Részletesebben lóf@szt a seggükbe, már bocs. :)
Printable View
Részletesebben lóf@szt a seggükbe, már bocs. :)
Hát, szerintem kb. a felébõl ki lehet hozni hasonló jó készletet úgy hogy azt veszed ami neked jobban bejön. A Fallkniven helyett pl. egy Mora is simán megtenné fûrész és balta mellé, lámpából raknék 1-2 fejlámpát meg ha nagyon ragaszkodunk a taktikai lámpához, egy Nitecore-t (ami ráadásul olcsóbb és szvsz. jobb mint a Streamlight), illetve Lightsticket is lehetne belerakni (a kínai darabja 300Ft). Kajából simán ki lehet jönni olcsóbban (pl. csoki, fehérje szelet), a Leatherman Wave helyett is lehet mondjuk egy Kick-et vagy egy kisebb Victorinox bicskát venni. A kisebb kiegészítõkön is lehet spórolni (pl. kanálgép,mûanyag flakon, olcsóbb víztisztító). Egy szikravetõt meg tûzgyújtáshoz készletet(éleszték, gyufa, öngyújtó, gyertya) berakhattak volna nyugodtan.
Ha valaki faragni akar belőle, akkor hátizsákból is lehet olcsóbbat, meg víztisztítóból is.
Van fejsze és fűrész is. Felaprítod az erdőt, aztán rájössz, hogy nincs mivel tüzet csiholni. :DIdézet:
Egy szikravetõt meg tûzgyújtáshoz készletet(éleszték, gyufa, öngyújtó, gyertya) berakhattak volna nyugodtan.
Mi ezekben a drága? A legtöbb eszközre csak néhány ezer forint van írva. Hogy jön ki a 222.500 Ft?
Nincs közöm az acélfullánkhoz, de hagy védjem meg. Nem kötelezõ megvenni. Ha valakinek mégis ez a szive vágya akkor költsön annyit amennyit csak akar. Az opticsplanetnél is lehet világmegmentõ felszerelést kapni zombitámadás esetére. Abból sem adtak el valószínûleg eddig.
http://www.opticsplanet.com/zero-zombie-kit.html
Á, az Opticsnál ezt inkább csak viccből állították össze. Nézd a hozzászólásokat, mindegyikben poénkodnak. :)Idézet:
Abból sem adtak el valószínûleg eddig.
Arra is az érvényes, hogy darabokban jó, egyben viszont ember nincs aki megvenné, mert túl drága, ráadásul sok az olyan dolog ami felesleges. De darabokban jó lenne. Solag kesztyűm nekem is van, a napelemes töltőt meg elfogadnám, de vannak benne olyan dolgok is, mint a méregdrága AR pohár és az EOTech optika, amiért nem adnék pénzt.
A hidegfém BOB-ját nézve talán a hátizsák és a vízszűrő elég korrekt árban van. A multitool az is vagy 80 dollár külföldön, ha nem több. Akkor otthon is lehet a 27% áfával 25ezer körül, vagy még drágább is lehet, fogalmam sincs. De ha fejsze és a fűrész nem kerülnek 150 ezer forintba, akkor viszont szerintem el van írva az ár. 222 ezer az sok, de talán 120-at megérne, de nem tudom.
Én a darabonkénti összeállítás mellett tenném le a voksomat. :)
Amúgy ha összeszámolom hogy én eddig mennyit költöttem ilyesmire, akkor jóval több jön ki mint 222 ezer forint. :haha:
Amúgy is nagyrésze megvan már mindannyiunknak.
Ez is igaz.
Szerintem biztosan nincs itt olyan fórumozó, akinek még ne lenne multitool-ja, jó hátizsákja és rendes elemlámpája. :)
Azt is észrevettem, hogy némelyik link rosszul van ott. Például a hátizsák az 55 ezer forint körüli, de egy 25 ezer forintos más fajta hátizsákhoz vezet a link.
Nekem nincs hálózsákom! :D Egyébként én elõször 22.500 forintot olvastam, az még oké :D
a bobot nem saját TAPASZTALAT alapján rakjuk össze?
A BOB-ot úgy tedd össze ahogy a legjobb, saját vagy mások tapasztalata az már mindegy, de amúgy a saját tapasztalataid alapján fogod látni mi mennyire fontos, ezért is fog szerintem mindenkinek a BOB-ja máshogy kinézni. De vannak dolgok mint a kés, vagy a tûzgyújtóeszköz ami mindenkinél ott kell hogy legyen, de ezek fajtái is változóak kinek mi jön be.
Daniui.. remélem Te is ott tervezel lenni ezen az alakuló tavaszi összeröffenésen
http://magyarprepperforum.org/showth...lkozó/page22
Tervezem, én is gondolkodok valami túlélõs programon, összehozni az érdeklõdõket egy kis túlélésre, és amúgy a mostani hidegben jó kis gyakorlatot lehetne csinálni. Felszerelés kipróbálás, menedéképítés, fûtés, stb.
