Nem, mert egy idõ után elfogynak az oltatlan emberek, és akkor már nem kell senkit védeni korlátozással, maszkkal. Feltéve, ha a védõoltás jól mûködik!
Printable View
A kupakos vakcinával oltott Müller Cecília szerint ettõl még borzasztó messze vagyunk. Ha õ is beoltatná magát, akkor annyival közelebb lennénk. :D
Szia,
Miert kellenek a korlatozasok?
Mert korlatozasok nelkul az egeszsegugy nem birja a terhelest.
Tehat ha annyi "megbetegitheto" ember lesz az orszagban, hogy 300 intenziv agyat foglalnak egyszerre, akkor nem kell korlatozas.
Pl. 1 000 000 covid-19 fertozott lesz egyszerre az orszagban, akik kozul 970 000 be van oltva, ezert tunetmentes; 27 000-nek mazlija van, ezert vagy tunetmentes vagy enyhe tunetei vannak; 3 000 korhazban van, kozuluk 300 intenziv osztalyon. Ebben az esetben nincs gond, ezt siman le tudja kezelni a az egeszsegugy.
Bel
Ti meg el is hiszitek, ahelyett hogy magatok néznétek meg?
Nem láttatok még tût? (ez nem kompakt, tûvel rendelkezõ fecskendõ)
Nagyítsátok ki a 24.hu képét (ne azt amit P. Dude betett ide!) ésszerû nagyításban...
Én eddig nem láttam ilyen jellegû "csalást" csak egy két helyen vagy kitakarták (pl vállal v. vattával) vagy kivágták, esetleg túl gyorsan csinálták.
Közben több helyen megjelent a magyarázat:
Csatolmány 8896
Vagyis Müller Cecília a jobbra lévõt kapta meg, és alul látható, hogy milyen a védõkupakos verzió.
De miért kellett volna ezt tudnom? Nem tudom pontosan, hogy hogyan néz ki a covid elleni felszerelés, mert sem én nem kaptam oltást, sem a környezetemben senki. És bármilyen tû évekkel ezelõtt volt bennem, egy vérvételnél.
Azért van ez a fórum, hogy megvitassuk a dolgokat. Egyébként most olvasom, hogy ezt a kupakos történetet is a Gõdény terjesztette el... Illetve azt is - ezt a verziót még nem is hallottam -, hogy Müller Cecília helyett dublõrt oltottak. :haha:
Orbán laboratóriumában a textilmaszkról FFP2 maszkra állnak át
"Sebastian Kurz kancellár múlt vasárnap jelentette be, hogy a koronavírus-mutációk gyors terjedése miatt Ausztriában jövõ hétfõtõl kötelezõ lesz az egyszer használatos, FFP2 típusú maszk viselete az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. (...) Bajorországban már hétfõ óta kötelezõ az FFP2 maszk a boltokban és utazáskor. (...) Az osztrák és bajor intézkedés után a német szövetségi kormány is fontolgatja, hogy az egész országban kötelezõvé teszi az FFP2 maszk használatát (...) A héten Franciaországban és Nagy-Britanniában is elõkerült a maszkok témája."
Akkor most ez lesz az új sláger, hogy a mutációkra majd nem hat a vakcina, és olyan maszkokat találnak ki, amiket sokan nem tudnak megfizetni. Lásd: "A Deutsche Welle e témával foglalkozó cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy az FFP2 maszkokat rendszeresen cserélni kell, és mivel nem olcsók, nagyon valószínû, hogy sokan hosszabb ideig, akár hetekig vagy hónapokig is használni fogják, és képtelenség lenne ellenõrizni, hogy aki felszáll mondjuk a buszra, vajon egy órája vagy hetek óta használja a maszkot." Aki nem tudja megfizetni, az maradjon otthon. :D
Emellett majd azt mondják, hogy az egyik hétrõl a másikra feltûnõ 600 féle mutáció miatt még szigorúbb korlátozások kellenek. Viszont azzal nem számolnak, hogy ezeket már nem feltétlenül fogják tudni keresztülverni a lakosságokon. Most már én kezdek félni amúgy, hogy egy-két év alatt tényleg Argentína leszünk. Ha most ezt elkezdik, hogy a mutációk miatt még komolyabb bezárások stb., azt Magyarország nem éli túl összeroppanás nélkül. Plusz polgárháborús helyzetek alakulhatnak ki, mert már most is folyamatosak a tömeges tiltakozások és kinyitások elég sok országban. Ha az emberek felélik a tartalékaikat - és 2020-ban rengetegen felélték -, akkor nem tudnak mást csinálni.
Itthon is kezdik az engedély nélküli kinyitást:
Betelt a pohár a hazai vendéglátósoknál
"Ha a legalapvetõbb dolgokat nézzük, akkor enni-inni kell. Kulcsfontosságú, hogy egyáltalán éljek. Én nem tehetem meg, hogy 20-30 embert ültessek le egy vendéglátóegységben, miközben ha lemegyek a boltba kenyérért , akkor simán találkozom kétszázzal – válaszolta az Index kérdésére Csernus Imre. – Ez egy olyan paradoxon, amelyet a vendéglátósok már nehezen tudnak elfogadni. Mivel a többség nem tudatosan kezeli a válságot, ezért az emberek egymásra ható feszültsége exponenciálisan fokozódik egy olyan szintre, mint amire nem kellene hogy fokozódjon."
"Az >>Én kinyitok<< mozgalom Olaszországból indult, és a hulláma végigsöpört Európán. Vendéglátók, fodrászok és személyi edzõk tömege nyitotta meg a szankciók ellenére önkényesen az üzletét. Mára például Lengyelország minden régiójában található olyan vállalkozás, amely a szigor ellenére nyitva van, és egy térképes alkalmazás is segíti az eligazodást, hogy merre találhatók ezek az éttermek, kávézók, fitnesztermek és más szolgáltatások."
Koronavírus 967. felvonás:
"Visszavonulóban van Izraelben a koronavírus-járvány harmadik hulláma, de a járványügyi szakembereket aggasztja az, hogy (...) nõ a fertõzöttek száma a gyerekek körében - jelentette a Jediót Ahronót címû újság hírportálja, a ynet vasárnap."
Azt is elkezdték, amit anno nálunk a H1N1 kapcsán. Elõhozták a kismamás híreket: "Az újabb korlátozás gondolata azért merült fel, mert hat olyan súlyosan beteg várandós nõt ápolnak az izraeli kórházakban, akiket a koronavírus délkelet-angliai, gyorsan terjedõ új variánsa betegített meg. Ezért az egészségügyi minisztérium felszólította az állapotos nõket, hogy minél hamarabb oltassák be magukat."
Emellett - biztos, ami biztos - belengették egy új, izraeli mutáció lehetõségét is: "A katonai rádió vasárnap délelõtti mûsorában megszólaló járványügyi szakember amiatt is aggodalmát fejezte ki, hogy a beoltottak és a fertõzöttek magas számának együttes jelenléte miatt egy új, >>izraeli vírusvariánst<< alakulhat ki."
Szerintem ezt a hírt kimaxolták. Gyerekek, kismamák, terjedõ angliai mutáció, körvonalazódó izraeli mutáció. Úgy látszik, nagyon fenn van már az emberek ingerküszöbe, egyre zaftosabb anyagok kellenek.
Ja, lemaradt a forrás : Portfolio.
Nem akarok a járványhelyzeten gúnyolódni, és biztos unalmas az is, hogy mindig a H1N1 párhuzammal jövök. De ma is felmegyek az Indexre, és mi fogad?
Tünetmentesek voltak, súlyos szövõdményekkel kerültek kórházba a koronavírus-fertõzés után
Alcím: "Csak a Heim Pál kórházban 40 gyereket kezeltek az intenzív vagy a belgyógyászati osztályon." Az anyag az Rtl híradójából való, onnan vette át az Index.
Megint azt látom, hogy a történelem ismétli önmagát. Tisztán emlékszem, hogy 2009-ben ugyanez volt. A magyar lakosság nem fogadta kitörõ örömmel a H1N1 oltást, mert nem láttak különösebb veszélyt a H1N1-ben. (Mint azt az EU évekkel késõbb elismerte, nem is volt különösebb veszély, de az oltáson egyes cégek nagyon meggazdagodtak.) És akkor betettek a híradóba híreket arról, hogy kismamák haltak meg H1N1-ben, meg fiatalok. És úgy már többen mentek oltatni magukat.
Most ugyanez van. És ugyanúgy. Eddig nem volt szó kismamákról, most már a kismamás híreket tolják Izraelben. Eddig nem volt fontos az Indexnek, hogy naponta hány 50 év alatti halt meg, és melyik nap hány éves volt a legfiatalabb áldozat. Csak amióta látni, hogy a magyar lakosság óvatos az oltással kapcsolatban. Ha meg már az 50 év alatti áldozatokkal ijesztgetés sem elég, akkor jön a mostani hír a gyerekekrõl.
