0
Pontosan KIK veszik el,KIKTÕL a földet?
Azért Ez némi magyarázatra szorul.
Pár évtizede megtörtént,úgy hívták "államosítás"-Így tették tönkre a családomat!
Leültették a "kulák" nagyapámat a konyha asztalhoz,a falhoz odaállították a nagymamát és anyámat a testvéreivel,Aztán az egyik "jóakaró" (a nép nevében) kalapáccsal pár centikra ütött a gyerekek lába mellé.
"-Itt írja alá,mert lehet nem jól célzok legközelebb!"
Tisztességgel neveltek hét gyermeket,volt tehén,föld,kemence,szép fehér ház,csirkék,birkák lovak,kocsi.
Mesélte az Papa(és közben könnyezett),hogy az udvaron térdepeltek mikor kampóval az orrukban húzták a jószágot a platóra.Meghagyták a kocsit,meg a két lovat,amivel "fizetésért" fuvarozhatott A TSZCS-be,szigorú munkaidõbe.
Szóval milyen békés átmenetrõl beszélünk? Ki dönti el ki-kitõl-mit vesz el?
Kitelepíteni a városokat?
Szép szóval internálni? Elhurcolni?Gyapotot szedetni és kapáltatni?..és ha valaki nem akar,mert inkább feltalálni,tanítani,gyógyítani,házakat építeni,kovácsolni,villanyt szerelniakar? Mögé állítunk egy "felügyelõt" bottal?
Kertész tanfolyam?
Mi a fenének?..és mi lesz az eddigi vívmányokkal?Mi lesz a korszerû gépekkel,malmokkal,élelmiszer feldolgozó üzemekkel?
Mennyire hatékony a kézi munka ennyi ember (7 milliárd) táplálására? Vagy akinek nem jut,hát így járt? Ki dönti el ki nem kap?
Helyi vám,adó?
Akkor a központi költségvetés adója,Áfája helyett helyi népnyúzás?
Húúú,de jó lesz!
Alig várom,hogy egy helyi,önjelölt,kiskirály ,akinek van egy fegyveres csoportja,törvények nélkül,a hasára(és egyéni érdekei alapján) adót,vámot szedjen tõlem!...és ha nem akarom?...én is térdepelek az udvaron,míg söprik a padlást "a szép új kor nevében"?
Igazából nem értem!
Nem értem ki és milyen jogcímet szeretné véghezvinni a dolgokat?!
Nem értem kinek mi baja van ezzel a világgal?
nem tokéletes és szörnyen sok hibája van.Mint minden kornak,az emberiség történetében!Nem is lesz tökéletes soha,mert ilyen az emberi természet!
De könyörgöm!
Mindenki azt tanul amit akar,azt dolgozik amit akar,olyan házat épít/vesz amilyet akar,olyan párt választ amilyet akar,annyi gyereke lesz amennyit akar,azt vesz meg/azt eszik amit akar,oda költözik a világban ahová akar,olyan hobbija van amit akar,úgy öltözködik ahogyan akar!
Ennyire a történelembe,soha nem éltek jobban az emberek és soha ennyire nem voltak szabadok!