Tegyél bele egy kis üveg pálinkát. minél erõsebbet. Vagy patikai tiszta-szeszt. Sebfertõtlenítõ, tûzgyújtó, melegítõ, hangulatjavító és cserealap.
No meg egy mini varró készletet.
Printable View
Tegyél bele egy kis üveg pálinkát. minél erõsebbet. Vagy patikai tiszta-szeszt. Sebfertõtlenítõ, tûzgyújtó, melegítõ, hangulatjavító és cserealap.
No meg egy mini varró készletet.
Ja igaz, tût cérnát kifelejtettem a felsorolásból, de a gyógyszeres dobozban az is benne van. Tavaly elõtt rendeltem neten egy osztrák KaZ3 katonai zsákot. Telefonos egyeztetéskor a tulajjal megbeszéltem, h kiválogat nekem egy nem v alig használt darabot, amiért természetesen 50-60% felárat fizettem. Ráadásul fel is hívott, h a függesztési és egyéb pontokon a varrodában még rá is erõsítettek, amiért 1000 forintott fizetett, de nagylelkûen lemond róla. Megjött a zsák, és megbeszéltekhez képest a tetején az összehúzó zsinórnál az anyag 20 cm hosszan szakadt volt. Okés, belefér gondoltam. Másnap elindultam 3 napra, h tesztelgessem pár egyéb dolog mellett. Tû+cérnát nem vittem, jóformán mindenem vadi új volt. Nos, 30 km után az egyik vállpánt szó szerint leszakadt. Bementem egy faluba, ahol kaptam tût is meg cérnát is a jószívû emberektõl és úgy ahogy meg tudtam javítani. Na azóta van mindig nálam is.
Pálinka helyett spirituszt szoktam még betenni (az is lemaradt a felsorolásból) a svéd fõzõ kis mûanyag flakonjában.
A spiritusz nem jó etilalkohol helyett! A sebbe nem önteném. Viszont a patikai tiszta-szesz nagyon jó a fõzõbe.
A spiritusz, vagy denaturál szesz vegyszerekkel ivásra alkalmatlanná tett (büdös szagú és rossz ízû, de nem mérgezõ!) etilalkohol. Azért így árulják a festékbolban, hogy ne kelljen érte szeszadót fizetni, s olcsóbb legyen az ára.
Megérne egy topikot a denaturált szesz ivásra alkalmassá tételének technológiája.
Biztos, hogy nem mérgezõ? Ha így volna, minden alkesz inná.......annak ellenére, hogy milyen az íze.
Biztos. Katonaként ittam.
http://www.kisalfold-fuszert.hu/bizt...2012.01.18.pdf
Mint írtam a szesz kombó. Egy dolog sok mindenre jó. A spiritusz meg csak egyre.
Túléléshez a multifunkciós cuccok a legjobbak. Szerintem.
Biztos így van, csak azért ezt mondtam mert mindig van itthon egy liter denaturált szesz, ha esetleg nincs áram/gáz pár napig, legalább konzervet tudjak melegíteni. Szal ezért vinnék azt.
A BOB felszereléshez kellene tartozni egy tõle független értéktárolónak is. Valamilyen testre rögzíthetõ tárolóra gondolok, amibe a papírjainkat, pénzünket, aranyunkat tartjuk. Ha a BOB-ot le is nyúlják, legyen mivel újrakezdeni.
..
.
Doom egyetlen csatolmányképedet se tudom megnyitni, de ez nem új dolog a régi posztjaidnál se tudom :cry: Ezt írja amikor megnyitom: Invalid Csatolmány specified. If you followed a valid link, please notify the administrator------------ Szerkeztés----- Ilyen nincs most meg látom a képeket miután írtam még egy kommentet
...ok levettem...nehogy már legyen egy "sznob" hozzászólás...remélem így már megfelel a kényes ízlésednek....na csá!Idézet:
Vajon miért a sznobizmus szó jut eszembe?
Mindenki azt veszi ami neki bejön. Én is azt vettem. Mindegyik hátizsáknak vannak negatívumai és pozitívumai is.
...valamikor azt hallottam..hogy " a jó emberekkel,jó dolgok történnek"...ez tetszett nekem......nem is megsértõdés ez...inkább csalódás...az ember azt hinné,ha valami értéket tesz az asztalra,dolgozik vele,képeket csinál,megfogalmazza és tök jó indulattal közzé teszi....azt a közösség---akik elvileg hasonló érdeklõdési körrel rendelkeznek---örömmel fogadja és jól át tudjuk tárgyalni...mi az ami jobb?...mit tapasztaltunk?...mi az ami a tapasztalatok szerint fölösleges vagy feltétlen kell még?.....ismét csalódtam!....
Idézet:
Még valami: mi a jobb, ha nem hívják fel a figyelmedet egy esetleges tévedésre és benne hagynak, vagy, ha elgondolkodtatnak?
..mondjuk ez jogos,tényleg nem tudni ki nézi és miért...és jók e a szándékai......:beer:Idézet:
Másrészt láthattad már régóta, én nem szoktam feltenni túl sok mindent saját cuccokról, a biztonsági megfontolások mellett pont azért, mert néha még azt is cáfolni próbálják, amit százszor kézzel fogtam.
Hogy pakoljunk be okosan BOB-ba (én más logikát követek, de tetszett az ábra és hasznos lehet) Nagyítható
Csatolmány 4254
Alapból nem hordok sátrat..A ponyva befér az ivózsák helyére, a függõágyam meg az egyik kisebb oldalzsebbe. Polifoam a helyén van, fõzõ cucc külsõ zsebben. Kaja nagyja és neheze alul..víz kívül. Felsõ zseb nagyjából stimmel, de még egy csomó cuccot tartok ott.
Én is a 3x3-as ponyvát teszem oda, (nékem Bundeswehr zsákom van) az merevíti a hátrészt. Bizony a súlypontra nagyon oda kell figyelni, fõleg ha hegyvidéken hajtunk végre menetet.
Életvédelmi felszereléseinket hátranyúlva 1 rántással üzemkész állapotba kell tudni helyezni, az sem lehet a zsák mélyén.
http://magyarprepperforum.org/attach...815246&thumb=1
Ezért dugom a kis balta nyelét az oldalzseb mögé. :D
..a bob-ba ponyva vagyis inkább takarófólia,nem kell a csúcsminõség,két három napra elég ez is...oszt semmi más csak egy hálózsák+ egy alufólia....már annyira jól sikerült a fölös vackokat kiszelektálni,hogy vízzel 9 kiló az egész...100 km legyûrése a cél....kirándulni persze platós kocsi kell :)
Csatolmány 4256
az nem válltáska..egy erõs szatyor....abban van a bakancs és a ruha a kabáton kívül...így van együtt eltéve( a pincetûz óta),hogy gyorsak legyünk...szatyor amúgy is kell,a talált cuccoknak,mosakodni,vizet vinni,a kutya is pont elfér benne és felcsatolható a D-gyûrûkre...
Én utazásnál mindig mindent külön szatyorba tettem. Zoknik, alsónadrágok, pulóver, pólók, tisztálkodási szerek, mindent. Nem csak hogy a nedvesség ellen jó, de ha nincs összeömlesztve mindent, akkor megtalálni is könnyebb bizonyos dolgokat.
Üdv, még új vagyok a fórumon.
Nem tudom, hogy valaki már írta ide korábban, de most megteszem.
Ezzel a BOB és "72h bag" dologgal csak egy észrevételem lenne, hogy ezek csak akkor használhatóak ha az a bizonyos sz*r akkor csap bele a ventilátorba mikor éppen otthon van az ember, vagy már sikerült épségben hazaérnie. Itt most arra gondolok, hogy mi van akkor ha a gebasz nem otthon (egy órás vonzáskörzet gyalogosan) pl: munkahelyen, iskolában egyéb viszonylag otthontól távoli helyen érné az embert?
Akik kocsival járnak szinte mindenhova, azoknak könnyebb dolga van, hiszen egy kocsi csomagtartója elég nagy, hogy elférjen benne egy hátizsáknyi felszerelés. Még ha le is robban, vagy elakad, dugó miatt hátra kell hagyni stb, csak kiveszi a zsákot és már mehet is.
De akik nem rendelkeznek autóval, vagy nem engedhetik meg maguknak a napi szintû autóhasználatot, azoknak szükségük lehet egy átmeneti felszerelésre, vagyis inkább néhány eszközre amivel könnyebben eljuthatnak a BOB-ig. Sajnos sok olyan hely van az országban ahova egy 12h-s csomagot sem vihet vagy nem szívesen visz az ember a tartalma miatt pl: közintézmények, iskolák, munkahelyek.
Ez miatt szeretném kérni a véleményetek és tanácsaitokat. Én magammal szoktam vinni néhány ilyen eszközt, dolgot és kíváncsi vagyok a tapasztaltabbak véleményére ezek kapcsán.
Itt a lista:
- Bicska : jelenlegi jogszabályoknak megfelel, így akár a parlamentbe is be lehet vinni :D (75 mm-es pengehossz [a törv. 80mm-t engedélyez]) zsebben hordva.
- 2db öngyújtó (tûzköves,gázos) 1 a zsebben- 1 a táskában
- 2db gyufa : ez a leveles kiszerelésû (elõnye: nem szóródik ki) 1 a zsebben- 1 a táskában
- sebtapasz (méretre vágható) zsebben
- 1tekercs leukoplast 2,5 cm széles (már elvált cipõtalpat is "javítottam" vele)
- 1 tekercs steril mullpólya "alias géz" többnyire táskában, övtáskában, kabát belsõzsebében, mint a leukoplastot
- 2 szem paracetamol zsebben
- kb. 3-3,5 m paracord (karkötõ)
- 1db kisméretû, ledes elemlámpa (3db AAA elemmel) a táskában vagy kabátzsebben
- 1 pár váltás zokni, a táskában
- 1db láthatósági mellény (táskban/kabát belsõzsebében) - ha az út mellett kell gyalogolni, igen hasznos (és szabályos :D)
- 1db shemag (sapkának, sálnak, vesemelegítõnek és még sok másra) többnyire táskában vagy sálként hordva
- 1 l víz (sima pet palackban) a táskában
- 3db müzliszelet a táskában
Ezeken felül azokat, amiket az átlag emberek maguknál hordanak: tárca, készpénz, bankkártya, iratok, papírzsepi, koton, kulcsok, mobiltelefon.
Az lenne a kérdésem, hogy szerintetek ez mennyire elegendõ/szükséges felszerelés ha netán nem otthon érne a gebasz, illetve ti mivel egészítenétek ki vagy épp mit hagynátok el. Persze figyelembe véve, hogy bárhova be lehessen vinni (iskola, hivatal, munkahely).
Az általad felsoroltak inkább az EDC kategóriába esnek. :-)
http://magyarprepperforum.org/showth...p?150-EDC-bags
..nálam ez van,még akkor is ha csak boltba megyek,vagy leviszem a kutyát...Csatolmány 4953Csatolmány 4954..ezekkel minden felmerülõ problémát meg lehet oldani,3-4 napig és akár 100km-t is le lehet küzdeni...nem kell cipekedni..a környezetünkben ott van minden ami kell, a növény étel,a szemét kincs...a legkönnyebb felszerelés ..a tudás.
Fertõtlenítõ! Sebre és kézre való is. Ha a fertõzött sebet bekötöd, még rosszabb, mintha nyíltan hagynád.
Még egy mini víztisztító, ha elfér. (Az alap: kés, tûzgyújtó, zseblámpa, víztisztító, fertõtlenítõ.)
Kösz, erre így nem is gondoltam, mihamarabb beszerzek néhány sebfertõtlenítõ és kéztisztító kendõt, ezek kis helyen elférnek és steril csomagolásban vannak. Valamint, vízfertõtlenítõ tablettán és valami szûrõn gondolkodok.
Kösz a tanácsot.
0,5 Mikronos biodízel szûrõ. Ez már kiszedi a nagyobb bacikat. Leírás.
http://filterbagfabric.com/hu/liquid...lter-bags.html
http://filterbagfabric.com/filterbag...ilter-bags.jpg
Nyílt sebre jó a kristálycukor.
http://fitoterapiakalauz.hu/furcsa-t...stalycukorral/
http://www.hungarovet.com/?p=279
Sok baci ellen jó a cukor, viszont van mikroba, ami tenyészik rajta. Meg a kilós kiszerelés sem használható annyi sebre, mint egy kis (pl. betadin) fertõtlenítõ. Akkor már inkább pálinka. Tudom, az meg nyílt sebre durva érzés. :)
Svédkeserû. Akár nyílt sebre is, nyugodtan, többször tesztelve. A fertõtlenítés mellett gyógyít is, összerántja a sebet, belsõleg is felhasználható, gyomor és bélpanaszok, fertõzések esetén, nálam az autós elsõsegély csomagban meg a hátizsákban is ez van.