Oldala 2 of 6 ElsõElsõ 1234 ... UtolsóUtolsó
Eredmény 11 to 20 of 53

Topic: Barkácsolt sütõ- fõzõ alkalmatosságok - kemenceépítés

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Tulelo Hozzászólás megtekintése
    Egy nagy sütõlap nem elõnyösebb? Vagy ha azzal borítanák le a tetejét, akkor elaludna a tûz?
    Az a 3 kis láb a tetején arra is szolgál, hogyha ráteszel egy öntvénylapot, akkor is legyen huzat. Öntvénylap nekem is van. Azon lehet csinálni pirítóst és krumplilángost.

Senior Member raktaros's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Vas megye
    Thumbs Up
    Received: 21
    Given: 59

0 Not allowed!
    Nekem is tetszik a rakétatûzhely, úgy olvastam nagyon gazdaságos, azért is használják szegényebb országokban.
    Idén talán sikerül kipróbálnom

Senior Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0

0 Not allowed!
    Az a frankó, hogy ez a szerkezet sokféle méretben, sokféle ház körül fellelhetõ anyagból, alkatrészbõl megépíthetõ, így mindenféle igényhez illeszthetõ. Nagy elõnye, hogy a fûtése fával történik! Hiszen mégiscsak az a leginkább elérhetõ tüzelõanyagunk. A neten rengeteg formában látni, minimalista konstrukcióktól kezdve az iparmûvészeti mûremekig. Bárki megtalálhatja a neki megfelelõt.

Senior Member Grafitos's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Lakhely
    Borsod&BP
    Thumbs Up
    Received: 0

0 Not allowed!
    Nomád 2 kérdés..1 a begyújtás menete??gondolom az etetõgaraton keresztül megy..
    2, a második képen látható tapasztottnak kinézõ rakétakályhát hogyan és mibõl készítetted..ez nagyon tetszik nekem, és a készítés metodikája, és a felhasznált anyagok is megizgatták a fantáziámat..hogyhogy nem reped meg az anyag a hõtõl..
    várjuk válaszod

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Trendo Hozzászólás megtekintése
    Az a frankó, hogy ez a szerkezet sokféle méretben, sokféle ház körül fellelhetõ anyagból, alkatrészbõl megépíthetõ, így mindenféle igényhez illeszthetõ. Nagy elõnye, hogy a fûtése fával történik! Hiszen mégiscsak az a leginkább elérhetõ tüzelõanyagunk. A neten rengeteg formában látni, minimalista konstrukcióktól kezdve az iparmûvészeti mûremekig. Bárki megtalálhatja a neki megfelelõt.
    Fõztem mostanában többször rakétán. Szuper. Most jönnek a nagy melegek, és e mellett nem kell megsülni. 4-5 szál kis gyújtósnak való fával sikerült kis bográcsban halászlevet fõzni rajta. Olyan takarékos mint semmi más. Kipróbáltam tárcsával is (hagymás borsos csirkemáj), krumplilángos. Pazar. Most vok-ozni fogok próbaképpen.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Idézet Eredeti hozzászóló Grafitos Hozzászólás megtekintése
    a begyújtás menete??gondolom az etetõgaraton keresztül megy..
    Én a függõleges csõben raktam a gyújtótüzet, papír+gyújtósfa, közben a vízszintes garatba be is toltam a száraz vékonyra vágott fát. Menet közben mindig beljebb kell tologatni, hogy elérje a parazsat. Igy tudtam a tûz erejét is szabályozni, beljebb dugtam, vagy kihúztam egy kicsit egyik másik fát. Játék az egész
    Last edited by asszony; 05-13-2013 at 09:27 PM.

Member
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!
    Rakétán vok-ozni. Nagyon hamar kezd füstölögni az üres vok, majd beleöntve az olaj szépen gyöngyözik. Lényeg, hogy semmi nem ég meg benne, de sokkal hamarabb fõzésre kész, mint gázon. A mi rakétánkon nem lehet vokban lévõ ételt dobálással forgatni, lehet azért mert nagy adagot fõztem. Csirkemell csípõsen, fûszeresen, rizzsel, ez volt a mû.
    Jól lehet vele fõzni, nagy adagot is, erõs kar, erõs fakanál, és erõsen éhes ember szükséges. Megérte.

Senior.Member fisligery's Avatar
    Csatlakozás dátuma
    Mar 2013
    Thumbs Up

0 Not allowed!

A topic keresõszavai: