0

Thumbs Up |
Received: 5 Given: 0 |
P1050932.jpg
6,5 cm széles szivacsozott a pánt. Nekem nem tûnik keskenynek. Az elõzõ táskámon ettõl keskenyebb volt, de az sem vágott. Az éles teszt majd csak januárban lesz, véleményt majd akkor tudok róla írni.
Thumbs Up |
Received: 105 Given: 94 |
Thumbs Up |
Received: 4 Given: 1 |
http://aludjazerdoben.blog.hu/ es a youtube csatornam https://www.youtube.com/channel/UCp0..._as=subscriber
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Nézem, nézem, de ezt tényleg valami másnak tûnik. Az oldalzaebekkel együtt nem hihetetlen a 80 liter, de inkább felfelé kerekítve. Az oldalzsebek leszedhetõnek tûnnek. A DPM a terepmintát, az IRR infravörös "álcázottságot" jelöli. Nincs a zsák belsõ részén egy cimke NSN számmal? Érdekelne a pontos típusa.
Valóban leszedhetõk az oldalzsebek. Mindkét oldalt egy-egy cipzár tartja, illetve alul-felül van két-két mûanyag csatt.
Van benne ilyen MSN számos címke. Fotót mellékelek. P1050942.jpg
Ezt találtam róla: Rucksack, Other Arms, DPM, IRR. [NSN 8465-99-978-5364] (A smaller Bergen with holdall-style carrying handles and pack-away shoulder straps, designed to be carried in vehicles.)
Last edited by Ádám Csaba; 12-24-2016 at 07:01 AM.
Thumbs Up |
Received: 131 Given: 1 |
Ez az úgynevezett "mûszaki bergen" zsák, amit jármûszemélyzet használ, ezért lezippezhetõ a vállpántos rész, hogy ne akadjon bele mindenbe.
Kb 60 liter a térfogata, az anyaga örökös mint a szegénység.
A vállpántja kényelmes, de nem egy túrazsák-komfort, viszont volt, aki ilyennel bevállalta a Kék-túra egy szakaszát...
Ami poénos, épp csütörtökön vettem én is egy "közép bergent", ami 80 literes zsebek nélkül, annak is csak az NSN-szám alapján sikerült a pontosabb beazonosítása...
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.
Thumbs Up |
Received: 131 Given: 1 |
Bergenbõl is létezik már ezerféle, amit a britek rendszeresítettek.
Pár példa:
Patrol pack (Ebbõl van pár fajta) 30liter
Predator pack(ebbõl van 3féle) 40 liter
ECM(rádiós)
Rakétavetõs/ aknavetõs
Az említett mûszaki bergen(60l)
Ennek a medic változata 60L
Kis bergen(80l)
Nagy bergen 100l(zsebekkel 120)
SAS bergen(kis zsebekkel) 120l
Field support(rengeteg külsõ zsebbel
Camelbak is készít bergennek hívott zsákokat, de az a motherlode brit mintás változata
Ezeken belül többféle gyártó is van, ami a kivitelben tér el, pl. a Marauder, lowe alpine, pilgrim, stb..
Van pár prototípus zsák is, ami bergen néven megy, így nehezítve a beazonosítást![]()
Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsõként fogja meglátni benne a fény felvillanását.