De már "visszább" is mentek, mert nemrég olvastam, hogy magzat kapta el a koronavírust az õt hordozó anyától.
A holnapi hír szerintem az lesz, hogy elõzõ életünkben is elkaphatjuk a koronavírust.
Nézd a másik oldalát is. Ha ezek az információk valósak, de pánik elkerülése végett nem teszik közzé, késõbb mégis kiderül, akkor az áldozatok hozzátartozói fejeket követlenek (jellemzõen politikus fejeket).
Nem kötelezõ beoltatni magunkat, sem a gyerekeinket. A libertariátus eszme szerint nem az államnak (médiának, celebeknek, influencereknek, stb.) kellene megmondania, hogy mit csináljon az állampolgár. Persze tisztában vagyok vele, hogy jelenleg nem ebbe az irányba halad a világ. Sokan azt akarják, hogy valaki mondja meg, hogy mi a faxot csináljunk, de ha rosszat mondott, akkor vállalja a felelõsséget. Más kérdés, hogy mit segít az áldozatokon, ha a döntéshozó politikus sittre vágják?
Nem tudom. Szerintem a kormány így is intenzíven és egyértelmûen javasolja az oltást. A médiumok többsége szintén. Nem hiszem, hogy bárki is azzal támadhatná Orbánékat, hogy miért nem ajánlották jobban a vakcinát.
De én azt nem értem, hogy ha 10 hónapja már hivatalosan is világjárvány van, és Magyarország már a második hullám leszálló ágában jár, akkor eddig miért nem volt "felkapott" a sajtóban a kismama/fiatal/gyerek/magzat/elõzõ élet vonal? Eddig nem volt ilyen? Ugyanez a "bajom" a mutációkkal is. Eddig nem voltak, az oltások megkezdésével meg hetente jön egy új? Hogy minden héten le lehessen írni, hogy a vakcina az ellen talán nem hat, és továbbra is kellenek a lezárások, vagy akár szigorítani is kell a lezárásokon az aktuális mutáció miatt (lásd pl. Merkel)?
Az elején én nem voltam ennyire szkeptikus. És most sem a járvány tényével kapcsolatban vagyok az, mert aki a legfontosabb számomra, Õ elég durva tünetekkel ment át rajta, pedig fiatal. Úgyhogy nem viccelek ezzel. De amit most látok, az már egy nagyon átlátszó cirkusznak tûnik. Mintha direkt oda akarnának eljutni minden országban, mint ami most Hollandiában zajlik, zavargások, összecsapások. Ma is címlapra tette az Index, hogy a 2021-es évben minden így marad. Ma épp Jakab Ferenc beszélt errõl. De ezt már meghallgattuk az elõzõ hónapban a miniszterelnöktõl. Miért erõltetik, hogy ezt is újra meg újra címlapra kell tenni, hogy 2021-ben semmi sem fog változni? Ez már az emberek tudatos hergelése.
2017-es felvétel, az elsõ 1 perc 15 másodperc a lényeg.
https://www.youtube.com/watch?v=57HrquNcc5E
Bocsánat, látom, hogy van teljes verzió is:
Csatolmány 8900
Szeszák Gyula is írt újat. Néhol megszalad a fantáziája, de azért vannak érdekes gondolatai. Nagyon hosszú, egy-két gondolatát megpróbáltam összefoglalni, de még itt is hosszú lett. Akit nem érdekel, ugorgya át nyugodtan. :)
Vuhan légvonalban 7900 km Budapesttõl. A vírust az elején még a WHO sem vette komolyan, hiszen elvileg csak repülõgéppel hordható szét. Az pedig megakadályozható, vagy legalábbis jelentõsen lassítható, ha a személyzetet és az utasokat rendesen ellenõrzik. Valamiért viszont a vírus „nagy ugrással” terjedt szét, amire nem adtak hivatalos, illetve tudományos magyarázatot. Ezért jöttek aztán az 5G stb. összeesküvés-elméletek. A terjedésrõl azt írják:
„…2019 novemberében kezdõdött a járvány Kína kellõs közepén, Vuhanban (a mai feltételezések szerint egy húspiacon, valamilyen állatról [talán denevérrõl] emberre terjedve) és alig másfél hónapra rá, 2020 januárjának közepére a vírus már meg is jelent Európában (egyszerre több helyen is). Közben elárasztotta Iránt és Dél-Koreát, mely országokban a helyi adottságok miatt (Iránban a vallási szokások okán, Dél-Koreában pedig a hatalmas népsûrûség miatt) robbanásszerû sebességgel szaporodott el. Ez alatt Európában Olaszország és Spanyolország egyetlen hónap alatt (február közepére) lett fertõzés sújtotta terület: Olaszországban február 21-én hunyt el az elsõ áldozat és március 9-én került karantén alá az egész ország. Következett Németország és Franciaország (kiemelkedõ fertõzésszámokkal), majd szinte minden európai ország.”