Nekem is rémlik hogy volt valahol egy BOB topic, vagy minden a hátizsákosban volt? Ha találtok másik BOB topicot akkor szóljatok és összevonom a kettőt.
No ez az:D eddig én se találtam a BOB-os topikot köszönet a helyre rakásért:thumbup Mint írtam én is sokallom az árat érte bõven olcsóbban jobbat is ki lehet hozni. Illetve én olyan cuccokat használok amik beváltak nem értem mivel tud többet egy 20.000Ft-os táska mint egy olcsóbb.(Amit én BOB-nak használok az cserekereskedelembõl került hozzám) Én azt tartom fontosnak hogy a bepakolt cuccokat te tudd használni ne más mindenkinek más a kényelmes mást engedhet meg magának. Amit nagyon hiányoltam az acél fullánkos verzióból az a híradó eszközök illetve az információ szerzésre a rádió. Szerintem majd mind kettõ alap cucc fõleg ha többen kelünk útra. Bocsánat a csapongó gondolat menetért de meló után vagyok és ma kicsit leszívott :(
Nem erre a BOB topikra gondoltatok?
bocs az okvetetlenkedésért, de mindenki írja, hogy a bob szerves részét képezi a rádió/híradós cucc. minek is?
Én is pártolom a híradós felszerelést. Személy szerint az információforrás mivolta miatt. Tudom, hogy dezinformáció is lehet az amit központilag adnak, ezért egészítem ki egy adó-vevõvel. Igaz, ha nincs senki akiben megbíznál és hitelesnek tekinted az információit, akivel információt cserélhetnél, akkor nem sokat ér. De pont ezért fontos a közösségépítés. Tudom a rádióadás kódolatlan/és-vagy feltörhetõ. Ezért csak ésszel, körültekintéssel és mértékkel használható. De több, mint a semmi. Azzal a hatalmas kitétellel, hogy csak egy eszköz, nem ettõl kapod az információt, hanem attól aki túlvégén van. Így az pont annyit ér, mint amennyit a forrása.
Én azért tartom fontosnak mert az információ hatalom minden körülmények között. Tudnod kell mi zajlik körülötted merre szabad az út hol falnak fel a zombik ilyesmi. Persze tény hogy jöhetnek nem valós infók ezét csak óvatosan. A kommunikáció.Az én jelenlegi helyzetemben a menekülést az asszonnyal illetve néhány baráttal tervezném. Így fontos az összeköttetés és a mobil telefon nem annyira megbízható egy shtf helyzetben. Egy rövid hatótávú távrecsegõ walki talki :) jól jöhet.Persze tartalék aksival ;)
egy ilyen csomag összeállítása nem egyszerû(nekem jó két év tesztelés,próbálgatás eredménye és soha nincs kész),elõször a súly kérdés..egész nap bírni kell ebbe kell aludni is ha úgy jön ki(ez egyéni),utána ismerd meg magad(hamar megfázol?görcsölsz mensi alatt?,izzadós vagy,érzékeny a bõröd? stb,stb,stb),ha ezek meg vannak tervezd meg hová akarsz menekülni(A B C D :::terv) és mivel,ha megvagy mindezzel ,sétálj ki a természetbe jó messze mindentõl ,ülj le és töprengj el MIRE VAN SZÜKSÉGEM HA 2-3 NAPOT ITT AKAROK MARADNI!!!! ez az egészet " rakd össze" és körültekintõen vásárolj (nem másnak teccen..Neked teccen..a te életedet menti,nem a haverét,barinõét....
ezek a rövid távú távrecsegõ walki-talki-k mennyire lehallgathatóak?
ajjaj. akkor összefoglalom, ami nekem lejött a témával kapcsolatban:
ha van a bobomban rádió, akkor meg tudom hallgatni az aktuális híreket------ami minden bizonnyal részben, vagy teljesen hamis, hazugság.
ha van walki-talki-m akkor tudok beszélni a nemtudomkimmel, amit azonnal lehallgatnak és bemérnek
mivel ezekben elektronika van, elég érzékenyek, valaki azt írta, hogy idõvel álltában tönkre ment.
továbbra is kérdés: minek is ez nekem a bobba?
Én azért árnyalnám a képet.
Walkie talkija nem mindenkinek van, tehát így rögtön kiesik 100-ből 95 ember.
Nem csak 1 csatorna van, hanem sok. Tehát ha beszél, akkor kevesebb esély van arra, hogy valaki pont akkor, pont azon a sávon pont be van kapcsolva.
Sok W.T. pedig levédhető valamiféle kóddal. (Ez utóbbi nem tudom hogyan működik.)
"In addition, as costs come down, it is possible to add advanced squelch capabilities such as CTCSS (analog squelch) and DCS (digital squelch) (often marketed as "privacy codes") to inexpensive radios, as well as voice scrambling and trunking capabilities." - Wikipedia
[QUOTE=Tulelo;15368]Én azért árnyalnám a képet.
Walkie talkija nem mindenkinek van, tehát így rögtön kiesik 100-bõl 95 ember.
oké, értem én, de nem a 95-tõl tartanék, hanem a hatalomtól, aki vadászni fog rám.
Nem csak 1 csatorna van, hanem sok. Tehát ha beszél, akkor kevesebb esély van arra, hogy valaki pont akkor, pont azon a sávon pont be van kapcsolva.
a hatalomnak nem lesz kapacitása mindet egyszerre lehallgatni?
Sok W.T. pedig levédhetõ valamiféle kóddal. (Ez utóbbi nem tudom hogyan mûködik.)
a jelenlegi hatalom úgy néz ki, mint aki hagy kiskapukat a rendszerén? enged kisded játékokat játszani, hadd csevegjünk szabadon? nem törekszik most is totális kontrollra? gebasz esetén ez vélhetõen másként lesz?
A CTCSS és DCS, csak a szelektív zajzár nyitáshoz használt technológia. Ha be van kapcsolva (és be van állítva egy érték), a rádió csak akkor kapcsol be adáskor, ha az adó állomás (rádió) az adása kezdetekor ezt a kódot "eléjátszotta" De akinek ez nincs nincs bekapcsolva a rádióján, az minden adást hall. Ezzel nem lehet kódolt adást adni.
1- te is hallhatsz vele (más csoportot akár jó akár rossz)
2- a kis hatótáv itt elõny (nincs ható távban lehallgatni sem tud )
3- Nem csak egy féle gebasz van - ha egy állam célzottan téged akar elkapni, csak idõ kérdése és sikerülni fog. Van egy csomó egyéb helyzet (pl. természeti katasztrófák ) ahol viszont a kommunikáció az egyik legfontosabb.Ha egymástól elszakadva kell összehangoltan cselekedni, akkor a rádiót nehéz helyettesíteni.(B terv viszont sose árt - ha lemerül/elromlik)
Ill: Úgy tudom kódolt adásra alkalmas rádiót nem tarthat civil.
Ellenben használhatsz virágnyelvet, ha akarsz.
ee a túlélõ,túra jármûvünkCsatolmány 905Csatolmány 906Csatolmány 907Csatolmány 908 ez a BOB,tennétek fel képeket a tietekrõl,kíváncsi vagyok milyen ...
szárított húst a kutya boltba érdekes venni,olcsó és finomabb mint az embereknek gyártott..a helyzet az,hogy megnézegettem mibõl vannak az állateledelek és ledöbbentem....mi a kis kedvencekhez képest szemetet eszünk,néhány terméken van kalória táblázat is,döbbenet mennyire jó ja és finomabbak mint amit mi eszünk....
fokos (balta)
Király a menekülõjármû, meg a BOB..grat..
A baltáddal vigyázz, mert könnyen belekötnek és megy a bünti
2009. évi XXXVII. törvény az erdõrõl, az erdõ védelmérõl és az erdõgazdálkodásról:
61. § (1) Tilos erdõben
a) legeltetni;
b) bármilyen hulladékot elhelyezni;
c) élõ fáról, cserjérõl gallyat, díszítõ lombot levágni (kivéve a minõségi törzsnevelést elõsegítõ nyesést), mohát gyûjteni.
(2) Tilos az erdõ látogatójának - a munkavégzésre jogosultakon kívül - motorfûrészt, 500 g-nál nagyobb fejtömegû fejszét, 30 cm-nél nagyobb vágólap hosszúságú kézifûrészt magánál tartani a közforgalom elõtt meg nem nyitott erdei utakon és az erdõben.
Amúgy én is baltapárti vagyok
Engem a mázsámal elég nehezen fogsz cipelni! :DIdézet:
- alu edények, bögre
Mindenki törekedjen, hogy a saját lehetõségeit - panel, családi ház városban, vidéki ház, tanya, nyaraló, kerekerdõ közepe, stb) úgy alakítsa ki, fokozatosan, hogy elõbb napokra, majd hetekre, hónapokra, -télen - nyáron megfelelõ védelmet és ellátottságot nyújtson a maga és az oda menekíteni szánt szerettei számára!
Minden más elmélet fölösleges!
igazából nem lehet konkrétan leírni semmi okosságot, csak a saját okosságunkat, amit a saját lehetõségeink szerint alakítottunk ki. Ezen személyes okosságok másoknak vagy egyáltalán nem jók, vagy lesznek benne olyan elemek amiket más is tud a saját környezetében hasznosítani.
Teljesen más felszerelés kell egy egyedûlálló prepper s egy családos felkészülése között. lehetnek hasonló tárgyak pl. de másképpen kell mindkét szituációra felkészülni.
Tehát bárhol lehet, akár panel, akár az erdõ közepén kialakítani egy számunkra tökéletes bázist, csak jól kel megtervezni és az oda való anyagokkal, a helyi adottságokat kihasználva.
Egy terepen kellenek ponyvák pl az essõ ellen, egy panelba e helyett az ivóvízbõl kell több, vagy a megszerzésére kell jobban figyelni.
Tehát mindenkinél más és már lesz a "tuti" :thumbup
Jó felkészülést mindenkinek!