Fuss... Bocsi, de jelenleg nem tudok jobbat. Esetleg le a föld alá.
Printable View
Fuss... Bocsi, de jelenleg nem tudok jobbat. Esetleg le a föld alá.
Hát érdekes megoldások... Én valami olyanra gondoltam hogy egy belsõ fedezéket építeni az egyik sarokba, de lehet ez már nagyon szélsõséges megoldás lenne. Amúgy meg lehet ha eljutottak odáig, hogy kézigránátot tudjanak bedobni érdemes lenne inkább kitörni és elhagyni a lakosztályt, csak ahhoz hogy kitörj neked sem árt egy kis robbanóanyag netán füstgránát, lõfegyverrel ha sokan vannak kicsi az esélye hogy kijuss.
Áh, ahhoz elég egy alagútrendszer.
Ebbõl jut eszembe ezt ki kéne próbálni terepen egy kisebb "vietkong" hálózat építésével, kíváncsi lennék mit lehetne kihozni.
Ahol a .22lr birtoklása is csodának számít, ott nem kell ilyesmiken gondolkozni. :hogymi: Az az esélyes, hogy bandák késekkel, kardokkal és botokkal keresik az áldozatokat, nem nehézfegyverekkel.
Igaz, de én azért maradok a realitások talaján. A volt katonának sincs nehézfegyverzete otthon. Olyasmi még Svájcban sincs, meg itt se. Talán Afganisztánban, Honduras-ban és Mexikóban lehetne ilyesmitől tartani, de nem hinném hogy ilyesmi a nagy magyar valóságban megtörténhetne. (Kivéve ha valaki Night Club tulajdonos és összeakasztja a bajszát valami veszedelmes bandával.) De szerintem a fórumon híján vagyunk a Night Club tulajdonosoknak. :D
Holnap szabin leszek..kimegyek egy 5 km-re lévõ erdõbe a kutyával és megpróbálok természetes menedékeket felkutatni, amik alkalmasak lehetnek 1-2 nap vészhelyzeti eltöltésére. Az én BOLom ugyanis 200 km-re van...ha azt esélytelen lenne elérni, de mindenképp menni kell valahová legalább legyen planB:rolleyes:
Így van, füstölőt gyerekek csinálnak Youtubeon, meg airsoftosok. Bár néhány éve volt aki 3 hónapot ült miatta M.O.-n. Tudjátok, "a biciklis". :hogymi:
..nincs ez már kicsit túllihegve,jó kis kerítésszaggató,bele a kabátujja...bár én mielõtt a zombikhoz vágnám,jól meghúznám....a harci morál miatt.....:rolleyes:
kézi gránát elllen a drót háló a legjobb védekezés. azon úgy sem tudja át dobni:)
Házikók Norvégiában. Nem csúnya a környék, ráadásul az álcázás is meg van oldva. :)
Csatolmány 1277
Házikók Norvégiában. Nem csúnya a környék, ráadásul az álcázás is meg van oldva. :)
Csatolmány 1277
Nem tudom pontosan hol van ez, de valóban nagyon szép az a hegy, gyönyörû túrahelyek lehetnek errefelé.
Szerintem a vadban gazdag erdõkkel az a baj, hogy a helyi vadásztársaság elég hamar kitelepülne családostól és természetesen védené a "territóriumát", vadállományát. Úgy lövöldöznék le a vadászni próbáló városi menekülteket, mint jelenleg a kóbor kutyákat. Nem sok esély lenne velük szemben. A vadászterületükön ismernek minden bokrot, ráadásul sörétessel, távcsöves golyóssal elég jól el vannak látva.....
Hát nem hiszem ha civilekre lõnek "ok" nélkül akkor nekik se lesz hosszú életük az biztos, lehet hogy ismerik a terepet de ha nem egy erõdben élnek 30-an akkor elõbb utóbb lesz egy okos kis csapat akik megleckéztetik. SHTF körülmények közt meg nem lehet kisajátítani semmit, vagyis lehet de akkor készüljön a háborúra.
....ez megint csak egyén függõ,lesz olyan aki bele lõ az emberekbe,de lesz olyan is aki eléd jön ki veszi a gyereket a kezedbõl,lesegíti a hátizsákot és teával kínál a tûznél...hasznos embereket akik be tudnak illeszkedni egy már meg lévõ közösségbe ,ha az elején bizalmatlanul is de általában befogadnak...már ha értelmes a közösség...ha megszagolod,hogy ez nem egy békés túlélõ közösség akkor inkább udvariasan távozni kell,valami átlátszó indokkal...és nézni egy darabig a hátad mögé....
És többnyire van is vadászház a területen, még építéssel sem kell bajlódni, csak nem nagyon férne be mindenki :).
Helyi vadásztársaság családostól nem kis csapat lehet, hamar kiürülne a terület.
Ráadásul sok vadász nem tag sehol, õk is csak elindulhatnak az erdõkbe...