Itt van egy térkép is, ami térben és idõben ábrázolja a vírus robbanásszerû, sugárirányú terjedését.
De erre nincs magyarázat. Ha a covid képes légvonalban sugárirányúan terjedni – ahogy látjuk, képes –, akkor kell, hogy legyen vivõanyaga, nem? A gyógyszer-technológia tankönyv szerint: „Vivõanyagnak nevezzük a folyékony halmazállapotú gyógyszerkészítmények hatóanyagának/hatóanyagainak egy vagy több segédanyagból álló hordozó rendszerét.” A vírus nem folyékony halmazállapotú, de akkor mi a hordozórendszere? Hogyan tudott ennyire robbanásszerûen, radiálisan elterjedni? Tüsszögéssel, köhögéssel ez lehetetlen, nem? Nem az a kérdés, hogy ha leköhög egy fertõzött, akkor elkapom. Hanem az, hogy hogyan tarolta le mondjuk Brazíliát. Odarepült valaki Vuhanból és elkezdett köhögni?
Tavaly októberben az amerikai járványügyi hivatal (CDC) elismerte, hogy a vírus a cseppfertõzés mellett levegõben is terjed. Mármint aeroszol úton: „A világ aeroszol-szakértõi viszont már hónapok óta arra figyelmeztetnek, hogy a fertõzöttek szimpla ki-belégzéssel ennél apróbb, száz mikrométeresnél kisebb cseppeket is permeteznek, melyek nemhogy nem hullnak azonnal a földre, hanem akár órákon át is képesek a levegõben lebegni, és két méternél jóval nagyobb távolságot is megtehetnek. (…) Azok a fertõzöttek, akiknek nincsenek tüneteik, a vírussal teli aeroszolokat ezerszámra, az ennél nagyobb cseppeket jóval kisebb mennyiségben szórják szét beszéd és légzés közben. Vagyis sokkal valószínûbb, hogy valaki aeroszolt lélegezzen be, minthogy cseppek spricceljék le, így inkább a levegõben terjedésre kéne koncentrálnunk”
De ha ez így van, akkor majdnem tökmindegy a maszk, a 2 méter meg a kézmosás. És akkor ez magyarázat lehet arra is, hogy sokan azt mondják, hogy betartották az óvintézkedéseket, és nem tudják elképzelni, hogy hogyan fertõzõdtek meg. Például Sas Józsefrõl is azt nyilatkozta a felesége, hogy teljesen érthetetlen, hogy hogyan kaphatta el.
Egy helyett két maszk lesz az új trend?
"Ahogy felgyorsult az új koronavírus-variánsok terjedése, egyre több szakember javasolja hatékonyabb maszkok viselését. Az FFP2 maszk alternatívája lehet, ha a textilmaszk alá egy sebészi maszkot is felveszünk."
Támogatom az ötletet, és tovább is fejleszteném: két maszk (illetve a harmadik hullámnál már három, a negyedik hullámnál négy, és így tovább) és azon egy gázálarc vagy egy bukósisak. Szintúgy rendszerbe foglalnám, hogy ahányadik hullámnál tartunk, annyi pár kesztyût viseljen a polgár.
Továbbá a két méter távolság duplázását is javaslom hullámonként. Itt viszont felvetõdik egy teoretikus probléma. Mégpedig: ha hullámonként duplázzuk az egymás közötti távolságot, akkor - amennyiben igazuk van a lapos Föld híveinek - egy idõ után nem tudunk tovább hátrálni, mert leesnénk. Ha pedig a Föld gömbölyû, akkor ha mindketten hátrálunk, egy idõ után elkezdünk közeledni, és a végén újra ott találjuk magunkat egymás mellett.
