Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
Szerintem ezzel is kell számolni mint veszélyforrás...
Sok-sok "apró" tényezõbõl még nagyobb bajok keletkeznek, ráadásul már önmagát gerjeszti a probléma halmaz.

Lista a teljesség igénye nélkül Magyarországra nézve:

A nyugdíj rendszer 10 éven belül összeomlik vagy legalábbis levágnak a nyugdíjakból egyre több %-ot.
Egyre több fiatal munkanélküli van és egyre kevesebb gyerek születik.
Az egészségügy elég rosszul áll, és megy folyamatosan lefelé. A veszélyes hulladék (betegtájékoztatón ez áll) gyógyszerekrõl nem is beszélve.
A munkanélküliség elég magas (5% lehet a valós adat) és tovább romlik a helyzet. A közmunka csak egy hézagkitöltõ a statisztikákban.
A külföldieknek eladott cégeknek köszönhetõen egyre kevesebb extra profit marad Magyarországon.
Egyre többen dolgoznak külföldön és telepednek le végleg ott. A rendszerváltás óta kb. 1 millió azon emberek száma akik végleg külföldre költöztek vagy állandó jelleggel dolgoznak külföldön. Ehhez hozzá jön a bevándoroló emberek (egy részük magyar) tömege.
A béreket a legtöbb helyen befagyasztották, de az infláció folyamatos. Az USD és a CHF esetén 20% körüli volt tavaly a magyar pénznem romlása.
Emellett nõ folyamatosan a mély szegénységben élõk száma, több mint 100.000 iskolás korú gyerek nem kap megfelelõ mennyiségû és minõségû ételt.
Az ország lakosságának fele állandó nélkülözésben él - önhibájukból vagy sem.
Számos családnál már nem sokáig tart ki az elõzõ generációk által felhalmozott javak segítsége, mert beáldozzák ezeket az utódok a túlélés érdekében. Legyen szó földterületrõl, hétvégi házról, lakóházról, családi ereklyékrõl és ékszerekrõl. A legtöbb helyen ezeken már túl adtak.
A média agymosó tevékenysége sikeresen elvakít/terelget milliókat.
A vidéki életmód történelmi mélypontra süllyedt - a vidékiek nagy része teljesen a piactól függ.

Idézet Eredeti hozzászóló varég Hozzászólás megtekintése
Mennyi idõnk lehet hátra?
Egyre kevesebb...
Pár év..., talán 10..., aztán valószínûleg életmódot kell váltsunk(Morpheus elõnyben). Hogy mi fog következni azt nem tudom. Szoktam álmodni a jövõrõl, de a világ helyzete ezekben nincsen benne, ködbe burkolódzik.