Eredeti hozzászóló
P. Dude
Ja, és még egy gondolat, amit elfelejtettem leírni.
Anno elkaptam egy influenzát, vagy ilyesmit. Lehetett volna covid is. Huszonéves voltam. Elmentem orvoshoz, mert magasabb láz jelentkezett. Kaptam Augmentin antibiotikumot. El is múlt a betegség, tehát ezzel nem volt probléma. A betegség elmúlása után viszont egy-két nappal hasmenés kezdõdött. Ez elsúlyosbodott 40 fölötti lázig, stb., 2 hét hasmenés. Huszonévesen kórházban kötöttem ki, pelenkában, infúzión. Clostridium okozta vékony- és vastagbélgyulladás volt ha jól emlékszem, és mellé összeszedtem egy szalmonellát is.
Azt mondta az orvos, hogy valószínûleg az antibiotikum okozta. A fõorvos elmesélte, hogy anno alig fordult elõ ilyen eset, manapság pedig valamiért gyakori jelenség, hogy antibiotikumtól kerülnek be kórházba az emberek. Ezért õ már ott tart, hogy orvosként is azt kell mondania: ha influenza stb. van, és nincs magas láz, akkor inkább ne menjünk el orvoshoz, mert nagyobb bajt csinálhatunk magunknak... Mondta ezt tehát egy osztályvezetõ fõorvos - aki egyébként a kórházban aztán egy-két nap alatt meggyógyított a megfelelõ gyógyszer kiválasztásával.
Úgyhogy, aksurv és bel, köszönöm a tanácsokat, de nekem ez egy keserû tapasztalat volt, és majd eldöntöm, hogy harminc x évesen mikor veszek be gyógyszert, és mi ellen kérek oltást. Ezen pedig nem változtat a legyilkosozás és aljas férgezés. De azért örülök, hogy nem vagytok állami döntéshozói poszton. :)
Egyébként úgy hallom, hogy vannak ígéretes kezelési módszerek a covidra, mint pl. a hidroxi-klorokin, vagy az intravénásan adott C-vitamin. Tehát nem egy kezelhetetlen, halálos betegségrõl van szó, mint pl. a gyermekbénulás vagy a himlõ, amiknél tényleg csak az oltás jöhet szóba. Így nem igazán értem, hogy miért ennyire sürgõs a vakcina. A média és a politika persze kussol mind a megelõzés, mind a kezelés lehetõségeirõl, csak a fospropellert menetik: "oltás, oltás, oltás".