Eredeti hozzászóló
Ged
Szerinted hány embert tud beoltani naponta egy körzeti orvos, reálisan? Úgy hogy közben ne legyenek elhanyagolva a sürgõs esetek?
Szervezés, hozzáállás kérdése. Ha fontos az oltás, akkor ne a dokumentációra fordítsák a több idõt, biztos, megoldható lenne, hogy csak egy helyre kelljen jelenteni. Egyébként mi az a három hely, ahová jelenteni kell?
A megfigyelés párhozamosan történik, a rendelõn kívül. Beadják 10 embernek, akik várnak a váróban, ha valakivel gáz van, akkor intézkednek, nem? Ha muszáj, idõben el lehet tolni a betegeket, ez szervezés kérdése.
Egy hozzátartozóm már túl van az elsõ oltáson. Tíz embert berendelt a doki. Aki nem tudta otthon kinyomtatni és kitölteni a nyilatkozatot, az a helyszínen kapott és ott töltötte ki. Persze volt olyan "jóképességû" akinek ez se ment elsõre. Volt aki nem akarta megadni a telefonszámát (amin az orvos már elõtte felhívta) és az email címét (amit a regisztráció alkalmával már megadott) Persze a megfelelõ hozzáállás sokat lendítene a dolgon. A tíz ember egy óra alatt megkapta az oltást, vártak fél órát az utolsó vakcina beadásától számítva, aztán mindenki hazaengedtek.
Másfél óra volt a betegeknek, 1 óra az orvosnak (plusz az adminisztráció, amirõl nincs infóm, de nyilván két oltás között zajlik az adminisztráció nagy része)
Nem állítom, hogy nincs olyan rendelõ, ahol nem férnek el legalább 10-en. Én még nem jártam ilyen kis rendelõben, ebbõl indultam ki.
Én nem érzem túlzásnak a napi 10 tíz oltást, miközben a mérleg másik oldalán naponta 50-60 halott, több ezer fertõzött és egy lezárt ország van. Nemakarásnak nyögés a vége. Persze ennek a számolgatásnak nincs sok értelme a jelenlegi helyzetbe, mivel naponta nem érkezik be 100.000 adag vakcina.
Én csak a praxisok számából kiindul saccoltam, nem ragaszkodom a napi 100.000 oltáshoz, Ha csak a fele igaz, akkor is beoltható két millió ember 40 nap alatt.