Na ebbõl megint egymás közti mutyizás lesz, vagyis mutyikerítés.
Megerõsített határvadász századokat, az a megállítóerõ, és gyorsított kiutasító ügyintézést. :D
Printable View
Azért figyelitek?
22 milliárd forint osztva 175 kilométerrel = 125.714 forint / MÉTER !
Ez aztán a k.rva drága kerítés.
Az egész egy színház a népnek, a háttérben meg néhányan jól keresnek a mûsoron.
Utána néztem, profi (porszórt, hegesztett) kerítésnek 1 oszloppal kb. 50 ezer forint (nettó, nem tudom, az állam visszaigényelhet-e áfát) lehet (nem találtam 4 méter magasat, számoltam) métere anyagköltségben.
Szép munkadíj a maradék 75 ezer forint (ha a másiknál áfásan számolom, akkor "csak" 62) méterenként (nem valószínû, hogy 1-2 óráig tartana 1 méter összerakása), kijöhet belõle 1-2 semmittevõ fõvállalkozó.
"Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatta a megyei rfk szóvivõje, Szenti Szabolcs vasárnap. A legnagyobb csoportot délután Ásotthalom külterületén fogták el a rendõrök, ott 104 afgán, 17 bangladesi, 12 szíriai és 7 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Eddig a legtöbb, 1296 határsértõvel szemben pénteken intézkedtek a rendõrök Csongrád megyében."
Hétvégén összesen 4235 határsértõ ellen indult eljárás
"A korábbi hétvégéknél jóval több, összesen 4235 határsértõt fogtak el a rendõrök országszerte péntektõl vasárnapig. A rendõrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 1424, szombaton 1333, vasárnap 1478 volt az elfogottak száma."
Szerintem nem számoltátok a NATO drótot bele. De azért meglepne, ha történhetne beruházás mutyi nélkül.
Milyen 22 milliárd????Idézet:
A kivitelezés pontos költsége a technológia függvénye, a kormány az alapanyagokra és a közvetlen munkaköltségre 6,5 milliárd forintot különített el - tette hozzá.
Már megint a baromságon beszélgettek!!!! Vazze ne legyetek már ilyen birkák,hogy minden sz.rt bevesztek és hülyeségeket,korrupciót vizionáltok mindenben!
Titeket fog védeni vazze!!!!!!
Az összes újság 22 milliárdot ír. 6,5-rõl én még nem is hallottam.
"Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtökön korábban azt mondta, a kerítés 20-25 milliárd forintba kerülhet, de ezt a kormányülésen többen túlzónak ítélték."
Az mondjuk igaz, hogy "a Népszabadság értesülései szerint", ami jelentheti azt is hogy a Népszabadság pofátlanul hazudik. Az összes többi hírportál tõlük vette át a 22 milliárdot.
Persze a 6,5 milliárd is sok lenne. Annyiból 1000 határõr 3 éven át teljesíthetne aktív szolgálatot és még a felszerelésükre is jutna belõle pénz. Ha a kerítésnek nincs haszna, akkor egy gombóc fagyi ára is túl sok érte.
Kicsit többért. Amúgy természetesen lelkesen védenék, mert jobb mint 50-ért 40 fokban répát kaszálni közmunka keretében. A robotolásnál jobb. Meg a rendõrök jelenleg is minimálbér körül keresnek. Most õk intézik a határátlépõk dolgait. Úgyhogy nem látom miért lenne gond a minimálbér, ha most is olyanok végzik a munkát akik jelenleg is minimálbér körül kapnak. Annyi lenen a különbség hogy lenne néhány ezer új munkahely, ami kivételesen nem közmunka lenne 50-ért, hanem valami normálisabb 120 nettóért / 190 bruttóért.
"A pénznek viszont nincsenek hiányában, nagyjából 5-10 ezer euró az átlag ami egy migráns zsebében lapul, mikor beérkezik Magyarországra."
Meg tömérdek aranyékszer, meg legújabb okos telefonok, meg mindenféle. Nem irigységbõl mondom, csak azt nem értem hogy miért vannak mind csöveseknek beállítva, ha egyszer egyáltalán nem azok? (Legalábbis egy jelentõs részük.)
Itt már rég NATO csapatoknak kellene az unió déli határán rendet fenntartani és megállítani az inváziót. USA parancsára persze 5 perc alatt sokmillió eurós hadgyakorlatot rittyentenek, ha meg vészhelyzet van, megy a lapítás.
Be kell látni, hogy az már nem csak az egyes tagállamok problémája és nem lehet megoldani kötelezõ kvóták bevezetésével.
Késlekedés nélkül oda kell állni az unió határára és bemutatni a stopptáblát ezeknek.
A szaros kis csirkehálónk nem lesz elég egy invázióhoz
https://szabadriport.files.wordpress...orlc3b3k-1.jpg
http://media.npr.org/assets/img/2015...fd2.jpg?s=1400
https://postmediacanadadotcom.files....its-on-top.jpg
http://www.barenakedislam.com/wp-con...1657469940.jpg
http://www.google.hu/imgres?imgurl=h...IVxSDbCh3Elgn2
:eek:
http://index.hu/belfold/2015/07/24/m...si_kozpont_tek/
Azt mondjuk nem értem hogy hogy próbálják ezt az alakot a Jobbikra húzni, mikor a régi gárdának nem volt kapitánya, az új gárdának meg nem volt túl sok köze a Jobbikhoz, még még ha lett is volna, ezt az arcot már vagy 5 éve kirúgták belõle. Hogy ezt politikai propagandacélokra használják fel ahhoz azért nagyot kell manipulálni a valóságon.
Ha tényleg illegális bevándorlóknak szervezett utat, fõleg ha pénzért, akkor embercsempész. Az elég komoly bûncselekmény lehet. Hány év letöltendõt ér az? Kettõt? Hármat?
Zsömlét és Pick szalámit hagynak maguk után a menekültek
http://www.delmagyar.hu/tudosito/zso...ultek/2439065/
+
Idézet:
Az "utazók" többsége, mintegy 80-90 százaléka 18-35 év közötti, pénzzel és kommunikációs eszközökkel felszerelt fiatal, aki nem kér és nem fogad el segítséget - számolt be a migrációval kapcsolatos tapasztalatairól a Baptista Szeretetszolgálat elnöke a Magyar Hírlap hétfõi számában.
"Megdöbbentõ, hogy mennyi pénz van náluk" - Helyzetjelentés Ásotthalomról
Idézet:
A csoportot zömében férfiak alkották, de néhány nõ és gyermek is volt köztük. Számomra nem hatott újdonságként, mikor alkalmi informátorom elmondta, hogy összességében körülbelül hetven százalékban életerõs férfiak érkeznek az országba, iratok és személyi azonosítók nélkül.
Idézet:
A pénznek viszont nincsenek hiányában, nagyjából 5-10 ezer euró az átlag ami egy migráns zsebében lapul, mikor beérkezik Magyarországra. Megköszönve az információkat, indultam tovább a határátkelõ irányába, ahol az alig néhány kilométeres szakaszon több kisebb migráns csoporttal is találkoztam. Ezek kizárólag aktívkorú, 20-40 éves férfiak voltak. Mindegyikük kivétel nélkül egy könnyû hátizsákkal felszerelkezve és szemmel láthatóan jókedvûen haladt Ásotthalom irányába.
forrásIdézet:
Beszélgetésünk közben õ is elmondta, hogy megdöbbentõen sok pénzzel rendelkeznek a bevándorlók, nem ritka, akinél ötmillió forintnyi euró is meglapul. Továbbá a legmodernebb mobiltelefonok és táblagépek szinte mindegyiknél alapszinten megtalálhatóak. A többségük egyébként azt sem tudja, hogy most jelenleg hol van és azt sem, hogy hová tart.
Pár komment a buszos képhez. :duhos:Idézet:
GYANÚS RENDBEN VANNAK EZEK A KUPACOK! CSAK NEM MEGRENDEZETT FOTÓ?
A menekültek a vallásuknak megfelelõen nem esznek sertés húst.! A kupac pedig nagyon gyanús, mert ha menekülteket szállító buszról van szó képtelenségnek tartom, hogy átlépték a földre dobott élelmet. Inkább utólag került fel tálalásra a buszra. Szerintem ez az uszítás kategória.
Ez a "mohamedán szemetelési kultúra"? Szep rendezett kupacban elhelyezni a "szemetet", szortírozva, hogy a fotón jól kivehetö legyen? EZT CSAK AZ A BAROM HISZI, aki a fotót csinálta! Ha nem akarja magára venni az inget, akkor azzal kell gyanúsítanom, hogy BENNÜNKET NÉZ HÜLYÉNEK! Az a kérdés föl sem merült a "jogosan föháborodóban", hogy MIÉRT mardtak érintetlenek ezek a még becsomagolt, tehát fölhasználható szendvicsek? Talán azért, mert sertéshúsból készült ételeket a muzulmánok vallási okokból ugyanúgy nem esznek, mint az izraeliták? Engem is kínáltak már jó szívvel - pirított hangyával sült banánlevélen, de akár hogy tukmálták, bár farkaséhes voltam, nem tudtam bekebelezni ezt a csemegét! Csak engem a busmanok nem fényképeztek le, és nem vádoltak arra, hogy hálátlan dög vagyok, meg nem is vagyok éhes!
Éppen ezt mondom régóta!Az embereknek fogalmuk sincs a világról,hajthatatlan,tömény butaság nyomja el a józan észt.Menthetetlen,ez a faj menthetetlen.Én már azon is csodálkozom ,hogy az emberek önállóan enni tudnak és nem vizelnek maguk alá(bocs tévedtem ,vizelnek)
ÁÁÁÁÁ.ennek az egésznek annyi!
Hadd mondjak valamit:
Ha körülnézünk a családi mondák között, kiderül hogy majdnem mindenkinek az õsei valamilyen nációhoz tartoztak. Szerbek, románok, lengyelek... németek. etc.
Akkor azok nem bevándorlók voltak? Vagy mindez tévedés, és mindenki Árpád apánkkal együtt lovagolt be, (migránsként!) a Kárpát medencébe, ja nem... azok honfoglalók voltak!? :confused:
Szinte minden NAGY magyarunk valamely náció tagja volt, utána lehet nézni! Olyan hogy színmagyar, igen necces esetekben fordul elõ!
Persze senki nem örülne egy néger unokának azt elhiszem, és a mendemondák szerint a négereknek "nagyobb" van! :haha:
A régi idõkben nem úgy mûködött a dolog. Nem volt olyan hogy illegális bevándorlás, illetve hatalmas területek álltak üresen, az ország több mint 90%-a erdõ volt, tiszta víz, annyi élõhely hogy kellett az ember és örültek mindenkinek. Voltak drákói törvények, kézlevágás, halálbüntetés, úgyhogy aki nem való volt egy helyre, az rövid úton távozott a másvilágra, mert a társadalom nem tûrte meg maga között. Nem migráció a honfoglalás. Egy területre érkeztek, ami nem ország volt. Magyarország az egy ország, ahogy az EU is országokból áll. 1000-2000 évvel ezelõtt sokkal másabb volt a helyzet mint ma. De gondolj a tatárokra, törökökre, mikor õk látogatták meg Magyarországot, akkor nekik sem örült a nemzet.
Meg arra gondolj hogy ki az aki beilleszkedik. Aki megteszi, azzal nincs gond. Ha látsz egy német, egy osztrák, egy orosz, egy szerb származású embert aki magyar, arról nem tudnád megmondani hogy honnan jöttek az elõdei 50-100-300-600 évvel ezelõtt.
Ma meg különösen érték a föld, víz, meg minden az országban. Aki menedéket kér, az kopogtasson. Illetve ne követeljen, ne a kertek alatt lopózzon mint egy tolvaj, és nem hiszem hogy többet kellene hogy kapjanak mint egy magyar ember.
Tudok most valakit aki Svájcban van. Reggeltõl-estig hajtják a munkában, nem kap se szalámit, se zsemlét, se palackos vizet. Mindent neki kell megvennie.
Az magyar aki magyarnak érzi és vallja magát, ilyen egyszerû a képlet. Egyébként meg, akik beolvadtak a magyar nemzetbe, nem illegális (azaz váratlan, nem kívánt) bevándorlók voltak más kultúrából és nem is élõsködni jöttek ide. A magyarok mindig is befogadóak voltak, a nagy európai nemzetekkel (pl. franciák) ellentétben.
A bevándorlók többsége életerõs, harcképes férfi - kb. 10%-uk tudja valóban bizonyítani, hogy a háború miatt menekül. Elsõsorban ahhoz hogy másokon segíteni tudjunk magunkon kellene segíteni (családok támogatása, egészségügy reformja stb.). Utána jöhetne mindenféle menekült - de akár a liberális jogvédõk is befogadhatnák õket az otthonaikba. :thumbup
Nem értem hogyha ennyi pénzük van miért nem fizettetik ki velük az ellátás, utaztatás költségeit. Ha pedig nem képesek alkalmazkodni a mi kultúránkhoz (ha valamelyikõnk kimegy az arabokhoz, afrikaiakhoz és megsérti õket ezzel mit csinálnának vele?!) akkor takarodjanak el innen - ilyen egyszerû.
Félretéve a tréfát és a gondolatébresztést:
Van itt néhány MIÉRT! És most nem a töltelék nõkrõl és gyerekekrõl beszélek! Az õ szerepük a cél elfedése.
Vajon miért hasonlítanak kísértetiesen a migránsok, Szíriában a kormány ellen harcoló "lázadókhoz"?
Vagy miért hasonlítanak az arab tavasz kirobbantóihoz? Miért vannak ellátva pénzzel és felszereléssel?
Mert most "Európa tavasza" következik, egy kicsit másképp. Ne legyen igazam!
A feszültségek nem keletkeznek, hanem keltik õket... valamely cél érdekében.
A pénz az szerintem is stimmel. A felszerelést fõként azok vihetik akiket nem kapnak el a hatóságok.
Habár lehet hogy a mobiltelefont és a hátizsákot is a felszerelések közé kéne sorolnom. :)
Addig jó bevándorló a bevándorló ameddig nem kötekedik, lázong és rombol. Ahelyett persze, hogy a megoldásokat keresné.
Nem tudom mi lesz a bevándorlókkal télen, de hideg lesz az nekik szerintem.
Havat még nem is láttak(talán az egyiptomiak tavaly) és nem érezték a -5; -10; -15 Celsius fokos hideget.
Ezt tetézi hogy sátortáborokat akarnak építeni. Nem tudom milyen sátrakat akarnak használni, de cidri lesz benne az alváshoz.
Persze egy hálózsákkal ez is megoldható. ;)
A kerítés építésrõl eszembe jutott néhány dolog.
Elõször is az, hogy hiú ábránd, hogy önmagában képes lesz feltartóztatni egy menekült áradatot. Igen komoly technikai és élõerõs védelem szükséges hozzá, hogy valóban mûködjön. Magán a kerítésen át lehet mászni, alá lehet ásni és drótvágóval szét lehet bontani.
Nagyon sok idõt töltöttem a zöld határon, ismerem a határvédelmet és az õrsök mûködési módját. Egy õrs átlagosan 15-20km határszakaszt tud felügyelni. A szerb szakaszra, terep adottságoktól függõen, legalább 10 õrsöt kellene létre hozni. Egy õrs minimum 3 századnyi élõerõ. A határõr szolgálata viszont más és több a sima katonáénál. Folyamatos járõr és õr szolgálat, portyázó, ellenõrzõ és felderítõ egységek kiküldése. A jogköre és feladata valahol a honvédségi és a rendõrségi között helyezkedik el. Magyarán szólva, katona és rendõr is egyben. A nap 24 órájában harci tevékenység végzése. Egyetlen egy laktanya is, külön egységet képvisel, képes önmaga cselekedni. Egészen más szakértelmet kíván meg a feladatok végrehajtása. A semmibõl nem lehet hivatásos határõr állományt elõteremteni. Csak a régieket lehetne visszahívni.
Annak idején, nagy segítség volt a határõr falvak létrehozása. Ha idegen érkezett a településre, akkor rögtön értesítették a laktanyát vagy a rendõrséget.
A felderítõ egységek civilben elvegyültek a pályaudvarokon, vonatokon és buszokon, folyamatosan követve a lehetséges határsértõket és irány vonalukról tájékoztatva az ügyeletet. Most miért nem teszik ezt?
A mûszaki zárhoz szükséges az elektronikus védelmi rendszereken kívül, a mechanikai jelzõberendezések megléte is. Szükséges a megfelelõ szállító eszközök, teherautók, terepjárók, lovak s a többi.
Nem egyszerû a semmibõl mindezt létrehozni. Nagyon nagy hiba volt a Határõrség megszüntetése. A valaha volt szakemberek szétszóródtak az országban, a világban. Nagyrészt a végrehajtó szolgálatot soha nem látott, akta tologató tisztecskék maradtak csak az állományban, már kék váll lappal.
Kíváncsi vagyok, mikor fognak rádöbbenni a politikusaink, hogy jól mûködõ Határõrség nélkül, nem lehet egy országot fenntartani.
A másik hülyeség, hogy csak a szerb szakaszra akarnak védelmet telepíteni. Ha ott nem tudnak majd átjönni, akkor kerülnek egyet Románia vagy Ukrajna felõl. A víz mindig megtalálja, hogy merre tud könnyedén folyni. Ugyanez vonatkozik a határsértõkre is.
Jól összeraktad, de csak egy baj vele. Az ilyen határõrség a kifelé irányuló forgalmat blokkolta elsõsorban, és nem bejövõt. Határõr falu meg állomásfigyelés is inkább a disszidens mint a bejövõ ellen véd. Sajnos, ha ilyen mértékû lesz a kivándorlás, akkor ez újra a aktuálissá válik. Berlini falat is ezért hozta létre az NDK.
""Az NDK kikiáltása után Németország keleti felében a mind rosszabbá váló életkörülmények mellett a hatalom egyre keményebben lépett fel a sztálinista mintájú társadalom kiépítése érdekében. Ezzel egy idõben az NSZK-ban növekedni kezdett az életszínvonal, kiépültek a liberális demokrácia intézményei. A romló kilátások elõl a keletnémetek évrõl évre jelentõs számban távoztak a nyitott berlini határokon keresztül nyugatra. A legmagasabbra a Sztálin halála után kirobbanó tüntetések erõszakos elfojtása után szökött a kivándorlók száma, akkor néhány hónap leforgása alatt 200 000 német hagyta el Kelet-Németországot. 1949 és 1960 között az NDK 17 millió lakosa közül összesen 2,6 millió települt át az NSZK-ba, míg az ország összlakossága több mint 1 millió fõvel csökkent. A határ lezárása elõtti napokban már napi 1500–1900 menekültet regisztráltak a nyugat-berlini menekülttáborokban.
A Berlinen keresztül emigráló NDK-polgárok száma egy évtized alatt
A Berlinen keresztül emigráló NDK-polgárok száma; 1949–1961[1]
Év Menekültek száma Év Menekültek száma Év Menekültek száma
1949 59 245 1954 184 198 1959 143 917
1950 197 788 1955 252 870 1960 199 188
1951 165 648 1956 279 189 1961* 207 026
1952 182 393 1957 261 622
1953 331 390 1958 204 092
*1961. augusztus 13-ig
Az 1950-es évek közepén az NDK gazdasága is fejlõdésnek indult. Az újjáéledõ ipar számára súlyos csapás volt a fiatal és szakképzett munkaerõ tömeges kivándorlása. Az NDK gazdaságára furcsa módon pozitív hatással is volt a nyitott berlini határ. 50 000 kelet-berlini dolgozott Nyugat-Berlinben, az õ fizetésük volt az NDK egyik legfõbb valutaforrása. A politikai vezetés azonban bizalmatlansággal tekintett az ingázókra. Egyre több intézkedéssel büntették a nyugati munkavállalást. (Példaként: az ingázóknak nyugati márkában kellett a lakbérét leróniuk, amelynek értéke a keleti márkában fizetett lakbér négyszerese volt.)
A fal építése[szerkesztés | forrásszöveg szerkesztése]
„ Jelentéseink szerint a pankowi rezsim azon fáradozik, hogy Moszkva beleegyezését a jelenleginél hatékonyabb intézkedések bevezetéséhez – ide értve a berlini szektorhatárok lezárását, illetve az S-Bahn és a metróvonalak elvágását is – megszerezze. […] Nem maradt más hátra, mint kivárni, […] hogy Ulbricht Moszkvában mennyire volt képes az említett követeléseit elfogadtatni. ”
– A BND 1961. július 9-i jelentése.[2]
Falépítés Berlinben; 1961 augusztusa. A kép elõterében megfigyelhetõk a határzárás elsõ óráiban kihúzott szögesdróttekercsek, a Fal 1. generációs változatára jellemzõ, kb. 1 m²-es (eredetiben barnás színû) falazóelemek. A háttérben balra az NDK Néphadseregének egyik katonája (sisakban és PPS–41 géppisztollyal). A képen látható objektumok mind NDK területen vannak, a felvétel nyugati oldalról készült.
1961. november 20-i munkák
1961 nyarán az NDK népességvesztése már havi 30 000[3] fõ fölé ugrott. Az NDK kormányán növekedett a nyomás, hogy az állam demográfiai összeomlását a berlini belnémet határ lezárásával akadályozza meg."
Engem erõsen emlékezetett a mai Magyarországra.
Nem csak a kifelé irányuló határsértéseket kell a Határõrségnek megállítania. Hanem a befelé irányulót is.
Ez lenne alapból a feladata. Fegyveres támadással szemben, mindaddig feltartóztatni azt, míg a Honvédség a helyszínre nem ér.
Ha visszaemlékszel, nem csak a nyugati határt védtük, hanem a baráti országok felõl is komoly védelem volt.
A román, török invázió idején, a nagy többséget már a román határnál megfogtuk és visszaadtuk, szenvedjenek velük õk.:)
Szerintem a berlini fal nem hozható semmilyen formában kapcsolatba sem a magyar tervekkel, sem az itt-ott külföldön már álló mûszaki zárakkal.
Értem, hogy mire gondolsz, de ez a fal és remélem a hozzátartozó élõerõs védelem is, a mi érdekeinket fogja érdemben szolgálni és nem az elnyomásunkra emelik.
Nem vagyok a kormánypárt híve, de csak azért mert õk találtak ki valamit, még alapból nem fogom elutasítani.
kinek telefonálnak és ki fizeti a telefon számlát ? milyen sim kártya van benne? hiszen a háborús övezetben állítólag nincs mobil hálózat.
honnan a pénz amit magukkal hoztak ?
hogyan ér ide egyszerre a bangladesi, mianmari, afgán, sziriai eltérõ területrõl ? ez nagyfokú szervezettséget mutat
miért pont most unta meg mindegyik egyszerre a szegénységet és a harcokat ?
miért nem megy rögtön a célországba ha ott rokonai vannak ? meghívólevéllel semmi akadálya
ha nem adnak nekik vizumot akkor miért kell most befogadni ? egyszerûbb lenne vizummal ellenõrizve beengedni
miért dobálja el az iratait ?
A gond véleményem szerint nem elsõsorban az illegális határátlépõk elfogásával van, hanem a kezelésükkel. Ha határõrséget létesítesz, mit fognak tudni többet csinálni a jelenlegi helyzetben? Mit kezdenek a tiltott határátlépõkkel? Ha letartóztatják, elfogják õket, akkor valahol el kell helyezni õket a kitoloncolásig. Most is ez van. Vagy tüzet nyitnak a határon azokra, akik a felszólítás ellenére át akarnak jönni? Ezt ma Európában nem lehet megtenni. Visszakergetik õket? És ha a túloldali határõrök nem engedik vissza õket, akkor ott rohadnak el a demarkációs vonalon? Ez sem járható út.
Be kell vezetni és széles körben el kell híresztelni, hogy az illegális bevándorlók fogolytáborba kerülnek és ott csak és kizárólag tradícionális magyar kaja van. Nevezetesen szalonna csak is disznóból, zsíroskenyér disznózsírral és mindenben disznózsír, vagy hús van. És a mosdásra szolgáló szappan is disznóból van, sõt a párna és a paplan is disznõszõrrel van kitömve.
Tegnap este a Keleti Pályaudvar felé vitt az utam. Lementem az aluljáróba ahol vagy 50 menekült döglik betakarózva a földön. Mindez este 6kor. Szíriai gyerekek babakocsit meglökdösve játszanak, asszony szoptatja a babáját, huszonéves srácok játszanak, vagy telefonálnak az okostelefonjaikkal. Gyönyörû életkép volt mondhatom.
Egy segélyszervezet aktivistái kávés papírpohárban meleg italt osztogattak a szegény árvák között.
Eddig nem láttam nagyobb csapatot ezekbõl az emberekbõl, de nem voltak túl bizalomgerjesztõek. A feleségemet meg is kértem, hogy hagyja ki az aluljáró használatát.
Emlékszik még valaki arra a 2 éve életbe lépett fõvárosi rendeletre, ami alapján a hajlékonytársadalom kikényszerült az aluljárókból? Ennek mára se híre se hamva..már látom lelki szemeim elõtt a telet, mikor a Budapestre érkezett túristáknak úgy kell majd átverekedniük magukat a hideg miatt az aluljárókban szorult menekültek tömegei között.
Nincs demarkációs vonal, nincs senki földje. Csak határ vonal van. A zöldhatár nem FEP.
Hibás elképzelés, hogy minden illegális bevándorló hívõ muszlim. Olyan, mintha azt mondanád, hogy Európában mindenki keresztény és betartja a tíz parancsolatot. Viccnek jó a sertés részeinek emlegetése, de nem mûködne. Ha mond valamit, még Izraelben is vannak sertéshús boltok. Nem lehet beskatulyázni az embereket egy-egy ország vallási fõirányvonala szerint.
A határõrizet egyszerû dolog: a határsértési kísérleteket meg kell akadályozni. Minden lehetséges erõvel.
Ha már az országba bejutott, akkor begyûjteni és visszaadni annak az országnak, ahonnan átjött.
Érdekes módon, évtizedeken keresztül, nagyon is jól mûködött ez a rendszer.
Jól mûködött az elkülönítõ rendszer, jól mûködött a KEOKH.
Semmi újat nem kell kitalálni, volt mûködõképes megoldás.
Igen, viccnek szántam a disznót, ámbár a legtöbb gondot okozó iszlám fanatikusok ellen hatékony lehet. Hasonlóan, mint Izraelben a tömegközlekedési eszközökbe fellógatott disznózsíros zacskók. Ha öngyilkos merénylõ robbantja magát, köztudott, hogy a belõle keletkezõ aeroszol keveredik a disznózsírral, így aztán pokolra kerül. Azóta, hogy ezt alkalmazzák, tudomásom szerint nem is volt öngyilkos merénylet buszon.
Az általad említett mûködõképes megoldás valóban jó volt, de nem lenne egyszerû helyreállítani. Részben a nagy költsége és a szervezés idõigénye miatt sem. Sok évig tartana.
Õszíntén, szerintetek mikor találják meg maguknak a menekültek a balatont?
Viszonylag még normális, védett része az országnak. Lehet jövõ nyáron már oda járnak majd lábat mosni? Nem gyûlölködésbõl, nem emberutálatból, semmi másból, egyszerûen csak szeretném, ha az a hely megmaradna olyannak amilyen. Magyarországon belül csak ott tudnám elképzelni az életem hosszú távon. A sok fejes nyaralója miatt még a közbiztonság is rekord magas arrafele.
