Van robbanószered is???
Printable View
Van robbanószered is???
Köszönöm,lekötelezel vele!Idézet:
Részemrõl ennyi. Doom alá több lovat nem adok,
Hogy látjátok jelenleg menekült ügyben a dolgot? Ha úgy adódik és beüt a krach, mikor történik? "Mennyi idõnk van?" Rohanjak most a boltba kiegészíteni a felszerelést vagy ráér 1-2 nap? Ami engem illet én aggódom.
Attól függ, merre laksz ! Más a helyzet, ha a migránsok útvonalában valahol, és más, ha olyan helyen (mint én pl), ami nem esik az útvonalukba. Szerintem 2017 elõtt nem lesz nagy gubanc. Addig még másfél év-két év.
Egyenlõre még nincs "helyzet" ilyen szempontból, de tedd meg azt amit jónak látsz, hogy felkészültebb legyél.
Nekem a krach szó azt jelenti, hogy akadozik az élelem ellátás, vízellátás, rendvédelem egészségügy és már az emberek az utcára vonulnak.
Ilyen eseményig SZERINTEM van még minimum 1,5-3 hónap, maximum meg akármennyi.
Egy világméretû tõzsde összeomlás persze már akár októberben is bekövetkezhetne(tõzsdeszakértõk szerint), de valszeg nem fog.
Egy kis menekültválság nem a világvége. TEKnõsék legutóbb is szépen helytálltak a huligánokkal/terroristákkal szemben.
Amíg nem támadnak minden oldalról addig van esély a határ hathatós védelemre. A technikai része is adott kb. 4-5 ezer egyidejû ostromlóig.
Nem ehhez van szokva az emberek ingerküszöbe - érthetõ módon. Részben ezért van a nagy médiafelhajtás.
Szóval készülõdj nyugodtan, nem kell sietni. Ami nélkülözhetõ pénzed van azt befektetheted víztisztítóba, tartós élelmiszerbe és fûtõanyagra/fûtõeszközre télire.
Ahogy jónak látod, én nem szólok bele.
Köszönöm, én is valahogy így gondoltam, hogy még egy pár hét legrosszabb esetben is van, így "ráérek" megvárni a fizut és nem kell a vésztaralékhoz nyúlni. Sajnos abba nem látok bele hogy a teknõsök mennyire felkészültek. Horgosnál bírták, de azért az nem volt egy hatalmas tömeg, lássuk be. (Félreértés ne essék, tisztelem és becsülöm a munkájukat, legalábbis ezt a részét, de valahol az õ erejük is véget ér.)
Igen, õk sem bírják a végtelenségig.
Ezért fognak hétfõn a parlamentben szavazni a honvédség és rendõrség jogköreinek kiterjesztése ügyében. A kormány párt és a Jobbik elvileg támogatja.
Ez a jogkör kiterjesztés engedélyezi majd (ha megszavazzák) többek között a gumilövedékes fegyverek használatát is a fentebb említett szerveknek az illegális bevándorlókkal szemben.
http://www.origo.hu/itthon/20150826-...nde-csaba.html
http://www.origo.hu/itthon/percrolpe...ezelesere.html
Itt az aktuális világvége! :D
http://index.hu/tech/2015/09/21/vila...eallt_a_skype/
Vagy nem... :haha:
Már csak az hiányzik, hogy leálljon a facebook, és akkor megáll a civilizáció. :haha:
A mára - tucat feltételezéssel megokolva - sokak által várt világvége is elmaradt érdeklõdés hiányában. :)
Katt ide.
Várjál Szeptember 28. 04:47-ig, akkor lesz vérhold, akarom mondani a holdfogyatkozás. A jelenlegi tetrád utolsó holdfogyatkozása lesz akkor.
Ez nem "világvége" lesz, hanem egy nagyon érdekes és ritka látvány.
Hétfõ hajnalban.
https://hu.wikipedia.org/wiki/Holdfogyatkoz%C3%A1s
Az oldal témájával kapcsolatban ,nekem személy szerint az a véleményem,hogy ez minden embernél más idõpont.
Amikor megszülettünk,Isten vagy más hatalom ,belénk kódolt egy genetikai változót.Egy programot amely hajlamossá tesz minket a különbözõ veleszületett betegségekre való fogékonyságra.A fizikai,testi hiányosságokon kívül még egy öröklött alapvetõ viselkedési formát is kapunk ajándékba az utunk kezdetén.
Erre tetéz még rá,hogy hová pottyan éppen az életét kezdõ lélek!Ami irányított vagy véletlen szerû azt nem tudom,de ez egy hosszabb téma lenne. Az hogy hová születtünk meg,szerintem alapvetõen befolyásolja minden ember életének lefolyását,boldogulását és az élettartalmát.
Nagyon nehéz kitörni a különbözõ kasztokból mind anyagilag,mint mentálisan és ha sikerül is netán,még mindig ott van a hozott hajlam,például a csontritkulásra vagy más az életet megrövidítõ betegségekre.
A világ nem tökéletes,sokak számára elviselhetetlen,de ez mindig így volt amióta ember él a földön.Voltak és lesznek járványok,háborúk,diktátorok és veszélyes kilátástalannak tûnõ évek.
Alapvetõen nem tudunk változtatni a világ menetén. Ahhoz a családom,barátaim és jómagam túl kis porszemek vagyunk.
Legfeljebb annyit tehetünk,hogy a nagyvilág negatív változásait,a belénk kódolt élettartam élét kicsit tompítjuk.Egészséges életmóddal,hogy vigyázunk egymásra és magunkra és a lehetõségekhez mérten készülgetünk az esetleges nehéz idõk átvészelésére.
Véleményem szerint ebbe a félkészülés (prepper) dologban nincsen jó vagy rossz irány.Nincs jó vagy rossz felkészülõ,taktika,eszköz.Egyszerûen csak vannak emberek akik többet tesznek a szeretteikért,önmagukért és vannak akik kevesebbet.
Nagy tisztelettel olvasom a fórumozok felkészülését,tetteit,módszerit.Nagy tisztelet mindenkinek aki tesz valamit a családjáért,még akkor is ha a lehetõségei csak pár konzervre és gyertyára korlátozódik.
Elnézést,hogy hosszan raboltam az idõtöket,lehet ezt a bemutatkozáshoz kellett volna írni.Ide sikerült.
Két dátum: 2020, 2025
ISIS’s First Step: Conquer Rome, Defeat Christianity
https://www.youtube.com/watch?v=28fvSS0J6xg
Átirat:
http://www.cbn.com/cbnnews/world/201...-NW1-:PF:-VI1-
Ha Amerikán múlna, ez lenne várható.
Most viszont hogy az oroszok tesznek is valamit, az ISIS erõsen vesztésre áll.
A Magyarországra várhatóan nyugatól visszatoloncolni szándékozott menekültekkel még meggyûlhet a bajunk.
A CNN és társaik hihetetlen módon képesek manipulálni. Vannak sokszor pontos információik, de ez a mostani nem tûnik annak. Már egy lövöldözéses sztoriból is propagandát voltak képesek készíteni.
A "menekültek" miatti csetepaté/tüntetés szerintem a következõ tavaszra várható legkorábban.
Az oroszok nem az ISIS-t lövik. Mindegy, teljes a káosz úgyis, az USA elhibázta vagy inkább azt szeretné, ha maradna a káosz, mert egy valós állami szervezettségû hatalom a térségben nagyobb fenyegetést jelent.
Na megint egy kis rettegés!
https://www.youtube.com/watch?v=quyXS4a0JGQIdézet:
A cím: „muerte” (halál), a leírás: „te queda 1 año menos” (egy éved vagy még kevesebb van hátra).
http://vilaghelyzete.blogspot.hu/
http://444.hu/2015/10/30/szarazfoldi-csapatokat-kuld-az-egyesult-allamok-sziriaba
Szárazföldi csapatokat küld az Egyesült Államok Szíriába
Az ISIS ellen fognak harcolni, illetve tanácsokat adnak majd az USA helyi szövetségeseinek.
Sziasztok. Az Informátorom szerint március elejére VÁRHATó a gebasz KEZDETE. Eddig minden információ, amit kaptam tõle, 100%-osnak bizonyult. Ezt meg majd meglátjuk...
