Elírtam. Vállpánt vékonyak tûnik. Megpakolva 20-25 kilóval hosszabb távon kényelmetlen , ha belevág a vállakba.
Printable View
Csatolmány 7703
6,5 cm széles szivacsozott a pánt. Nekem nem tûnik keskenynek. Az elõzõ táskámon ettõl keskenyebb volt, de az sem vágott. Az éles teszt majd csak januárban lesz, véleményt majd akkor tudok róla írni.
Nézem, nézem, de ezt tényleg valami másnak tûnik. Az oldalzaebekkel együtt nem hihetetlen a 80 liter, de inkább felfelé kerekítve. Az oldalzsebek leszedhetõnek tûnnek. A DPM a terepmintát, az IRR infravörös "álcázottságot" jelöli. Nincs a zsák belsõ részén egy cimke NSN számmal? Érdekelne a pontos típusa.
Valóban leszedhetõk az oldalzsebek. Mindkét oldalt egy-egy cipzár tartja, illetve alul-felül van két-két mûanyag csatt.
Van benne ilyen MSN számos címke. Fotót mellékelek. Csatolmány 7704
Ezt találtam róla: Rucksack, Other Arms, DPM, IRR. [NSN 8465-99-978-5364] (A smaller Bergen with holdall-style carrying handles and pack-away shoulder straps, designed to be carried in vehicles.)
Ez az úgynevezett "mûszaki bergen" zsák, amit jármûszemélyzet használ, ezért lezippezhetõ a vállpántos rész, hogy ne akadjon bele mindenbe.
Kb 60 liter a térfogata, az anyaga örökös mint a szegénység.
A vállpántja kényelmes, de nem egy túrazsák-komfort, viszont volt, aki ilyennel bevállalta a Kék-túra egy szakaszát...
Ami poénos, épp csütörtökön vettem én is egy "közép bergent", ami 80 literes zsebek nélkül, annak is csak az NSN-szám alapján sikerült a pontosabb beazonosítása...
Bergenbõl is létezik már ezerféle, amit a britek rendszeresítettek.
Pár példa:
Patrol pack (Ebbõl van pár fajta) 30liter
Predator pack(ebbõl van 3féle) 40 liter
ECM(rádiós)
Rakétavetõs/ aknavetõs
Az említett mûszaki bergen(60l)
Ennek a medic változata 60L
Kis bergen(80l)
Nagy bergen 100l(zsebekkel 120)
SAS bergen(kis zsebekkel) 120l
Field support(rengeteg külsõ zsebbel
Camelbak is készít bergennek hívott zsákokat, de az a motherlode brit mintás változata :)
Ezeken belül többféle gyártó is van, ami a kivitelben tér el, pl. a Marauder, lowe alpine, pilgrim, stb..
Van pár prototípus zsák is, ami bergen néven megy, így nehezítve a beazonosítást :D