Idézet Eredeti hozzászóló Oakland Hozzászólás megtekintése
Nem csak a kifelé irányuló határsértéseket kell a Határõrségnek megállítania. Hanem a befelé irányulót is.
Ez lenne alapból a feladata. Fegyveres támadással szemben, mindaddig feltartóztatni azt, míg a Honvédség a helyszínre nem ér.
Ha visszaemlékszel, nem csak a nyugati határt védtük, hanem a baráti országok felõl is komoly védelem volt.
A román, török invázió idején, a nagy többséget már a román határnál megfogtuk és visszaadtuk, szenvedjenek velük õk.
Szerintem a berlini fal nem hozható semmilyen formában kapcsolatba sem a magyar tervekkel, sem az itt-ott külföldön már álló mûszaki zárakkal.
Értem, hogy mire gondolsz, de ez a fal és remélem a hozzátartozó élõerõs védelem is, a mi érdekeinket fogja érdemben szolgálni és nem az elnyomásunkra emelik.
Nem vagyok a kormánypárt híve, de csak azért mert õk találtak ki valamit, még alapból nem fogom elutasítani.
A gond véleményem szerint nem elsõsorban az illegális határátlépõk elfogásával van, hanem a kezelésükkel. Ha határõrséget létesítesz, mit fognak tudni többet csinálni a jelenlegi helyzetben? Mit kezdenek a tiltott határátlépõkkel? Ha letartóztatják, elfogják õket, akkor valahol el kell helyezni õket a kitoloncolásig. Most is ez van. Vagy tüzet nyitnak a határon azokra, akik a felszólítás ellenére át akarnak jönni? Ezt ma Európában nem lehet megtenni. Visszakergetik õket? És ha a túloldali határõrök nem engedik vissza õket, akkor ott rohadnak el a demarkációs vonalon? Ez sem járható út.
Be kell vezetni és széles körben el kell híresztelni, hogy az illegális bevándorlók fogolytáborba kerülnek és ott csak és kizárólag tradícionális magyar kaja van. Nevezetesen szalonna csak is disznóból, zsíroskenyér disznózsírral és mindenben disznózsír, vagy hús van. És a mosdásra szolgáló szappan is disznóból van, sõt a párna és a paplan is disznõszõrrel van kitömve.