Nem lenne egyszerûbb ha betiltanák a lélegzést? Ha levegõ se ki, se be, akkor nem terjedne a vírus. Mind meghalnánk, de nem Covidban, tehát megérné betiltani! :thumbup
Én gondolkodtam egy nagy kapacitású házilagos légzõkészüléken, de több helyen megbukott a gondolatmenet.
Az egyik, hogy borzalmasan nagy felületet kell fertõtleníteni használat után, a másik hogy vagy megrémülnének egyesek, míg mások körberöhögnének.
A Pfizer oldalán egy írás: A vakcinagyártás összetettsége
Azt írják, hogy járványveszély esetén szóba jöhet a vakcina gyorsított engedélyeztetése. Ha ilyen gyorsított eljárás van, akkor a fejlesztés második fázisa után már megadható a forgalmazási engedély.
Igen ám, de a második fázis lezárásáig a saját írásuk szerint 6-10 év telik el. Vagyis még járványügyi gyorsított eljárás esetén is 5 és 10 év közötti idõnek kellett volna eltelnie ahhoz, hogy a koronavírus elleni vakcina forgalmazható legyen.
Ha nem lenne gyorsított eljárás, akkor még ezt követné a nagyobb létszámú klinikai vizsgálatok akár 5-10 éves harmadik fázisa, és csak utána lenne megadható az engedély.
Eredetileg én nem gondoltam, hogy több éves, vagy akár teljesen állandósított maszkozást akarnak bevezetni. Most pedig úgy néz ki, hogy ezzel számolnak.
Azt viszont nem hiszem, hogy éves viszonylatban ideális vagy higiénikus lenne a mindennapi maszkhordás. Még gyakori maszkcserénél sem. De az emberek már látják, hogy évekrõl beszélünk, úgyhogy a pénz miatt ugyanazt a maszkot hordják sokáig. Már én is ráálltam, hogy egy hétig simán ugyanabban a maszkban megyek dolgozni. De nem ez a lényeg. Hanem az állandósított maszkviselés.
Ja, még annyi, hogy egy sürgõsségi orvostól olvastam azt, hogy nyilván a sebészi maszk a mûtõben egyszer használandó, de kórházon kívül nyugodtan vegyük fel többször ugyanazt a maszkot. Fõleg, ha mondjuk csak negyedórás bevásárlásokra hordjuk. És ha muszáj, akkor 1-2 alkalommal ki is lehet mosni. Õ is azt írja, hogy ideálisan mindig újat kellene felvenni, de egy világjárványban ez szerinte sem lenne gazdaságos, és környezetkímélõ sem.
Szerinte nincs egészségügyi kockázata a huzamos maszkviselésnek.
Viszont most tûnt fel, hogy õ is aeroszolos terjedésrõl írt novemberben. De akkor továbbra is itt a kérdés, hogy olyan kis részecskék ellen hogyan véd egy átlagos maszk? Meg ha aeroszol, akkor tényleg majdnem mindegy a két méter és a kézmosás is, nem?
Szia,
Mit ertesz az alatt, hogy rendesen ellenorzik?
En ezt: 100%-os izolacio kezdete, 10 nap varakozas, PCR teszt, 2 nap varakozas, PCR teszt, innentol mehet a csoport-izolacio (pl. felszallni repulore).
Nyilvanvalo, hogy ezt nem fogjak megcsinalni a legitarsasagok, kulonos tekintettel az osszesen 12 nap varakozasra ugy, hogy kozben az utasok egymastol is teljesen el vannak szeparalva, es kozben csak sterilizalt dolgok (kajatol az uj torolkozig minden) kerulhetnek be hozzajuk.
Azt lassatok, hogy a lakossagra vonatkozo szabalyoknak nem az a celja, hogy kulon-kulon megvedjek az embereket, vagyis hogy 100%-ban csokkentsek a fertozes eselyet, hanem az, hogy kb. 1/3-ra csokkentsek a fertozes eselyet, mert igy (az eredeti COVID-19) fertozes lecseng.
Termeszetesen barkinek szabad jobban csokkenteni a fertozes eselyet, ha azt szeretne. Peldakent (fejbol) idezem azt, hogy hogyan kell levenni a ruhat a kinaiak szerint:
-felso kesztyu eldobasa
-also kesztyu fertotlenitese
-uj felso kesztyu felvetele
-arcpajzs levetele
-kez fertotlenites
-koteny levetele
-felso kesztyu levetele
-also kesztyu fertotlenitese
-labzsak levetele
-kezfertotlenites
-belepes a kovetkezo szobaba
-kezfertotlenites
-FFP3-as maszk levetele
-kezfertotlenites
-kopeny levetele
-kezfertotlenites
-cipo levetele
-also kesztyu eldobasa
-kezfertotlenites
-atlepes a kovetkezo szobaba
-kezfertotlenites
-also ruha levetele
-kezfertotlenites
-zuhanyzas
-masik iranyba tavozas
Illetve, ami meg nagyon fontos, hogy a fenti arrol szol, hogy az ember hogy jo ki a fertozott teruletrol, az kulon kenyelmetlenseg, ha valami targyat magaval akar vinni. A targyak egy resze eseten ez nem gond, hiszen vagy autoklavban, vagy gaz-sterilizatorban lehet sterilizalni, de van, amit nem, pl. zoldsegeket es husokat tipikusan kompromiszummal lehet sterilizalni (ertsd: mellekhataskent a nyers husbol kozben sult hus lesz :-)).
Tehat ha valaki azt mondja, hogy erthetetlen, hogy minden ovintezkedest betartva megfertozodott, akkor vissza lehet kerdezni, hogy tenyleg a fentieket betartotta? Minden pisiles elott? Vagy csak 50 esetbol 49-szer tartotta be, mert egyszer hasmenese volt, es szaladni kellett?
Bel
Március elsejéig érvényben maradnak a korlátozások
Nincs mirõl beszélni. Amúgy azt is mondták, hogy melyik év március elsejéig?
"Mit ertesz az alatt, hogy rendesen ellenorzik?
En ezt: 100%-os izolacio kezdete, 10 nap varakozas, PCR teszt, 2 nap varakozas, PCR teszt, innentol mehet a csoport-izolacio (pl. felszallni repulore)."
Nem tudom. :) Nem ez volt igazán a lényeg, hanem inkább azon morfondírozom, hogy ez hogyan tudott ilyen gyorsan és ekkorát robbanni sugárirányban Vuhanból, szinte egyszerre a világ minden táján. Minden országba ugyanakkor repült el egy-egy vuhani lakos, és mindenhol minden utcát összeköhögtek? :) Nyilván ironizálok, de ezt a "turizmussal széthordták" magyarázatot nagyon gyengének gondolom.
"Azt lassatok, hogy a lakossagra vonatkozo szabalyoknak nem az a celja, hogy kulon-kulon megvedjek az embereket, vagyis hogy 100%-ban csokkentsek a fertozes eselyet, hanem az, hogy kb. 1/3-ra csokkentsek a fertozes eselyet, mert igy (az eredeti COVID-19) fertozes lecseng."
Tisztelem az optimizmusodat, de még ha csak 2019. novembertõl számoljuk is a vírus megjelenését, akkor is itt van a történet kb. egy és negyed éve. Láthatóan az eredeti coviddal sem kezdenek nagyon semmit, csak a korlátozásokat hosszabbítgatják minden országban az oltások mellett is. És még csak az elmúlt egy hónapban kezdték el felfedezni mindenfelé az állítólag durvább mutációkat, amikrõl mindig leírják, hogy semmit sem tudni arról, hogy hat-e ellenük a vakcina.
Augusztus közepén is optimista voltál, amikor ezt írtad nekem:
"Az EU megrendelt 700+200 millio adag vakcinat (az egyik gyartototol 400, a masiktol 300 milliot, a 3-tol rendeles alatt van 200 millio), ezzel jutna minden EU lakosnak 2 db! (...) Az elso 400 millios tetelbol a Magyar kormany kert 5 milliot. Szerintem ez egy realis mennyiseg (pontosabban szerintem a gyartonkent ennyi realis mennyiseg), hiszen ez az emberek tobbsegenek eleg,"
Aztán sajnos látjuk, hogy mi van: kb. Izrael kivételével mindenhol leállt a mutatvány, mert elfogyott a cucc, és az EU tehetetlenül vitatkozik összevissza. Szerintem ez elõre borítékolható volt. Még egyszer mondom: én támogatom az optimizmust, és legyen igazad! De egyelõre nem érzek valódi szándékot a járvány megfékezésére. Vagy ha szándék van is, a tudásanyag láthatóan nincs még meg a covidról - bármilyen magabiztos nyilatkozatok is születnek.
"El akarjuk kerülni a harmadik hullámot, de ezért fenn kell tartani a mostani szabályokat, amelyeket március 1-ig meghosszabbítunk – szögezte le."
(mandiner)
Úgy beszél, mintha a második hullámot a korlátozásokkal elkerülték volna.
Szia,
Pedig a turistak tenyleg barmilyen fertozest szet tudnak hordani.
Nem kezdtek semmit? A vakcinafejlesztok 1 ev alatt elvegeztek egy normalisan 10-20 evig tarto munkat.
Elfogyott?
Magyarorszagra eddig 402 ezer adag erkezett meg, amibol beadtak 187 ezer adagot!
Bel
Hát, ha ez köhögõ kínai turistáktól terjedt el úgy, ahogy a korábban belinkelt térkép ábrázolja, illetve a belinkelt szöveg leírja, akkor tényleg "le a kalappal" a turisták elõtt.
De mi változott a beadott 187 ezer adagtól, ha a beoltottak ugyanúgy fertõzhetnek, és ugyanúgy tartaniuk kell minden óvintézkedést? (Korábban belinkeltem az illetékesek egyértelmû nyilatkozatait.) A WHO szerint 80-85 %-os átoltottság kellene (Szlávik 60-70-et mond). A toronymagasan világrekorder Izraelben 30 % kapta meg az elsõ, és olyan 15 % a második oltást. Az az eddig érkezett 402 ezer adag egy hangyabokányit kevés lesz.
A beadott 187 ezer adag ellenére pedig éppen ma hosszabbították meg változatlanul a korlátozásokat - miközben túljutottunk a második hullámon. Éppen most véreztetik ki a turizmust és a vendéglátást.
Azt, hogy 10-20 év helyett 1 év alatt fejlesztettek ki egy elrákosított sejtvonalakkal dolgozó, és a beoltottak sejtjeit genetikussn programozó vakcinát, azt nem örömteli hírnek gondolod, ugye?
Szia,
De, oromteli hirnek gondolom, hogy 11-21 ev helyett 2 ev alatt lesz olyan atoltottsag, hogy feleslegesek lesznek a korlatozasok. :-)
Sajnos szerintem egy par honapot ki kell meg birni a mostani kozep-szigoru korlatozasokkal (mert azt ne felejtsuk el, hogy pl. Kinaban volt arra pelda, hogy az emberek nem lephettek ki az utcara se!), es utana is az az esszeru, ha fokozatosan csokkennek a szigoritasok az oltottak eseteben.
Elso lepeskent a tervezett muteteket kellene engedelyezni, mert azok halasztasa igen sok szenvedest okoz!
ui. alapvetoen a turizmusnak a januar-februar gyenge eve szokott lenni, ott az a lenyeg, hogy nyaron jon-e a 3. (4.?) hullam.
Bel
Az ismert tény, hogy én a munkahelyen kívül nem járok sehova. :) Szóval ha az én életembe ennél drasztikusabban nem nyúlnak bele a korlátozásokkal, akkor személy szerint évtizedekig is ellennék így.
Legyen igazad, és ne kezdjék elölrõl, aztán megint elölrõl, aztán megint elölrõl a történetet a tetszõleges számú mutációval.
De akkor ezek szerint téged nem aggasztanak az immortalizált sejtvonalak, és a sejtjeinkbe genetikusan "belenyúló" új technológia - ennyire sebtében "összedobva"? (Laikusként olvasgatva én ennyit értettem meg belõle, a múltkor belinkelgettem az anyagokat.) Amerikában és Norvágiában eddig elég sok rossz tapasztalat lett vele - ezek tehát a rövid távú problémák.
Norvágia nem egy új állam, Norvégiát akartam volna bevésni. :)
Ja, ez kimaradt, hogy: a vendéglátás és a turizmus korlátozása nyilván nem most kezdõdött. Tehát nem azt kell nézni, hogy a január meg a február egyébként sem szokott nagy bevételt hozni, hanem azt, hogy mióta nincs bevételük, mióta kell zárva lenniük, és meddig bírják ki a csõdig. Ha nyár elõtt lehúzzák a rolót, akkor már mindegy nekik, hogy nyáron mekkora lesz a forgalom. Lassan egy éve, hogy a WHO bejelentette a világjárványt.
Plusz még egyszer mondom: Gulyás(kommunizmus) úgy beszél a harmadik hullám elkerülésének és a korlátozásoknak a kapcsolatáról, mintha korlátozásokkal sikerült volna elkerülniük a második hullámot. Ha jól emlékszem, egy ideig konkrétan "rekordszámú" halálozási adatok voltak Magyarországon a térség országaihoz képest.
