.
Printable View
.
ez bõdületes tájékozatlanságról árulkodik. Hibás alapokra csak hibás következtetések építhetõek, így nem csodálom, hogy szerinted É-Koreában gyártják a kia alkatrészeket (gondolom Kaesong se mond semmit) és a japán tradicionális kovácsolásvól vezeted le, hogy a kínaiak milyen termékeket készítenek. Ezek az országok nem csak gazdaságilag, pénzügyileg és kulturálisan különböznek de szemléletmódban is.
-
Doom szerintem Dél-Koreára gondolt...:cool:
Amúgy itt többeknek van jó tapasztalata kínai késekkel és egyéb termékekkel. Többek között nekem is..nem feltétlenül bilivas az acél és esik szét darabokra az egész...pont aza a jó a kínaiban, hogy annyira olcsó, hogy tudod próbálgatni és nem sajnálod szétcseszni sem. (Vagy ez csak innen a balkánsarkáról tûnik jó tulajdonságnak?)
A gyártásról meg csak annyit, hogy a legtöbb esetben az eredeti márkatulajdonos gyártó is kínában gyártat...a fél világ kínában gyártat...az okos kínai pedig egyreinkább képessé válik arra, hogy megközelítõleg hasonló minõséget produkáljon az éjszakai mûszakban:thumbup
ismét erdöben voltam ki probáltam a kicsi CRKT RSK MK5 késemet ( mert eddig még nem nagyon csapkodtam vele )
az ág levágását Esee késsel csináltam a crkt-val inkább csak a bot hegyét alakítottam ki.
Jó kis kés,föleg ha kisebb részek megmunkálásáról van szó ahol kényelmetlen lenne a nagy penge,de viszont egy vastagabb ágat nem szívesen vágnék ki vele ( képes rá ) mivel akkor már kényelmetlen tud lenni a fogása.De az éle jó vitte rendesen,én paracorddal használom,kialakitása is tetszik, tartalék késnek kiváló szerintem!
Csatolmány 2122Csatolmány 2117Csatolmány 2118
Csatolmány 2120Csatolmány 2121Csatolmány 2123
Jó kiskés az..sose árt a backup...hol voltál?Mosoni- Dunapart ez?
Igen az!
-
[OFF]
Csak egy kis pontosítás: a japán katana alaposan túl van reklámozva, alapvetõen kb ugyanazt tudja mint bármelyik másik kard. És még csak nem is "full tang", csak a félig lóg bele a markolatba a markolattüske.
Másrészt a rétegelt edzett acél japánban kb 14.sz-tól jelenik meg. A damaszk pengék meg i.e 300 körül indultak Indiából.
Már a viking kardok is jobb acélból készültek, mint a japán pengék (hasonló hajtogatott technikával, de csak ritkán különbözõ keménységûre edzett részekkel - mivel Európában sok és jó minõségû vas érc volt/van nem kellett spórolni vele ). És pont ezért az európai kardok könnyebbek és hosszabbak is lehettek.
Ilyen pl. a Prágában õrzött Szent István kard,ami a 10.században készült skandináv penge.
[/OFF]
.
Bocsánat, nem rosszindulatból mondom. De nekem ez egyik kedvenc témám a kardok, és zavar az általános tévhit, hogy a japán kardok abszolút felsõbbrendûek.
-
nem kötött beléd senki, ne érzékenykedj. Mondtál egy irdatlan nagy marhaságot (ami mindannyiunkal elõfurdul idõnként), én meg mondtam, hogy ez marhaság. Két opció van:
a, utánanézel és tanulsz egy kicsit (akár egy köszönöm is odaférhet, de ez opcionális)
b, sértõdötten toporzékolsz és sajnáltatod magad
Melyiket választaná egy prepper?
Részemrõl ennyi. Szép napot.
OFF
Szeretném a moderátor figyelmébe ajánlani ezt a bejegyzést... sértõ,személyeskedõ,semmi köze a fórumhoz,sem a topic témájához..ez provokálás.. a trollokat talán ki kellene innen tiltani vagy legalábbis figyelmeztetni,hogy intelligensen fórumozzanak....
ne bohóckodjunk már.
ON
Nem értem mi a gond. :hogymi: Egyáltalán min szólalkoztatok össze? Elég sok a munkám, úgyhogy csak fél szemmel olvasgatok, de nem láttam semmi komoly balhét.
Ne marjátok egymást , Doom jó arc , kicsit érzékeny a kioktatásra de biztos megvan rá az oka .Tovább kell lépni mielõtt jobban elfajul a vita . Egyébként a kés egy olyan dolog ami teljesen egyén függõ , vannak emberek akik egy üvegdarabbal is rendkívül veszélyessé válnak és vannak olyanok akik egy hatalmas kardal csak nevetségessé...szóval kinek mi jön be , én például nagyon szeretem a minõségi jó késeket de nem jönnék zavarba ha a legótvarabb kínai gagyibökõvel kellene túlélnem egy helyzetet :)
nincs semmi balhé
...a mai délelõttöt prepperkedéssel töltöttem,igen jó eredménnyel,sikeres jó napom van....:)
Ilyet még nem is hallottam...Idézet:
készülnek a szárított citromkarikák
ez meddig áll el? napon szárítva, és ennyi?
Mostanaban: sokat kerteszkedtem, ultettem ma egesz nap, ma kapok 5 vadnyulat ajandekba, szoval nyulpucolas ezerrel, voltam loni, vasarnap megint megyek, vettem jopar dolgot. Bakancsom meg mindig nem jott meg.
:rolleyes: Miért lenne bárki is troll?
Pappito-val már 3 éve is beszéltem, mikor megkérdeztem hogy kitehetem-e a blogomra az írását és õ megengedte.
http://tuleloblog.blogspot.com/2011/...-zelandon.html
Nem troll, se õ, se más. Kis dolgokon nem érdemes összekapni.
Megígérem hogy ha valaki nekem mondja hogy falusi, vagy tanyasi vagyok, akkor én azt bóknak veszem. :haha:
http://hungaromeme.hu/wp-content/upl...n%C3%B3tor.jpg
Nem akarok nagyon beleszolni, de mi lenne ha itt huznatok egy vonalat, s tovabblepnenk?
.ja ...ástam és elraktam egy jó nagy hordót,már hetek óta gyûjtöttem bele a cuccot...most még jó nedves a föld,könnyû ásni...és most nõ a fû a legjobban,úgyhogy pár napon belül semmi sem látszik...szórtam rá egyenlõre egy kis avart...majdnem teljesen eltûnt a nyom...tartalma...mosott nem használt ruhák,takarófólia(obis 800ft),10db löncshús,10 db kutya konzerv,50db víztisztító tabletta,kínai sporttáska(1450 ft),egy nem használt fazék,hõvisszaverõ tetõfólia(hálózsáknak megvarrva),ruhaszárító kötél,piacos késkészlet(5 db-os 1000ft),10db mentes ásványvíz...el is ment vele a tegnap délelõtt..
Eletem elso nyulpucolasa, 5 db. Van amelyik eleg bena lett, tobb modszert kiprobaltam (fellogatos), s ami nekem ment az az, amikor a hatan csinalsz keresztbe egy vagast, s ketfele huzod le a bort. Csatolmány 2150Csatolmány 2151
javaslat legközelebre:
közepen körbevagod a bört, mintha gatyaszara lenne.
Ket ember egyassal szemben allva, ketoldalt megfogja a felhasitott börbe kapaszkodva, majd meghuzzak magukfele a bundat.
Kb. olyan, mint amikor te kibujsz a puloverböl, meg letaposaod magadrol a mackoalsot ! :D
körbevagas max 1 perc, kihuzas a börebol 5 mp.
Tegnap elmentem a Késportálos késtalira..Fõként a modifikált betokozott F1-ért ZOB-hoz. De dumáltam Hegyespengével, meg Pongii-val is egy kicsit.(már ha valakinek mondanak ezek a nevek valamit)
Csináltam nektek 1-2 fotót..jó hangulat volt nagyon, csak sajna beleszerettem Pongii egyik késébe, amit jó lenne elkészíttetni ez a vaddisznó...úgy simult a kezembe, mint az asszony feneke:)
Csatolmány 2152Csatolmány 2153Csatolmány 2154Csatolmány 2155Csatolmány 2156Csatolmány 2157Csatolmány 2158Csatolmány 2159Csatolmány 2160
Kezembe akadt egy darab 1,2-1,5 kerítésdrót(vezérdrót)..kipróbáltam a szerszámokat..
1. konyhai olló,drótvágó funkcióval---nem vágta el,a töréshatárig nyomtam két kézzel,a nyoma látszik a dróton és az ollón is
2.homlokcsípõfogó(harapófogó) nem vágta el,két kézzel nyomtam,bemélyedést csinált,a fogón nem látszik nyoma
3,oldalcsípõfogó(750 Ft) nem vágta el,két kézzel sem,elhajlott a nyele,tönkrement az éle
4 multitool(4100 Ft) két kézzel ,maximális erõfeszítéssel elvágta,a szerszámon semmi nem látszik
5,drága villanyszerelõ kombinált fogó egy kézzel minimális erõkifejtéssel vágta mint a szalámit
6,drága villanyszerelõ oldalcsípõfogó egy kézzel kicsit kevesebb erõ kifejtéssel ,mint a kombi fogónál vágja,felszeleteltem 1centis darabokra(kb 40 vágás,)nem fárasztó
...csavaró,törõ mozdulatot egyiknél sem csináltam....nem tudom mert nekem nincs ilyen..a 20 ezres vagy drágább kategóriájú multitoolok is ilyen nehezen vágják a drótot?...nekem ez az olcsóbb a súlyához képest kicsit csalódás volt.
Kiprobáltam a leatherman rebart és gond nélkül elvágta.
Csatolmány 2170
A vezérdrót azért keményebb anyag mint a kerítés, fõleg hogy még vastagabb is szokott lenni...
Egyik csípõfogóm a kerítést lazán viszi, de a vezérdrótot nem. Azt csak benyomta, majd hajtogatva eltörtem. (Kerítés építésénél, tehát új volt mindkettõ)
...azon próbálgattam én is a vezérdróton,ami felülre,középre,alulra kerül vízszintesen....persze ezért ne vágjátok szét a kerítéseteket :)
Gondolkozok egy cache-n. 110 mm-es, 1m PVC cso. Gyufa, kes, mre, first aid. Ti mit raknatok bele?