Valami apróbb lyukú fém csirkeháló?
Printable View
Nem tudom, lehet, hogy azt is átrágja. De jó ötlet. Vagy ha nem, akkor talál "rést a pajzson" elég egy 2 centis nyílás és már bent van. De amúgy az egér szerintem az apró hálón is át tud bújni.
Hát, én azért nem tudnék ebben lakni éveken keresztül, a végén még beleszokok, és csak évekkel késõbb veszem észre, hogy kidarálódtam a társadalomból.
Másrészt az ilyen földalatti cuccok nagyon aranyosak, de jobban érezném magam egy ehhez hasonló térben, biztos nem lehet nagyon bonyolult normálisan megcsinálni ilyenre, hiszen az alapja mindkettõnek ugyanaz. Természetesen luxus képeket fogok bemutatni, de kis átgondolással nagyon hasonló simán készíthetõ, 5-10 négyzetméteren. Nem?
Nyilván az egész alapja a vízszigetelés, a legjobb lenne egy fröccsöntött mûanyag teknõ, mint az esõvíztartályok, de mivel ez nem elérhetõ, fóliával kell megoldani, nyilván fontos, hogy a fólián ne rágják át magukat a rágcsálók, így talán mögé is kell majd valami? A fóliát meg vízhatlan módon össze kell hegeszteni (hõvel, vagy szilikon ragasztó?)
Az egész pedig tartalmaz nyilván egy hõszigetelést a hõhidak elkerülése végett, ez lehet szalmabála, de sima kõgyapot is, ez gondolom a szigetelés és a szerkezet közé menne. A szerkezet meg gondolom ebben az esetben akár fa is lehet, vályoggal, vagy agyaggal? (Mi a különbség?) Kiszigetelve. Erre pedig menne egy meszelés.
A szellõzést is meg kell oldani, de ez a legkevesebb, és a nyílászárók pontos illeszkedését a szigetelésbe.
Trashy megoldásra lebontva én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy körbebélelek egy gödröt tófóliával, rakok bele egy faszerkezetet, ha nagyon igényes vagyok kitömöm szalmával, azt pedig levakolom. Fölé meg ugye mehet a föld. És kész. Kis kreativítással olyan lehet mint a képeken (legalábbis nagyon hasonló)
Ugye?? :)
Csatolmány 1473Csatolmány 1474Csatolmány 1475Csatolmány 1476Csatolmány 1477
A második képen inkább csak a bal oldalra gondolok, nagyon profi szigetelése lehet de ránézésre egyszerû épület lehet, a berendezése is szimpatikus.
A többi képen meg nyilván a helyiség arányaira, burkolataira gondolok.
Nem vagyok milliomos, de ti is tudjátok prepperként, hogy (fõleg a mai állampolgári általános kiadások mellett) 50,100 e forint valamire nem összeg. Nyilván ide nem kell engedély, statikus, és prémium minõségû építõanyag, így max egy kis kályha kell, pár házilag barkácsolt bevilágító, egy faszerkezet helyi fából, valamennyi burkolat, tófólia, esetleg kõgyapot, meg vakoláshoz anyag. Szerintem 50-bõl de max 100-ból biztos kijön. És tuti biztosíték akár hajléktalanság (amirõl tudnak azt el lehet tõled venni, de amirõl nem, azt már nem, márpedig a mai társadalmunkban elég sok a teljes kisemmizés, ráadásul gyakran úgy oldják meg, hogy ha ráadást nem fizetsz, le is kell ülnöd..) akár természeti katasztrófa esetére is.
Nyilván érdemes valami rokon nevére iratott saját gazos telken létrehozni :) De én nagyon úgy gondolom, hogy egy saját telken törénõ akármilyen tevékenység feltûnõbb, mint egy olyan helyen, ahova sz*rni se megy be senki annyira gazos. és messze van mindentõl.
Gondoltam egyébként olyan bunkerra is, ami olyan mint egy csonka gúla, 1,5 méter magas, 2x2 méteres alapja van, a tetején pedig egy 60x60-as bejárat van.
Körbe lenne szigetelve, alul lenne egy ágy, Oldalt hálók, amik mögé be lehet tenni vízet, élelmet, ruhát, alapvetõ felszerelést. Felül meg egy aknaajtó. És ennyi az egész, "meleg" fekhely. Az alapfunkció a fekhely és tárolóhelyiség lenne.
Ez már készülhetne mûanyagból, csak össze kellene "hegeszteni" a mûanyag lapokat. (kb 15 négyzetméternyit) De akár acéllemezekbõl is elkészíthetõ. Több ilyet is elhelyeznék különbözõ területeken.
Csatolmány 1478
Ha mûködik, akkor így lesz megoldva :) Köszi.
Mennyibe kerülhet ez a háló? :D /nm?
Pont erre próbálnak sokan ráhajtani, hogy "kidarálódjanak" a mai társadalomból. Önellátás is errõl szólna.Idézet:
Eredeti hozzászóló glazbox
Szerintem a tulajdonosnak olyannak kell lennie aki közeli személy, de még az sem biztosíték, hogy hirtelen ne húzzák ki alólad!Idézet:
Eredeti hozzászóló glazbox
A legnagyobb biztonság a saját sajnos! Olyat kell nézni, amire nem sok, vagy nem kell adót fizetni, amit viszonylag átlagosan rendbe tudsz tartani, nehogy egy buzgó önkormányzati hivatalnok bejárja feltérképezésre pl. a parlagfû elterjedése miatt.. stb.
Hidd el nem véletlenül írtam a körültekintést fentebb.
Fiukák!
Álcázás!
Vegyél a tetejére egy autóroncsot, lepukkant fabudit, alapozáshoz felhasználható betontörmeléket, stb, amit nem érdemes ellopni. Jó egy romos tyúkól is. Nyáron a kamuflázs miatt ott kell itt kempingezni, füvet kaszálni, élni mint a városi mûparaszt falun. A falusi kocsmában meg beszélni arról, ha lesz pénz majd építkezek. Látszani és mégis rejtve maradni.
Pont az ilyen bürokrata szarakodások miatt nem szeretném saját telekre felépíteni.
Értsd úgy, hogy pl egyenesen elhanyagolt önkormányzati külterültre.
Hát ha van rá mód inkább háromszögeléses megoldással 3 falu közötti legközépsõbb ponton építeném fel. És akkor nem kellene szarakodni a helyiekkel.
A földnyomásnak nem tudna ellenállni egy ilyen mûanyag doboz. Ellenállóbb lenne a kör alaprajz. Azt akár falazni lehetne téglából. kupola boltozattal.
A másik fontos az elhelyezés. Mindenképpen talajvíz mentes területet kell keresni. Az emelkedõ talajvíz megemeli az aknát, legalább is kimozdítja a helyébõl. A falazott bunkert meg eláztatja.
Nem akarlak meggyõzni, de az a kevéske "szarakodás" az adásvétellel és a bejelentéssel, semmi ahhoz képest, mint amikor lefülelnek, rádhívják a yardot, vagy a vadászok fenékbe lõnek mert idegen telken nem vesznek észre a gazban.
Ha lebuksz, akkor oda az addig épített munkád, felszerelésed, akár hónapok, évek munkája...
Ha nem a tiéd a telek, a tulaj bármikor eladhatja, hogy nem is tudja hogy ott vagy, és a vevõ meg akármit is csinálhat a telkével. Lehet pont a gazos résznek vogja nekiereszteni a traktorokat, hogy takarítsák le.
De mint mondtam nem szeretnélek meggyõzni, mert ha te úgy gondolod helyesnek, akkor csináld úgy :thumbup
(mottó: Ha te rátaláltál arra a helyre, más is rátalálhat...)
Ma reggel a morningshowban errõl a rendszerrõl volt szó. Emberi testhõt érzékel és csak arra riaszt be, ha átléped a Láthatatlan kerítés vonalát.
Emberünk még csak a kerben ólálkodik, a riasztó már üvölt..vagy SHTF-nél bent villog egy lámpád és már töltöd is csõre az AK-t:D
http://biztonsagtechnika.autosec.hu/kulteri-vedelem
Ne rugaszkodjunk már el a valóságtól.
Vannak területek, amik még a google térkép szerint is 10 éve változatlanok, nem véletlenül nõttek akkorára a fák.
A vadászok miatt viszont tényleg aggódom, mert sokszor kedvelik ezeket a sávokat.
-Nem tudom lesz-e áram pont akkor mikor jönnek..ki tudja..de ha ilyenem lenne, talán dízelgenerátorra is futná.
-Ha elõre készülnek sem tudják, hogy ez a rendszer fel van szerelve mert nem jutnak a ház közelébe
-Minek is a létra?hogy megmásszák a "láthatatlan kerítést"?
-Ez csak egy riasztórendszer ami annak tökéletes, aki falakkal körbe vett házat akar megvégeni és nem tudja megállapítani, hogy mikor ugranak át a kerítésen. Ez a rendszer segíthet akár a kiskertedet, vagy a tyúkjaidat is megvédeni a C vitamintól és egyéb mókás arcoktól.
Én is gondolkodtam ilyenen, egy ismerõs kérésére. De több gondom van vele:
-drága
-áram kell neki és nagyobb terültetnél sok vezeték.
-ha láthatók az infra adók/vevõk, tehát tudhatnak a védelemrõl, akkor több sugár kell, ne lehessen könnyen átlépni, átbújni alatta. Így ahány sugár, annyi pár infrakapu. Fõleg ha nem sima négyszög telek.
-állatok beriaszthatnak
-ködre is beriaszthat így ködben ki kellene kapcsolni.
Már javasoltam valamelyik topikban a mechanikai jelzõrendszereket. Nem mutati ki semmi detektor.
Kis vékony damil, amely kiránt egy könnyû pöcköt, ami aztán beindít akármilyen rúgós, feszítõs, kalimpálós és a jó ég tudja milyen szerkezeti megoldásos jelzõt, ütõ, kaszáló, borító, leöntõ, ledöntõ...szerkezetet... Fantázia kérdése a dolog..
A páciens észre sem veszi a damilt, csak lefossa a bokáját, mikor leborul valami, vagy a sötétbe beindul egy lánccsörgés..
Olvastam egy huncut ezermestert, kihez sosem mentek be többet, miután egy éjjeli portyánál olyat produkált a portája, mint az elvarázsolt kastély.
Helybõl hátrafelé ugrották át a kerítést vissza. Igaz mentõs dolog lett belõle, mert ficam, törés és egy enyhe szívütést kapott a csoport több tagja..
Én pl. hátulról kivilágított dementort szeretnék csinálni, kaszával a kezében, extramély baritonba megszólalva....meg még sok egyebet.. :D
Én is a mechanikus dolgokra szavazok.
De azért tervben van egy kerti szolárlámpába PIR + vezeték nélküli csengõ adójának szerelése.
Azt bárhova, ideiglenesen is telepíthetem és nem feltûnõ.
Bár ha bírja az akku sokáig, akkor egy fadarabba is operálható :).
rNem hiszem, mert a ködnek nincs testhõje
-drága
Viszonylag, mihez képest
-áram kell neki és nagyobb terültetnél sok vezeték.
Nagyobb területre tényleg nem ok
-ha láthatók az infra adók/vevõk, tehát tudhatnak a védelemrõl, akkor több sugár kell, ne lehessen könnyen átlépni, átbújni alatta. Így ahány sugár, annyi pár infrakapu. Fõleg ha nem sima négyszög telek.
Több sugaat vetít, nem lehet átlépni, ugrani
-állatok beriaszthatnak
Nem, mert hõt érzékel és állítólag a humanoidok hõszintjére indul be
-ködre is beriaszthat így ködben ki kellene kapcsolni.[/QUOTE]
Nem hiszem, mert a ködnek nincs testhõje
Biztos van jobb megoldás is, de ez nekem nagyon bejött..kipróbálnám
-Ez egy sima infrakapu, nem passzív mozgásérzékelõ (PIR). Itt akkor riaszt mikor megszakad a sugár.
-Ködben nem fog egyik egységtõl a több tíz méterre lévõ másik egységig elmenni a fény.
-A linkelt oldalon a leghosszabb 39 cm, azon belül van egymáshoz közel 2 sugár, szerintem minimum 2 párat kellene feltenni.
Frissítés:
Most néztem jobban, nem két hanem négy sugaras, de a két legtávolabbi akkor is közel van...
http://www.powerbizt.hu/dl/8f88f7455...652f573d90d9b8
Árak: http://www.powerbizt.hu/kategoriak/i...rasorompok/223
Nem akarom megzavarni az eszmecserét. :)
De félrerakva az infrakaput. Ti hogyan építenétek fel egy fent vázolt egyszerû verembunkert? Milyen anyagokat használnátok fel, hogyan, stb. Szigetelés, bejárat?
A végén úgy kellene kinéznie mint egy kis félméteres gazos buckának amire még a kutya se menne fel. Belül elõny lenne a szép fehér fal, pár négyzetméter üres tér. A fûthetõség nem fontos, az elsõdleges szempont a:
Magáncélú bármire használható tér, terek elrejtése köz, vagy gondozatlan magánterületen.
Egy dologra jöttem rá a társadalommal kapcsolatban.
Van egy bemenet és van egy kimenet is. Úgy van megoldva minden, hogy nagyjából annyi jöjjön ki, amennyi bemegy (amennyit keresel, annyit fizess, de semmi se maradjon nagyon nálad, felhasználd, de ne tudj félretenni) Ha mégis megtörténik rádcsapnak egy vagyonosodási vizsgálatot (nem egy ismerõssel történt már ilyen) vagy egy sima bármilyen tartozásból kerekedhet olyan ügy, hogy vagyonelkobzás is lehet a vége.
Ilyenkor mit sem ér az emberi jog, a magántulajdon, a tulajdonképpen erre kiélezett rendszer jön szépen learatni a majorságodat. Ilyenolyan rendeletre, szabályra, szabálytalanságra hivatkozva elveszik a földedet, a kocsidat, mindenedet amit csak tudnak. Volt akit azért büntettek meg, mert nem volt piros a csirkeól teteje, de szerintem megérjük még azt a kort, hogy az állattartáshoz is engedély kell. A bankszámládról leemelik a pénzt, csak akkor van biztonságban, ha kis aranytömbökben tartod, de már azt is próbálják elértékteleníteni.
Nagyon sok ilyen szippantást átéltem már, ismerem a bürökráciát és nyíltan ki merem jelenteni, hogy a szántók közötti senkiföldjére elõbb mernék építkezni mint a saját hivatalos telkemre, megfelelõ diszkrécióval.
Természetesen pánspermás rendszerként. Felhúznék 10-15 ilyen kis veremházat, akár szerte európában egyenlõ ellátmánnyal, felszereléssel.
Ha 2-3 elveszik, marad még egy csomó és még mindig jobban járok, mintha hagyom, hogy a rendszer leszívja azt amit feltöltök.
Ez nem jelenti azt, hogy a társadalmon kívül akarok élni, de ha valaha ebben a rohadt életben akarok mondjuk Cannes-ben, Korfun, Krétán egy nyaralót, azt középosztálybeliként csak így tudom megvalósítani.
Én nem mernék idegen helyre sok idõt/munkát belefektetni (de ez az én bajom).
Saját tulajdon legalább elkészítés idejére és talán utána is ad valami védelmet.
Ha jól rejted, akkor talán azután is használhatod szükség esetén mikor már nem a tied, az tulaj lehet mással lesz elfoglalva.
Pl. egy szõlõhegy. geddon esetén nem fog kijárni szõlõt kapálni :).
Ha rendben lesz a pincém, majd én is szeretném bõvíteni a föld alatt.
A pincében is rejtve lenne a bejárat és a túlsó oldalán egy vészkijárat is (pl. 20-30 centire a virágágyás alatt)
Így betörés esetén is rejtve lenne a készlet, ha nem az én tulajdonom lenne akkor is a virágágyás felõl bejutnék.
