Ennyi az egész batyu Csatolmány 6960
Printable View
Ennyi az egész batyu Csatolmány 6960
Ezek szerint neked osszeallt a keszlet? Azert en nem irnam le a ponyvat, nyaron siman eleg es varialhato, tabori korulmenyek kozott sokszor kell valamit letakarni vagy alatenni valaminek. Az olcso satrak nem jok mert nagyon hamar beaznak. Halozsakoddal kapcsolatban kicsit hitetlen vagyok de te erzed mennyire jo!
en szeretem ezt a ponyvas dolgot, van egy ilyen kaland feelingje:)
ugyanakkor a satrat en is jobbnak tartom. de amig csak hobbibol kempingezek es nincs semmi tetje a dolognak addig ponyvazok.
ez a fuggoagy is egy jo dolog, foleg jo idoben ha nem kell foled ponyva, aludhatsz a csillagos eg alatt, az azert nagyon kiraly tud lenni!
ha jon a csalad is akkor csakis sator:)
Hajléktalanok
Itt Gyõrben a Mosoni-Duna holtága öleli körül a Püspök-erdõt, ami kedvelt kirándulóhely, de sok hajléktalan is inkább ott lakik, a menedékszállók helyett. A holtág túlsó oldalánál lakom, ezen a télen 3 hajléktalan ott táborozott le, a part melletti erdõs-bozótos területen. Vittünk nekik meleg kaját, némi aprópénzt, egyúttal megnéztem, miben laknak.
Nagyméretû ponyva borítja a szálláshelyet. Körülötte hevenyészve odarakott hungarocell lapok, amik nem sokat fognak a hidegbõl. Viszont belül egy 2-3 személyes sátor áll, elõtte még egy kis elõtérnek jut hely, ott tároltak éppen másoktól kapott tojást, tüzelõt. A sátorban talán 1 hálózsákot láttam, a másik 2 ember takarókat használ.
A szálláshely elõtt tûzrakó hely, rengeteg üres mûanyag-palack és kb. 15 liter (ivó)víz, palackokban. Néhány összehordott tûzifa is volt, de ázott volt, az - éppen egyedül ott tartózkodó hosszúszakállas - illetõ panaszkodott, hogy nem tudott tüzet gyújtani a tojás elkészítéséhez. Ezt nem nagyon értettük, mert az elõtérben volt tüzelõanyag.
Kemény élet. Viszont tavasztól õszig tudnak fürödni, tisztálkodni a holtágban. A szociális munkások szokták õket látogatni, kapnak ezt-azt tõlük is, másoktól is, takaróból már fullon vannak.
Valószínûleg 1 fõ mindig ott van, õrködni, mi vasárnap délelõtt mentünk, akkor a másik 2 fõ "dolgozni" volt.
Az olcso satrak nem jok mert nagyon hamar beaznak.
Ez csak egy konvenció,ami nem igaz!Van egy 1200 forintos teszkós sátram,évek óta,nos ha rendesen fel van állítva,nem ázik be,nyugodtan slaggal lehet locsolni.A hajléktalanok a szigeten ilyen sátorokban laknak ,mert olcsó.Ja és szélálló is.Még a havazást is bírja.
de hát mindenki maga próbálja ki.A hálózsákról,nem vagyok fázós,de tényleg meleg,míg a hálózsákokban fáztam.Próbáljátok ki,ismét csak ezt ajánlom.Amúgy egy ideje,két piacos ágytakaró a horgász cucc része,a kocsiban,Még a polárnál is jobb,csak nehéz,terjedelmes.
Csatolmány 6961
http://super-akció.hu/carp-zoom-ther...takaro-cz-8465
Errõl a cuccról van szó.Van aki nem vágja ketté mint én,hanem mint a képen látható azzal,takaródzik.Amúgy jó cucc,mert teljesen vízhatlan.Mindenre jó.A kocsit letakarni,esõ ellen stb."*" méretben azért terjedelmes,de szét vágva 2*1 m,már akkora csomag,mint egy normál matrac...csak nagyobb kényelmesebb,és nem megy tönkre,tartós,át is lehet rajta kocsival is menni (hiába kért a haver hogy húzzam el az útból...én most fárasztok...nem átment a cuccomon :haha:)
A hálózsák nem nagy ügy,1300,- az anyag métere,kell belõle 4,3 méter(230*100 a hálózsák),meg cipzár,meg egy varrónõ,fél óra alatt megcsinálta.De polár alsó ruha az kell +egy vastag zokni(amúgy nincsen hideg a sátorban,hamar beleheli az ember(kicsi sátor kell)...és még ott van a kabát is,ha fázik valaki.
Doom, ez tök jó ötlet, még én is kedvet kaptam hozzá!