Hm, soha ennyi beteg, szegény, lecsúszott és boldogtalan ember nem élt még a világon, de állítóla k.rva modern és civilizált a társadalmunk. Szerintem a gebasz kezdetét már jó ideje elhagytuk.
A forrásod szerint a "migrációs válsággal" kapcsolatos lesz ez a gebasz és világméretû lesz-e vajon?
Tévedni emberi dolog.
Valami elindulhat márciusban pl.: tõzsde x%-os beomlása, olajválság, "migráns" lázadás, még 1 millió "migráns" érkezése rövid idõ alatt. Meg HAARP-al indított földrengés, de ez más scifi sokak szerint.
Kérdés az hogy mit ért gebasz alatt, mert az lehet Ukrajna (nem csak pénzügyi) összeomlása vagy akár egy ez egész világra kiterjedõ pénzügyi összeomlás. Csak két szélsõséges példát írtam. Van még legalább 100 elvileg lehetséges verzió.
Már régóta ott tartunk, hogy bármikor bármi megtörténhet!
Én úgy vagyok vele, hogy minden békés nap ajándék.....
Egyet értek.
Hozzá vagyunk szokva/szoktatva bizonyos szélsõségekhez és már szinte fel sem tûnik.
A média szerint ugyanolyan katasztrófa a 20 cm-es hótakaró mint hogy százezrek éheznek az országban vagy hogy egyre többen élnek a létminimum alatt.
Ehhez hozzátartozik hogy az emberek többsége a világ naposabbik oldalát kémleli.
Mi, prepperek a másik, sötétebb oldalát sem hagyjuk figyelmen kívül és készülünk is a sötét idõk eljövetelére.
E mellet ki-ki hogyan, de élvezzük a jelenlegi világ adottságait és ez így van jól szerintem.
Azt kértétek, amint megtudok valamit, jelezzek. Nem irhatok konkrétumokat, de a "kezdete" azt jelenti, súlyosbodni fog egy fennálló helyzet. Január 6 óta DEFCON 2 van érvényben Hazánkban, de ezt úgyis tudjátok. Pillanatnyilag, csak annyit tudok: ideje készenlétben állni BÁRMIRE. 2,5 millió migráns érkezik még európába. Mind Hazánkon keresztül. Ez a HIVATALOS jelentés. A nem hivatalos az, hogy kössük fel a gatyánkat, és álljunk készen, mind a készpénzfelvét korlátozására, mind a kijárási tilalomra, és akár mozgósításra is. Többet nem mondhatok. Ha lesz frissebb jelzek!
Jaj, megvan mirõl beszélt Szerafine!
Az a 2,5 milló migráns nem a közel keletrõl fog jönni, de nem ám!
De ez már (számomra) ismert volt.
Szóval arról van szó, hogy Ukrajna a teljes összeomlás határán egyensúlyoz (már egy ideje)
A probléma azzal van, hogy nem tudták feltölteni a gáztározókat a tél elõtt a pénzügyi gondok miatt.
És Kb. Akkora fogynak ki a gázból. Tehát fûtetlen házak, áramszünetek, stb.. Lakhatatlan városok.
A másik gond az, hogy az atomerõmûvekbe nem tudtak venni az oroszoktól fûtõanyagot, mert nem kaptak hitelbe.
És azok is lassan leállnak majd! Ukrajna totálisan összeomolhat! És a lakosság egy része a hideg, pénztelenség, kilátástalanság miatt elindul nyugatra. Részben rajtunk keresztül. És sokan nem akarnak majd tovább menni, jó lesz nekik Mo. is.
Na valami ilyesmirõl lehet szó!
Errõl is írt Tibor bá' http://www.antalffy-tibor.hu/
1780-as poszt. 2015 Dec 25.
Nem baj,majd hozzászokunk!Úgyis mostanában mindenki hátizsákkal sétálgat össze-vissza Európában papírok ,vízum nélkül.
Végül is pár éve még voltak nem létezõ fogalmak,úgymint munkanélküliség,kilakoltatás,hajléktalanság.
Aztán lett!
Mindenki szépen hozzászokott,ma már természetes velejárója a mindennapoknak.
Ezek a történések is a változás részei!Mivel semmi sem állandó.
Abban igazatok van,hogy a rothadás már tart!Lassú a folyamat,úgyhogy szépen hozzászokik mindenki.
