet vagy leírást tettél közre a fórumon?Semmit! Akkor ne dumáljál,nézzél magadba!

Errõl az a bácsika jut eszembe aki szembe halad az autópályán és mindenkit lehülyéz...Megvizygálandó a dolog.
Lehet ballagni,mint a birkák,egymás tomporába a fejünkkel,bégetni amit a vezér kos gondol,tetszikelni össze vissza és nem konfrontálódni,nem állni ki a gondolataidért,tetteidért és akkor...
lenne sok barátod, népszerû lehetnél.
És mit kezdjek a népszerûséggel,ha közben az nem az én véleményem és identitásom?Mit kezdjek olyan barátokkal akik elnyomják szárnyaló szellemem? Nekem olyan barátokra van szükségem,akik engem fogadnak el,úgy ahogy vagyok,nem pedig egy álságos,kifacsart képet!Ha nincs ilyen ,akkor inkább egy sem kell!!!!

Viszont ha Doom nem lenne néha ilyen kõfej, akkor egyszerûen belátná, hogy marhaságot mondott és OK is lenne, gondolkozhatna a másik szituáción, amit aztán mi megint jól kibeszélhetnénk... és így tovább, míg le nem kapcsolják a villanyt...Ehhez kell(ene) némi kultúra!Vitázni csak építõ emberekkel lehet!Akik élbõl mindent elutasítanak,azokkal nem lehet vitázni,pláne azokkal akik nem kérdezik meg MIÉRT?Miért gondolod így fórumtárs?
Aztán meg ahogy látom a többség rugalmatlan zombi!Nem tudnak mit kezdeni a szokatlan,az övétõl eltérõ írásokkal,helyzetekkel,emberekkel ,szituációkkal!Sajnos nekik már meszeltek,akár mennyi a hektár,a konzerv,a pusek,a lõszer,a járgány,az autó! A rugalmatlan emberkéknek annyi!

Deee, igenis kell foglalkozni, mert úgy élesedik az elme és ha csak egy kis ötlet kibukik valakibõl ezáltal, amit valakit éles helyzetben megment, mert emlékszik rá, akkor már megérte a csörtét... szerintem! :thumbup

Doomban rég eltörött valami, mielõtt törölte magát egész normális volt. Akkor még csíptem...
Szerintem kár belemenni a vitákba, mert semmit nem értek el vele, nem fog változni.
Ja két bordám,meg az alkarom,csaltál mert írtam róla!:haha: Mi az ,hogy normális?Ki itt a normális és ki mondja meg mi a normális.? Hidd el Tesó,ha nem csípsz nekem akkor is jó,ahogy másnak is! Barátokat jó szerezni,de nem mindenáron!
Mit jelent az ,hogy változni?Ha én dörgedelmeket írnék Rólad,hogy mi nem tetszik benned,Te mindenáron arra törekednél,hogy megfelelj nekem?Aztán a másiknak? Akkor hol lennél Te magad a történetben?Gondold át!

Mert unom, de leginkább szánalmasnak tartom az "ámokfutásodat". Szerintem már sokan megírták neked, - ki finoman, ki durván, - hogy nem tetszik nekik a szereplésed:Az egyéni döntésed mit unsz,mi nem tetszik,kit utálsz,kit szeretsz!Mint mindenki másnak is,nekem is!Az,hogy mit írnak mások az annyiban érdekel csupán,hogy el tudjam dönteni mi a jó nekem és milyen lehet a fórum társ!Van aki eszméletlen trágár velem,mégis a szavainak egy részébõl értéket veszek ki magamnak!Van aki nyálas,de semmit sem mond!No meg a köpönyegforgatók,akik aktuálisan azt ütnek aki a földön éppen fexik!

Bocsáss meg a szavaimért, imádkozom érted, és magamért is, hogy ne verjen meg miattad az Isten.
Nem fog megverni,nem kell félned. :thumbup Majd beszélek vele,úgyis idõleges lenne egy kis eszmecser,mert nemrég elküldtem a rákba.Hogy bocsánatot kérek e tõle?Hát nem,mi egyenrangúak vagyunk én nem térdeplek le sem súly,sem ember,sem Isten elõtt!Mellesleg nem is ezt várja el tõlünk!Kérdezd meg Tõle,fog válaszolni!;) De mondom neki,hogy van itt egy remek háziasszony ,aki kissé elégedetlen !

D - törölt tag
09-13-2015, 07:50 AM
Figyelj, Doom!

Tartozom neked egy vallomással: én miattad nem járok ide a fórumra. Tudod, miért? Mert unom, de leginkább szánalmasnak tartom az "ámokfutásodat". Szerintem már sokan megírták neked, - ki finoman, ki durván, - hogy nem tetszik nekik a szereplésed: minden témába belekapsz, de inkább belepiszkítasz, addig nyomod, amíg szét nem cseszed a témát. Az a lényeg, hogy mindenki veled foglalkozzon, mindegy, hogy mi az ára. Mert azt hiszed, hogy arra a kis idõre érdekes lehetsz, sõt okos is, hovatovább te vagy itt a "Valaki". Na ezért sajnállak én téged. De komolyan, miért csinálsz magadból bohócot? Ha nem lennél ilyen destruktív, már sokat tanulhattál volna, - mi is tõled, - lenne sok barátod, népszerû lehetnél. De így? Mindent leszólsz, mindent jobban tudsz, minden témát vakvágányra viszel. Minek? Na igen, tenni, építeni valamit nehezebb, sok munka, sok idõ, fáradság, rombolni persze gyorsabb, csak hosszú távon nem vezet sehová. Ezt neked is be kellene már látnod. Miért nem foglalod el magadat valami értelmessel?
Osztod itt az észt, minõsítesz másokat. Honnan veszed a bátorságot, hogy másokkal úgy beszélj, ahogy szoktál? "Mindenkinek megrepedt a feje"?! "Te úgy látod"?! Szerinted ez normális hozzászólás?! Te jajgatsz mindig, hogy személyeskednek veled, de te bátran minõsítesz, osztogatod smile-kat, megjegyzem, a feltartott hüvelykujj a legirritálóbb. A bicska kinyílik a zsebemben tõle.

Hadd találgassak egy kicsit!Engedd meg ,hogy az írásod alapján találgassak ,hogy mivel foglalkozol.Szeretem az ilyesmit,kitalálni az emberekrõl pár szóból,hogy kicsodák és mire számíthatok tõle.
Elõször is biztos ,hogy nem fizikai munkát végzel!Valószínû irodában könyveléssel,vagy valami hasonló,nyilvántartással esetleg.Nem vagyok biztos benne de lehet közalkalmazott vagy.
Valószínû kinevezett vezetõ,pár ember lehet a kezed alatt.Hogy a vállalkozás nem a Tiéd az szinte biztos!Szeretnél tovább lépni,de nem megy ,meg rekedtél azon a szinten ahol vagy és jócskán benn a középkorban egyre messzebb kerül a vágyott elõre lépés!40-50 környékére saccollak!
Frusztrált vagy mert tudod,hogy a beosztottjaid többet tudnak ,érnek mint Te.Bár kineveztek,de nem teljesen az érdemeid alapján.Folyamatosan fúrnak,ezért folyamatosan harckészültségben vagy!Azt is ütöd akit nem kellene.Mindenki az ellenséged.
A felkészülésbe belefáradtál és a társadalomba is.Csak vonszolod magad és legszívesebben elbújnál az erdõ közepére,hátra hagyva csapot-papot!
Mondjuk én nem szánlak,mert nem ismerlek.
Ezt csak azért írtam,hogy érezd milyen amikor ismeretlenül nekitámadsz valakinek és válogatottan mocskolod!
Mellesleg ez egy tahó dolog,fõleg úgy ,hogy én nem szóltam hozzád/rólad semmi rosszat.
Igen imádkozzál a lelked üdvéért,mert ha az írásodat elolvassa Istenke,jól seggbe fog billenteni! :thumbup

mzperiksz
09-13-2015, 08:17 AM
Eddig is körvonalazódott bennem a gondolat, de ezek után biztos vagyok benne.
Te egy igazi gyökér vagy:thumbup

Hadd találgassak egy kicsit!Engedd meg ,hogy az írásod alapján találgassak ,hogy mivel foglalkozol.Szeretem az ilyesmit,kitalálni az emberekrõl pár szóból,hogy kicsodák és mire számíthatok tõle.
Elõször is biztos ,hogy nem fizikai munkát végzel!Valószínû irodában könyveléssel,vagy valami hasonló,nyilvántartással esetleg.Nem vagyok biztos benne de lehet közalkalmazott vagy.
Valószínû kinevezett vezetõ,pár ember lehet a kezed alatt.Hogy a vállalkozás nem a Tiéd az szinte biztos!Szeretnél tovább lépni,de nem megy ,meg rekedtél azon a szinten ahol vagy és jócskán benn a középkorban egyre messzebb kerül a vágyott elõre lépés!40-50 környékére saccollak!
Frusztrált vagy mert tudod,hogy a beosztottjaid többet tudnak ,érnek mint Te.Bár kineveztek,de nem teljesen az érdemeid alapján.Folyamatosan fúrnak,ezért folyamatosan harckészültségben vagy!Azt is ütöd akit nem kellene.Mindenki az ellenséged.
A felkészülésbe belefáradtál és a társadalomba is.Csak vonszolod magad és legszívesebben elbújnál az erdõ közepére,hátra hagyva csapot-papot!
Mondjuk én nem szánlak,mert nem ismerlek.
Ezt csak azért írtam,hogy érezd milyen amikor ismeretlenül nekitámadsz valakinek és válogatottan mocskolod!
Mellesleg ez egy tahó dolog,fõleg úgy ,hogy én nem szóltam hozzád/rólad semmi rosszat.
Igen imádkozzál a lelked üdvéért,mert ha az írásodat elolvassa Istenke,jól seggbe fog billenteni! :thumbup

D - törölt tag
09-13-2015, 08:35 AM
Eddig is körvonalazódott bennem a gondolat, de ezek után biztos vagyok benne.
Te egy igazi gyökér vagy:thumbup
Akkor már minimum ketten vagyunk!:haha:

Morpheus
09-13-2015, 10:08 AM
Hát... Szerintem Csigasütõ személyisége, de fizikuma is teljesen más.
Persze ennek megint semmi köze a témához: mennyi idõnk van.