Egymásra lövöldöznek, közben meg a vad világgá megy? :)
Hogyha a városokban eljutnak az emberek addig a fokig, hogy bandákba verõdve fosztogatnak, ölik egymást az élelemért,
nem hiszem, hogy ha egy ilyen csapatból vadászaton kapnak a területükön lesegítik a zsákot megfáradt válladról és teával kínálnak.
Fõleg, ha te vagy az x-edik konkurens vadász és fogy a vadállomány is.
Egyszóval, ha a városokban farkastörvények uralkodnak, nem lesz ez másképp az erdõkben sem.
Bizonyára lesznek bandák...ahogy most is....de az emberek többsége a bajban inkább összefog "az iszonyat nemesíti meg a lelketeket" Gábriell..... A démonvadász címû film...nézd meg vész esetén milyenek az emberek..ezrével homokzsákoznak,szendvicset csinálnak a hóban rekedteknek...nem mondom van pár elmebeteg bûnözõ,de az emberek alapvetõen jók....De ez már nagyon-nagyon sci.fi..nem mondom,hogy nem lehetséges,de egy ilyen világ szintû összeomlás totális háború,kisbolygó becsapódás után elképzelhetõ...
Az emberek egy része biztos hogy összefog, de van olyan érzésem hogy nem a nagyobb része.
Esetleg idõvel, mikor rájön hogy úgy mindenkinek jobb.
Én nem annyira hiszek benne hogy az emberek alapvetõen jók :(.
Régen így voltam vele, de sajnos Õk már lassan itt hagynak minket, a mai látszat világban meg már mások az emberek, ill. a többség.
raktáros: szerintem ha kicsi is a társaság de összetartó az elõnyt jelent :thumbup
...háát igen....döbbenet...tagadás...kétségbeesés...d üh...aztán a megnyugvás...gondolkodás...cselekvés...nagyjáb ól ez a sorrend az embereknél a baj bekövetkeztekor......az 1-4 idõszakot valahogy túl kell élni(raktározás,lapulás)...aztán mikor az emberek többsége észhez tér már el lehet kezdeni gondolkodni hogyan tovább.....ekkor jön el amit mondtál..Idézet:
Esetleg idõvel, mikor rájön hogy úgy mindenkinek jobb.
Az emberek alapvetõen jók, de csak egy kis balhé kell és meghülyülnek.
Már nem emlékeztek a londoni eseményekre? Olyanok is embereket vertek, öltek, fosztogattak, gyújtogattak akik amúgy jómódban éltek (lásd a sportolót aki az egyik arca volt az olimpiának).
A csorda szellem vitt mindenkit a hülyeségbe. Gondolkodás nélkül verték fejbe baseball ütõvel akár a nagymamájuk barátnõjét.
Hamar ki ment a fejetekbõl. Pedig nem is volt igazán nagy a kula.
Minden logikus következtetés és elmélkedés, mely az emberi természetet ismeri más eredményre nem juthat, csak arra, hogy vész és baj esetén a "nagyon többség" bevadul, agresszív lesz, könyörtelen dolgokra lesz képes. Nem másért pedig, mint a saját szeretteinek a védelmében, megmentéséért.
Ha már 2 hete nem ettek gyerekei és jómaga, minden ember megtesz mindent egy konzervért, vagy egy falat húsért!
Ne legyenek senkinek illúziói és elvakultsága az egyetemes emberi jóságot illetõleg!
A túlélési kényszer és ösztön mindennél erõsebb!
Ha valaki kiment zsákot pakolni a gátra segíteni napokon keresztül, azt azért tette, mert tudta, hogy családja eközben biztonságba van!
Ha majd nem lesz kaja és utánpótlása, senki de senki sem fogja megosztani nyomorúságosabb embertársával, mert saját magát és családját fogja az éhhalál szélén álló ember képében - jövõképként látni..
Kedves, megértõ, jóságos csoportokra alapozni. akikkel találkozhatunk ... nos... (finoman: ) nem reális!..
Nem tudom. Helyzettõl függ gondolom, hogy milyen gyorsan romlanak a dolgok.
Viszont a hírekben többször volt hogy itt-ott szükségállapotot vezettek be, de nem írtak fegyverbegyûjtésrõl.
Sõt, talán a lõszer ami fontosabb, ügyes ezermester barkácsol hozzá eszközt.
Igen, igazad van !
Ezek a "népek" bizony így fognak reagálni!
Akikrõl fentebb írtam, azok a most a "normális" életmódot folytatják, hétköznapi emberként. Egy éhezés, nélkülözés szeretteik pusztulásának lehetõsége fogja belõlük (....belõlünk)
kihozni amirõl még nem is tudnak (nem is tudunk)
Ezért nincs sok esély találkozni majd "baráti" csoportokkal, vadásztársaságokkal, kik meg fogják osztani azt a kevéske ennivalót, vizet ami fellelhetõ a "territóriumokon" .
:D Nem semmi, bár az élelem és tüzelõellátás érdekes lenne :D Meg a totális megháborodás pár év múlva a teljes elszigeteltség miatt :D
Ha megunja, átúszik a nagy szigetre. :)
Ha már sziget:
http://www.pto.hu/post/1/2302
http://www.pto.hu/post/1/11777
:cool: