Ez érdekes leárazás :)
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=120&id=829
Printable View
Ez érdekes leárazás :)
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=120&id=829
Jófogáson megint valami ingyen szállítás van, akik postázni akarnak egymásnak használják ki.
Nem tudom hogy mûködik, de egy ismerõs is múltkor így szállíttatott el egy hûtõszekrényt :).
Feltette hirdetésben, akinek küldeni akarta, az azonnal megvette az oldalon keresztül, így nem kellett szállítási díjat fizetni.
A hajléktalankérdéshez...
Én egyszer még jó néhány éve voltam olyan elvadult és elhatároztam, hogy 3 nappalt és éjszakát köztük töltök. Egy újságíróról olvastam, aki ezt tette és gondoltam, hogy érdekes ötlet. Hogy jobban legyek ösztönözve az alkalmazkodásra egy téli estén egy pólóban és mackónadrágban "ott felejtettem" magam a váci vasútállomáson. Hamar fagyhatáron voltam. Mint kiderült éjszakára bezárják a várót. Összekucorogtam kint a padon. Egy hajléktalan segített. Megmutatta, hogyan kell kinyitni az új vonatot és ott éjszakáztam fent. Nem voltam egyedül. Olyan bûz volt a vonaton, mint amilyet még sosem éreztem. De meleg végre!! Reggel ez volt az elsõ vonat, ami pestre ment, úgyhogy minden mindegy alapon mentem az egyikkel fel. A többiek leszálltak indulás elõtt. Nem akarok mindent leírni, de a lényeg, hogy pesten másnap megismerkedtem jó néhány emberrel és sokat beszélgettem velük. Sõt..sokat is tanultam. Volt köztük még egyetemi professzor is, akit az alkohol vitt le addig. Jókat sakkoztunk. 500 Ft volt a tét egy-egy partin arrafelé. Egy másik megmutatta, hogy hogyan kell egy fekhelyet éjszakára elõkészíteni és hogy újsággal kell kitömni a ruhád. Azt is, hogy hol vannak a jó helyek és hogy melyek azok közül, amelyeket már birtokolnak és keményen védenek csoportokban (!) más hajléktalanoktól. Elsõre hihetetlennek tûnt, hogy még ilyen szinten is jelentéktelen dolgokon megy a harc. Aztán jobban belegondoltam hogy valóban lényegtelen lenne? Ott tényleg az életed a tét!
A harmadik nap végére már nem tûnt lehetetlennek így élni. De persze ennyi éppen elég volt belõle.
Hello!
Rendeltem kínából olyan tollbetétet, amiben normál kék tintának tûnõ tinta van, de ez a tinta 1-2 óra alatt teljesen eltûnik. Állítólag kimutathatatlanul.
Mire lehetne ezt használni?
Legyen szó hivatalos, vagy nem hivatalos dolgokról. Úgy elméleti szempontból. Én egyébként azért rendeltem meg, mert árulnám.
Gondolom például jó lehet arra, hogy ha kikényszerítenek belõled egy aláírást (büntetés, jegyzõkönyv) akkor az úgyis eltûnik, ezzel szemben ott van, hogy elképelhetõ, hogy elõbb indul ellened eljárás csalás, vagy hasonló miatt, így még ha mûködne is a trükk, akkor is a használó járna rosszul.
Viszont írtam le, írtam már alá olyan dolgokat, amiket így utólag, szívesebben írtam volna alá ezzel az eltûnõ írású tollal.....
A hajléktalan témáról annyit, hogy voltam már hajléktalan szituációban, nem azonnal alakult ki, hanem hetek, hónapok alatt.
Amit tudni kell errõl:
Rendkívül nehéz elbújni, vagy olyan helyet keresni ahol éjszakázni lehet, ezt tapasztaltam akkor is amikor késve jutottam fel egy vidéki városba ahol nem lakott ismerõsöm és nem volt kedvem haverkodni helyiekkel. Egy lépcsõházba húzódtam be a hideg elõl, de ott is majdnem megfagytam. Végül egy benzinkúton ittam meg egy kávét vagy 3 órán keresztül, nem szóltak.
Volt, hogy az utolsó vonatot, buszt késtem le, és az állomásokon kellett megvárnom az elsõt, a hidegben. A fûtött várókban többnyire hajléktalanokkal osztoztam.
Volt éles helyzet is, amikor családi vita miatt nem tudtam hol aludni, nagyon nehéz a városban biztonságos helyet találni (ahol el merhetsz aludni), általában a külvárosok már jók lehetnek erre a célra.
Nyáron egyszerûbb, mert sátorban el lehet lenni, de még a legjobb környékeken is (pl balaton) elküldenek a belterületi zöld részekrõl. A sátrat folyamatosan vinned kell, ha csak nem hagyod ott valahol.
Én arra jutottam, hogy egy erdõben építenék BOL szerû menedéket, álcázva, esetleg föld alá, ott meg lehet húzódni, túl lehet vészelni a nehéz idõszakot, ha elég csöndes helyen elég rejtett helyre fúrod be magad. Vannak az országban szerteszét elhagyott pincék, házak. Nem is egy ilyen pincét ismerek, tervbe volt már véve, hogy ráterítek fóliát és ások rá valamennyi földet, de azóta elköltöztem és messze van a terület.
Probléma volt még a fürdés, mosás, vízvétel, ezeket gyakran ismerõsöknél oldottam meg, de ahol senkit sem ismertem magam mostam, általában neyjonszatyorban, ma már vásárolnék erre a célra vízálló zsákot amit "kifordítva" légmentesen lezárva ráznék, nyomogatnék.
A víz, vízvétel és étel is nehéz helyzet. Vízcélra a legjobb, ha pár pillepalackot a menedékben hagyunk. Fürdeni tóban, szabadstrandon lehetne.
Ha újra ilyen helyzetbe kerülnék, a teleket délen tölteném. A nyarakat közép-nyugat európában.
Vészhelyzetben jó menedék lehet az álmennyezetek fölötti szervízterület. Általában fûtött helyeken van és a wc-kbõl fel lehet oda mászni, csak senki ne vegye észre. Legjobb ilyen helyek lehetnek alkalmi menedéknek orvosi rendelõk, iskolák, elszigeteltebb áruházak, éttermek, benzinkutak (a legjobbak azok a helyek, amiket csak autóval, volánnal lehet megközelíteni, itt általában ritkán találkozni hajléktalanokkal.
Külvárosi túlélésre mindenképpen az erdõket javasolnám, ha mást nem, egy egyszerû sátrat ami rejtõszínre van fújva, álcázva, vagy egy földbe ásott menedéket.
Minél csendesebb terület annál jobb (szerintem) jók lehetnek ilyen célra a szigetek (Pesten pl a horányi sziget, de oda át kell jutni)
Ilyesmik.
Hát valahol jogos a kritika :)
..egész nap azon törtem a fejem..hogy indítok egy topicot,a nyílt részben...melyben szép és hasznos képekkel és leírásokkal bemutatom a saját felkészülésemet..évekre visszamenõleg...a jó utakat,a kudarcokat,a zsákutcákat és a valóban hasznos dolgokat..kipróbált és valóban használható módszereket....
...de amit mûvel itt a Tisztelt fórumközösség az már kritikán aluli...és némelyek már tényleg nem tudják kínjukba mit mûvelnek...
..úgyhogy nem..nem kapjátok meg...mert nem érdemlitek meg...az ilyen fórumozókat ki kellene,hogy vesse magából a közösség..az ,hogy itt lehetnek ...az egyfajta minõséget is jelent...
Akkor én miért tennék ide az asztalra egy minõségi promóciót????...hát nem ..nem teszem ide!...nekem ettõl nem lesz rosszabb,sem jobb...végül is nekem teljesen mindegy!...aki pedig tanulni jönne ide ,köszönje meg a tisztelt,viselkedni nem tudó "fórumtársainak"!
Felesleges egymás torkának ugrani. Az a fél mondat törölve lett, az is lehet hogy nem úgy értette ahogy leírta. De töröltem és rászóltam.
Annyira nincs sok. Nézd meg mi folyik a sárgán. Ott már engem is annyira felhúztak hogy az amerikás részre már nagyon rég be se néztem. :haha: Itt néha csipkelõdés van, de ott olyan szinten gyalázzák egymást hogy az már nekem is sok volt. :)
... hová lett Grafitos ??????
Nem tudom, kérdezd meg tõle privátban. Ha nézi az emailjeit, akkor kap róla értesítést. :)
Kicsit inkább politikai jellegû, de egyre több 17-18 éves ismerõsömtõl hallom, hogy tavaly óta kötelezõvé tették a havi egy nap (ráadásul hétvégi!) közmunkát a középiskolások, gimnazisták számára.
közmunka = rabszolgamunka
Hogy lehet ezt kötelezõvé tenni, szoktatni, tanítani?
Ilyen hogy létezhet?
A közmunka vagy teljesen önkéntes, de az már egy elhivatottság (ingyenkonyhán ételt osztani, stb)
de a srácokkal ilyen szemétszedést meg hasonlókat végeztetnek.
Úgy tudom közmunkát fõleg inkább büntetésként szokták adni enyhébb vétségekért, vagy ennek fejében adnak segélyt.
Mi a véleményetek? Ettõl csak nekem forr a vérem? Lehet egyszerûen csak az a cél, hogy a kölykök fejében ott forogjon a "közmunka" fogalom is. És tapasztaltak legyenek, esetleg pozitív élmények kötõdjenek hozzá a barátaikkal történõ együtt végzés miatt, de ez nem agymosás?
Az iskolák minden hülyeséget megcsinálnak, ha a szülõk nem figyelnek. Ha a szülõ nem nyújt be panaszt, akkor az iskola dolgoztathat is. Persze ha meg panaszol, akkor a gyereke rosszul járhat, mert esetleg a tanárok rászállhatnak, bosszúból. A sok szülõ szól, akkor esetleg úgy mûködhet a dolog.
A közmunkának az egyik célja, hogy a mai gyerekeket, akik eléggé el vannak kényeztetve sok esetben, egy kicsit közelebb viszik így a munka világához, tapasztalatot adnak nekik. Szerintem nem feltétlen rossz ez, fõleg hogy egyszer nekik is majd dolgozniuk kell, ha nem tudnak valami faxát kitalálni.
És ahogy nézem nem a dolgoztatás áll a középpontban, ahogy több ismerõsömtõl is hallottam elmeséléseikben, hanem inkább a tapasztalatszerzés. Bár mind a 4 ismerõsöm szociális intézményben végezte a közmunkáját.
Glassbox te nagy szabadság igényû ember vagy én azt látom és minden megnyilvánulásod ezt mutatja, ami nem rossz, mert nem akarsz rosszat, csak látod a rendszer hibáit.. elég nagy hibáit és harcolsz ellene ahogy tudsz, de ha ajánlhatom, racionálisan és ne érzelembõl harcolj, mert úgy többet el tudsz érni, és vedd figyelembe sok dologban muszáj kompromisszumot is kötni. És próbálj olyan tevékenységet találni ami átfedést ad a mostani rendszerbe és a szabadságba is, a hozzád hasonlóknak vállalkozónak kell lenniük véleményem szerint. Ja és a másik sose legyél veszedelmes ellenség és akkor még a közvéleményt is megnyerheted magadnak, mert azt hagyni fogják... a nagyokat kis halként nem érdemes piszkálni...
Lehet, bár nem fogják megszeretni úgy a munkát, ha ingyen kell végezniük. Én például mindig is utáltam ingyen dolgozni, meg kevés pénzért dolgozni. Most hogy normális összegeket keresek, így most már örülök hogy dolgozhatok. A sok munka is jó, ha megfizetik. Ezt megtanultam az évek során. :)
A gyereknek azt kell megtanulnia, hogy dolgozz, és akkor lesz pénzed. Nem azt hogy dolgozz és akkor ugyanúgy nem lesz semmid. :)
A másik pedig, hogy a szülõk adóznak. Az adójukból kellene hogy valaki dolgozzon az iskola körül. Ez kicsit olyan, hogy befizettetik a szülõkkel a pénzt, hogy aztán a gyerek ingyen csinálja meg azt, amiért a szülõ már fizetett az iskolának.
Régen volt a vasgyûjtés, az más volt. A gyerekek kaptak egy szabadnapot, a pénz pedig az év végi kirándulóalapba ment.
Manapság sajnos a vállalkozás sem könnyû, újító, tervezõ területen munkálkodom, de érzem a "permetezést" le vannak "gyomirtózva" a kisvállalkozások, nagyon nehéz érvényesülni, belefulladsz az adókba. De nem biztos, még tervezgetek. Egyenlõre elég sok dolgot magam köré csavartam, és ahogy más topicokban volt róla szó, lerendezetlen ügyeim is vannak a "rendszerrel" nem tudom.
