0

Thumbs Up |
Received: 1 Given: 0 |
kinek telefonálnak és ki fizeti a telefon számlát ? milyen sim kártya van benne? hiszen a háborús övezetben állítólag nincs mobil hálózat.
honnan a pénz amit magukkal hoztak ?
hogyan ér ide egyszerre a bangladesi, mianmari, afgán, sziriai eltérõ területrõl ? ez nagyfokú szervezettséget mutat
miért pont most unta meg mindegyik egyszerre a szegénységet és a harcokat ?
miért nem megy rögtön a célországba ha ott rokonai vannak ? meghívólevéllel semmi akadálya
ha nem adnak nekik vizumot akkor miért kell most befogadni ? egyszerûbb lenne vizummal ellenõrizve beengedni
miért dobálja el az iratait ?
Thumbs Up |
A gond véleményem szerint nem elsõsorban az illegális határátlépõk elfogásával van, hanem a kezelésükkel. Ha határõrséget létesítesz, mit fognak tudni többet csinálni a jelenlegi helyzetben? Mit kezdenek a tiltott határátlépõkkel? Ha letartóztatják, elfogják õket, akkor valahol el kell helyezni õket a kitoloncolásig. Most is ez van. Vagy tüzet nyitnak a határon azokra, akik a felszólítás ellenére át akarnak jönni? Ezt ma Európában nem lehet megtenni. Visszakergetik õket? És ha a túloldali határõrök nem engedik vissza õket, akkor ott rohadnak el a demarkációs vonalon? Ez sem járható út.
Be kell vezetni és széles körben el kell híresztelni, hogy az illegális bevándorlók fogolytáborba kerülnek és ott csak és kizárólag tradícionális magyar kaja van. Nevezetesen szalonna csak is disznóból, zsíroskenyér disznózsírral és mindenben disznózsír, vagy hús van. És a mosdásra szolgáló szappan is disznóból van, sõt a párna és a paplan is disznõszõrrel van kitömve.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Tegnap este a Keleti Pályaudvar felé vitt az utam. Lementem az aluljáróba ahol vagy 50 menekült döglik betakarózva a földön. Mindez este 6kor. Szíriai gyerekek babakocsit meglökdösve játszanak, asszony szoptatja a babáját, huszonéves srácok játszanak, vagy telefonálnak az okostelefonjaikkal. Gyönyörû életkép volt mondhatom.
Egy segélyszervezet aktivistái kávés papírpohárban meleg italt osztogattak a szegény árvák között.
Eddig nem láttam nagyobb csapatot ezekbõl az emberekbõl, de nem voltak túl bizalomgerjesztõek. A feleségemet meg is kértem, hogy hagyja ki az aluljáró használatát.
Emlékszik még valaki arra a 2 éve életbe lépett fõvárosi rendeletre, ami alapján a hajlékonytársadalom kikényszerült az aluljárókból? Ennek mára se híre se hamva..már látom lelki szemeim elõtt a telet, mikor a Budapestre érkezett túristáknak úgy kell majd átverekedniük magukat a hideg miatt az aluljárókban szorult menekültek tömegei között.
Nincs demarkációs vonal, nincs senki földje. Csak határ vonal van. A zöldhatár nem FEP.
Hibás elképzelés, hogy minden illegális bevándorló hívõ muszlim. Olyan, mintha azt mondanád, hogy Európában mindenki keresztény és betartja a tíz parancsolatot. Viccnek jó a sertés részeinek emlegetése, de nem mûködne. Ha mond valamit, még Izraelben is vannak sertéshús boltok. Nem lehet beskatulyázni az embereket egy-egy ország vallási fõirányvonala szerint.
A határõrizet egyszerû dolog: a határsértési kísérleteket meg kell akadályozni. Minden lehetséges erõvel.
Ha már az országba bejutott, akkor begyûjteni és visszaadni annak az országnak, ahonnan átjött.
Érdekes módon, évtizedeken keresztül, nagyon is jól mûködött ez a rendszer.
Jól mûködött az elkülönítõ rendszer, jól mûködött a KEOKH.
Semmi újat nem kell kitalálni, volt mûködõképes megoldás.
Thumbs Up |
Igen, viccnek szántam a disznót, ámbár a legtöbb gondot okozó iszlám fanatikusok ellen hatékony lehet. Hasonlóan, mint Izraelben a tömegközlekedési eszközökbe fellógatott disznózsíros zacskók. Ha öngyilkos merénylõ robbantja magát, köztudott, hogy a belõle keletkezõ aeroszol keveredik a disznózsírral, így aztán pokolra kerül. Azóta, hogy ezt alkalmazzák, tudomásom szerint nem is volt öngyilkos merénylet buszon.
Az általad említett mûködõképes megoldás valóban jó volt, de nem lenne egyszerû helyreállítani. Részben a nagy költsége és a szervezés idõigénye miatt sem. Sok évig tartana.
Õszíntén, szerintetek mikor találják meg maguknak a menekültek a balatont?
Viszonylag még normális, védett része az országnak. Lehet jövõ nyáron már oda járnak majd lábat mosni? Nem gyûlölködésbõl, nem emberutálatból, semmi másból, egyszerûen csak szeretném, ha az a hely megmaradna olyannak amilyen. Magyarországon belül csak ott tudnám elképzelni az életem hosszú távon. A sok fejes nyaralója miatt még a közbiztonság is rekord magas arrafele.
Nem ismerem az egészet, idén akartunk egy teljes Balatonkört lenyomni (kerékpárral, persze jól körbenézni), de technikai okokból ez félbeszakadt, aug-ban folyt köv.
Hát Igazából a bûnügyi térképen http://bbterkep.police.hu/mapdisplay/bu.html ahogy elnéztem (és ahogy magam is tapasztaltam) fõleg, a két nagyobb város, Balatonfüred és Siófok, illetve még a Pesthez közeli rész Balatonalmádi, a legfertõzöttebbek, de ezek sem vészesen, Siófok végében viszont már látni cigánysorokat is.... viszont a többi része, fõleg az északi-part, Tihany, illetve legfõképp az észak-nyugati part (tihanytól nyugatra) egészen Keszthelyig teljesen csöndes, a bûnügyi térkép szerint is pangó. Ezek, illetve az eldugottabb részek igazi gyöngyszemek, ha járnak is arra (fõleg nyáron) emberek, azok általában toleránsabbak és normálisabbak a városiaknál. (még akkor is, ha gyakran a városokból özönlenek le, oda valahogy nem viszik magukkal a problémáikat)
A víz egyébként azokon a területeken, ahol nincs strand (nem kavarják fel az iszapot) nagyon tiszta volt, a levegõ is jó, és ami a legjobb, hogy az emberek egészen elnézõek a függõágyas-sátras vadkempingezõkkel szemben, egyedül almádiban voltunk tavaly egyszer (közteres által) elküldve a partról.
Thumbs Up |
Received: 0 Given: 0 |
Friss helyi hír:
A körzeti rendõrünket egy társával együtt elvitték Szegedre a Csillag börtönbe, mert aktívan részt vettek a bevándorlók csempészésében.
10+ év börtön várhat rájuk.
Hogy mik nincsenek?
Most már sejtjük hogy nem az állami fizetésébõl vett magának egy puccos tanyát.
Ahogy tudható(Indexék cikkébõl), kb. 100 Eurót kapnak a csempészek személyenként.
Kíváncsi vagyok, hogy az Index és társaik írni fognak-e egyáltalán errõl, mert ennek lenne hírértéke.
Egy kis adalék: valahogy az itteni betöréses lopások tettesei sem szoktak igazán elõkerülni (csak minden 10.) - na ehhez is köze lehetett a körzeti rendõrnek.
Thumbs Up |
Received: 13 Given: 5 |
idézet a wikirõl:
"A jászok-kunok a redemptio során kivételt tettek, mert lehetõvé tették, hogy több, pénzzel rendelkezõ, betelepülõ vagyonos polgár is részt vegyen a redemptioban. A betelepülõk eredetileg nem voltak jászok-kunok. Akik részt vettek a megváltás összegének összegyûjtésében, „redemptusok”, akik pedig nem tudtak részt venni benne, „irredemptusok” lettek.
A redemptio megváltoztatta a községi földtulajdonok korábban egyenlõ elosztási arányát, mert azt, a redemptusok között, az általuk megváltott összeg nagyságának arányában osztották el. A redemptusok minden közösségi jószágból (például legelõk) részesültek, míg az irredemptusok csak a ház körüli veteményföldekbõl. Végül voltak a „zsellérek”, késõbbi betelepülõk, akik még közmunkákkal is tartoztak a közösségnek."
és akkor vonjunk párhuzamot:
ha már az én adóforintjaimból õket etetik és nem a hazai csöveseket, akik esetleg korábban szintén kivették a részüket az adózásból, akkor elvárnám, hogy tegyenek is érte valamit.
mondjuk mehetnek kerítést építeni, meg árteret takarítani (nemcsak a saját szemetüket kellene összeszedetni velük, hanem az aljnövényzetet is ritkíthatnák, meg áshatnák a mezõgazdasági öntözõcsatornákat, meg satöbbi ... találnék én olyan munkát nekik, amibõl a közösség is profitál)
...vagy ha van pénzük (márpedig sokuknak állítólag van), akkor fizessenek a szolgáltatásért!
vagy ha most bármelyik magyar csöves kiszalad a Ásotthalomra az erdõben bújócskázni egy kicsit, akkor mikor megtalálják, hirtelen jogosulttá válik mindenféle ellátásra???