Az a 3 kis láb a tetején arra is szolgál, hogyha ráteszel egy öntvénylapot, akkor is legyen huzat. Öntvénylap nekem is van. Azon lehet csinálni pirítóst és krumplilángost.
Printable View
Nekem is tetszik a rakétatûzhely, úgy olvastam nagyon gazdaságos, azért is használják szegényebb országokban.
Idén talán sikerül kipróbálnom :)
Az a frankó, hogy ez a szerkezet sokféle méretben, sokféle ház körül fellelhetõ anyagból, alkatrészbõl megépíthetõ, így mindenféle igényhez illeszthetõ. Nagy elõnye, hogy a fûtése fával történik! Hiszen mégiscsak az a leginkább elérhetõ tüzelõanyagunk. A neten rengeteg formában látni, minimalista konstrukcióktól kezdve az iparmûvészeti mûremekig. Bárki megtalálhatja a neki megfelelõt.
Nomád 2 kérdés..1 a begyújtás menete??gondolom az etetõgaraton keresztül megy..
2, a második képen látható tapasztottnak kinézõ rakétakályhát hogyan és mibõl készítetted..ez nagyon tetszik nekem, és a készítés metodikája, és a felhasznált anyagok is megizgatták a fantáziámat..hogyhogy nem reped meg az anyag a hõtõl..
várjuk válaszod
Na jó nem õsi, de ide illik. http://furdancs.blog.hu/2013/02/18/s..._napenergiaval
Fõztem mostanában többször rakétán. Szuper. Most jönnek a nagy melegek, és e mellett nem kell megsülni. 4-5 szál kis gyújtósnak való fával sikerült kis bográcsban halászlevet fõzni rajta. Olyan takarékos mint semmi más. Kipróbáltam tárcsával is (hagymás borsos csirkemáj), krumplilángos. Pazar. Most vok-ozni fogok próbaképpen.
Én a függõleges csõben raktam a gyújtótüzet, papír+gyújtósfa, közben a vízszintes garatba be is toltam a száraz vékonyra vágott fát. Menet közben mindig beljebb kell tologatni, hogy elérje a parazsat. Igy tudtam a tûz erejét is szabályozni, beljebb dugtam, vagy kihúztam egy kicsit egyik másik fát. Játék az egész:)
Rakétán vok-ozni. Nagyon hamar kezd füstölögni az üres vok, majd beleöntve az olaj szépen gyöngyözik. Lényeg, hogy semmi nem ég meg benne, de sokkal hamarabb fõzésre kész, mint gázon. A mi rakétánkon nem lehet vokban lévõ ételt dobálással forgatni, lehet azért mert nagy adagot fõztem. Csirkemell csípõsen, fûszeresen, rizzsel, ez volt a mû.
Jól lehet vele fõzni, nagy adagot is, erõs kar, erõs fakanál, és erõsen éhes ember szükséges. Megérte.