Nem tudom, hogy ebbõl a szabadságvágyból egy társadalmon kívüli kitörés, majd elbukás lesz, vagy inkább egyfajta kiskapús középút. Az emberek nem szeretik azokat akik a kiskapukat keresik. De a társadalmon kívülieket sem.
Ha valami jó ötleted van a konkurencia pofátlanul tönkretesz, ha akar. Találnak hibát, szétszaggatnak, és elviszik az ötletedet, már ott is az megy, ahol tanulok. Alá kellett írnom egy szerzõdést, hogy a fõiskolán, ahol tanulok, minden ötletem jogát átadom az intézménynek. Így hiába van az, hogy sok külföldi diák a fõiskolán találja fel élete ötletét, munkáját, itt, ebben az országban, olyan intézményben, ami az állami pénzek infúzióján libeg zombiként, is simán elveszik. Múltkor olvastam például, hogy az ELTE a saját alapítványának utalt át magas ösztöndíjakat. Persze semmi nem lett belõle. Senki sem lett letartóztatva, semmi. Persze ha a kisember sikkaszt, nem 100 milliókat, csak 50 ezret, már kopog a navos, meg a süni.
Ez az ország egy báránybõrbe bújt farkas.
Egy demokrácia-bõrbe bújt maffia-diktatúra.
Ezt jól látod, vérengzõ kapitalizmus korát éljük. A korrupcióról nem szeretnék beszélni, de én is tudok egy két elég komoly ügyrõl, egyszer talán felelõsségre lesznek azok az emberek is vonva akik nem 1 nem 2 ember pénzét veszik el hanem, akár 10 ezrek nyomorúságos életéért felelõsek.
Valaki mondta a fiatalok feladata a korrupció felszámolása, hát a birkává tett nép inkább ül a seggén és megpróbál abban a rendszerben boldogulni, ahol még annyit sem ér mint egy rabszolga, mert a rabszolgát keresték, a mai modern dolgozót nem keresik neki kell saját magát(munkaerejét) eladnia egy olyan versenyben, ahol saját polgártársai a versenytársak és ahhoz, hogy legyenek gyõztesek kellenek vesztesek... Mély szegények - középosztály - elit. Mély szegények a vesztesek, középosztály a dolgozó osztály, az elit az uralkodó osztály.
Végeredményben a kapitalizmus a kiválasztódásról szól. Még mindig a farkasok korát éljük csak az eszközök változtak. Míg régen a szín tiszta erõszak határozta meg ki lesz az uralkodó, most az okosabb, ravaszabb gyõz.
Mindennemû beszólogatás nélkül, tárgyilagosan szólva a témáról:
A havi egy nap közmunka (vagy a kötelezõ önkénteskedés, hogy képzavarral éljek) rendkívül hasznos a mai, munkát legfeljebb a tévében látó átlag középiskolásnak.
Az, hogy elmennek szemetet szedni, gyakorlatilag az ég világon semmi mást nem jelent, csak azt, hogy balf.szok, és annyit sem hajlandók a saját érdekükben gondolkodni, hogy legalább valami haszna legyen, ha a szabad idejükkel fizetnek érte. Az önkénteskedés tásadalmi munka lenne, egy sor egyesület, alapítvány, szervezet van, ahol meg lehet csinálni.
Pár egyszerû példa a saját ismerõsi körömbõl (bár már kinõttem abból, hogy sok kamaszt ismerjek személyesen), az egyikük állatmenhelyen van, kutyát sétáltat, meg besegít, élvezi, hasznos, jó levegõn van, stb. A második egy horgászegyesületnél csinálja, besegít a terepi munkákba, megtanul csónakot kezelni, halat fog, amibõl vihet haza. A harmadik a saját falujában, a faluszépítõ egyesületben van, igen, õ szemetet is szed, meg kezdik a virágültetést, szépítik a lakókörnyezetüket.
Ehhez semmi más nem kellett, csak, hogy felemeljék a s.ggüket, és elmenjenek egy olyan helyre, ami nagyjából 5 perc gondolkodás után az eszükbe jutott. Nem pedig csont nélkül elfogadták, amit a suli ajánlott. Azt ugyanis nem kötelezõ elfogadni. Aki nem akart 5 percet gondolkodni, az a közmunkásokkal szedi a szemetet az árokparton.
Nem kellett aláírnod. Ugyanis ezt hivatalos állami tanulmányi szerzõdésben tilos kikötni. Amit te aláírtál, az egy opcionális szerzõdés volt. De gondolom elhitted, hogy alá kell írni, mert szigorúan néztek az íróasztal mögül. Ráadásul aláírhattad volna máshogyan is, hogy utána azt mondhasd, ez nem is a te aláírásod.
Egy dolgot azért megjegyzek. Ebben a világban enni kell, sz.rni muszáj. A többi választható.
Én sokszor felszedem a járdáról a szemetet, fõleg ha nem látja senki.
De ha kényszerítenék hogy ingyen szedjem fel, akkor nem szedném fel.
Nem. Én egyszer belenyúltam egy olyan ügybe, ahol tízezreket mérgeztek tudatosan.
Nagyon hamar meg lettem fenyegetve, félemlítve. Mindenesetre annyit elértem, hogy a külföldi tõkés eladja az üzemet, de lehet, hogy ez inkább a mostani felvásárlási mánia eredménye. Örülhetek, hogy nem vertek agyon.
Egy megfélemlített túlszabályozott rendszerben hogyan várják el a fiataloktól, hogy harcoljanak? Ugyan ki akar megdönteni egy diktatúrát, ha (még) szabadok a határok? senki sem õrülhet meg ennyire.
Hát igen. Már késõ. A szerzõdés aláírása.
A magyar nõ átlag 81 fillért keres
http://index.hu/gazdasag/2015/03/08/...er-szakadekot/
A férfi meg nem szülhet gyereket. Meg nem mehet szülési szabadságra. Nõnap és anyák napja? Hány férfi megy gyesre és gyedre? A munkáltató betanítja a nõt, mire az elmegy szülni. A munkáltató szív ezzel egy jó nagyot. Ki nem rúghatja csak mert gyereket vár, és nem tudni hogy pontosan mikor dönt úgy a nõ, hogy visszamegy dolgozni. Ugyanakkor helyettesítõ dolgozót kell találnia a munkáltatónak, akinek persze nem tudja megmondani hogy meddig tart igényt a munkájára.
Elég sok videót megnéztem ezzel kapcsolatban az elmúlt néhány hónapban. Nem egyszerû téma.
Régi beszkennelt Morbid magazinokat nem tudjátok honnan lehetne letölteni? :haha:
Srácok, a tejet hogy fedezték fel? Ezen agyalok már mióta... Mert az emberiség tisztában van már egy jó ideje a szaporodással, és mégis volt egy h*lye aki megfogta azt a lógó valamit a tehénen, elkezdte rángatni és megitta a fehér löttyöt ami kijött belõle.
Szerintem felbukkant anno egy karrierista sámán, amelyik látta, hogy a tehén szoptatja a borjút. Elkezdte hirdetni az igét, hogy a tehén az ember õse és azért olyan erõs a bika, mert gyerekkorában tejet iszik, az ember meg satnya, mert eddig nem ivott ilyet. Mostantól ilyet kell inni. Aztán késõbb jöttek más karrieristák is, háborúk, szükséghelyzetek, stb. Így alakultak ki a tejnek a raktározható formái, a tejföl, túró, sajt, stb. Természetesen jöttek karrierista nõk is, akik hirdették a szép alakot, azok meg eladták a punnyasztott tejet kefírként, joghurtként, stb.
Tisztelt Honfitársaim! Magyarok!
Ezen a szép ünnepen leírom a magam a 12 pontját.
Úgy érzem,mint Magyarország és Világ Polgára,születésem jogán jár Nekem mindaz ami Emberré tesz.
Mert embernek születtem!
Nektek, Embereknek szólnak ezek a gondolatok!
Csatolmány 5194
Igen Neked is ,ha hajlandó lennél levetni a bundádat és úgy élni,viselkedni aminek születtél!
1, Törvény elõtti egyenlõséget minden Polgárnak!
Ne az döntsön,hogy kinek van pénze,kinek van jobb ügyvédje,ki a befolyásos vagy hatalmas,mindannyian egyenlõek vagyunk!
2, A Vízhez való alapvetõ jogot minden Polgárnak.