Morpheus
09-13-2015, 10:14 AM
Feltettem a terepscooter tesztjét a honlapra, a link majd a jármûvek kategóriában lesz, csak az admin engedélyére vár.

D - törölt tag
09-13-2015, 10:20 AM
Hát... Szerintem Csigasütõ személyisége, de fizikuma is teljesen más.
Persze ennek megint semmi köze a témához: mennyi idõnk van.
Hát persze,hogy más!:)
Ezért baromság amit csináltok!

Morpheus
09-13-2015, 06:34 PM
Két nap!
http://hirpress.hu/index.php?pg=cikk&id=22950

D - törölt tag
09-13-2015, 07:11 PM
Két nap!
Bexarás Tesó,még a végén igazad lesz ! :thumbup
Még jó,hogy figyeltem Rád!
Na mindegy ,Ez van!Erre készültünk/tem! :cry:
Na akkor minden jót,sok sikert mindenkinek!
Akit megbántottam attól bocsánatot kérek!
Most már más dolgom van/lesz!

mzperiksz
09-13-2015, 07:29 PM
Hát ez fasza, akkor ki marad itt hogy vigyázzon ránk:confused:

Két nap!

mmilan21
09-14-2015, 05:33 AM
Szerintem elég ésszerû döntések ezek. Nem várja meg a kormány az elsõ merényleteket - ebbõl a szempontból helyes döntés a mostani.
Végre valaki védi is majd a határt és nyakon csípi a csempészek egy részét.

Új börtön intézményeket kell majd építsenek a csempészeknek és illegális határátlépõknek(a mostani börtönökben nem sok szabad hely van).

A másik véglet, hogy idõvel súlyosbodhat a helyzet és ezt mi is megérezhetjük.

Már csak 1 nap és átalakul az ország rendvédelme.

BragBOL
09-14-2015, 07:10 AM
Szerintem tudjátok hova kéne helyezni a határsértõket, csak nem meritek kiejteni a k betûvel kezdõdõ kétszavas fogalmat! :D
Költséghatékonyabb mint hagyományos börtönöket felhúzni.

Unicornis
09-14-2015, 11:21 AM
egy kis adalék....: http://www.origo.hu/nagyvilag/20150914-monstre-hadgyakorlatba-kezdett-oroszorszag.html

Hétvégén Révfülöpön voltam kempingezni, horgászni. Szombaton, és vasárnap szinte sokszor távoli dörgéseket
lehetett hallani. Olyan volt mint ha tûzijáték lenne, de persze biztos hogy nem az volt.
Lehet hogy a bakonyi katonai lõteret hallom, mert ott szoktak tüzérséggel is gyakorlatozni. Légvonalban ez 40Km.
Nem tudom hogy hallhattam e azt? Vagy mi lehetett? Tisztára olyan volt mit ha távoli tüzérség, vagy bombázás lenne.
Van most valami hadgyakorlat?

BragBOL
09-14-2015, 11:36 AM
Valami ilyesmire gondoltam:
http://i.imgur.com/5SUQPYVt.jpg (http://imgur.com/5SUQPYV)

Luxus, hogy lecsendesítse a "szenteket" :D

Unicornis
09-14-2015, 10:28 PM
Amerikai katonai konvoj indult Magyarországra!
http://www.origo.hu/itthon/20150914-nato-hadgyakorlat.html
Elvileg csak hadgyakorlat...... legalábbis annak indul, most még.........

Mizu
09-15-2015, 04:03 AM
Amerikai konvoj..

Ahaamm .elõbb fizettek a "menekülteknek", hogy ide jöjjenek, majd jönnek hadseregestül? Beszarás ez a pofátlanság!

Egyébként a 0. nap van!

Mindenkinek kitartást és higgadtságot!

Erdõlelke-íjszelleme
09-15-2015, 09:41 AM
Azt nem látom még, miért terhelték le az az amcsi hárombetûsök pénzein ide indított muzulmán tömegekkel a magyar honvédséget, miközben jönnek hadgyakorlatra.

mzperiksz
09-15-2015, 10:46 AM
Ezek szerint nagyon jól taktikáztak és idõztette, ugyanis ezt a hadgyakorlatot már 2013-ban bejelentették...

Azt nem látom még, miért terhelték le az az amcsi hárombetûsök pénzein ide indított muzulmán tömegekkel a magyar honvédséget, miközben jönnek hadgyakorlatra.

Forrai
09-15-2015, 01:46 PM
Hatályba lépett a válsághelyzetrõl szóló kormányrendelet

Budapest, 2015. szeptember 15., kedd (MTI) - Kedd déltõl életbe lépett a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kihirdetésérõl szóló kormányrendelet, a dokumentum megjelent a Magyar Közlönyben.

A rendelkezés Bács-Kiskun és Csongrád megyére érvényes, legfeljebb március 15-éig.
A rendelet az idegenrendészetért és menekültügyért is felelõs belügyminiszter feladatául szabja, hogy haladéktalanul gondoskodjon a rendelet és a válsághelyzettel összefüggõ jogszabályi rendelkezések tartalmáról való tájékoztatásról.
A tájékoztatást a közszolgálati mûsorszolgáltatók, valamint - lehetõség szerint - a körzeti, helyi mûsorszolgáltatók és legalább egy országos napilap közremûködésével, a lehetõ legrövidebb idõn belül közzé kell tenni.
Az országos rendõr-fõkapitány és a menekültügyi hatóság vezetõje a válsághelyzet elrendelését követõen legalább 15 naponként közösen tájékoztatja az idegenrendészetért és menekültügyért felelõs minisztert a válsághelyzet elrendelését megalapozó feltételek fennállásáról - rendelkezett a kormány.
Kovács Zoltán kormányszóvivõ kedden Szegeden jelentette be, hogy tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet hirdetett a kormány Bács-Kiskun és Csongrád megyére.
A kormányszóvivõ úgy fogalmazott, a válsághelyzet addig marad érvényben, amíg szükség van rá. Hangsúlyozta, mindenkinek - a valódi menekülteknek is - elemi érdeke, véget érjen az illegális migráció.
Kovács Zoltán úgy fogalmazott, az ideiglenes biztonsági határzár kialakítása, a jogszabályváltozások, illetve a határ õrizetének megerõsítése minimalizálni fogja az illegális migrációt.

no comment, tudjátok...

Morpheus
09-15-2015, 03:10 PM
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1666569170250851&set=a.1411525909088513.1073741829.100006933514838&type=1&theater

A nulladik napon.

mmilan21
09-15-2015, 03:11 PM
A rendelkezés Bács-Kiskun és Csongrád megyére érvényes, legfeljebb március 15-éig.

Ehhez még annyit hozzátennék, hogy utána annyiszor hosszabbíthatják majd meg ezt az intézkedést ahányszor jogilag ez indokolt.
Szóval, ameddig nem enyhül a menekültekkel/bevándorlókkal kapcsolatos nyomás, addig fenntarthatják ezt az állapotot.

Törölt_fórumtag2
09-15-2015, 06:18 PM
Most akkor itt a világvége vagy mégsem?:D

CsaládApa
09-15-2015, 06:41 PM
Itt van már a spájzban. :-)

Az elõzõ pár hozzászólást elolvasva, úgy látom egyes emberek kicsit túlpörögtek a dolgot. Az a lényeg, hogy le kell nyugodni kicsit és holnap reggel irány a munkahely.

Mizu
09-15-2015, 07:01 PM
Átgondoltam a reggeli kirohanásom az amcsi katonai konvoly kapcsán..

Elõre szépen el volt készítve!

Ahogy a szerbek bejelentették, hogy akár katonai úton is, de nem engedik, hogy Mo. visszatoloncolja hozzájuk a migrásokat.. nos pár órára rá elindult 110 harci jármû 550 amcsi személyzettel hadgyakorlatozni hozzánk..

Persze.. ettõl függetlenül..:duhos:

Pár momentum..
- A szerbek mindig is egy gõgõs, beképzelt, de erõszaktól egy pillanatig sem elrettenõ népség volt. AZ egyik legveszélyesebb fajta. lásd szláv háború.
- Akkor is rajtuk köszörülte és próbálgatta fejlesztéseit amcsi..
- Az amcsiknak kell a konfliktus, hiszen az olaj mellet csupán a fegyverkezés amibõl van bevételük..
- az elsõ vil.háb. is egy szerb miatt kezdõdött.. (naaa jó :) ez már nagyon szélsõséges indok.. de nem tudtam kihagyni :) )

mzperiksz
09-15-2015, 07:06 PM
http://i.imgur.com/azIuC7o.jpg

Itt van már a spájzban. :-)

Az elõzõ pár hozzászólást elolvasva, úgy látom egyes emberek kicsit túlpörögtek a dolgot. Az a lényeg, hogy le kell nyugodni kicsit és holnap reggel irány a munkahely.

mmilan21
09-15-2015, 08:06 PM
Világvége nincs itt, de Európa rothad tovább csúnya szóval.

Lekvár
09-15-2015, 08:18 PM
Az összeomlás sajnos akkor fog eljönni, mikor azt hiszed minden sínen van!
A társadalmak "jóléte", sajnos általában a halál elõtti jobblétre hasonlít. Ebben a jólétben hajlamos az ember elfelejteni hogy mennyire sebezhetõ.
Most olvasom Merle, Malevil c. könyvét, egy fontos gondolatot hadd írjak le belõle:
"Az összeomlás elõtt az optimizmus volt a legkelendõbb árucikk."

Unicornis
09-15-2015, 11:02 PM
Hogy oldjam a feszültséget:
https://www.youtube.com/watch?v=tEHIi7PsuwI
Bevándorlók paródia! :-)
Mert hát sírva vigad a magyar......

D - törölt tag
09-16-2015, 04:08 AM
6324
Na jó,ennyi!
Akit érdekelnek prepper cuccok olcsón ,privátban érdeklõdhet!
Köszöntem,vár a valódi világ!

mmilan21
09-16-2015, 06:18 AM
6324
Na jó,ennyi!
Akit érdekelnek prepper cuccok olcsón ,privátban érdeklõdhet!
Köszöntem,vár a valódi világ!

Ilyen könnyen feladod?

Buckalako
09-16-2015, 06:39 AM
Ilyen könnyen feladod?

Ne aggódj, múló szeszély, már vagy harmadszor ;).

Morpheus
09-16-2015, 05:53 PM
Egy fosztogatóval kevesebb...

(na figyeljétek mintjárt itt lesz, hogyasszonygya!)
:-)

doki
09-16-2015, 06:15 PM
Ha nem lesz, akkor még vagy 50 évig vadászhatok és nem kell vennem lõszert. :D

Erdõlelke-íjszelleme
09-16-2015, 06:15 PM
09-06-2015, 07:42 pm

minek riogatjátok a népeket? Vérholdra legfeljebb valami erõltetett false flag jöhet össze. A globális gazdaság meg október 7-ig kitart.
...

Mizu
09-16-2015, 06:48 PM
Sajnos sokan nem látnak távolabb a köv. utcánál.. na jóóó a templomtoronyig még csak-csak..

Az európai felvirágozásnak lõttek, az amcsik ezzel a fizetett népvándorlással rendesen elintézték..

Innentõl jöhet bármi..
Világvége? Ugyan! Az gyors és fájdalommentes lett volna..

D - törölt tag
09-17-2015, 01:20 AM
Ne aggódj, múló szeszély, már vagy harmadszor ;).
Ja,miért ne!Egy nap ötször,ha nekem úgy tetszik!
Apropó "tetszik",fél nap alatt 6 ! :thumbup Béget a birkanyáj! :haha:

D - törölt tag
09-17-2015, 01:23 AM

:thumbup Nagyon király hozzászólás!
De nem kellene némi magyarázat :rolleyes:,miután ilyen szépen beégetted magad!:D

D - törölt tag
09-17-2015, 02:22 AM

Morpheusznak feljegyezve egy +birka! :D

6334

Mizu
09-17-2015, 06:05 AM
Ne legyél már troll!

Hisztizel, mert nem azonnal kapod az összeomlást?
Legalább még van kis idõnk , úgyis annyi a tennivaló.

u.i.: az összeomlásnál, nem az elmédre gondoltam...

Morpheus
09-17-2015, 07:26 AM
Ne legyél már troll!

Hisztizel, mert nem azonnal kapod az összeomlást?
Legalább még van kis idõnk , úgyis annyi a tennivaló.

u.i.: az összeomlásnál, nem az elmédre gondoltam...

Pedig már úgy fosztogatott volna....

Mizu
09-17-2015, 08:30 AM

hihihi..
Nagy kópé vagy, teszed alá a birkát...akarom mondani a lovat rendesen
:D

Lekvár
09-17-2015, 08:50 AM

Randa egy birkanyájad lesz hamarost! :D

Morpheus
09-17-2015, 10:58 AM
Ugyan! Doom ideje lejárt... :-)

Morpheus
09-17-2015, 11:02 AM
Doom!
Hogy adod a feszítõvas és egyéb betörõszerszám kilóját?
Lehet, szemléletet váltok. :-)

D - törölt tag
09-17-2015, 03:00 PM
Doom!
Hogy adod a feszítõvas és egyéb betörõszerszám kilóját?
Lehet, szemléletet váltok. :-)
Mé,dolgozni akarsz?Ne má! :eek:

Morpheus
09-17-2015, 05:54 PM
Van robbanószered is???

mmilan21
09-17-2015, 06:07 PM
Van robbanószered is???

Hogyne lenne neki. Csak inkább az OFF topicban kéne terelgesse a birkáit.

Részemrõl ennyi. Doom alá több lovat nem adok, ha füstölög a hozzászólása.

D - törölt tag
09-17-2015, 06:59 PM
Részemrõl ennyi. Doom alá több lovat nem adok,
Köszönöm,lekötelezel vele!

tehleader
09-19-2015, 07:48 AM
Hogy látjátok jelenleg menekült ügyben a dolgot? Ha úgy adódik és beüt a krach, mikor történik? "Mennyi idõnk van?" Rohanjak most a boltba kiegészíteni a felszerelést vagy ráér 1-2 nap? Ami engem illet én aggódom.

verita
09-19-2015, 12:57 PM
Attól függ, merre laksz ! Más a helyzet, ha a migránsok útvonalában valahol, és más, ha olyan helyen (mint én pl), ami nem esik az útvonalukba. Szerintem 2017 elõtt nem lesz nagy gubanc. Addig még másfél év-két év.

mmilan21
09-19-2015, 01:14 PM
Hogy látjátok jelenleg menekült ügyben a dolgot? Ha úgy adódik és beüt a krach, mikor történik? "Mennyi idõnk van?" Rohanjak most a boltba kiegészíteni a felszerelést vagy ráér 1-2 nap? Ami engem illet én aggódom.

Egyenlõre még nincs "helyzet" ilyen szempontból, de tedd meg azt amit jónak látsz, hogy felkészültebb legyél.

Nekem a krach szó azt jelenti, hogy akadozik az élelem ellátás, vízellátás, rendvédelem egészségügy és már az emberek az utcára vonulnak.
Ilyen eseményig SZERINTEM van még minimum 1,5-3 hónap, maximum meg akármennyi.
Egy világméretû tõzsde összeomlás persze már akár októberben is bekövetkezhetne(tõzsdeszakértõk szerint), de valszeg nem fog.

Egy kis menekültválság nem a világvége. TEKnõsék legutóbb is szépen helytálltak a huligánokkal/terroristákkal szemben.
Amíg nem támadnak minden oldalról addig van esély a határ hathatós védelemre. A technikai része is adott kb. 4-5 ezer egyidejû ostromlóig.
Nem ehhez van szokva az emberek ingerküszöbe - érthetõ módon. Részben ezért van a nagy médiafelhajtás.

Szóval készülõdj nyugodtan, nem kell sietni. Ami nélkülözhetõ pénzed van azt befektetheted víztisztítóba, tartós élelmiszerbe és fûtõanyagra/fûtõeszközre télire.
Ahogy jónak látod, én nem szólok bele.

tehleader
09-19-2015, 01:44 PM
Köszönöm, én is valahogy így gondoltam, hogy még egy pár hét legrosszabb esetben is van, így "ráérek" megvárni a fizut és nem kell a vésztaralékhoz nyúlni. Sajnos abba nem látok bele hogy a teknõsök mennyire felkészültek. Horgosnál bírták, de azért az nem volt egy hatalmas tömeg, lássuk be. (Félreértés ne essék, tisztelem és becsülöm a munkájukat, legalábbis ezt a részét, de valahol az õ erejük is véget ér.)

mmilan21
09-19-2015, 02:25 PM
Sajnos abba nem látok bele hogy a teknõsök mennyire felkészültek. Horgosnál bírták, de azért az nem volt egy hatalmas tömeg, lássuk be. (Félreértés ne essék, tisztelem és becsülöm a munkájukat, legalábbis ezt a részét, de valahol az õ erejük is véget ér.)

Igen, õk sem bírják a végtelenségig.
Ezért fognak hétfõn a parlamentben szavazni a honvédség és rendõrség jogköreinek kiterjesztése ügyében. A kormány párt és a Jobbik elvileg támogatja.
Ez a jogkör kiterjesztés engedélyezi majd (ha megszavazzák) többek között a gumilövedékes fegyverek használatát is a fentebb említett szerveknek az illegális bevándorlókkal szemben.

http://www.origo.hu/itthon/20150826-jogszabalyok-modositasa-utan-a-honvedseg-is-bevetheto-menekultugy-hende-csaba.html
http://www.origo.hu/itthon/percrolpercre/20150904-torvenycsomag-a-migracio-kezelesere.html

Erdõlelke-íjszelleme
09-21-2015, 02:33 PM
Itt az aktuális világvége! :D
http://index.hu/tech/2015/09/21/vilagszerte_leallt_a_skype/
Vagy nem... :haha:
Már csak az hiányzik, hogy leálljon a facebook, és akkor megáll a civilizáció. :haha:

Erdõlelke-íjszelleme
09-23-2015, 07:41 PM
A mára - tucat feltételezéssel megokolva - sokak által várt világvége is elmaradt érdeklõdés hiányában. :)
Katt ide. (https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:er77J3338MYJ:https://skeptoid.com/blog/2015/09/01/the-september-23rd-apocalypse/&strip=1&vwsrc=0)

mmilan21
09-23-2015, 08:17 PM
A mára - tucat feltételezéssel megokolva - sokak által várt világvége is elmaradt érdeklõdés hiányában. :)
Katt ide. (https://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:er77J3338MYJ:https://skeptoid.com/blog/2015/09/01/the-september-23rd-apocalypse/&strip=1&vwsrc=0)