Nem ismerem az egészet, idén akartunk egy teljes Balatonkört lenyomni (kerékpárral, persze jól körbenézni), de technikai okokból ez félbeszakadt, aug-ban folyt köv.
Hát Igazából a bûnügyi térképen http://bbterkep.police.hu/mapdisplay/bu.html ahogy elnéztem (és ahogy magam is tapasztaltam) fõleg, a két nagyobb város, Balatonfüred és Siófok, illetve még a Pesthez közeli rész Balatonalmádi, a legfertõzöttebbek, de ezek sem vészesen, Siófok végében viszont már látni cigánysorokat is.... viszont a többi része, fõleg az északi-part, Tihany, illetve legfõképp az észak-nyugati part (tihanytól nyugatra) egészen Keszthelyig teljesen csöndes, a bûnügyi térkép szerint is pangó. Ezek, illetve az eldugottabb részek igazi gyöngyszemek, ha járnak is arra (fõleg nyáron) emberek, azok általában toleránsabbak és normálisabbak a városiaknál. (még akkor is, ha gyakran a városokból özönlenek le, oda valahogy nem viszik magukkal a problémáikat)
A víz egyébként azokon a területeken, ahol nincs strand (nem kavarják fel az iszapot) nagyon tiszta volt, a levegõ is jó, és ami a legjobb, hogy az emberek egészen elnézõek a függõágyas-sátras vadkempingezõkkel szemben, egyedül almádiban voltunk tavaly egyszer (közteres által) elküldve a partról.
Friss helyi hír:
A körzeti rendõrünket egy társával együtt elvitték Szegedre a Csillag börtönbe, mert aktívan részt vettek a bevándorlók csempészésében.
10+ év börtön várhat rájuk.
Hogy mik nincsenek?
Most már sejtjük hogy nem az állami fizetésébõl vett magának egy puccos tanyát.
Ahogy tudható(Indexék cikkébõl), kb. 100 Eurót kapnak a csempészek személyenként.
Kíváncsi vagyok, hogy az Index és társaik írni fognak-e egyáltalán errõl, mert ennek lenne hírértéke.
Egy kis adalék: valahogy az itteni betöréses lopások tettesei sem szoktak igazán elõkerülni (csak minden 10.) - na ehhez is köze lehetett a körzeti rendõrnek.
idézet a wikirõl:
"A jászok-kunok a redemptio során kivételt tettek, mert lehetõvé tették, hogy több, pénzzel rendelkezõ, betelepülõ vagyonos polgár is részt vegyen a redemptioban. A betelepülõk eredetileg nem voltak jászok-kunok. Akik részt vettek a megváltás összegének összegyûjtésében, „redemptusok”, akik pedig nem tudtak részt venni benne, „irredemptusok” lettek.
A redemptio megváltoztatta a községi földtulajdonok korábban egyenlõ elosztási arányát, mert azt, a redemptusok között, az általuk megváltott összeg nagyságának arányában osztották el. A redemptusok minden közösségi jószágból (például legelõk) részesültek, míg az irredemptusok csak a ház körüli veteményföldekbõl. Végül voltak a „zsellérek”, késõbbi betelepülõk, akik még közmunkákkal is tartoztak a közösségnek."
és akkor vonjunk párhuzamot:
ha már az én adóforintjaimból õket etetik és nem a hazai csöveseket, akik esetleg korábban szintén kivették a részüket az adózásból, akkor elvárnám, hogy tegyenek is érte valamit.
mondjuk mehetnek kerítést építeni, meg árteret takarítani (nemcsak a saját szemetüket kellene összeszedetni velük, hanem az aljnövényzetet is ritkíthatnák, meg áshatnák a mezõgazdasági öntözõcsatornákat, meg satöbbi ... találnék én olyan munkát nekik, amibõl a közösség is profitál)
...vagy ha van pénzük (márpedig sokuknak állítólag van), akkor fizessenek a szolgáltatásért!
vagy ha most bármelyik magyar csöves kiszalad a Ásotthalomra az erdõben bújócskázni egy kicsit, akkor mikor megtalálják, hirtelen jogosulttá válik mindenféle ellátásra???