De egyenlõre csak álmodozom :(.
A topik 90. hozzászólásában már írtam róla, de ez azért nagyon függ az anyagi lehetõségeidtõl. Ahogy belép a cement/beton mint építõanyag
egyénileg, rejtve építve úgy, hogy Te magad viszel mindent az építkezés helyszínére bizony nem lesz egyszerû ( csak ha a belsõ fehér fal mint igény fennáll.......)
Egyébként nem biztos, hogy elõre megépítenék egy ilyen bunkert...... Tervezd meg elõre, ásd ki a verem nagyrészét, vigyél oda mindent a helyszínre, ( faanyag leszabva, fólia szigetelésnek, járdalap aljzatnak, kéziszerszámok, ácskapocs, csavar, szög stb) és rejtsd el az egyéb készleteiddel együtt. Aztán ha beüt a ménkû, nem egy-két hétig barkácsolsz egy verem házat, hanem 1-2 nap alatt összeállítod. Talán kevésbé feltûnõ is béke idõben. Ja, és kezdj el környékre kökényt, csipkebokrot telepíteni. :thumbup
Pánsperma lehet rossz szó rá, a lényeg az volna, hogy nagy szórásban telepítenék sok ilyen kis épületet. 10-15-öt magyarországon. Európát beleszámítva akár (akár) 30-at is.
Csatolmány 1536
Lehet, hogy kerülne 3-5 millióba full felszereléssel együtt (itt 100-300 ezer forintot számolok "vermenként" a legminimálabb de igényes kivitelezésben), de bejáratát elfedve "szelence" módban pihennének, ráadásul egy 3-5 milliós autót vesznek el legelõször tõled, ha komolyabb tartozásod van. És ma már egyre több a koholt. Volt olyan is, hogy ismerõst feljelentette a szomszédja, mert komoly baja volt vele.
Nos lefutott az ügy, rendõrségrõl a bíróságig, és végül az ismerõs fizetett 150 ezer forintot, mert rákoholtak egy bûntényt ami bárkire ráhúzható aki mondjuk kiabál valakivel, de nem a szomszédnak! az államnak.
Ha a szomszédnak fizette volna ki ugyanezt a pénzt, mennyivel jobban járt volna mindkét fél!
Uh, sajnos most nem tudom megnézni, mobilnetrõl vagyok egy ideje..
Majd szerzek wifit, és utánanézek, de egyébként nagyjából mi a lényeg? :)
Hirtelen támadt egy ötletem.
Mi lenne, ha 4 darab IBC tartályt "hegesztenék" valahogy össze, állványzat nélkül?
Néha 4-5 ezer forintért is meg lehet venni õket.
Ebbõl lenne egy 1 méter magas és 2x2 méteres tökéletesen vízmentes fekhelyem.
(mindenki ismeri a tartályt, de azért illusztrálom)
http://m.cdn.blog.hu/el/elsohazunk/image/tartaly.jpg
Több tartály egymás mellett
http://img16.aprod.hu/images_aprodhu...ert_rev003.jpg
Nagyjából egy 10 centiméteres peremet hagyva (középen oszlopot nem) vágnám õket szét, és valamiféle ragasztóval, vagy szilikonnal + csavarozással rögzíteném õket a helyszínen egymáshoz.
Erre kerülhetne egy légmentesen zárható bejárat.
= megvannak a fehér falak, fekhely.
Esetleg 8 darab tartályt (ennek már húzós ára lenne és az odaszállítás sem egyszerû) összeépítve már akkora építményt kapnék amiben fel is lehet nyugodtan állni.
Ha kerettel együtt adják, a kereteket összehegesztve erõs vázat is kapna az építmény, de ez opcionális.
Valami hasonló megoldáson gondolkozom.
Az alap ötlet nem tûnik rossznak.
Körülbelül olyan mélyen lenne a föld alatt mint a hölgy feje. Az a rész talán kapna egy akkora átmérõjû mûanyaghordó felragasztást, amin át lehet férni, annak legalább le lehet rendesen zárni kívülrõl a tetejét.