Sziasztok!
Én azon gondolkoztam, hogy mi a helyzet akkor, ha valami elhanyagolt félreesõ területen (például mezõgazdasági területek közötti szélfogó gazos erdõsávok valamelyikébe) építi meg az ember a bunkert? Bucka, vagy dombház jelleggel, de ablakok és ajtók nélkül?
Majd sûrû bokrokkal akár manuálisan körbeülteti, vagy megritkítja a környezõ fák leveleit, hogy több fény jusson oda, esetleg vízvezetõ árkokat is ás, hogy jobban nõjenek a növények.
Ha elkészül, lesz egy föld alatti területe ami kívülrõl egyáltalán nem gyanús. Sõt:
Ügyes megoldásokkal rejtett bevilágítók is alkalmazhatóak. Nem doomsday shelternek szánnám csak afféle civilizációs menedéknek, mert a városok, falvak káosz esetén nem biztonságosak. Belülre konzerveket tennék, pár karton ásványvízet, meleg, komfortos fekhelyet. a föld alatt 7-15 fok alaphõmérséklet van, ez betakarózva tökéletes minden évszakban.
Szerintem ez önmagában rendkívül jó védettségû "bázis" fõleg takarható középsõ aknával ami "békés" idõben fényvetõnek jó, de 10-20 méteres menekülõalagutat is ki lehet alakítani.
Ilyen épületek építhetõek messze külföldön is, így vész esetén elég átköltözni egy másik országba. (sokan ezt most még a gazdasági helyzet miatt sem tudják megtenni)
Mi a véleményetek?
Csatolmány 1432Csatolmány 1433Csatolmány 1434