Pár évtizede gondoltunk egyet az asszonnyal és elkocsikáztunk Párizsba (miért ne?!) Ma már sokszor sétálok a boltig is.
Ez még nem a világvége,csak egyre nehezebb a megélhetés!
Pont Ukrajnát írtam példaként. Olvasom naponta Tibor bá' blogját. Részben onnan az ihlet.
A hálózati gáz és a villamosenergia hiánya borítékolható, ha nem kapnak külsõ forrásból akkor végük.
A gázszolgáltatás és a villamosenergia nem egyik napról a másikra fogy el majd véglegesen, ha csak direkt le nem kapcsolják.
Az elsõ ingadozásokról szóló hírek után már kezdhetünk aggódni.
Addig is mehet a felkészülés tovább. Gyakorolni, tanulni, készleteket feltölteni és optimalizálni/frissíteni azokat.
Egyébként Magyarország tud elvileg szállítani Ukrajnának 1-2-3 száz MW energiát folyamatosan, ha Pakson "rádobnak egy lapáttal". (Persze ez csak elodázza a dolgot pár hónappal.)
Ahogy nézem 4 helyen is megy át nagyfeszültségû távvezeték Ukrajnába:
http://images.slideplayer.hu/8/21129...s/slide_12.jpg
Az a 750 kV feszültségû távvezeték szerintem exportra termett.
Azt látom. Nem válaszolt rá senki. :)
Inkább vezetnék be az új terrorhelyzet jogrendet szerintem, mint hogy defcon 2-re kapcsoljanak.
Hamarosan el is fogadják ezt az új jogrendet(jogrombolást), ha így megy tovább.
Módosító indítványból van egy-kettõ, de lehet hogy csak legyintenek rá és elfogadják az eredeti "Nagytestvér" szükségállapotot.
Egyre jobban készülõdnek hazánkban is. Magán bunkerek, Rákospalotai fema tábor, új terrorhelyzeti jogrend, börtönként használható új stadionok, tömegoszlató eszközök sokasága és sok minden amirõl még nem tudunk vagy nem írtam.
Rákospalotai fema tábor hol? gps koordináta?
Ne aggódj, az nincsen így leírva konkrétan, de az látszik hogy az amerikai létesítményekrõl koppintották.
Ez a "tábor" magába foglalja a szemétégetõt, a filmstúdiót, a föld alatti építményeket és a kettõt összekötõ földalatti alagutat.
0:40-tõl kezdõdik a lényeg:
https://www.youtube.com/watch?v=n9tgPokF_yc
Másik videó:
https://www.youtube.com/watch?v=AIo_QfAX5k4
Itt van egy videó az építményekrõl:
https://www.youtube.com/watch?v=5W4pKqJG-P0
Látszik az út túl oldalán a "filmstúdió" is.
Az InKal security védi a területet.
Egyébként pedig egy bizonyos aspektusban értelmes beruházásnak tûnik szemétégetõ számomra, fõleg ha egy új stadionhoz kell hasonlítani.
Elégetik a szemetet nagy hatékonysággal, szûrik a füstgázokat, semlegesítik a savas összetevõit és a pernyét is leválassza a 2 db sorba kapcsolt ciklon szûrõ.
A salakot szeméthegyek befedésére használják fel.
A termelõdõ hõenergiát gõzképzéshez használják, ami meghajt egy huszon pár MW-os teljesítményû gõzturbinás elektromos generátort. Ezt rátáplálják az országos hálózatra.
A keletkezett lehûlt gõzt ipari létesítmények és hõcserélés után a közeli lakópark lakásainak fûtésére használják fel.
https://www.youtube.com/watch?v=vQPSPkZZ0nQ
Az egészhez az adja a krematórium jelleget, hogy van kazánonként(4 db) földgázégõk beszerelve ami alkalmas a hamvasztásra (így hamvasztanak manapság is ha jól tudom).
Tehát naponta akár ezres nagyságrendben lehetne benne elhamvasztani embereket, aztán nem sokat kell bajlódni a fertõzésveszély-temetés-utólagos azonosíthatóság "problémájával".
