Oldala 106 of 162 ElsõElsõ ... 65696104105106107108116156 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 1,051 to 1,060 of 1620

Topic: Mit csináltál a héten? Mit prepperkedtél?

Senior Member astonferi's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Morpheus Hozzászólás megtekintése
    Elmondanád mit jelent a "kicsit utánnajártam az üzemanyag dolognak" mondásod?
    Videókat néztél? Megkérdeztél szakértõt? Összeolvastál valamit?

Mert a GYAKORLATI TAPASZTALAT azt mutatja, hogy a benzinnek a tankolástól kezdve romlik a minõsége. 2-3 hónapos benzinnel már nehezen indul a láncfûrész, bár az autó elpöfög vele. Mindom így több év GYAKORLAT távlatából.
    széchényi egyetem jármûipari kutató tanszékén leveleztem egy emberrel aki üzemanyagokból írt szakdolgozatot. nálam a kicsit utána jártam nem a belenéztem a varázsgömbömbe vagy megálmodtam 2 konyak után jelenti.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Légyszíves fejts ki mit jelent a "parabellum 20 m gyorstüzelõ mód", mert ugye ilyen versenyszám nincs, a gyakorlat nem ismert forma a lövészetben, kivéve a játékkonzolokat. :-) Nem baj, ha te találtad ki, csak akkor írd le mit takar.
    akkor pontosítsunk gyorstüzelõ számnak hívják amikor a táblák 5 tábla befordul és az eltalálására 3-5 másodperced van. lehet hogy most nem így hívják ahogy ahogy a futóvad lövészet is mozgó cél lövészet lett.
    nálunk a KLK lõterén ( II. marcibányi tér ) 1983 - 1991 ig így hívták. majd 1992 - 1998 ig a dózsa lõtéren ( XIV mexikoi u. ) is így neveztük. ha gondolod megadom az mindkét helyen az edzõmim nevét.

Senior Member Morpheus's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    tegnap íjászat Kassai íjjal. van mit gyakorolni
    100 lövés 22 ' Ruger-el 25 m. meg kell vallani sz@rul lövök érzõdik a sok év kihagyás.
    januártól belehúzunk
    A Kassai íj jó játék, de azért nagyot fejlõdött a haditechnika. Nekem is van három Kassai íjjam, Lajost jól ismerem, de azért egy csigás vadász íj...
    100 lövés?? Az szép! Akár Rambó!
    Mindig tiszteltem az öregeket, akik 1-2 ötös sorozatot lõttek. Õk úgy tartják ennyi vagy elég, vagy felesleges. :-)
    A mennyiség helyett néha a minõség többet számít.

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    A Kassai íj jó játék, de azért nagyot fejlõdött a haditechnika. Nekem is van három Kassai íjjam, Lajost jól ismerem, de azért egy csigás vadász íj...
    100 lövés?? Az szép! Akár Rambó!
    Mindig tiszteltem az öregeket, akik 1-2 ötös sorozatot lõttek. Õk úgy tartják ennyi vagy elég, vagy felesleges. :-)
    A mennyiség helyett néha a minõség többet számít.
    100 lövés nem Rambo ha neked az akkor te is keveset láttál lõteret. rendes versenyzõknek heti 5 napon alkalmanként 300-350 lövés egy tisztességes edzés. tõlünk ezt követelték meg annak idején. volt is eredménye csak halkan mondom.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igazából biztos néha nehezen értelmezem amiket írsz.
    Pár sorodtól a laikus biztosan ámul...
    De mivel TE magad precíz ember vagy és szereted ha a fórumtársak pontosan fogalmaznak, így kérlek válaszolj:
    A parabellum, Parabellum P9, vagy annak valamely változatát takarja? (Fég, madein hungary, utóljára 1998-ban használtam)
    Mert ugye a parabellum elnevezés tulajdonképpen a lõszerre utal. A Glock 17C-m is parabellum lõszet tüzel...

Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    budapest
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    ez már csak értelmetlen kötözködés arra érted amire akarod.
    a többieknek a lõszerre értettem hogy ezzel a fajtával gyakorlunk.

Pityubá
    Guest

0 Not allowed!
    ....
    Mert a GYAKORLATI TAPASZTALAT azt mutatja, hogy a benzinnek a tankolástól kezdve romlik a minõsége. 2-3 hónapos benzinnel már nehezen indul a láncfûrész, bár az autó elpöfög vele. Mondom így több év GYAKORLAT távlatából.
    Ezt az állítást több évtized kisgépszerelõi gyakorlatával én is állítom, használtunk benzin tartósító szert a hosszabb idõre nálunk javításra/alkatrészre váró kisgépeknél. yes2.gif

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Igazából biztos néha nehezen értelmezem amiket írsz.
    Pár sorodtól a laikus biztosan ámul...
    De mivel TE magad precíz ember vagy és szereted ha a fórumtársak pontosan fogalmaznak, így kérlek válaszolj:
    A parabellum, Parabellum P9, vagy annak valamely változatát takarja? (Fég, madein hungary, utóljára 1998-ban használtam)
    Mert ugye a parabellum elnevezés tulajdonképpen a lõszerre utal. A Glock 17C-m is parabellum lõszet tüzel...

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló astonferi Hozzászólás megtekintése
    ez már csak értelmetlen kötözködés arra érted amire akarod.
    a többieknek a lõszerre értettem hogy ezzel a fajtával gyakorlunk.
    Tényleg nem kötözködni akarok, csak feltett szándékom, hogy megismerjelek. Ezért végigolvastam hozzászólásaid egy részét. Nem mondom, hogy mind. És nem kötözködni akarok, csak a megismeréshez nem elég felületes információ.

Válaszaidtól nem lett tisztább a kép.
    Arra utalsz, hogy ezer éve lõterekre jársz és szakértõje vagy a témának. Máshol azt írod még nincs minõsítõd és fegyvertartásid. Egy laikusnak persze nem sokat mondanak a soraid.
    Hidd el be tudnék kérdezni a lövés számról, fegyver tipusától és sorolhatnám.

Arról hogy mi volt régen én is sokat nosztalgiázok.: Talán valahol írtam, hogy meteor kezelõ voltam, tehát "LÕTERES" azaz lõtéren szolgáltam. Pár évig pedig én üzemeltettem a Miskolc Csanyik völgyi lõteret.
    És Vietnámról még nem is beszéltem.

Csatlakozás dátuma
    Nov 2014
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Na nézzük mit is csináltam ma...?

A szokásos rutinon kívül: Szerveztem egy találkozót olyan emberek között, akiket érdekel a fagáz-generátor építés.
    A tisztelet õket illeti, mert az utolsó másfél kilométert gyalog kellett megtenniük a sár miatt. Egy bátor vállalkozó ugyan akadt, aki megpróbált kocsival bejönni, ott is ragadt. Kihúztuk. :-)
    Volt aki igen messzirõl érkezett, szeretem mikor az emberek ilyen tevékenyek. Pedig a közelgõ ünnep és a munkanap miatt sokan lemondták.

Sándor barátom egy saját építésû fagáz-generátorral érkezett, ezt ki is próbáltuk.
    Ezzel lindult a projekt, kíváncsi vagyok meddig jutunk. A stirlinggel is így kezdõdött, az pedig sokkal reménytelenebb volt.
    Az egészrõl majd írok egy cikket és felteszem a képeket is.

Szóval eredményes volt. :-)