"A védõoltás kapcsán rengeteg a bizonytalanság, ami egyszerûen abból fakad, hogy még a betegség megértésére sem volt túl sok idõnk. Például kulcskérdés, hogy mennyi ideig marad fenn az oltás adta immunitás, de hogyan tudnánk rá válaszolni, amikor jelenleg még azt sem tudjuk, hogy maga a kiállt betegség meddig tartó immunitást ad. Egy másik kérdés, vajon vannak-e olyan immunológiai markerek, amelyekbõl jól lemérhetõ, hogy az alany mennyire vált védetté a betegség ellen. Ilyenek hiányában vagy meg kell várnunk, amíg a próbákban részt vevõ alanyaink spontán megfertõzõdnek, vagy szándékosan meg kell õket fertõzni – mindkettõ sok kérdést vet fel. Nem tudjuk továbbá, hogy az oltás a megfertõzõdés és a kórokozó terjesztése ellen is véd-e, vagy csak a megbetegedés ellen. Utóbbi esetben nem lesz közösségi immunitási hatása."
(mta.hu, 2020. 06. 15.)
Az eddig ismertetett nyilatkozatok szerint az oltás nem véd a terjesztés ellen. Az MTA-cikk szerint, ha nem véd a terjesztés ellen, akkor nem lesz közösségi immunitási hatása. Viszont amíg nincs "nyájimmunitás", addig ugyebár maradnak a korlátozások.
Reggel ez volt az Index címlapján: A védõoltásban kételkedõk orosz rulettet játszanak
Valami mikrobiológus írta.
Most megnéztem az egy héttel ezelõtti adatot. Addig 11 713 ember halt meg Magyarországon valamiben, miközben kimutatták nála a koronavírus fertõzést. A 11 713 emberbõl 349 fõ volt 50 év alatti. Ez kevesebb, mint 3 %. A 11 713 pedig a lakosság egy ezreléke.
Tehát 50 éves kor alatt a lakosság egy ezrelékének a 3 százaléka (0,003 %) sem halt meg. És még náluk is csak annyit tudhatunk, hogy valamiben meghaltak, és kimutatták náluk a fertõzést.
Ez megint egy qrva jó vészjósló, hatásvadász cím. De orosz rulettnél egy a hathoz a golyó esélye, nem egy az ezerhez. Vagy pláne, ha az 50 év alattiak arányát nézzük. Úgyhogy elég messze van az oltás elutasítása az orosz rulett játéktól.
Ugyanez az arány a 60 év alattiaknál nincs 9 %: a 11 713 fõbõl 1049 hatvan év alatti halt meg. Az is messze van az egy a hathoz aránytól.
Szia,
Alapvetoen 10 eve keszitenek mRNS vakcinakat, csak mivel normalisan ennel hosszabb ido egy uj emberi vakcina elkeszitese, ezert nem volt engedelyezett mRNS vakcina (allatok szamara volt eddig is).
Tehat rovid ideje van ilyen vakcina fejlesztve, de ez a rovid ido kb. 10 ev.
Zart ettermek problemajahoz: ha az EU altal adott 1530 milliard Ft-nak csak a 80%-t lopnanak el, akkor jutna tamogatasra 300 milliard Ft. Ebbol lehetne adni egymillio embernek fejenkent 300 000 Ft-ot. Ha semmit se lopnanak el, akkor meg masfelmillio Ft-ot. Mindezt ugy, hogy a magyar allam egyetlen fillert sem ad!
Bel
"Nem oltatná be magát a kínai vakcinával Zacher Gábor – mondta a toxikológus az ATV Civil a pályán címû mûsorában. Szerinte nagyon keveset lehet tudni a kínai vakcináról, és míg a a Pfizer vakcina leirata 20 ezer oldal, a kínai oltóanyagé néhány száz – érvelt a szakember."
(Index)
Megint a hülyeség, a ferdítés, az úgy néz ki, mintha mondtam volna valamit, de közben nem mondtam semmit. Most minek emlegeti a 20 ezer oldalt? Hányat olvasott el a 20 ezerbõl? Hányat olvasott el a kínai vakcina több száz oldalából? Pénzt kap valahonnan ezért, hogy keveregjen az ATV-ben? Most ez megint egy politikai szarkavarás: Orbán a kínaiban bízik, akkor az ATV-nek rögtön kell vergõdnie valamit.