széchényi egyetem jármûipari kutató tanszékén leveleztem egy emberrel aki üzemanyagokból írt szakdolgozatot. nálam a kicsit utána jártam nem a belenéztem a varázsgömbömbe vagy megálmodtam 2 konyak után jelenti.
Printable View
akkor pontosítsunk gyorstüzelõ számnak hívják amikor a táblák 5 tábla befordul és az eltalálására 3-5 másodperced van. lehet hogy most nem így hívják ahogy ahogy a futóvad lövészet is mozgó cél lövészet lett.
nálunk a KLK lõterén ( II. marcibányi tér ) 1983 - 1991 ig így hívták. majd 1992 - 1998 ig a dózsa lõtéren ( XIV mexikoi u. ) is így neveztük. ha gondolod megadom az mindkét helyen az edzõmim nevét.
A Kassai íj jó játék, de azért nagyot fejlõdött a haditechnika. Nekem is van három Kassai íjjam, Lajost jól ismerem, de azért egy csigás vadász íj...
100 lövés?? Az szép! Akár Rambó!
Mindig tiszteltem az öregeket, akik 1-2 ötös sorozatot lõttek. Õk úgy tartják ennyi vagy elég, vagy felesleges. :-)
A mennyiség helyett néha a minõség többet számít.
Igazából biztos néha nehezen értelmezem amiket írsz.
Pár sorodtól a laikus biztosan ámul...
De mivel TE magad precíz ember vagy és szereted ha a fórumtársak pontosan fogalmaznak, így kérlek válaszolj:
A parabellum, Parabellum P9, vagy annak valamely változatát takarja? (Fég, madein hungary, utóljára 1998-ban használtam)
Mert ugye a parabellum elnevezés tulajdonképpen a lõszerre utal. A Glock 17C-m is parabellum lõszet tüzel...
ez már csak értelmetlen kötözködés arra érted amire akarod.
a többieknek a lõszerre értettem hogy ezzel a fajtával gyakorlunk.
Ezt az állítást több évtized kisgépszerelõi gyakorlatával én is állítom, használtunk benzin tartósító szert a hosszabb idõre nálunk javításra/alkatrészre váró kisgépeknél. Csatolmány 4477
Igazából biztos néha nehezen értelmezem amiket írsz.
Pár sorodtól a laikus biztosan ámul...
De mivel TE magad precíz ember vagy és szereted ha a fórumtársak pontosan fogalmaznak, így kérlek válaszolj:
A parabellum, Parabellum P9, vagy annak valamely változatát takarja? (Fég, madein hungary, utóljára 1998-ban használtam)
Mert ugye a parabellum elnevezés tulajdonképpen a lõszerre utal. A Glock 17C-m is parabellum lõszet tüzel...
Tényleg nem kötözködni akarok, csak feltett szándékom, hogy megismerjelek. Ezért végigolvastam hozzászólásaid egy részét. Nem mondom, hogy mind. És nem kötözködni akarok, csak a megismeréshez nem elég felületes információ.
Válaszaidtól nem lett tisztább a kép.
Arra utalsz, hogy ezer éve lõterekre jársz és szakértõje vagy a témának. Máshol azt írod még nincs minõsítõd és fegyvertartásid. Egy laikusnak persze nem sokat mondanak a soraid.
Hidd el be tudnék kérdezni a lövés számról, fegyver tipusától és sorolhatnám. :)
Arról hogy mi volt régen én is sokat nosztalgiázok.: Talán valahol írtam, hogy meteor kezelõ voltam, tehát "LÕTERES" azaz lõtéren szolgáltam. Pár évig pedig én üzemeltettem a Miskolc Csanyik völgyi lõteret.
És Vietnámról még nem is beszéltem.
Na nézzük mit is csináltam ma...?
A szokásos rutinon kívül: Szerveztem egy találkozót olyan emberek között, akiket érdekel a fagáz-generátor építés.
A tisztelet õket illeti, mert az utolsó másfél kilométert gyalog kellett megtenniük a sár miatt. Egy bátor vállalkozó ugyan akadt, aki megpróbált kocsival bejönni, ott is ragadt. Kihúztuk. :-)
Volt aki igen messzirõl érkezett, szeretem mikor az emberek ilyen tevékenyek. Pedig a közelgõ ünnep és a munkanap miatt sokan lemondták.
Sándor barátom egy saját építésû fagáz-generátorral érkezett, ezt ki is próbáltuk.
Ezzel lindult a projekt, kíváncsi vagyok meddig jutunk. A stirlinggel is így kezdõdött, az pedig sokkal reménytelenebb volt.
Az egészrõl majd írok egy cikket és felteszem a képeket is.
Szóval eredményes volt. :-)