A többség ne szívjon 1-2 ember miatt. Van aki meg szívsebész lesz, de kétlem hogy általános iskolában boncolásokat kéne végezni. Ha valakit érdekel a zene, az mehet zenei középiskolába és főiskolára. Engem érdekelt a biztonsági őr szakma érdekelt, de mégsem tanítottak arról semmit általánosban. Érdekeltek a versek is, írni akartam verseket, de azt nem lehetett, mert mások verseit kellett bemagolni. Mert az egyéniséget kiirtják a gyerekekből. Ne akarj alkotni, csak ismételd el amit mások mondanak neked. Bár erősen kétlem azt is hogy pl. Petőfi Sándor azért írt volna verset, hogy sokkal később kötelezően magoltassák be kisdiákokkal.
Érdekelt a zene is, épp csak nem a komolyzene, meg nem a népzene. Viszont természetesen semmi másról nem volt szó ének-zene órán. Tanulhattam róla otthon, mert ugye az iskola egy nagy nulla volt ebből a szempontból (is).
Novellákat is szerettem volna írni, csak hát olyan feladatok sem voltak. Te ne írj, hanem csak olvasd el azt hogy más mit írt. Szóval írhattam otthon, saját magamnak, mert az iskola nem tartott rá igényt. Verseket is otthon írtam.
Az angol oktatás is problémás. Simán meg akartak buktatni gimnáziumban. Egyszerűen a teljesen kacifántos és értelmetlen angol-angol-t tanították. Mondjuk a totál alkoholista, folyton másnapos tanár sem volt a helyzet magaslatán. Érdekes módon szakmunkásban meg osztályelső voltam angolból. Mondjuk ott is érdekes volt hogy másodikban már csak 4-est kaptam év végén, pedig színötös voltam egész évben. Persze az az iskola ígérte hogy lesz angol nyelvvizsga hogy lehessen alapfokúnk, de becsaptak minket.
Soha nem írtam ilyet és nem is utaltam ilyenre. Miért kéne megtiltani hogy olyan nyelvet tanuljon amilyet akar? Az alapnak kéne legyen az angol, hogy amellett ki, mit, hogy akar tanulni nyelvi téren, az meg mindenkinek a saját döntése.Idézet:
hogy tiltanád azt ami neked nem tetszik
Ez sem igaz. A jelenlegi iskolarendszer tesz kötelezővé nyelvtanulást. Simán ránk erőszakolták az olaszt. SENKI nem akart olaszt tanulni, de besétáltak az első nap az osztályterembe és azt mondták hogy bár mindenki a németért jött a gimnáziumba, de senki nem fog németet tanulni, mert van egy olasz tanár és neki kell munka, úgyhogy olasz lesz és mindenki kussoljon. Ez volt a kötelező.Idézet:
kötelezővé tennéd azt amit Te hasznosnak találsz
Miért, az hogy a magyar iskolákban magyar az alap, attól el van lehetetlenítve minden más nyelvtanulási lehetőség? Szerintem nem.Idézet:
csak "finoman" ellehetetlenítenéd
Így van. Vagyis azt mondanám hogy rákényszerítenek olyan nyelveket a diákokra amik sokkal kevésbé hasznosak, vagy egyenesen semennyire sem hasznosak. (mint az olasz volt nekünk)Idézet:
Szerinted az állam szándékosan kitol a gyerekekkel, mert nem minden iskolában az amerikai angolt kell tanulni?
Pont azt csinálja az állam. Én vagyok az aki annyira kivonnám az államot az oktatásból hogy szinte teljesen megszüntetném az állam által irányított közoktatást.Idézet:
Felesleges az államnak ebbe is beavatkozni, túlszabályozni.
Az úgy fantasztikus, és semmi baj vele. Megoldható lenne. Aki szerint szuper a mostani rendszer, az finanszírozná az adójából. Aki szerint meg nem, az nem lenne érte megadóztatva. De lefogadom hogy ha lenne egy ilyen helyzet akkor hirtelen változna a közvélemény is és úgy divatba jönne az otthon tanítás mint nálunk.Idézet:
Ha a nagy reform előtt közvéleménykutatást tartanál arról, hogy ki mit tart jónak, akkor az eredmény nagyjából tükrözné a jelenlegi helyzetet
Az iskolákban igen, az lenne a legésszerűbb. De nem lenne kötelező.Idézet:
Ha Te lennél pozícóban és úgy döntenél, hogy mindenki amerikai angolt tanuljon
Átképzés. Amúgy az iskolarendszer amit én működtetnék ott nem csak azok a nyelvtan tanárok esnének ki a rendszerből.Idézet:
mit csinálnál a több ezer egyéb nyelvtanárral?
Nem rossz ötlet. Tényleg, a rengeteg orosz nyelvtanárral mi lett? Mind éhen halt? Ugye hogy nem.Idézet:
Menjenek kapálni?
Az online oktatás a lényeg, teljes oktatásügyi reformmal. Nekem nem volt amerikai-angol tanárom, aztán mégis megtanultam a szavakat, kifejezéseket, meg mindent, otthon.Idézet:
És honnan szednél elég amerikai angol tanárt?
Nem is kellenek. Mondjuk teljesen mindegy, most is akkora tanárhiány van hogy a rendszer előbb-utóbb összeomlik majd. Igaz, most hogy a tanárok kaptak egy 30%-os vagy milyen fizetésemelést, hirtelen elmúlt a tüntetési vágy és azóta csend van. Érdekes, mert azt mondták hogy nem a pénzről szól és hogy szenvednek a gyerekek, "tanár nélkül nincs jövő", "gyerekek a jövő", stb. Aztán amikor ment a plusz boríték Viktortól akkor síri csend lett azonnal. Persze erről már beszéltem eleget.Idézet:
Őket átvehetnénk a nyugati oktatásügyből, csak nem akarnak jönni