Várjál Szeptember 28. 04:47-ig, akkor lesz vérhold, akarom mondani a holdfogyatkozás. A jelenlegi tetrád utolsó holdfogyatkozása lesz akkor.
Ez nem "világvége" lesz, hanem egy nagyon érdekes és ritka látvány.
Hétfõ hajnalban.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Holdfogyatkoz%C3%A1s

Doom
09-24-2015, 02:44 AM
Az oldal témájával kapcsolatban ,nekem személy szerint az a véleményem,hogy ez minden embernél más idõpont.
Amikor megszülettünk,Isten vagy más hatalom ,belénk kódolt egy genetikai változót.Egy programot amely hajlamossá tesz minket a különbözõ veleszületett betegségekre való fogékonyságra.A fizikai,testi hiányosságokon kívül még egy öröklött alapvetõ viselkedési formát is kapunk ajándékba az utunk kezdetén.
Erre tetéz még rá,hogy hová pottyan éppen az életét kezdõ lélek!Ami irányított vagy véletlen szerû azt nem tudom,de ez egy hosszabb téma lenne. Az hogy hová születtünk meg,szerintem alapvetõen befolyásolja minden ember életének lefolyását,boldogulását és az élettartalmát.
Nagyon nehéz kitörni a különbözõ kasztokból mind anyagilag,mint mentálisan és ha sikerül is netán,még mindig ott van a hozott hajlam,például a csontritkulásra vagy más az életet megrövidítõ betegségekre.
A világ nem tökéletes,sokak számára elviselhetetlen,de ez mindig így volt amióta ember él a földön.Voltak és lesznek járványok,háborúk,diktátorok és veszélyes kilátástalannak tûnõ évek.
Alapvetõen nem tudunk változtatni a világ menetén. Ahhoz a családom,barátaim és jómagam túl kis porszemek vagyunk.
Legfeljebb annyit tehetünk,hogy a nagyvilág negatív változásait,a belénk kódolt élettartam élét kicsit tompítjuk.Egészséges életmóddal,hogy vigyázunk egymásra és magunkra és a lehetõségekhez mérten készülgetünk az esetleges nehéz idõk átvészelésére.
Véleményem szerint ebbe a félkészülés (prepper) dologban nincsen jó vagy rossz irány.Nincs jó vagy rossz felkészülõ,taktika,eszköz.Egyszerûen csak vannak emberek akik többet tesznek a szeretteikért,önmagukért és vannak akik kevesebbet.
Nagy tisztelettel olvasom a fórumozok felkészülését,tetteit,módszerit.Nagy tisztelet mindenkinek aki tesz valamit a családjáért,még akkor is ha a lehetõségei csak pár konzervre és gyertyára korlátozódik.
Elnézést,hogy hosszan raboltam az idõtöket,lehet ezt a bemutatkozáshoz kellett volna írni.Ide sikerült.

Erdõlelke-íjszelleme
09-24-2015, 02:42 PM
Várjál Szeptember 28. 04:47-ig, akkor lesz vérhold, akarom mondani a holdfogyatkozás. A jelenlegi tetrád utolsó holdfogyatkozása lesz akkor.
Ez nem "világvége" lesz, hanem egy nagyon érdekes és ritka látvány.
Hétfõ hajnalban.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Holdfogyatkoz%C3%A1s
Ezt azoknak mond, akik 23-ra várták. :)

verita
10-07-2015, 12:17 PM
Két dátum: 2020, 2025
ISIS’s First Step: Conquer Rome, Defeat Christianity
https://www.youtube.com/watch?v=28fvSS0J6xg
Átirat:
http://www.cbn.com/cbnnews/world/2015/October/ISISs-First-Step-Conquering-Rome-Defeat-Christianity/?cpid=:ID:-4642-:DT:-2015-10-04-07:53:08-:US:-AB1-:CN:-CP1-:PO:-NC1-:ME:-SU1-:SO:-FB1-:SP:-NW1-:PF:-VI1-

mmilan21
10-07-2015, 04:23 PM
Két dátum: 2020, 2025
ISIS’s First Step: Conquer Rome, Defeat Christianity
https://www.youtube.com/watch?v=28fvSS0J6xg
Átirat:
http://www.cbn.com/cbnnews/world/2015/October/ISISs-First-Step-Conquering-Rome-Defeat-Christianity/?cpid=:ID:-4642-:DT:-2015-10-04-07:53:08-:US:-AB1-:CN:-CP1-:PO:-NC1-:ME:-SU1-:SO:-FB1-:SP:-NW1-:PF:-VI1-

Ha Amerikán múlna, ez lenne várható.

Most viszont hogy az oroszok tesznek is valamit, az ISIS erõsen vesztésre áll.

A Magyarországra várhatóan nyugatól visszatoloncolni szándékozott menekültekkel még meggyûlhet a bajunk.

A CNN és társaik hihetetlen módon képesek manipulálni. Vannak sokszor pontos információik, de ez a mostani nem tûnik annak. Már egy lövöldözéses sztoriból is propagandát voltak képesek készíteni.

A "menekültek" miatti csetepaté/tüntetés szerintem a következõ tavaszra várható legkorábban.

suuperbus
10-08-2015, 04:34 PM
Az oroszok nem az ISIS-t lövik. Mindegy, teljes a káosz úgyis, az USA elhibázta vagy inkább azt szeretné, ha maradna a káosz, mert egy valós állami szervezettségû hatalom a térségben nagyobb fenyegetést jelent.

mmilan21
10-08-2015, 07:08 PM
Az oroszok nem az ISIS-t lövik. Mindegy, teljes a káosz úgyis, az USA elhibázta vagy inkább azt szeretné, ha maradna a káosz, mert egy valós állami szervezettségû hatalom a térségben nagyobb fenyegetést jelent.

Közben én is olvastam, hogy ISIS-ék ugyan futnak bizonyos területekrõl, de az oroszok a szír Bassar Al Assad kormány ellenfeleit is lövik.

Doom
10-25-2015, 04:26 AM
Na megint egy kis rettegés!

A cím: „muerte” (halál), a leírás: „te queda 1 año menos” (egy éved vagy még kevesebb van hátra).
https://www.youtube.com/watch?v=quyXS4a0JGQ
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/

Takács
10-30-2015, 05:08 PM
http://444.hu/2015/10/30/szarazfoldi-csapatokat-kuld-az-egyesult-allamok-sziriaba (szarazfoldi-csapatokat-kuld-az-egyesult-allamok-sziriaba)

Szárazföldi csapatokat küld az Egyesült Államok Szíriába

Az ISIS ellen fognak harcolni, illetve tanácsokat adnak majd az USA helyi szövetségeseinek.

szerafine
01-18-2016, 08:33 AM
Sziasztok. Az Informátorom szerint március elejére VÁRHATó a gebasz KEZDETE. Eddig minden információ, amit kaptam tõle, 100%-osnak bizonyult. Ezt meg majd meglátjuk...

Dream_walker
01-18-2016, 08:54 AM
Hm, soha ennyi beteg, szegény, lecsúszott és boldogtalan ember nem élt még a világon, de állítóla k.rva modern és civilizált a társadalmunk. Szerintem a gebasz kezdetét már jó ideje elhagytuk.

varég
01-18-2016, 09:00 AM
Hm, soha ennyi beteg, szegény, lecsúszott és boldogtalan ember nem élt még a világon, de állítóla k.rva modern és civilizált a társadalmunk. Szerintem a gebasz kezdetét már jó ideje elhagytuk.

Ebben teljesen egyetértek.
Látszanak az összeomlás kezdeti jelei, ha az ember nyitott szemmel jár..
Lehet nem két hónap, hanem 5-6 év lesz, de már elkezdõdött...

mmilan21
01-18-2016, 10:00 AM
Sziasztok. Az Informátorom szerint március elejére VÁRHATó a gebasz KEZDETE. Eddig minden információ, amit kaptam tõle, 100%-osnak bizonyult. Ezt meg majd meglátjuk...

A forrásod szerint a "migrációs válsággal" kapcsolatos lesz ez a gebasz és világméretû lesz-e vajon?

Tévedni emberi dolog.

Valami elindulhat márciusban pl.: tõzsde x%-os beomlása, olajválság, "migráns" lázadás, még 1 millió "migráns" érkezése rövid idõ alatt. Meg HAARP-al indított földrengés, de ez más scifi sokak szerint.

Kérdés az hogy mit ért gebasz alatt, mert az lehet Ukrajna (nem csak pénzügyi) összeomlása vagy akár egy ez egész világra kiterjedõ pénzügyi összeomlás. Csak két szélsõséges példát írtam. Van még legalább 100 elvileg lehetséges verzió.

Unicornis
01-18-2016, 10:06 AM
Már régóta ott tartunk, hogy bármikor bármi megtörténhet!
Én úgy vagyok vele, hogy minden békés nap ajándék.....

mmilan21
01-18-2016, 10:12 AM

Egyet értek.

Hozzá vagyunk szokva/szoktatva bizonyos szélsõségekhez és már szinte fel sem tûnik.

A média szerint ugyanolyan katasztrófa a 20 cm-es hótakaró mint hogy százezrek éheznek az országban vagy hogy egyre többen élnek a létminimum alatt.

Ehhez hozzátartozik hogy az emberek többsége a világ naposabbik oldalát kémleli.
Mi, prepperek a másik, sötétebb oldalát sem hagyjuk figyelmen kívül és készülünk is a sötét idõk eljövetelére.
E mellet ki-ki hogyan, de élvezzük a jelenlegi világ adottságait és ez így van jól szerintem.

szerafine
01-18-2016, 01:29 PM
Azt kértétek, amint megtudok valamit, jelezzek. Nem irhatok konkrétumokat, de a "kezdete" azt jelenti, súlyosbodni fog egy fennálló helyzet. Január 6 óta DEFCON 2 van érvényben Hazánkban, de ezt úgyis tudjátok. Pillanatnyilag, csak annyit tudok: ideje készenlétben állni BÁRMIRE. 2,5 millió migráns érkezik még európába. Mind Hazánkon keresztül. Ez a HIVATALOS jelentés. A nem hivatalos az, hogy kössük fel a gatyánkat, és álljunk készen, mind a készpénzfelvét korlátozására, mind a kijárási tilalomra, és akár mozgósításra is. Többet nem mondhatok. Ha lesz frissebb jelzek!

Zacskóbicska
01-18-2016, 01:30 PM

Milyen természetû gebasz? Polgárháborús, vírusos járványos, netán meteorit? Negyon különbözõ természetük van e különálló gebasz-fajoknak, legalábbis eleinte:)

Doom
01-18-2016, 03:38 PM
Azt kértétek, amint megtudok valamit, jelezzek. Nem irhatok konkrétumokat, de a "kezdete" azt jelenti, súlyosbodni fog egy fennálló helyzet. Január 6 óta DEFCON 2 van érvényben Hazánkban, de ezt úgyis tudjátok. Pillanatnyilag, csak annyit tudok: ideje készenlétben állni BÁRMIRE. 2,5 millió migráns érkezik még európába. Mind Hazánkon keresztül. Ez a HIVATALOS jelentés. A nem hivatalos az, hogy kössük fel a gatyánkat, és álljunk készen, mind a készpénzfelvét korlátozására, mind a kijárási tilalomra, és akár mozgósításra is. Többet nem mondhatok. Ha lesz frissebb jelzek!
Alig tudtam elolvasni,fel kellett tenni a pektát.
Pénzem nincsen,úgyhogy korlátozhassák :)
Kijárni sem akarok,mert végre kialszom magam :D
A mozgósítás meg nem árt,mert lemennek az ünnepek alatt felszedett kilók :haha:
Egyébként hadd jöjjön! :cool:

Unicornis
01-18-2016, 03:53 PM
Jaj, megvan mirõl beszélt Szerafine!
Az a 2,5 milló migráns nem a közel keletrõl fog jönni, de nem ám!
De ez már (számomra) ismert volt.
Szóval arról van szó, hogy Ukrajna a teljes összeomlás határán egyensúlyoz (már egy ideje)
A probléma azzal van, hogy nem tudták feltölteni a gáztározókat a tél elõtt a pénzügyi gondok miatt.
És Kb. Akkora fogynak ki a gázból. Tehát fûtetlen házak, áramszünetek, stb.. Lakhatatlan városok.
A másik gond az, hogy az atomerõmûvekbe nem tudtak venni az oroszoktól fûtõanyagot, mert nem kaptak hitelbe.
És azok is lassan leállnak majd! Ukrajna totálisan összeomolhat! És a lakosság egy része a hideg, pénztelenség, kilátástalanság miatt elindul nyugatra. Részben rajtunk keresztül. És sokan nem akarnak majd tovább menni, jó lesz nekik Mo. is.
Na valami ilyesmirõl lehet szó!
Errõl is írt Tibor bá' http://www.antalffy-tibor.hu/
1780-as poszt. 2015 Dec 25.

Doom
01-18-2016, 04:32 PM
Nem baj,majd hozzászokunk!Úgyis mostanában mindenki hátizsákkal sétálgat össze-vissza Európában papírok ,vízum nélkül.
Végül is pár éve még voltak nem létezõ fogalmak,úgymint munkanélküliség,kilakoltatás,hajléktalanság.
Aztán lett!
Mindenki szépen hozzászokott,ma már természetes velejárója a mindennapoknak.
Ezek a történések is a változás részei!Mivel semmi sem állandó.
Abban igazatok van,hogy a rothadás már tart!Lassú a folyamat,úgyhogy szépen hozzászokik mindenki.
Pár évtizede gondoltunk egyet az asszonnyal és elkocsikáztunk Párizsba (miért ne?!) Ma már sokszor sétálok a boltig is.
Ez még nem a világvége,csak egyre nehezebb a megélhetés!

mmilan21
01-18-2016, 07:03 PM
Jaj, megvan mirõl beszélt Szerafine!
Az a 2,5 milló migráns nem a közel keletrõl fog jönni, de nem ám!
De ez már (számomra) ismert volt.
Szóval arról van szó, hogy Ukrajna a teljes összeomlás határán egyensúlyoz (már egy ideje)
A probléma azzal van, hogy nem tudták feltölteni a gáztározókat a tél elõtt a pénzügyi gondok miatt.
És Kb. Akkora fogynak ki a gázból. Tehát fûtetlen házak, áramszünetek, stb.. Lakhatatlan városok.
A másik gond az, hogy az atomerõmûvekbe nem tudtak venni az oroszoktól fûtõanyagot, mert nem kaptak hitelbe.
És azok is lassan leállnak majd! Ukrajna totálisan összeomolhat! És a lakosság egy része a hideg, pénztelenség, kilátástalanság miatt elindul nyugatra. Részben rajtunk keresztül. És sokan nem akarnak majd tovább menni, jó lesz nekik Mo. is.
Na valami ilyesmirõl lehet szó!
Errõl is írt Tibor bá' http://www.antalffy-tibor.hu/
1780-as poszt. 2015 Dec 25.

Pont Ukrajnát írtam példaként. Olvasom naponta Tibor bá' blogját. Részben onnan az ihlet.

A hálózati gáz és a villamosenergia hiánya borítékolható, ha nem kapnak külsõ forrásból akkor végük.
A gázszolgáltatás és a villamosenergia nem egyik napról a másikra fogy el majd véglegesen, ha csak direkt le nem kapcsolják.
Az elsõ ingadozásokról szóló hírek után már kezdhetünk aggódni.

Addig is mehet a felkészülés tovább. Gyakorolni, tanulni, készleteket feltölteni és optimalizálni/frissíteni azokat.

Egyébként Magyarország tud elvileg szállítani Ukrajnának 1-2-3 száz MW energiát folyamatosan, ha Pakson "rádobnak egy lapáttal". (Persze ez csak elodázza a dolgot pár hónappal.)
Ahogy nézem 4 helyen is megy át nagyfeszültségû távvezeték Ukrajnába:
http://images.slideplayer.hu/8/2112960/slides/slide_12.jpg
Az a 750 kV feszültségû távvezeték szerintem exportra termett.

Alfa
01-24-2016, 07:50 PM
Január 6 óta DEFCON 2 van érvényben Hazánkban, de ezt úgyis tudjátok.
Hopsz, valami idõgép visszarepített a kubai rakétaválság dátumára.
Úgy látom, az egész fórum becumizta a defcon2 viccet. :)

mmilan21
01-25-2016, 07:49 AM
Úgy látom, az egész fórum becumizta a defcon2 viccet. :)

Azt látom. Nem válaszolt rá senki. :)

Inkább vezetnék be az új terrorhelyzet jogrendet szerintem, mint hogy defcon 2-re kapcsoljanak.
Hamarosan el is fogadják ezt az új jogrendet(jogrombolást), ha így megy tovább.
Módosító indítványból van egy-kettõ, de lehet hogy csak legyintenek rá és elfogadják az eredeti "Nagytestvér" szükségállapotot.

Egyre jobban készülõdnek hazánkban is. Magán bunkerek, Rákospalotai fema tábor, új terrorhelyzeti jogrend, börtönként használható új stadionok, tömegoszlató eszközök sokasága és sok minden amirõl még nem tudunk vagy nem írtam.

venosz
01-25-2016, 07:14 PM
Rákospalotai fema tábor hol? gps koordináta?

mmilan21
01-25-2016, 10:10 PM
Rákospalotai fema tábor hol? gps koordináta?

Ne aggódj, az nincsen így leírva konkrétan, de az látszik hogy az amerikai létesítményekrõl koppintották.
Ez a "tábor" magába foglalja a szemétégetõt, a filmstúdiót, a föld alatti építményeket és a kettõt összekötõ földalatti alagutat.

0:40-tõl kezdõdik a lényeg:

https://www.youtube.com/watch?v=n9tgPokF_yc

Másik videó:

https://www.youtube.com/watch?v=AIo_QfAX5k4

Itt van egy videó az építményekrõl:

https://www.youtube.com/watch?v=5W4pKqJG-P0
Látszik az út túl oldalán a "filmstúdió" is.
Az InKal security védi a területet.

mmilan21
01-28-2016, 11:17 AM
Itt van egy videó az építményekrõl:

https://www.youtube.com/watch?v=5W4pKqJG-P0
Látszik az út túl oldalán a "filmstúdió" is.
Az InKal security védi a területet.

Egyébként pedig egy bizonyos aspektusban értelmes beruházásnak tûnik szemétégetõ számomra, fõleg ha egy új stadionhoz kell hasonlítani.
Elégetik a szemetet nagy hatékonysággal, szûrik a füstgázokat, semlegesítik a savas összetevõit és a pernyét is leválassza a 2 db sorba kapcsolt ciklon szûrõ.
A salakot szeméthegyek befedésére használják fel.
A termelõdõ hõenergiát gõzképzéshez használják, ami meghajt egy huszon pár MW-os teljesítményû gõzturbinás elektromos generátort. Ezt rátáplálják az országos hálózatra.
A keletkezett lehûlt gõzt ipari létesítmények és hõcserélés után a közeli lakópark lakásainak fûtésére használják fel.

https://www.youtube.com/watch?v=vQPSPkZZ0nQ

Az egészhez az adja a krematórium jelleget, hogy van kazánonként(4 db) földgázégõk beszerelve ami alkalmas a hamvasztásra (így hamvasztanak manapság is ha jól tudom).
Tehát naponta akár ezres nagyságrendben lehetne benne elhamvasztani embereket, aztán nem sokat kell bajlódni a fertõzésveszély-temetés-utólagos azonosíthatóság "problémájával".
Ez egy sötét kép nyilván, de a náci Németország haláltáboraiban is hasonló berendezéseket alkalmaztak, így meg van a lehetõség hogy pár tucat gazfickó ilyenre szörnyû tettekre vetemedjen a jövõben.
Persze ahhoz nekünk is lesz egy-két keresetlen szavunk.

venosz
01-28-2016, 06:21 PM
Nyugodt biztos állás, holnap megnézem van e felvétel hullaégetõnek.

varég
01-28-2016, 07:31 PM
Ahol most dolgoztam, 4betûs jármûipari cégben (nem az ajudi, hanem a kerítés túloldalán) a személyzetis hölgy szerint az átlag életkor 58,34 év, 1000 fõ körüli létszámmal.

Ez egy állami cég, sok más, hasonló cég esetében az eredmények hasonlóak.
Ha jól értettem, 5 azaz öt éven belül a munkavállalók kb 75%-a nyugdíjba megy, utánpótlás pedig nem várható, a mostani tapasztalatok alapján.(bérezés, munkakörülmények, stb. miatt).

Elméletileg ez a vállalat egyik a stratégiailag fontos cégek között.
Amennyiben ezek a számok igazak, eléggé súlyos probléma lesz a képzett munkaerõhiány pár éven belül...
(a cég nem tud termelni>csõdhelyzet>alvállalkozók is csõdbe mehetnek> nagyszámú leépítések, és következményei)

Szerintem ezzel is kell számolni mint veszélyforrás...

Mennyi idõnk lehet hátra?
Egyre kevesebb...

mmilan21
01-28-2016, 10:06 PM
Szerintem ezzel is kell számolni mint veszélyforrás...

Sok-sok "apró" tényezõbõl még nagyobb bajok keletkeznek, ráadásul már önmagát gerjeszti a probléma halmaz.

Lista a teljesség igénye nélkül Magyarországra nézve:

A nyugdíj rendszer 10 éven belül összeomlik vagy legalábbis levágnak a nyugdíjakból egyre több %-ot.
Egyre több fiatal munkanélküli van és egyre kevesebb gyerek születik.
Az egészségügy elég rosszul áll, és megy folyamatosan lefelé. A veszélyes hulladék (betegtájékoztatón ez áll) gyógyszerekrõl nem is beszélve.
A munkanélküliség elég magas (5% lehet a valós adat) és tovább romlik a helyzet. A közmunka csak egy hézagkitöltõ a statisztikákban.
A külföldieknek eladott cégeknek köszönhetõen egyre kevesebb extra profit marad Magyarországon.
Egyre többen dolgoznak külföldön és telepednek le végleg ott. A rendszerváltás óta kb. 1 millió azon emberek száma akik végleg külföldre költöztek vagy állandó jelleggel dolgoznak külföldön. Ehhez hozzá jön a bevándoroló emberek (egy részük magyar) tömege.
A béreket a legtöbb helyen befagyasztották, de az infláció folyamatos. Az USD és a CHF esetén 20% körüli volt tavaly a magyar pénznem romlása.
Emellett nõ folyamatosan a mély szegénységben élõk száma, több mint 100.000 iskolás korú gyerek nem kap megfelelõ mennyiségû és minõségû ételt.
Az ország lakosságának fele állandó nélkülözésben él - önhibájukból vagy sem.
Számos családnál már nem sokáig tart ki az elõzõ generációk által felhalmozott javak segítsége, mert beáldozzák ezeket az utódok a túlélés érdekében. Legyen szó földterületrõl, hétvégi házról, lakóházról, családi ereklyékrõl és ékszerekrõl. A legtöbb helyen ezeken már túl adtak.
A média agymosó tevékenysége sikeresen elvakít/terelget milliókat.
A vidéki életmód történelmi mélypontra süllyedt - a vidékiek nagy része teljesen a piactól függ.

Mennyi idõnk lehet hátra?
Egyre kevesebb...

Pár év..., talán 10..., aztán valószínûleg életmódot kell váltsunk(Morpheus elõnyben). Hogy mi fog következni azt nem tudom. Szoktam álmodni a jövõrõl, de a világ helyzete ezekben nincsen benne, ködbe burkolódzik.

BragBOL
01-29-2016, 11:53 AM
Pár év..., talán 10..., aztán valószínûleg életmódot kell váltsunk(Morpheus elõnyben).

Ez legyen a legnagyobb bajunk!
Csak legyen erõszakmentes az átmenet

Visszavesszük a földbirtokosoktól a földeket, és kitelepítsük a városok egy részét, egy gyors kertész tanfolyammal egybekötve.
Visszaállítsuk a vámot, sõt adó helyett helyi vám bevezetése (lokalizáció, helyi cégek támogatása)

haven
01-29-2016, 02:44 PM
és a pallosjogot is visszaállítjuk!

GAZDA
01-29-2016, 06:07 PM

Visszavesszük a földbirtokosoktól a földeket, és kitelepítsük a városok egy részét, egy gyors kertész tanfolyammal egybekötve.
Visszaállítsuk a vámot, sõt adó helyett helyi vám bevezetése (lokalizáció, helyi cégek támogatása)

Van erõszakmentes változás?

Doom
01-30-2016, 03:34 AM

Pontosan KIK veszik el,KIKTÕL a földet?
Azért Ez némi magyarázatra szorul.
Pár évtizede megtörtént,úgy hívták "államosítás"-Így tették tönkre a családomat!
Leültették a "kulák" nagyapámat a konyha asztalhoz,a falhoz odaállították a nagymamát és anyámat a testvéreivel,Aztán az egyik "jóakaró" (a nép nevében) kalapáccsal pár centikra ütött a gyerekek lába mellé.
"-Itt írja alá,mert lehet nem jól célzok legközelebb!"
Tisztességgel neveltek hét gyermeket,volt tehén,föld,kemence,szép fehér ház,csirkék,birkák lovak,kocsi.
Mesélte az Papa(és közben könnyezett),hogy az udvaron térdepeltek mikor kampóval az orrukban húzták a jószágot a platóra.Meghagyták a kocsit,meg a két lovat,amivel "fizetésért" fuvarozhatott A TSZCS-be,szigorú munkaidõbe.
Szóval milyen békés átmenetrõl beszélünk? Ki dönti el ki-kitõl-mit vesz el?
Kitelepíteni a városokat?
Szép szóval internálni? Elhurcolni?Gyapotot szedetni és kapáltatni?..és ha valaki nem akar,mert inkább feltalálni,tanítani,gyógyítani,házakat építeni,kovácsolni,villanyt szerelni :) akar? Mögé állítunk egy "felügyelõt" bottal?
Kertész tanfolyam?
Mi a fenének?..és mi lesz az eddigi vívmányokkal?Mi lesz a korszerû gépekkel,malmokkal,élelmiszer feldolgozó üzemekkel?
Mennyire hatékony a kézi munka ennyi ember (7 milliárd) táplálására? Vagy akinek nem jut,hát így járt? Ki dönti el ki nem kap?
Helyi vám,adó?
Akkor a központi költségvetés adója,Áfája helyett helyi népnyúzás?
Húúú,de jó lesz!
Alig várom,hogy egy helyi,önjelölt,kiskirály ,akinek van egy fegyveres csoportja,törvények nélkül,a hasára(és egyéni érdekei alapján) adót,vámot szedjen tõlem!...és ha nem akarom?...én is térdepelek az udvaron,míg söprik a padlást "a szép új kor nevében"?
Igazából nem értem!
Nem értem ki és milyen jogcímet szeretné véghezvinni a dolgokat?!
Nem értem kinek mi baja van ezzel a világgal?
nem tokéletes és szörnyen sok hibája van.Mint minden kornak,az emberiség történetében!Nem is lesz tökéletes soha,mert ilyen az emberi természet!
De könyörgöm!
Mindenki azt tanul amit akar,azt dolgozik amit akar,olyan házat épít/vesz amilyet akar,olyan párt választ amilyet akar,annyi gyereke lesz amennyit akar,azt vesz meg/azt eszik amit akar,oda költözik a világban ahová akar,olyan hobbija van amit akar,úgy öltözködik ahogyan akar!
Ennyire a történelembe,soha nem éltek jobban az emberek és soha ennyire nem voltak szabadok!

Doom
01-30-2016, 03:51 AM
+1 észrevétel!Csupán itt a kis fórum közösségben!
Mit szólna Venosz,Szöged ha Összejön az "összefogás projeckt",mit szólna mondjuk Morpheusz ha "a "nép nevében" valaki odamenne foglalni,elvenni,földet kisajátítani,állatokat elhurcolni a "közösbe"?
Ez ami itt vizionálva van,nem a szép jövõ,hanem sima fosztogatás egy "idealista jövõkép" nevében!

Ihasz Laci
01-30-2016, 07:11 AM
errol a videkre valo kitelepitesrol kambodzsa tortenete jut eszembe meg a voros khmer terror.
ott is miutan gyozott a forradalom:) a varosi polgarsagot szepen kilakoltattak a videkre. egy mezogazdasagi tarsadalmat akartak letrehozni, ami persze nem sikerult es ehezes meg hasonlo dolgok lettek az eredmenyei ennek a caodalatos tervnek.

GAZDA
01-30-2016, 07:43 AM
Pontosan KIK veszik el,KIKTÕL a földet?
Azért Ez némi magyarázatra szorul.
Pár évtizede megtörtént,úgy hívták "államosítás"-Így tették tönkre a családomat!
Leültették a "kulák" nagyapámat a konyha asztalhoz,a falhoz odaállították a nagymamát és anyámat a testvéreivel,Aztán az egyik "jóakaró" (a nép nevében) kalapáccsal pár centikra ütött a gyerekek lába mellé.
"-Itt írja alá,mert lehet nem jól célzok legközelebb!"
Tisztességgel neveltek hét gyermeket,volt tehén,föld,kemence,szép fehér ház,csirkék,birkák lovak,kocsi.
Mesélte az Papa(és közben könnyezett),hogy az udvaron térdepeltek mikor kampóval az orrukban húzták a jószágot a platóra.Meghagyták a kocsit,meg a két lovat,amivel "fizetésért" fuvarozhatott A TSZCS-be,szigorú munkaidõbe.
Szóval milyen békés átmenetrõl beszélünk? Ki dönti el ki-kitõl-mit vesz el?
Kitelepíteni a városokat?
Szép szóval internálni? Elhurcolni?Gyapotot szedetni és kapáltatni?..és ha valaki nem akar,mert inkább feltalálni,tanítani,gyógyítani,házakat építeni,kovácsolni,villanyt szerelni :) akar? Mögé állítunk egy "felügyelõt" bottal?
Kertész tanfolyam?
Mi a fenének?..és mi lesz az eddigi vívmányokkal?Mi lesz a korszerû gépekkel,malmokkal,élelmiszer feldolgozó üzemekkel?
Mennyire hatékony a kézi munka ennyi ember (7 milliárd) táplálására? Vagy akinek nem jut,hát így járt? Ki dönti el ki nem kap?
Helyi vám,adó?
Akkor a központi költségvetés adója,Áfája helyett helyi népnyúzás?
Húúú,de jó lesz!
Alig várom,hogy egy helyi,önjelölt,kiskirály ,akinek van egy fegyveres csoportja,törvények nélkül,a hasára(és egyéni érdekei alapján) adót,vámot szedjen tõlem!...és ha nem akarom?...én is térdepelek az udvaron,míg söprik a padlást "a szép új kor nevében"?
Igazából nem értem!
Nem értem ki és milyen jogcímet szeretné véghezvinni a dolgokat?!
Nem értem kinek mi baja van ezzel a világgal?
nem tokéletes és szörnyen sok hibája van.Mint minden kornak,az emberiség történetében!Nem is lesz tökéletes soha,mert ilyen az emberi természet!
De könyörgöm!
Mindenki azt tanul amit akar,azt dolgozik amit akar,olyan házat épít/vesz amilyet akar,olyan párt választ amilyet akar,annyi gyereke lesz amennyit akar,azt vesz meg/azt eszik amit akar,oda költözik a világban ahová akar,olyan hobbija van amit akar,úgy öltözködik ahogyan akar!
Ennyire a történelembe,soha nem éltek jobban az emberek és soha ennyire nem voltak szabadok!

Sejtettem hogy Te is kulák ivadék lehetsz! :thumbup
Azért erre a helyi kiskirály dologra érdemes felkészülni.
Legyél õszinte magaddal, most sincs szabadság csak a korlátok nem olyan tisztán láthatók mint az ezt megelõzõ rezsimeknél.

BragBOL
01-30-2016, 10:03 AM
Ha magunk indítjuk el a változást akkor lehetségesek tartom,
de ha a kényszerítõ természeti erõk, akkor erõszakos lesz.

Megnézném mit csinálnának a több 100-1000 hektáros tulajok gyomirtó és mûtrágya nélkül! :D

A többihez meg megnézheted a módszereimet: Társadalomtervezés topik (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?924-T%E1rsadalomtervez%E9s-K%F6z%F6ss%E9g%E9p%EDt%E9s-fels%F5fokon/page2)

Minden lehetséges amit el lehet képzelni, még a csõlátás is!

Doom
01-30-2016, 10:18 AM
a stílus,maga az ember.Én nem minõsítettelek Tesó!A téma jó,el lehet rajta vitázni,de ahhoz kell némi intelligencia!
No comment!Persze ,szokásos,ha nincs érv,jön a .....

Doom
01-30-2016, 10:31 AM
Legyél õszinte magaddal, most sincs szabadság csak a korlátok nem olyan tisztán láthatók mint az ezt megelõzõ rezsimeknél.
Hát nem tudom,de nem érzem,hogy bármiben korlátozva lennék.
Jó ...nem vehetem el másét,bármennyire is tetszik.
Nem bánthatok meg másokat faji,vallási,stb.
Nem botránkoztathatok meg másokat!
A munkahelyemen be kell tartanom a munkáltató szabályait!De ezt én választottam,nemkényszer,bármikor mondhatom,hogy "-kösz nem!"..ez azén döntésem!
Bármikor költözhetek tanyára,tarthatok állatokat,kapálhatok,vethetek,ihatok kút vizet...senki nem tiltja meg,senki nemkorlátoz benne!..ja,hogy nem lophatok fát a szomszéd telkérõl.
A szabadidõmben oda megyek ahová akarok,akár 5000 km-re is elmehetek,Amerikába is elmehetek,Moszkvába is elmehetek....
Ha úri kedvem úgy tartja,mehetek külföldre melózni...bár hová a világban..olyan nyelvet tanulok amilyet akarok...és olyan szakmát.
Ha kedvem tartja leteszem a jogsit,elhelyezkedek egy fuvaros cégnél és bejárom a világot...de ha úgy akarom akkor nem kell,lehetek portás is.
lehet szõke,barna,vörös,molett ,vékony...bármilyen feleségem,barátnõm..bárhol élhetünk!
Azt eszek amit akarok!Ha akarom megtermelem magamnak..de ha úgy tetszik,megyek a teszkóba vagy beülök egy étterembe...én döntöm el!
Miért is nem vagyok szabad?

BragBOL
01-30-2016, 10:32 AM
Teli vannak a városok kényszer emberekkel, akik csak azért élnek ott hogy pénzt keressenek, annak ellenére hogy utálják a munkájukat, és teljesen más lenne a hivatásuk.
Nem kell hozzá erõszak, majd a természet elintézi...
De a válság elõtt megtehessük finoman (infrastruktúra kiépítése, lakosság tájékoztatása) is.

Doom
01-30-2016, 10:41 AM
Teli vannak a városok kényszer emberekkel, akik csak azért élnek ott hogy pénzt keressenek, annak ellenére hogy utálják a munkájukat, és teljesen más lenne a hivatásuk.
Ez igaz!De errõl ki tehet?!A csúnya ,gonosz rendszer?Nem hinném!
Ki tiltja meg nekik,hogy eladják a városi lakást 5 millárt.Vegyenek 2-ért tanyát és még marad is felújításra,állatokra,jószágokra,fákra,szer számokra....
Senki nem tiltja,az Õ döntésük...
Rinyálnak az emberek ,hogy ..HÚÚÚÚ,de xar!...hát tegyen ellene...Ja ,hogy nincs ingyen...ja,hogy meg kell dolgozni,spórolni a tanya árát?....azt a gonosz,rendszerét,nem ad ingyen!

De a válság elõtt
Mire gondolsz ezzel kapcsolatban?

BragBOL
01-30-2016, 11:04 AM
Hol adja el a termékeiket?
A szupermarketek, talán megveszik, fillérekért, aztán kidobják...
Az emberek bemennek a szupermarketekbe, mert mindent megvehet egy helyen, és megveszi a világ másik felén, "mûpisiben" termesztett salátát, mert csak azt lássa hogy szép, azt nem hogy miként termett.

Az olaj elõbb utóbb elfogy, nem kéne megvárni. Pláne a klíma haragját.

Doom
01-30-2016, 11:35 AM
Teli vannak a városok kényszer emberekkel, akik csak azért élnek ott hogy pénzt keressenek,

Hol adja el a termékeiket?
Tehát hagyja ott a várost,mert ott pénzt keres és költözzön vidékre,ahol dolgozik(csak nem gyárba,hanem a földön),adja el a termékeit,amivel pénzt keres?!

A szupermarketek, talán megveszik, fillérekért, aztán kidobják...
....tõlük akartad,pár hozzászólással elõrébb elvenni a földet! De ez így túl általános és nem is igaz.A másik,hogy nem kötelezõ a multinak eladni!A multi meg azt csinál a tulajdonával amit a kar,ahogy Te ,én is ..ha úgy tetszik kidobja!

Az emberek bemennek a szupermarketekbe, mert mindent megvehet egy helyen, és megveszi a világ másik felén, "mûpisiben" termesztett salátát, mert csak azt lássa hogy szép, azt nem hogy miként termett.
Az emberek azért mennek a multiba,mert meleg ill.légkondis,mindent meg vehet egy helyen,nem kell egész szombat délelõtt loholni boltról-boltra(de bárki mehet a piacra,nincs megtiltva!!!) Az élelmiszer ellenõrzött és jó minõségû(pl répa mizéria)
Spec én még senkitõl nem hallottam,hogy a multiba vett pálesztól rosszul lett,de a jó kis hazaitól azért hullanak rendesen!
vagy a kisüzemekben a retek,mocsok...ilyet nem látsz egy multi pékségében!
Értem mit akarsz és jókat gondolsz!
Csak nem számolsz az emberi természettel!
A kis közösségben,a helyi termelõk,kisboltosok ugyanúgy ábaccák a vásárlókat !

mmilan21
01-30-2016, 04:54 PM
...
vagy a kisüzemekben a retek,mocsok...ilyet nem látsz egy multi pékségében!
Értem mit akarsz és jókat gondolsz!
Csak nem számolsz az emberi természettel!
A kis közösségben,a helyi termelõk,kisboltosok ugyanúgy ábaccák a vásárlókat !

Az átbakkarintás a multik többségében jelen van. Olvasd el a Tesco Titok címû könyvet. Egy budapesti Tescoban dolgozott a könyv írója.

GAZDA
01-30-2016, 05:09 PM
Hát nem tudom,de nem érzem,hogy bármiben korlátozva lennék.
Jó ...nem vehetem el másét,bármennyire is tetszik.
Nem bánthatok meg másokat faji,vallási,stb.
Nem botránkoztathatok meg másokat!
A munkahelyemen be kell tartanom a munkáltató szabályait!De ezt én választottam,nemkényszer,bármikor mondhatom,hogy "-kösz nem!"..ez azén döntésem!
Bármikor költözhetek tanyára,tarthatok állatokat,kapálhatok,vethetek,ihatok kút vizet...senki nem tiltja meg,senki nemkorlátoz benne!..ja,hogy nem lophatok fát a szomszéd telkérõl.
A szabadidõmben oda megyek ahová akarok,akár 5000 km-re is elmehetek,Amerikába is elmehetek,Moszkvába is elmehetek....
Ha úri kedvem úgy tartja,mehetek külföldre melózni...bár hová a világban..olyan nyelvet tanulok amilyet akarok...és olyan szakmát.
Ha kedvem tartja leteszem a jogsit,elhelyezkedek egy fuvaros cégnél és bejárom a világot...de ha úgy akarom akkor nem kell,lehetek portás is.
lehet szõke,barna,vörös,molett ,vékony...bármilyen feleségem,barátnõm..bárhol élhetünk!
Azt eszek amit akarok!Ha akarom megtermelem magamnak..de ha úgy tetszik,megyek a teszkóba vagy beülök egy étterembe...én döntöm el!
Miért is nem vagyok szabad?

Megteheted ha van pénzed.

GAZDA
01-30-2016, 05:13 PM
Ha magunk indítjuk el a változást akkor lehetségesek tartom,
de ha a kényszerítõ természeti erõk, akkor erõszakos lesz.

Megnézném mit csinálnának a több 100-1000 hektáros tulajok gyomirtó és mûtrágya nélkül! :D

A többihez meg megnézheted a módszereimet: Társadalomtervezés topik (http://magyarprepperforum.org/showthread.php?924-T%E1rsadalomtervez%E9s-K%F6z%F6ss%E9g%E9p%EDt%E9s-fels%F5fokon/page2)

Ne haragudj meg de nagyon gyermeteg módon látod a világot.

Doom
01-30-2016, 05:44 PM
Az átbakkarintás a multik többségében jelen van. Olvasd el a Tesco Titok címû könyvet. Egy budapesti Tescoban dolgozott a könyv írója.
Ó,igen! a "mindet tudók,a jól értesültek,a hivatásos konspirátorok,a vészmadarak ,a huhogók,a rendszarváltók"
jó is ,hogy szóba került,mert Ez igen fontos adalék,hogy megértsük, "hogy mennyi idõnk van?"

Vannak itt(máshol is :) ) adu Ászok az összeomlásra!
Elfogy az olaj,bedõl a dollár,klíma változás,járvány,gazdasági csõd,napkitörés,szuper vulkán,kisbolygó,atom háború!
Ül emberünk a monitor elõtt ,tömi magába a multiban(mert olcsó :) ) vett csipszet és gagyi kólát,közben a semmittevéstõl elborult agya szüli az elméleteket.A csilliárdnyi infó közül ,kilinkeli a legextrémebb és legmellbevágóbb cikket és mint általános tendencia,az olvasók,nézõk elé tárja!
Megdöbbentõ,hatásvadász kijelentésekkel operál!
Az emberi félelmet és bizonytalanságot felszító,tudományoskodó félre magyarázásokkal!
Persze mind ezt teli hassal,a meleg szobában,ha nincs kaja rendel pizzát,anyuci meg kimossa a gatyáját.
Az emberek pedig kajálják,elhiszik,rettegnek,konspirálnak tovább,hozzáteszik a maguk negyedkézbõl származó információikat.
Aztán meg is van,a Nagy elmélet!
A sok sikertelen,nyughatatlan,lusta,buta ember meg rákattan,hogy -"nem én vagyok hibás a szerencsétlen,üres életemért,hanem a rendszer!Nem azért nem megy ,mert lusta vagyok nyelvet tanulni,hanem mert a háttérhatalom nem engedi!"
Kényelmes!
Kényelmes felfogás másokat,leginkább egy túlmisztifikált,meghatározhatatlan,megfoghatatl an körülményt hibáztatni,a saját balfaxságunk helyett!
Mennyi idõnk van?
Amikor Ez AZ (nem a vizionált tömegmédia!..ja nem kötelezõ nézni!) agymosás eléri a kritikus tömeget és a sok "elégedetlen zombi" neki nem áll törni-zúzni,egy hatástanulmányok nélküli, ismeretlen és nem körül írt "szebb jövõ " ígéretével,önjelölt "átszervezõk" iránymutatásával.
Ennyi idõnk van!
A többi ,fentebb említett nehézséggel megbirkózik az emberiség,de a saját hülyeségével aligha!

multik!
Kérdem én,KÖTELEZÕ BEMENNI VÁSÁROLNI? Van itt,vagy hallott valaki olyan esetrõl,hogy a szerv elõállított valakit a bevásárló központba kötelezõ vásárlásra???!
Ha valakinek nem tetszik,amit ott kapni és az ár sem megfelelõ AZ MENJEN MÁSHOVÁ vásárolni!
Ha valaki magának akarja megtermelni az élelmét (mert látom mit eszek),hát TEGYE MEG!
Több tízezer eladó ingatlan,tanya,föld,erdõ,zárkert van eladó!VEGYEN egyet és TERMELJEN!
KI TILTJA MEG,ki nem engedi???

Nem sokan veszik észre,hogy mekkora szabadságban élnek,mennyi lehetõség áll elõtte!
Megy a nyávogás,rinyálás,vágyakozás,a másikra mutogatás!
-"Neki miért van több,mint nekem?,biztos lop!" Hát vegyük el tõle!Erõszakkal!Romboljuk le a rendszert(ami életben tart),törjünk-zúzzunk,mert minden xar!
Mi lesz utána Tesó? -"nem tudom,de csak jobb lehet!De elõbb zúzzunk,aztán majd lesz valami"!
Én leginkább ettõl tartok! Az olaj hiányt megoldom! :)

GAZDA
01-31-2016, 11:22 AM
Doom
Tényleg ennyire tartasz a "tomboló tömegektõl"?
A jövedelem nélkül maradó rendvédelmi dolgozóktól nem tartasz?

Doom
01-31-2016, 01:56 PM
Doom
Tényleg ennyire tartasz a "tomboló tömegektõl"?
A jövedelem nélkül maradó rendvédelmi dolgozóktól nem tartasz?
Gondolom,a kirakat betörõ,autó gyújtogató,fosztogató "tiltakozókra " gondolsz?!
Az a végkifejlet!
Van ennél egy kegyetlenebb,alattomosabb,félelmetesebb dolog is.
A lassú elbutulás,szellemi,fizikai restség,az irigység,a törvénytelenség,besúgás.
A társadalom morális elpusztulása!
feljebb kifejtettem,hogy mekkora szabadság,mennyi lehetõség áll az emberek elõtt.Soha nem volt ekkora jólét,soha nem volt ennyire kicsi a világ,soha nem lehetett ilyen hamar elintézni valamit.
A technikai fejlõdés,távközlés,közlekedés,szállítás és utazás mindent megnyitott az emberek elõtt!Gyakorlatilag azt lehet mondani a világ mindenkié lett.Senki nincs korlátozva,senki nincs földhöz ragasztva.
És mégis,valamiért,ahelyett,hogy az emberek kiegyenesítenék a derekukat,kivennék a fejüket a pocsolyából és megcsodálnák,élveznék a világot,valamiért egyre mélyebbre süppednek az elméjük mocskába.
Elégedetlenkedés,irigység,lehúzás,a normális viselkedés teljes hiánya....sorolhatnám.
Ahogy öregszem és múlnak az évtizedek,látom ,hogy egyre rosszabb a helyzet,pedig mindent tálcán kapnak az emberek az önmegvalósításra.
Erre még rátesznek az elmebeteg konteók,a rémhírek,a pletykák,a butaság.
Ez az amitõl tartok!
Amikor nincsen semmi morális gát,hogy ne raboljam ki a másik nyaralóját.Amikor a neten vagy élõszóba xarrá alázzák az emberek egymást ...és még élvezik is.
Mikor simán szétrúgja egy jobb sorsra érdemes,egészséges,okos fiatal ember a buszmegállót,pedig akár tengerbiológus is lehetne egy csodás helyen.
Mikor az ANYA méregnarkót szív és ki akarja nyírni magát és a magzatát.
Számomra nem a bozótvágóval üvöltözõ zombi a félelmetes,azt megoldom!Az élelmiszer hiány sem,mert megoldom,a benzin hiány sem,megyek gyalog,a lerombolt,füstölgõ városok sem ,sivár föld sem...ezt mind megoldom+van benne némi szürreális szépség is.
De ez a lassú rothadás,amit tapasztalok az emberben,az nagyon félelmetes!

BragBOL
01-31-2016, 02:01 PM
A régi, elavult, helytelen dolgok pusztulása, hozzátartozik a változáshoz.
Ha egy falat arrébb akarsz rakni, akkor a régit ki kell venni!

Teljesen igazad van a riogatásban, és a külsõ ellenségképekben is!

Mûködõ ideológiát csak úgy lehet (ha lehet) csinálni ha nem 1-2 ember találja ki, mert magas diverzitás kell hozzá, azzal pedig rögtön kész is a kritikus tömeg!

De abszolút tétlennek se kellene lennünk, különben nem marad semmi...
Vagy tévedek? A tavasz jön s a fû kizöldül?
Mmilan szerinted?
Elég ha az ember csak a belsõn dolgozik? Csak a saját háza táján sepreget?