A világ minden Polgárának joga van egészséges ivóvizet fogyasztani,tisztálkodni,fõzni.Ez semmiképpen sem lehet üzleti érdek,nem kisajátítható,ez alapjog és megvonhatatlan!
3, Az élelemhez való jogot minden Polgárnak.
Megvonhatatlan alapjog,minden Embernek aki a világra születik,jogában áll a létéhez szükséges élelemhez jutnia!Megkérdõjelezhetetlen alapjog!
4, A lakhatáshoz való jogot minden Polgárnak!
A természet erõitõl való védelem,a tisztálkodás,az étel elkészítéséhez szükséges hely minden a Világra született polgárnak Alapjoga! Egy hajlék ahol Emberhez méltóan élhet.Az semmilyen indokkal el nem vehetõ!
5, Az egészséghez való jogot minden Polgárnak!
Minden Polgárnak alapjoga,hogy az életét,egészségét megmentsék és segítséget nyújtson a többi ember a felépülésében!Ez mindenkinek joga és mindenkinek a kötelessége.Semmilyen alapon nem lehet üzleti érdekeltség és semmilyen alapon nem vonható meg!
6, Az oktatáshoz való jogot minden Polgárnak!
Minden Polgárnak képességeihez,indentitásához mérten joga van az oktatáshoz,hogy hasznos tagja lehessen a társadalomnak.
7, Az önvédelemhez való jogot minden Polgárnak!
Minden Polgárnak születésétõl alapjoga,ha életét,egészségét,vagyontárgyait támadás éri azt következmények nélkül megvédhesse!Az alapvetõ életfeltételeit pedig bármilyen eszközzel védelmezhesse,úgymint ivóvíz,élelem,lakhatás,egészség.
8, A Haza védelméhez való jogot minden Polgárnak!
Minden a világban élõ Polgárnak,amennyiben Hazájának érzi azt Országot ahol él,minden eszközzel jogában áll megvédelmezni minden külsõ és belsõ támadással szemben!Legyen az katonai,gazdasági,politikai,pénzügyi támadás.
9, Szabad költözködés és letelepedés A Világ minden Polgárának!
A Bolygónkon sehol nincsenek határok és vízumok,ezeket mi alkottuk és el is törölhetjük.Mindenkinek alapjoga,hogy oda menjen,ott éljen,dolgozzon és szerezzen tulajdont ahol akar,kérvények és kötelezettség nélkül!
10, Alapjövedelmet a Világ összes Polgárának!
Mindenkinek Emberi jogon jár az alapvetõ Életéhez szükséges jövedelem!Ez semmilyen indokkal el nem vonható és megkérdõjelezhetõ!
11, Szabad vallásgyakorlás!
Elvitathatatlan Emberi jog,hogy ez szabad döntése minden Polgárnak!Ez semmi esetre sem lehet gúny,kiközösítés,megkülönböztetés tárgya!
12, A levegõhöz való alapvetõ jogot mindenkinek!
A Világ minden polgára Ugyanazt a levegõt lélegzi be,ez semmi esetre sem lehet kvóta,üzleti vagy politikai döntés!Az Erdõk,A természeti környezetünk megóvása,Az egészséges ökoszisztéma fennmaradása minden világon élõ Polgárnak alapjoga éa kötelessége!
II. János Pál Október 22-én a Szent Péter téren mutatta be székfoglaló szentmiséjét. Homíliájában hangzott el a híres „Ne féljetek!” felszólítás.
Te döntöd el milyen utat választasz,de tudd ,hogy a Döntésed az utódaidat is érinti!Emeld fel a fejedet,légy végre Ember!
Csatolmány 5195
Õk teszik a dolgukat,azok amire születtek! ....és Te?
Szia,
Szerintem a kommunizmus (amirol a pontjaid egy resze szol) okkal bukott meg: ki az a hulye, aki hajlando dolgozni, ha az eloskodok ugyanugy elnek, mint o?
Es ha senki sem dolgozik, akkor mindenki ehenhal.
Bemennel olyan kis kozossegbe tulelni, ahol az emberek jelentos reszenek csak joga van (alapjovedelem, szallas, elelem, ...) de kotelessege nincs, es neked kell eltartani oket?