Ez egy sötét kép nyilván, de a náci Németország haláltáboraiban is hasonló berendezéseket alkalmaztak, így meg van a lehetõség hogy pár tucat gazfickó ilyenre szörnyû tettekre vetemedjen a jövõben.
Persze ahhoz nekünk is lesz egy-két keresetlen szavunk.
Nyugodt biztos állás, holnap megnézem van e felvétel hullaégetõnek.
Ahol most dolgoztam, 4betûs jármûipari cégben (nem az ajudi, hanem a kerítés túloldalán) a személyzetis hölgy szerint az átlag életkor 58,34 év, 1000 fõ körüli létszámmal.
Ez egy állami cég, sok más, hasonló cég esetében az eredmények hasonlóak.
Ha jól értettem, 5 azaz öt éven belül a munkavállalók kb 75%-a nyugdíjba megy, utánpótlás pedig nem várható, a mostani tapasztalatok alapján.(bérezés, munkakörülmények, stb. miatt).
Elméletileg ez a vállalat egyik a stratégiailag fontos cégek között.
Amennyiben ezek a számok igazak, eléggé súlyos probléma lesz a képzett munkaerõhiány pár éven belül...
(a cég nem tud termelni>csõdhelyzet>alvállalkozók is csõdbe mehetnek> nagyszámú leépítések, és következményei)
Szerintem ezzel is kell számolni mint veszélyforrás...
Mennyi idõnk lehet hátra?
Egyre kevesebb...
Sok-sok "apró" tényezõbõl még nagyobb bajok keletkeznek, ráadásul már önmagát gerjeszti a probléma halmaz.
Lista a teljesség igénye nélkül Magyarországra nézve:
A nyugdíj rendszer 10 éven belül összeomlik vagy legalábbis levágnak a nyugdíjakból egyre több %-ot.
Egyre több fiatal munkanélküli van és egyre kevesebb gyerek születik.
Az egészségügy elég rosszul áll, és megy folyamatosan lefelé. A veszélyes hulladék (betegtájékoztatón ez áll) gyógyszerekrõl nem is beszélve.
A munkanélküliség elég magas (5% lehet a valós adat) és tovább romlik a helyzet. A közmunka csak egy hézagkitöltõ a statisztikákban.
A külföldieknek eladott cégeknek köszönhetõen egyre kevesebb extra profit marad Magyarországon.
Egyre többen dolgoznak külföldön és telepednek le végleg ott. A rendszerváltás óta kb. 1 millió azon emberek száma akik végleg külföldre költöztek vagy állandó jelleggel dolgoznak külföldön. Ehhez hozzá jön a bevándoroló emberek (egy részük magyar) tömege.
A béreket a legtöbb helyen befagyasztották, de az infláció folyamatos. Az USD és a CHF esetén 20% körüli volt tavaly a magyar pénznem romlása.
Emellett nõ folyamatosan a mély szegénységben élõk száma, több mint 100.000 iskolás korú gyerek nem kap megfelelõ mennyiségû és minõségû ételt.
Az ország lakosságának fele állandó nélkülözésben él - önhibájukból vagy sem.
Számos családnál már nem sokáig tart ki az elõzõ generációk által felhalmozott javak segítsége, mert beáldozzák ezeket az utódok a túlélés érdekében. Legyen szó földterületrõl, hétvégi házról, lakóházról, családi ereklyékrõl és ékszerekrõl. A legtöbb helyen ezeken már túl adtak.
A média agymosó tevékenysége sikeresen elvakít/terelget milliókat.
A vidéki életmód történelmi mélypontra süllyedt - a vidékiek nagy része teljesen a piactól függ.
Pár év..., talán 10..., aztán valószínûleg életmódot kell váltsunk(Morpheus elõnyben). Hogy mi fog következni azt nem tudom. Szoktam álmodni a jövõrõl, de a világ helyzete ezekben nincsen benne, ködbe burkolódzik.
Ez legyen a legnagyobb bajunk!
Csak legyen erõszakmentes az átmenet
Visszavesszük a földbirtokosoktól a földeket, és kitelepítsük a városok egy részét, egy gyors kertész tanfolyammal egybekötve.
Visszaállítsuk a vámot, sõt adó helyett helyi vám bevezetése (lokalizáció, helyi cégek támogatása)