Eredeti hozzászóló
Doom
Urak!...úgy látom,hogy sokan annyira beleragadtak az álláspontjukba,hogy még a saját szemüknek sem hisznek...nem baj ez...csõlátás és struccpolitika...ezt mi sem bizonyítja jobban,mint hogy senki nem kérdezte meg miért vagyok a városi vonalon,miért védelmezem annyira ezt az életformát,miért megyek a vitába a végsõkig...praktikusan rohadtul nem érdekel senkit..egy az övétõl eltérõ vélemény és tapasztalat....igen tapasztalat..az ellátási terület ahol mozgok,vidék és város vegyesen,belvárostól a tanyákig..két megye...napi 150-300 km..5 -15 ügyfél/nap,akikkel pár percet beszélgetek...és 35 éve...
...ha valaki hajlandó kimenni a kertkapun egész más világot fog látni,mint amit a kis agyába összerakott....mezõgazdasági ország?..megkozmetikázott ksh adatok?..hol élsz ember?....utópia!..egy a valóságot tagadó ,bezárkózott ember hitvilága,aki menekül a valóság elõl..és világvégét vizionál magának,hogy akkor majd Õ lesz a nagy Ász...aki túlél...a többi meg hullik mint a döglégy.
Nap mint nap látom hogyan sorvadt el a vidék,hogyan vált életképtelenné ez az büszke magyar paraszt ember...a lét,a mindennapi megélhetésért küzdõ emberek ezrei vidéken...kilátástalanság,gazos porták,eladó táblák,összedõl vályogházak százai...nem abban élek,hogy jól van ez e így,meg bezzeg régen mezõgazdasági ország volt...ez nem vezet sehová...
.a valóság amiben élek...jó tudom az emberek többsége a tagadást választja és inkább elfordítja a fejét....
Néha a világvége víziók helyett,a ma és most-ban is kellene élni...mert mi van ha elmarad az elõadás...
Személy szerint nem vágtam azt aki vidéken felkészül,sõt egyik hozzászólásban megemeltem a kalapom...elismertem ,hogy jó az út..ennek ellenére szemellenzõs barátaim csak fújják az elcsépelt semmire se való gondolat csokrokat...a vidék bizony a nagy kalapból van fenntartva..segélyek és támogatások formájában..mert ebben a formájában életképtelen...,hogy ez jó e...nem nem jó,de ez a valóság..ha tetszik-ha nem...a segélyek nélkül a dolgosabb paraszt embert már lerabolták volna alapig és a nyárson forogna a kis családdal együtt...csak a városok munkásainak a befizetései,a társasági adók,a multik,bankok,stb extra adója tartja fenn a vidék békés látszatát...de ez a béke csak látszat,,lila köd ami elillan egy összeomlásnál...
...hogy mi a mai valóság vidéken...tényleg ennyire korlátoltak vagytok?...tényleg nem láttok a saját szemetektõl?...javaslom az újság olvasást,rádió hallgatást,tv nézést (tudom minden hír meg van hamisítva :duhos:...ergo súlyos paranoia)...vagy csak üljetek be kis családdal az autóba,kaja-pia és járjátok a városokat,vidéket,tanyákat....Lássátok Meg Mi a Valóság'
Boldog Új Évet Testvérek!