Az alapjövedelmes dolog nagy bukás lenne. Én egy arról szóló videónál próbáltam vitatkozni róla, de nem kaptam választ a kérdéseimre. :)
..kis probléma,(persze nem nekem) a felületes olvasás és értelmezés...
amirõl Te vitáztál az is egy dolog...amirõl írtam az egy másik dolog...:)
pontosan így hangzott el....
..nem tudom ezen mit lehet megkérdõjelezni?...ha ezt elvonják valakitõl gyakorlatilag halálra ítélik...és még valami ..ha valakinek nem adatik meg az Emberhez való élet,tehát nem Ember számba van véve....miért vonatkoznak rá ,az embereknek írt törvények?...ezt már sokat vitattuk itt a fórumon....Idézet:
10, Alapjövedelmet a Világ összes Polgárának!
Mindenkinek Emberi jogon jár az alapvetõ Életéhez szükséges jövedelem!Ez semmilyen indokkal el nem vonható és megkérdõjelezhetõ!
A megkérdõjelezés abból adódik, hogy ha mindenki kap pénzt, az mibõl történik. És ha mindenki kap pénzt, akkor mi lenne a motiváció arra hogy dolgozzon valaki?
De van még rengeteg kérdés. Itt van a videó ahol próbáltam kérdezni, de nem jöttek a válaszok.
https://www.youtube.com/watch?v=XIG_ZFJWCRI
..akkor most arról beszélgessünk amit írtam vagy a videóról?
Kezdjük arról amit írtam....még egyszer nem idézem be..de arról írtam,hogy az Élethez mindenkinek joga van aki megszületett! Eddig ok?..Ez mit jelent?...Alapvetõ szinten a lakhatás(nem fagy meg,tisztálkodik,ételt készít,alszik),vizet(ez egyértelmû),ételt(nem vita téma)..tehát magát az életet megkapja,...de nem többet ennél!..hogy mi motiválja ,hogy elmenjen dolgozni?....szebb otthon,nyaralás,autó,benzin,plazmatévé,interne t,luxus cikkek,étterem...soroljam?...ez így ok?....fedezet...Áfa,Adó,Tb,Nyugdíjjárulék,st ..tehát amire valójában be van szedve....
Nyilván ezért tenni kell valamit....ahogy az állatok is megelõlegezik a kicsinyeiknek a javakat,hogy aztán értékes tagjai legyenek a falkának...úgy nekünk Embereknek is meg kellene ezt tennünk.Azt hiszem elfogadhatatlan ,hogy bármelyik gyermek éhezik a földön!
Az állatoknál a javakon kívül az oktatás(a másik pont 6, Az oktatáshoz való jogot minden Polgárnak) is része a kicsinyek képzésének.Nos valós probléma,hogy Mi emberek ezt nem jól tesszük..mert nem alakul ki a kicsinyekben a falka iránti lojalitás és tenni akarás.
Ezeken a dolgokon változtatni kell...mert kell,mert ebbõl így összeomlás lesz!Talán a legfontosabb ,hogy felrázzuk az embereket,hogy ez Így nem mehet tovább!
Akinek szüksége van rá, az kap segélyt. Akinek nincs szüksége, az is kap, amellett meg feketézik, ami után adót nem fizet, tehát más fizeti a segélyét és helyette az adót is. Úgy kevesebbet dolgozik, mégis megvan az alap amit ingyen kap mástól, meg megvan valamennyi pénz is, amibõl megveszi magának a dolgokat. Áfa, adó, tb eddig is volt. És eddig is fizették belõle a segélyeket. De a nyugdíjjárulékot már ellopták, ha jól tudom. A nyugdíjat még az alkotmányból is kivették. Ha már a nyugdíj se biztosított, akkor hogy lenne elég pénz hogy az országban minden egyes ember kapjon vagy 50ezer forintot? 10millió x 50.000 az 500milliárd forint / hónap. Ilyen mértékben 45 hónap alatt ki lehetne fizetni az államadósságot. De nincs ennyi pénz. Az adók nagy része az államadósság viszonylagos szinten tartására megy, de arra se elég. Ezért van az, hogy folyamatosan nõ az államadósság, és nem csökken.
A kicsinyek kapnak, azt úgy hívják hogy családi pótlék. Nem tudom hogy pontosan mennyi, de van annyi hogy abból lehet egy gyereknek naponta 3x ételt adni. Hogy sok szülõ ehelyett cigarettára és alkoholra költi azt a pénzt, az ugyanúgy megtörténne az alapjövedelemmel is. Ha egy gyerek éhezik ma Magyarországon, az azért van mert az apja, anyja nem vesz neki ételt, holott a családi pótlékból megtehetné.
Gondolj arra, hogy ha nem csak fél, vagy 1 millió ember élne abból hogy semmit nem csinál, hanem 10 millió. Már az is lehetetlen lenne, de a példa kedvéért gondoljunk arra hogy mégis lehetséges. Ha valamibõl katasztrófa lenne és összeomlás, az az, ha hirtelen megszûnne a rendszer és nem kapnák meg a pénzt azok akik havonta kapták elõtte és már élni se tudnának nélküle. Gondolj arra hogy a szlovákoknál egy egyszerû segélycsökkentésbõl mi lett, akkor mi lenne egy teljes rendszer összeomlásból, ahol egyszerûen megszûnne a havi pénz?
Az embereknek az kell legyen a lényeg, hogy hogy tudnának megélni az állam nélkül, saját magukban, nem arra kellene gondolni, hogy hogy tudnának más adójából éldegélni úgy, hogy nem csinálnak semmit. Ez a prepper-gondolkodás ellentéte, meg a libertariánusé is, úgyhogy én ellene vagyok az egész alapjövedelem dolognak.
A segélyezéssel is visszaél a segélyezettek nagy része, akkor egy ilyen rendszer teljesen tönkre vágna mindent. Nem lenne kedvem +50%-ot adni adóba, csak hogy más lógassa a lábát. :(
Az alapjövedelem körüli legnagyobb félreértés pont ez a kérdés, hogy mibõl. Mondjuk akik propagálják, finoman szólva is csökkent képességekkel bíró, éppen csak gondolkodni kezdõ polgárok. Nem csoda, ha nem tudják átadni, hogy mit is akarnának az alapjövedelemmel.
Az alapjövedelem nem a kiosztott résztõl indul. A jelenség ott kezdõdik, hogy be kell szedni rá a fedezetet.
Van egy sor alap kiadás, meg van egy csomó, amit mi pl. azért kapunk mondjuk ingyen, mert az adóból fedezik. Ez az egész rendszer torz, igazságtalan, és elképesztõ sok helyen ad lehetõséget a törvénytelenségre.
Az alapjövedelem eredeti elgondolása az, hogy van egy fix adó, mondjuk olyan, mint a középkorban a tized, az van elvonva a természetes személyektõl, és semmi más. A büdzsé bevételi oldalán még a társasági adó van, azzal lehet játszani. Cserébe viszont semmiféle jogcímhez kötött juttatás nem létezik, hanem az összes olyan bevétel, amely efféle jogcímen menne ki, a legismertebbek mondjuk a családi pótlék, a nyugdíj, vagy a munkanélküli segély, belemennek a nagy kalapba, elosztják 10 millával, és mindenki minden hónapban megkapja a ráesõ részt, újszülött korától élete végéig. Nagy vonalakban ennyi, persze van egy csomó finomhangolás a rendszerben, hogy tényleg mûködjön, de a lényeg, hogy mûködik, megvan a matek.
Értelemszerûen ezért nem lesz egy liberálkapitalista civilizációban ebbõl semmi.
Én megnéznék errõl egy komoly számítást, mert nem látom hogy hogy jönne össze. A családi pótlék összege egy egészséges gyerek után most 12.200 forint. Ez hirtelen lenne a semmibõl 25ezer, vagy még több.
A középkorban 10-ed volt, de jelenleg Magyarországon ez nem 10%, hanem 65% és még így is nyakig ül az ország a hitelekben és mindenre az a válasz hogy nincs pénz. (Az egyetlen kivétel a focistadion, arra mindig van elég.)
Ha van 105 ezer forintos minimálbér, meg van 50 ezer forintos alapjövedelem, akkor miért érné meg dolgozni? Aki dolgozik annak kocsi kell, mobil kell, benzinre kell költsön, autóbiztosításra, javításokra, drága buszjegyre, vonatjegyre, bérletekre, rohangálnia kell, idegeskednie, emiatt lebetegszik, gyógyszerek, kórház. Szerintem sokkal jobban hangzik a havi 50-60 ezer, hogy valaki nyugodtan otthon tévézzen és kész. :hogymi: